Mobilabonnement

Børnesikring - sikkerhed i dit barns mobilabonnement

Få et overblik over hvilke selskaber der tilbyder mest sikkerhed for dig og dit barn.

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 6 minutter

BørnesikringDanske børn får efterhånden en mobil i sådan en tidlig alder, at der er et behov for en form for kontrol af det indhold, der er tilgængeligt for barnet. Vi har undersøgt de danske teleselskaber for at give et overblik over, hvad selskaberne egentligt har af tilbud for at beskytte børn på mobile enheder.

Teleselskaberne tilbyder på nuværende tidspunkt services til at beskytte din regning, når dine børn færdes på mobilen. Men når det kommer til blokering af uønsket indhold, mangler selskaberne dog stadig meget.

“Sikkerhed bliver i teleselskabernes optik defineret som ”sikkerhed for at din regning ikke løber løbsk”. Det er positivt at teleselskaberne har en forbrugskontrol, som spærrer for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni, men det øger ikke sikkerheden for børns færden på nettet” udtaler Kristian Pitzner, Adm. Direktør i Samlino.dk.

Børnesikring – Dette selskab er det eneste værd at fremhæve

Det er altså sparsomt, hvad man kan finde af tiltag fra teleselskabernes side, der skal øge børns sikkerhed. I øjeblikket er det kun Call Me, OiSTER, YouSee og Telia, der udbyder mobilabonnementer direkte rettet mod børn – og ikke engang alle af disse abonnementer, indeholder de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, det kræver for at sikre sit barns færden.

I forlængelse heraf udtaler Kristian Pitzner “Det er overraskende, at nærmest ingen af teleselskaberne har valgt at differentiere sig på sikkerhed til børn i deres små abonnementer. Særligt set i lyset af at konkurrencen på mobilmarkedet er så intensiv.

Teleselskaberne forsøger at differentiere sig ved at tilbyde ekstraservices som gratis udlandstelefoni, musiktjenester og e-bøger, men ingen af de danske teleselskaber differentierer sig på sikkerhed til børn. Det skal dog siges at Call Me har gjort en del for at give børneabonnementer ekstra fokus og jeg synes de skal have ros for dette.”

Sammenlign abonnementer gratis Spar flere tusinde kroner nu!

Og netop Call Me tilbyder et abonnement “Little me”, der allerede fra start af har spærringer på dataforbrug, erotisk indhold, internationale opkald, indholdstakserede beskeder og betalingstjenester med mere.

Du får desuden en forklarende forældreguide om, hvordan man benytter sin mobil på en ansvarlig måde, hvortil selskabet engagerer sig i børns trivsel gennem kampagnen “Tal ordentligt”.

Dette er langt fra noget, man ser fra størstedelen af teleselskaberne. Længere nede på siden kan du finde et overblik over, hvad de forskellige selskaber tilbyder på nuværende tidspunkt i forhold til børnesikring.

Hvad mangler de fleste mobilabonnementer?

  • Et abonnement målrettet mod børn i porteføljen og at give relevant information til forældre og til de børn og unge, der bruger abonnementet.
  • At tilbyde en service som forældre kan benytte sig af for automatisk at blokere websider og andet indhold, der ikke egner sig for børn.
  • At indgå samarbejder med børneorganisationer, skoler og politikere hvor der tages en aktiv rolle i at uddanne og vejlede om emnet.

De fire største teleselskaber herhjemme (3, Telenor, Telia og YouSee) har dog også taget et skridt i din rigtige retning i forhold til at sikre børn. Teleselskaberne har nemlig i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge udgivet en forældreguide om børns adfærd på internettet.

Guiden informerer generelt om børns forbrug af mobiltelefoner samt deres online aktiviteter. Denne guide skal du selv aktivt ind og hente, og den kan hentes på dfi.dk.

Først og fremmest et yderst positivt initiativ, der virkelig giver indsigt i, hvordan man bedst sikrer sit barns færden på internettet. Problemet med denne forældreguide er bare, at man som forælder skal handle proaktivt for at få fat på den.

Man skal med andre ord vide, at den er der eller aktivt søge efter den. Havde man fået den i hånden i forbindelse med, at man købte et abonnement til sit barn, ville denne forældreguide formentlig nået ud til mange flere forældre.

Læs også: Det billigste abonnement til hele familien

Hvad kan man som forældre gøre for at sikre sit barns færden på mobilen?

  • Kontakte dit teleselskab og få sat en forbrugsgrænse, som begrænser dit barn i at bruge for mange penge på tale, SMS/MMS og data.
  • Benytte appen “Trend Micro”, som er en slags sikkerheds- og antivirus app, der findes både til Android og iPhone. Her kan du eksempelvis nægte adgang til voldelige og erotiske hjemmesider på dit barns mobiltelefon.
  • Kontakte dit teleselskab og få spærret for indholdstakserede SMS’er samt køb af apps, spil, ekstra tjenester med mere.
  • På Apple produkter kan du også sætte yderligere begrænsninger ved at vælge “Indstillinger” – “Generelt” – “Begrænsning”.

Du kan på vores sammenligningsportal sammenligne mobilabonnementer på det danske marked og derved se hvilke udbydere, der tilbyder mindre mobilabonnementer med knap så meget tale og data til en lav månedlig ydelse, hvis du er blevet klogere på hvilket selskab, du foretrækker til dit barn.

Her på Samlino.dk håber vi på, at fremtiden byder på mange flere tiltag fra teleselskaberne til de små størrelser og deres sikkerhed på mobilen såvel som internettet generelt

OVERBLIK: Find dit mobilselskab og se, hvad der tilbydes på nuværende tidspunkt. 

Børnesikring hos de forskellige selskaber
Selskaber Former for sikkerhed
mobilselskabet telia Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af indholdstakserede sms’er og 90-numre, Udeladt nummer. (ikke registrerede numre kan ikke ringe).

YouSee Forbrugskontrol

Mulighed for spærring for indholdstakserede tjenester og udlandstelefoni

 CBB mobil logo Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af indholdstakserede SMS’er og udlandstelefoni.

call me black friday tilbud Forældreguide

Forbrugskontrol

Mulighed for spærring for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni

(ved Call Me’s børneabonnement “Little Me” er der allerede spærringer fra start af)

Greentel Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af udlandsopkald.

oister-logo Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni.

telmore play logo Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af indholdstakserede SMS’er og udlandstelefoni.

255x0 Forbrugskontrol

Mulighed for spærring for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni.

Fullrate Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni.

Black friday telenor tilbud Forældreguide

Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af udlandstelefoni, adgang til upassende hjemmesider og indholdstakserede SMS’er

3 logo Mulighed for tilvalgspakken “3Børnesikring”

Herved sker der blokering af ekstra forbrug og udlandstelefoni

OK Mobil Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af udlandstelefoni og indholdtakseret SMS’er

selskabet bolignet Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af udlandstelefoni og indholdstakseret SMS’er

url Forbrugskontrol

Mulighed for spærring af udlandstelefoni og indholdstakseret SMS’er

logo teleselskabet tjeep Forbrugsgrænse kan nedsættes

Mulighed for spærring af udlandstelefoni

Leder du efter Mobilabonnement?

Med det rigtige mobilabonnement kan du spare mange penge