Menu
 70 60 58 88
Hvilke skader dækker min bilforsikring?

Vi ved alle, at man skal have en bilforsikring, hvis man ejer en bil. Men hvilke skader er det præcis, en bilforsikring dækker?

Hvornår får jeg brug for bilforsikringen?

Man kan sige, at vi reelt set betaler til noget, som vi håber, vi aldrig får brug for. En bilforsikring er nemlig kun til nytte, hvis uheldet er ude og ens bil enten går i stykker eller havner i en trafikulykke – og det vil man jo helst undgå. Men er din bil først i stykker, kan din forsikring være altafgørende for, hvad der vil ske fremadrettet. Mange af os har nemlig ikke umiddelbart rum i økonomien til at dække eventuelle skader, eller i værste fald købe en ny bil.

Her kan din forsikring hjælpe dig, såfremt du er forsikret imod netop den type skade, du eller din bil er forvoldt. En bilforsikring dækker nemlig meget forskelligt, alt afhængigt af hvordan den bliver tegnet.

Det dækker ansvarsforsikringenDet dækker kaskoforsikringen
En ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker:Kaskoforsikringen sikrer dig erstatning ved enhver skade på dig og din bil, både dem du selv laver og dem som andre forvolder, heriblandt skader opstået på grund af:

- Den skade du under kørsel forvolder på andres ting
- Den skade du under kørsel forvolder på andre personer, også dine medpassagerer

- Kollision
- Brand
- Nedstyrtende genstande
- Tyveri og tyveriforsøg
- Hærværk
- Glasskader
- Redning i udlandet via SOS

Du kan vælge at udvide dækningen af din bilforsikring ved at tegne en kaskoforsikring.

Det anbefales at tegne en kaskoforsikring hvis din bil er under 15 år gammel, eller du kører i udlandet. Er du under 25 år gammel, vil en kaskoforsikring typisk være dyrere, end hvis du er ældre og har mange års erfaring som bilist

Selvrisiko

En selvrisiko betyder, at du selv skal have penge op af lommen ved en eventuel skade. Når du tegner en forsikring, skal du overveje, hvor høj selvrisiko du er villig til at have. Vurdér om du har plads i økonomien til at betale en høj selvrisiko i tilfælde af uheld. I så fald vil prisen på din bilforsikring være væsentligt lavere, end hvis du vælger en lav selvrisiko

Førerdækning

Du kan vælge at tegne yderligere tilvalgsforsikringer, heribandt en førerdækning. Denne type forsikring erstatter ikke en almindelig ulykkesforsikring, men kan være nyttig hvis du vil sikre dig og dine passagerer bedst muligt. Den giver Jer blandt andet ret til erstatning for varige mén, hvis I kommer slemt til skade under et færdselsuheld.

Du kan tjekke de andre tilvalgsforsikringer, som de forskellige forsikringsselskaber tilbyder, på deres hjemmesider

Forsikringspolice

Når du skal vælge forsikringsselskab, kan du anvende sammenligningsportaler såsom Samlino.dk, der hjælper dig med at finde frem til den billigste bilforsikring til dine behov.

Når du har bestemt dig for et forsikringsselskab og har tegnet en bilforsikring hos selskabet, vil du efterfølgende modtage en forsikringspolice. En forsikringspolice er den kontrakt, der skriftligt bekræfter og beskriver den forsikringsaftale, du har indgået med forsikringsselskabet. Det er derfor vigtigt at læse den grundigt igennem og tjekke, at den indeholder alle aftalte forhold. Mangler der noget, eller er du ikke enig, har du, fra den dag du modtager forsikringsbetingelserne, 14 dage til at fortryde forsikringsaftalen.

Læser du først forsikringspolicen, efter skaden er sket og opdager, at policen ikke dækker, er der ikke noget at gøre

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, adm. direktør - This Recording Company, København

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev

Seneste nyt

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om finansielle produkter og markedssammenligning. Se alle nyheder