Bilforsikring

Billigste bilforsikring i storbyer

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 21. March 2018 | Læsetid: 8 minutter

billigst-i-storbyer

Er du bosat i en storby, og ønsker du at spare penge på din bilforsikring? Samlino.dk har analyseret bilforsikringsmarkedet og fundet de billigste bilforsikringer til dig, der bor i en storby.

Læs mere: Billigste bilforsikring uden for storbyer

Billigste bilforsikring i storbyer

Priserne i denne undersøgelse baseret på 10 testpersoner, der er representative for aldersgruppen. Testpersoner var 35 år eller ældre, boede forskellige steder i Danmark, og havde forskellige biler. Priserne i undersøgelsen er fundet ud fra et gennemsnit af priserne fra testpersonerne, og derfor vil du måske kunne få en anden pris, når du beregner den inde på deres hjemmeside.

Billigste bilforsikring i storbyer
Selskab Selvrisiko Pris
Alka 6.000 kr.  3.828 kr.
abc 5.000 kr.  4.200 kr.
ok-mobil-logo 5.098 kr. 4.289 kr.
GF Forsikring  5.098 kr.  4.571 kr.
NEXT Forsikring  5.300 kr.  5.027 kr.
Vardia Forsikring 6.000 kr.  5.058 kr.
d7cb36da53-global-winning  5.000 kr. 5.187 kr.
 Alm. Brand  6.202 kr. 5.374 kr.
 IF-skadeforsikring 5.000 kr.  5.758 kr.
Gjensidige ForsikringNykredit  7.100 kr. 6.000 kr.
Nem Forsikring 5.044 kr.  6.193 kr.
Codan 5.889 kr. 6.324 kr.
 Tryg 6.038 kr.  6.380 kr.
 Topdanmark 5.243 kr. 6.402 kr.
 KF Forsikring  4.509 kr. 15.154 kr.
Priser indhentet: 16. februar, 2018.
Bemærk venligst at priserne er baseret på testpersoner, og der derfor er mulighed for, at du ikke vil få tilbudt samme pris.

Ifølge analysen er Alka Forsikring den billigste udbyder, hvis du bor i en storby. Gennemsnitsprisen på deres bilforsikring er nemlig 3.828 kroner om året, og dertil en selvrisiko på 6000 kroner. Faktisk viser vores analyser at Alka er billigst både i storbyen og uden for storbyen.

Næstbilligst er ABC Forsikring med en årlig pris på 4.4200 kroner og en selvrisiko på 5000 kroner. Du får altså en væsentligt lavere selvrisiko hos ABC Forsikring, hvilket kan være økonomisk fordelagtigt, hvis det uheldige skulle ske, at din bil får en skade.

Sådan påvirker din adresse prisen på din bilforsikring 

Når prisen på din bilforsikring beregnes, er der en lang række faktorer som påvirker din pris. Hos de fleste selskaber bliver din adresse taget med i beregningen. Grundlaget for dette er, at der statistisk set, er større risiko for at din bil bliver beskadiet i storbyer end uden for storbyer.

Bor du for eksempel inde midt i København, er din risiko for skade øget, og du vil derfor muligvis opleve, at prisen på din bilforsikring er højere end hvis du boede uden for storbyen. Omvendt vil din bilforsikring altså ofte blive billigere, hvis du bor uden for storbyen.

Det skal du overveje, før du køber bilforsikring

Inden du vælger at købe bilforsikring er der en række ting, som kan være gode at overveje, før du træffer dit valg. Først og fremmest skal du overveje hvilken selvrisiko du ønsker. Vælger du en høj selvrisiko vil den årlige pris formegentlig være lavere. Omvendt, hvis du vælger en lav selvrisiko, vil den årlige pris være højere. Ligeledes skal du overveje om du ønsker specifikke tilvalgsdækninger.

Ydermere skal du være opmærksom på, hvor meget din pris på bilforsikring stiger, hvis du kommer ud for et uheld. Det anbefales at nærlæse dine vilkår for det pågældende forsikringsselskab, så der ikke opstår uventede situationer efterfølgende.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder også samlerabat. Dette betyder at du kan opnå rabatter, hvis du samler dine forsikringer hos dem. Hvis du allerede har en anden slags forsikrings hos et selskab, bør du derfor undersøge, om du kan få en billigere forsikring hos dem.

Sammenlign priser på bilforsikring

Det er altid en god idé at sammenligne priserne hos de forskellige forsikringsselskaber, da markedet jævnligt ændrer sig. Med en prissammenligning kan du dermed finde den billigste pris på din bilforsikring. Som analysen viser, kan der være stor prisforskel hos udbyderne. Ydermere kan du spare tid ved at få et nemt og hurtig overblik over markedet, og vælge den udbyder der passer bedst til dine behov. For at sammenligne markedet kan du nemt og hurtigt benytte vores sammenligningsportal.

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke