Her får du den bedste ungdomsopsparing

|Posted by | Alle opslag

Ungdomsopsparing

Når du er ung, er det vigtigt, at du får sparet penge op, så du er forberedt på livets vanskeligheder. Derfor bør du sætte dine penge i en ungdomsopsparing, så du får mest ud af dem, men det har dog altid været svært at finde den bedste løsning på markedet – indtil nu. Vi har gennemgået de 16 største, danske banker og sammenlignet deres opsparinger til unge, så du får det fulde overblik – og den bedste opsparing!

De fleste unge har nemlig svært ved at spare penge op, da størstedelen af deres disponible indkomst enten går til forbrug eller faste udgifter såsom husleje og internet – og derfor giver vi dig her det komplette overblik.

Sådan vurderer vi de forskellige ungdomsopsparingskonti

Fordelene ved opsparinger kan, udover rentesatsen, vurderes på mange forskellige måder, da der er mange forskellige gebyrer og forhold, som spiller ind, når man vælger sin nye opsparing. Først og fremmest har vi taget fat i ungdomsopsparingskonti, hvor man kan være over 18 år – der er nemlig mange forskellige opsparingskonti til børn under 18 år, og derfor har vi valgt at sætte fokus på de lidt ældre i denne sammenligning. Der har dog sneget sig en enkelt konto med, som man allerede kan oprette som 8-årig, og man kan faktisk have den, helt til man bliver 28 år.

Kriterierne for valget af banker er størrelsen – samtlige danske banker med en arbejdende kapital på over 750 millioner kroner er medtaget i analysen, hvilket i alt implicerer 16 banker. I analysen har vi yderligere kun fokuseret på ungdomsopsparingskonti – altså opsparinger møntet mod unge – og ikke opsparinger til studerende eller ‘normale’ opsparingskonti. Derfor er der i den endelige opgørelse inkluderet 9 forskellige ungdomsopsparingskonti, da nogle af banker, som eksempelvis Alm. Brand Bank og Coop Bank, simpelthen ikke udbyder denne type opsparingskonto.

Hvad angår vurderingen af de forskellige konti, giver Samlino.dk udbyderne point for følgende:

  • 1 point for det største aldersinterval
  • 1 point for at have mulighed for blot at oprette en ungdomsopsparingskonto hos udbyderen uden at flytte resten af sin bankaktivitet
  • 1-5 point for de bedste fordele. Dette vurderes af Samlino.dk, hvorfor der kan forekomme argumentation for pointgivningen.
Bedste ungdomsopsparing
Udbyder Rentesats Minimum- & maksimumindsættelse Fordele / point POINT
Vestjysk Bank logoVestjysk Bank 0,250% Ingen krav Fri indsættelse, ingen binding, fri hævning 4 gange om måneden
// 2
4
Den Jyske Sparekasse LogoDen Jyske Sparekasse 0,250% Ingen krav Fri indsættelse samt hævning, gratis Visa/Dankort, ingen binding
// 2
3
danske-bank-ungdomsopsparingDanske Bank 0,500%* 10.000 kr. – 40.000 kr. Fri indsættelse samt hævning, ingen binding
// 1
2
Sydbank logoSydbank 0,250% Ingen krav Fri indsættelse samt hævning
// 1
2
Rinkjøbing Landbobank logoRingkjøbing Landbobank 0,250% Ingen krav Fri indsættelse, gratis Visa/Dankort, ingen binding
// 2
2
Sparekassen Kronjylland LogoSparekassen Kronjylland 0,250% Ingen krav Fri indsættelse samt hævning, gratis kort
// 2
2
Sparekassen Sjælland-Fyn LogoSparekassen Sjælland-Fyn 0,050% Maks indskud: 100.000 kr. Gratis oprettelse, gratis mobil- og netbank
// 1
1
Lån & Spar Bank Logo
Lån & Spar Bank
0,250% Ingen krav Gratis oprettelse, gratis mobil- og netbank
// 1
1
Jutlander Bank LogoJutlander Bank 3,000%** Ingen krav Ingen umiddelbare fordele
//0
0

*Denne konto giver 0,500% rente mellem 10.000-40.000 kr. Under eller over dette beløb forrentes ikke, og derudover forrentes kontoen ikke de måneder, hvor der bliver hævet fra.
**Denne konto giver 3,000% rente mellem 0-20.000 kr. samt 0,000% rente efter 20.000 kr.

De forskellige konti giver en masse forskellige fordele, men vi har dog formået at finde en vinder, blandt den hårde konkurrence, som samlet set giver dig den bedste løsning.

Vestjysk Bank slår nemlig konkurrenterne med deres ungdomsopsparingskonto ‘Ung opsparing’, som giver en fin rente på hele kontoens indestående. Derudover har kontoen det største aldersinterval, som er mellem 8-28 år, så du kan holde og opspare på denne konto i mange år. Ydermere giver kontoen fordele såsom fri indsættelse og ingen binding, og derfor er denne ungdomsopsparingskonto et ganske fornuftigt valg, hvis du er på jagt efter en god løsning.

Andenpladsen går til Den Jyske Sparekasses ungdomsopsparingskonto, som ligeledes har en fin rente samt gode fordele. Ved denne konto får du eksempelvis gratis kort, hvis dette skulle være nødvendigt, og fri indsættelse, så du kan indsætte lige så mange penge, som du har lyst til.

Udover de førnævnte banker har vi en masse gode ungdomsopsparingskonti, der varierer i rentesats og fordele. Eksempelvis kan du få en ganske fordelagtig rente hos Danske Bank, men denne varer ikke for evigt, da indestående under 10.000 kr. eller over 40.000 kr. ikke forrentes.

Der er altså mange muligheder for at finde en god ungdomsopsparingskonto, men du skal dog stadig være opmærksom på, at de forskellige konti kan variere meget i både fordele og rentesats.

Hvis du kunne lide denne sammenligning, og kunne tænke dig at se en anden sammenligning af andre konti eller andre produkter, så skriv dette i kommentarfeltet – vi vil meget gerne høre din mening!

Sammenlign for at finde den rette opsparing til dig

Sidder du og læser denne artikel, og er du ældre end 29 år, så fortvivl ikke! Der er rig mulighed for at opnå en fordelagtig rente på andre opsparingskonti – så tøv ikke!