Menu

Bilforsikring

Anciennitet på bilforsikring: Guide til alt du bør vide

Af Emma Sundwall | Senest opdateret 1. December 2021 | Læsetid:

Anciennitet-bilforsikring

Guide til hvordan du finder varianten på din bil

Vi modtager ofte henvendelser med spørgsmål om hvordan man finder varianten på sin bil. Her kommer vi med et samlet svar, så du altid kan klikke ind, hvis tvivlen skulle melde sig. 

Bilens variant beskriver de helt præcise oplysninger, du kan finde om din bil. Den beskriver blandt andet hvilken motor, udstyrspakke, hestekræfter og gearkasse din bil har. For at sammenligne bilforsikringer på Samlino.dk har vi brug for at kende varianten på din bil, således at vi kan beregne den nøjagtige pris. De vigtigste parametre for prisen er antal HK, antal døre samt hvilken gearkassen, din bil har. Derudover beskriver varianten hvilken udstyrspakke bilen har, og det kan have en mindre betydning for prisen.

 

Ordbog

  • HK = hestekræfter
  • g = gearkasse
  • Aut. = automatgear
  • d = antal døre
  • Stc = stationcar
Klik og se den billigste bilforsikring!Spar i gennemsnit 3.000 kroner

 

 

Hvad er anciennitet?

Anciennitet er et begreb, som oftest angiver en persons erfaring. Bilforsikring anciennitet er derfor et begreb, der bruges om den erfaring, som en person har som bilist – Det vil sige antallet af år, som en bilist har kørt som registreret bruger af egen bil.

Selvom de forskellige udbydere af bilforsikringer har forskellige måder at optjene anciennitet, er der alligevel nogle ting, der som regel går igen blandt selskaberne. Én af disse ting, der går igen, er at man som regel kan få overflyttet ens bilforsikring anciennitet til et nyt forsikringsselskab, hvis man skifter udbyder.

På den måde kan man beholde sin anciennitet, og du skal derfor ikke starte helt forfra, hvis du vælger at finde et nyt selskab til at forsikre din bil.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige bilforsikring

 

 

 

Tryk her og spar på bilforsikringen!Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke