3 billige rejsedestinationer til din efterårsferie

|Posted by | Alle opslag, Gæsteindlæg, Sparetips
Tags: , , , , ,
Billig efterårsferie

På jagt efter en billig efterårsferie? Her er OnTrips bedste bud!

Om skribenten:
 Tekst og billeder er af OnTrip.dk. En rejselysten familie bestående af Maria, Annette og Tore,  der med stor passion for at rejse har besøgt 6 kontinenter og flere end 50 lande. Læs mere på    deres danske rejseblog OnTrip.dk.

Efteråret banker på døren, og det giver anledning til at rejse på ferie, få nye oplevelser og få batterierne ladet op, inden vi går den mørke vinter i møde. I dette gæsteindlæg giver vi et bud på tre destinationer, hvor du ud over masser af oplevelser også har muligheden for at kunne leve billigt.

Smagsprøverne vi her beskriver er tre storbyer, som du kan opleve i din efterårsferie. Selvom de er meget forskellige, har de dog en ting tilfælles, og det er det meget billige prisniveau set fra en danskers pengepung. Så lad dig friste af vores anbefalinger og bliv glædeligt overrasket over hvor billig din ferie ender med at blive.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 1

Beograd

Hold din efterårsferie i Beograd, som er en pulserende storby og en perfekt destination til en billig efterårsferie. Beograd er Europas oversete perle, den er Serbiens hovedstad og har så meget at tilbyde. Gå en tur med familien i den smukke Kalemegdan park, se den gamle fæstning Belgrade Fortress eller tag en tur uden for byen, hvor du kan opleve et af Beograds ikoner, tv-tårnet Avala Tower.

Den gamle bymidte i Beograd oser af charme, historie og god stemning. Se den imponerende kirke Saint Sava Tempel, det smukke historiske hotel Moskva, der under 2. verdenskrig var Gestpos hovedkvarter i Beograd eller bare nyd en god middag i det gamle hyggelige boheme område Skadarlija.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 2

Nyd de brede boulevarder i Beograd, de mange smukke bygninger og mange kirker eller slentr en tur på gågaden Knez Mihailova Street med masser af shoppingmuligheder. Betal 8 kr. og hop på en af de utallige sporvogne. Kør rundt i byen eller over på den anden side af Sava floden til den nye bydel i Beograd. Herover kan enorme shoppingscentre besøges og indkøbene laves billigt.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 3

Der er billigt i Beograd, endda meget billigt. Prøv at gå til bageren om morgen og køb dit brød for 3 kr., spis en treretters middag med vin om aftenen for 100–150 kr. eller nyd en drink på en af de utallige udendørs barer for 15 kr.

Det bedste ved Beograd er de lokale, som er imødekommende og venlige. De har en stolthed og glæde ved at vise og fortælle dig om deres by. En by der er i en rivende udvikling og har så meget at tilbyde. Så tag på ferie til Beograd inden de andre turister opdager denne fantastiske by.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 4

Warszawa

Hold din efterårsferie i Warszawa, hvor det gamle østeuropæiske betonbyggeri er ved at blive afløst af nyt smukt byggeri. Warszawa, som er Polens hovedstad, har fået pustet nyt liv i den tidligere lidt kedelige by, og Warszawa er nu blevet en oplagt mulighed til en billig efterårsferie. Tag en tur op i Kulturpaladset, som er Polen højeste bygning og nyd udsigten over byen, besøg de hyggelige markeder eller det anderledes museum Warsaw Rising, som er dedikeret til Warszawa opstanden under 2. verdenskrig.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 5

Lad dig forføre i den gamle bydel Stare Miasto, se det smukke Kongeslot, de mange kirker, præsidentens embedsbolig, torvet eller bymuren. Området som bare oser af charme og atmosfære med alle sine kringelkroge, små gyder samt et stort udbud af restauranter. Efter dit besøg forstår du godt, hvorfor UNESCO har sat dette sted på verdensarvslisten.

Lad børnene håndfodre de mange egern, der lever i Warszawas grønne åndehul Lazienki-parken, shop igennem i et af Centraleuropas største shoppingcentre Arkadia og bliv transporteret rundt i byen af den velfungerende metro eller sporvognene til en behaglig billig pris på under 7 kr.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 6

Polen er stadig billig, så efterårsferien kunne gå til Warszawa, og julegaverne kunne købes til en tredjedel, af hvad de koster i Danmark. Nyd at bo på et 5-stjernet hotel for under 1.000 kr., en lækker treretters middag med vin for 200 kr. eller en 10 km taxatur for 50 kr.

Besøg Polen, Europas sovende kæmpe som endelig er vågnet og inde i en rivende udvikling imod moderne tider. Warszawa som er i gang med at ryste det sidste jerngreb fra Rusland af sig, for snart at blive sin helt egen.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 7

Marrakesh

Hold din efterårsferie i Marrakesh, denne eksotiske by, som emmer af østens mystik, tilbyder stadig varme i luften og er dermed en oplagt mulighed til en billig efterårsferie. I Marrakesh, som ligger i Marokko, kan du opleve den middelalderlige Medina og i kontrast til Medianen lige uden for bymuren, kan du opleve det ny byområde Guéliz. Hvis byens kaos bliver for meget, hvad så med en trekkingtur oppe i de nærliggende smukke Atlas bjerge.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 8

Lad dig forføre af duftene fra krydderierne, lyden fra miniraterne som kalder til bøn, far vild i alle kringelkrogene og bliv henført til middelalderen i Medianen. Prut om prisen med de lokale og køb spændende billige gaver til familien. Nyd de smukke bygninger, stemningen og forstå hvorfor UNESCO har denne Medina på verdensarvslisten.

Slangetæmmere, akrobater, dansere, masser af boder og en stemning som minder om en evig fest, finder du på pladsen Djemaa EL-Fna, som er Marrakechs bankende hjerte. Besøg et af Marrakeshs smukke åndehuller, parken Jardin Majorelle med masser af planter og vand, prøv at ride på en kamel eller gå ombord i et af verdens bedste køkkener.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 9

Marokko er billigt, så efterårsferien kunne gå til Marrakesh, hvor eksotiske billige julegaver kunne komme med hjem i kufferten. Bo som i 1001 Nats Eventyr i en 3-stjernet Riad for under 500 kr. pr. nat, drik friskpresset juice for 10 kr. sammen med en lækker sandwich til 25 kr. fra en af de mange tagterrasser i byen eller nyd din aftenmad på Djemaa El-Fna pladsen, når natmarkedet er åbent for 20 kr.

Besøg denne eksotiske by med masser af puls, nyd den veltilberedte krydrede mad, drik den søde te og oplev en meget anderledes kultur. Et besøg til den smukke røde by Marrakesh bringer dig tilbage i tiden og giver dig en oplevelse for livet.

Billige rejsedestinationer til din efterårsferie 10

Vi håber, at vi har fristet dig til at besøge en af disse billige byer, Beograd, Warszawa eller Marrakesh i din efterårsferie. Alle byerne er fascinerende med hver deres charme og vil give dig gode og billige oplevelser. Ovenstående er kun et udpluk af de mange muligheder, som byerne rummer. Du kan finde flere ideer til oplevelser på OnTrip.dk – en dansk rejseblog der tager dig med ud i verden.

Hvis du har brug for at spare nogle penge op før du tager afsted, kan du på Samlino.dk sammenligne produkter såsom mobilabonnement, bredbånd og bilforsikring, så du kan spare penge hver måned. I vores sammenligninger inkluderer vi selskaber såsom Alm. Brand, FDM Forsikring og Kviknet.