Menu

Bilforsikring

Forsikringsselskaber: Sådan vælger du det rette

Find vej i junglen af forsikringsselskaber

Af Samlino.dk | Senest opdateret 2. May 2017 | Læsetid: 6 minutter

Forsikringsselskaber-Saadan-vaelger-du-det-retteDer er mange forsikringsselskaber på det danske marked. Det kan derfor være svært at hitte rede i hvilket forsikringsselskab, man skal vælge. Der er en million små forskelle selskaberne imellem, men i denne guide vil vi fokusere på de store forskelle, og altså hvad der kendetegner hvert enkelt selskab.

ABC Forsikring

ABC Forsikring er et af de mindste selskaber på markedet. Det betyder dog ikke, at de ikke formår at skille sig ud. ABC Forsikring er især kendetegnet ved at din selvrisiko falder for hvert år, du kører skadefrit.

Desuden er de glade for unge bilister. Det år du fylder 24, falder prisen og selvrisikoen på din forsikring, samt får du bedre dækning.

ABC Forsikring er altså en god forsikring at have hvis du er en ung, men ansvarlig bilist.

Alka

Alka er et af de større forsikringsselskaber i Danmark. Pr. 1. kvartal 2016 havde 4% af danskerne, der har en bilforsikring deres forsikring hos Alka. Dette gør dem til det 9. største forsikringsselskab i Danmark. En af de ting, der kendetegner Alka er, at de ikke tilbyder samlerabat.

Det vil sige, at du ikke opnår noget ved, at have alle dine forsikringer samlet ved Alka. Samtidig betyder det også, at Alka bestræber sig på at være billigst.

Alm. Brand

Alm. Brand er det fjerde største forsikringsselskab inden for bilforsikring i Danmark. De sidder pr. 1. kvartal 2016 på cirka 12% af det danske marked, og er således en af de helt store spillere. Det er en stor fordel ved Alm. Brand, at din pris ikke stiger hvis du får en skade, mens du har forsikring hos Alm. Brand.

Bauta, Runa, FDM og Lærerstandens Brandforsikring

Bauta, Runa, FDM og Lærerstandens Brandforsikring falder alle ind under den samme paraply, nemlig LB Gruppen. LB Gruppen er ikke blot et af de ældste selskaber i Danmark, men også et af de største.

Fordelt over de fire selskaber har LB Gruppen 8,3% af det danske marked, og er således det 6. største selskab i Danmark. Det der kendetegner LB Gruppen er, at du skal være en del af lærerstanden. Altså, skal du være lærer eller underviser af den ene eller anden art.

Hvis du ikke er det, kan du desværre ikke tegne forsikring hos LB Gruppen. Udover dette, betyder det ikke noget hvor mange kilometer, du kører, om året når det kommer til prisen.LB Gruppen er altså en rigtig god idé for undervisere, der kører mange kilometer om året.

Læs også: Forsikringsselskaber: Sådan vælger du det rette

Codan Forsikring

Codan Forsikring er det 5. største forsikringsselskab i Danmark. De havde pr. 1. kvartal af 2016 9,4% af markedet i deres selskab. Codan er især kendt for deres rabataftaler som de blandt andet har med DJØF og Foreningen for Danske Lægestuderende.

Der er altså penge at hente som leder, jurist, økonom, lægestuderende og ganske almindelig studerende. Desuden har Codan en fordelagtig samlerabatsordning der kan give dig op imod 20% rabat på dine forsikringer, hvis du har dem alle hos Codan.

Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring er en af de mest garvede spillere på det danske bilforsikringsmarked. Med en historie der strækker sig tilbage til starten af det 19. århundrede og flere opkøb, blandt andet af Nykredit Forsikring, i rygsækken har de altså styr på det med forsikring.

Gjensidige kendetegner sig især på at være gode for de unge forsikringstagere. Du kan blive elitebilist fra dag et og behøver altså ikke optjene anciennitet hos selskabet.

Samtidig kan du optjene anciennitet ved at køre i dine forældres eller bedsteforældres bil, ved at købe en tilvalgspakke så du kan komme ud og købe din egen bil og tilhørende bilforsikring med flere års anciennitet optjent allerede.

Læs også: Det betyder anciennitet for prisen på din bilforsikring

Global Forsikring

Global Forsikring er en af de nyeste forsikringsselskaber på markedet. De startede tilbage i 2016, som et af de eneste selskaber der er udelukkende onlinebaseret. Det der især kendetegner Global Forsikring er at du kun skal være 25 år for at blive elitebilist.

Du skal dog have kørt 3 år skadesfrit op til, at du ansøger om at blive elitebilist. Så er du en ung bilist, er det en god idé at se, om Global Forsikring måske er det rigtige for dig.

Spar på din bilforsikring HER Spar op til 2.700 kr.

IDA Forsikring

IDA Forsikring er for alle ingeniøre i Danmark. Du skal altså være uddannet ingeniør for at tegne forsikring hos dem. Er du dog i stand til at tegne forsikring hos IDA, er der nogle klare fordele der kendetegner forsikring hos IDA.

Hos IDA Forsikring vil du ikke opleve en stigning i forsikringspræmien, hvis du laver en skade på din bil. Du behøver altså ikke være nervøs for andet end at dække skaden, hvis uheldet er ude.

IF Forsikring

IF Forsikring er det tredjestørste forsikringsselskab i Danmark med en markedsandel på 13,6%. IF Forsikring adskiller sig også fra de andre selskaber i Danmark på to fronter. For de første er de et af de eneste selskaber i Danmark der har en såkaldt mærkerabat.

Det indebærer at hvis du har et specifikt bilmærke, får du en rabat. Udover dette, tilbyder IF Forsikring en rabatordning til alle medlemmer der er over 50 år. Denne ordning hedder Generation Plus og sikrer dig en række fordele, såsom lavere præmie og selvrisiko.

Mondux Forsikring

Mondux Forsikring er en del af et større netværk, nemlig Gjensidige Forsikring. Dette betyder dog ikke at Mondux Forsikring ikke adskiller sig på andre måder end storebroderen Gjensidige. Mondux har nemlig det de kalder “Fri Kilometer”.

Det indebærer, at uanset hvor meget du kører om året, vil prisen altid være det samme. Derfor er dette et rigtig godt forsikringsselskab for eksempelvis kørende sælgere, eller folk der har langt til arbejde. Det kan være en stor post at spare på, når det kommer til at sammenligne med andre forsikringsselskaber.

Læs også: Guide: Sådan bliver du elitebilist

NEM Forsikring

NEM Forsikring er et mellemstort forsikringsselskab på det danske marked. De rangerer som nummer 14 på listen over de største selskaber og har 0,8% af det danske marked. NEM Forsikring skiller sig ud fra resten af markedet ved hjælp af deres gode samlerabat.

De tilbyder en af de største besparelser hvis du samler alle forsikringer hos dem. Samtidig kan du bestille alle forsikringer online hos NEM. Det er nemlig også deres vision at leve op til deres navn.

Next Forsikring

Next Forsikring er NEM Forsikrings onlinebaserede lillebror. Det vil sige at Next Forsikring udelukkende findes online. I og med de kun er på internettet, kan de også holde omkostningerne forholdsvis lave og dermed også give dig, som forbruger, en lavere pris.

Deres værdisæt er meget lig NEM Forsikrings og derfor kan man også sammenligne de to, når det kommer til at skille sig ud fra resten af markedet.

TopDanmark Forsikring

TopDanmark ligger i toppen på det danske forsikringsmarked. Med næsten 17% af markedet, er der få andre selskaber, der kan hamle op med TopDanmark, når det kommer til størrelse.

Så hvis det, at være Danmark absolut største på bilforsikring ikke var et kendetegn nok, skiller TopDanmark sig ud på en anden måde også. TopDanmark tilbyder nemlig det største udvalg af tilkøbsforsikringer.

Det er alt fra vejhjælp til stenslag i ruden. Alt hvad din bil kan komme ud for, kan du købe en ekstra forsikring til fra TopDanmark.

Tryg Forsikring

Tryg Forsikring er Danmarks næststørste forsikringsselskab, når det kommer til bilforsikring. De har en markedsandel på 14,8% og ligger dermed lige bag TopDanmark. En af de ting der især kendetegner dem, er deres kaskoforsikring.

Har du kasko hos Tryg, skal du nemlig ikke betale nogen selvrisiko ved ansvarsskader. Så er du en ulykkesfugl og tit kommer galt afsted med din bil, er det altså en stor fordel at have kaskoforsikring hos Tryg, da du kan slippe for at betale selvrisiko, hvilket hurtigt kan løbe op.

Desuden stiger præmien ikke ved skader.

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke