Bilforsikring

Elitebilist - Gør din bilforsikring billigere ved skadefri kørsel

Priserne på bilforsikringer for elitebilister svinger meget fra selskab til selskab.

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 18. August 2018 | Læsetid: 5 minutter

Elitebilist

Prisen på en bilforsikring til en elitebilist svinger meget fra selskab til selskab. Derfor er det den enkeltes profil, der afgør, hvor du som forbruger kan opnå de største besparelser. Især for unge forbrugere er det vigtigt at tjekke forsikringer jævnligt, da det er her, de største afvigelser ofte er mellem selskaberne. Samtidig er det vigtigt at forholde sig til, hvilken dækning og service man får, samt hvor vigtige disse parametre er i forhold til prisen. 

Hvad betyder elitebilist?

Elitebilist er en status, som mange af de danske forsikringselskaber uddeler til deres kunder, når de lever op til en række krav. Hvis du opnår status som elitebilist, kan du typisk nyde godt af en lavere forsikringspræmie, selvrisiko og rabat på reparationer.

Hvornår bliver du elitebilist?

Titlen som elitebilist skal tildeles af det forsikringsselskab, hvor du er kunde. De fleste selskaber har et krav om, at du skal køre skadefrit i en periode, der typisk ligger på 3 til 6 år. “Elitebilist” er derfor blot et udtryk for, at du er en erfaren og måske endda en heldig bilist.

På baggrund af dette, får du ofte tilbudt at betale en særlig lav forsikringspræmie hos dit forsikringsselskab.

For at blive betegnet som elitebilist er det også vigtigt, at du betaler alle dine præmier på din forsikring til tiden. 

Kriterier du skal opfylde

Forsikringsselskaberne opstiller forskellige kriterier til, hvornår du kan klassificere dig som elitebilist. Hvordan du opnår elitestatus afhænger således af dit bilforsikringsselskab, da de har forskellige krav og kriterier til dig.

Som regel er din kørselshistorik og alder væsentlige betingelser for forsikringsselskaberne, før de er villige til at give dig status som elitebilist. Derudover findes der også forsikringsselskaber, som slet ikke anvender begrebet elitebilist.

For de selskaber, der gør, vil der dog typisk være mindst to faktorer, som indgår i betingelserne:

  • Kravet om skadefri kørsel i et bestemt antal år – typisk mellem 3 og 6 år
  • Alderskrav – man skal hos de fleste selskaber være minimum 25 år for at kunne blive elitebilist

Læs også: Billigste forsikring til leasing 

Bemærk også, at du ikke behøver at have kørt skadefrit i samme forsikringsselskab i en lang årrække, da det er den samlede periode, du har kørt uden skader, der tæller i sidste ende. Du kan derfor godt skifte selskab uden at miste din anciennitet.

Dette kaldes for et præmietrin og kan overføres fra selskab til selskab. Jo længere du kører uden at lave skader på bilen, jo større er chancen for at opnå elitestatus. 

Præmietrin

Bilforsikringen er hos de fleste selskaber trinreguleret, hvilket vil sige, at man indtræder på et trin alt efter ens alder, anciennitet og i nogle tilfælde antallet af forsikringer hos det pågældende selskab. Hvis en af de førnævnte kriterier ændrer sig, er det muligt at blive flyttet fra et præmietrin til et andet hos det samme selskab.

Læs også: Ansvarsforsikring: Her dækker den ikke

Økonomiske fordele

Som elitebilist er der en række økonomiske fordele at hente, da forsikringsselskaberne belønner din gode kørsel og evne til at undgå skader.

De forsikringsselskaber som bruger begrebet elitebilist, tilbyder nogle forskellige økonomiske fordele. Generelt gælder det dog, at man som elitebilist betaler en lavere forsikringspræmie end andre forsikringstagere.

Der er dog også nogle forsikringsselskaber, som tilbyder andre økonomiske fordele i form af:

  • Lavere selvrisiko
  • Yderligere dækninger på bilforsikringen – i nogle tilfælde får du ekstra dækning uden merpris
  • Selvrisiko og præmie der ikke stiger ved eventuelle skader
  • Bilforsikring uden bonustab – din forsikringspræmie stiger ikke, hvis du får en skade eller to

Nogle af forsikringsselskaberne arbejder ikke længere med begrebet ‘elitebilist’.

Fælles for alle selskaber er dog, at dine vilkår forbedres år for år, hvor du har kørt uden skade på din bil.

Læs også: Bule i bilen: Hvad gør du nu?

Skade som elitebilist

Hvis du som elitebilist er ude for et uheld, er der igen forskel på, hvordan det enkelte forsikringsselskab straffer dig i forhold til din status som elitebilist. Hos nogle selskaber ryger du ned ad trinstigen, og din forsikring bliver mærkbart dyrere, mens du hos andre forsikringsselskaber ikke vil have et bonustab.

På den måde kan forsikringsselskaberne fastholde en andel af deres kunder, eftersom det er dyrere at skifte selskab, hvis man har en skadeshistorik. Det er selvfølgelig en fordel for kunden, hvis forsikringspræmien ikke stiger efter en anmeldt skade, men man skal også være klar over, at forsikringsudbyderen nyder godt af forretning.

Tjek derfor altid vilkårene hos de enkelte forsikringsselskaber.

Hvor kan du blive elitebilist?

Listen over selskaber, der tilbyder deres bilforsikringskunder at blive elitebilister efter en vis skadefri periode, er lang. Nedenstående er en liste med navnene på de 18 største selskaber, hvor du kan opnå væsentlige fordele som elitebilist:

  • Alka
  • Alm. Brand Forsikring
  • Codan
  • Danske Forsikringer
  • GF Forsikring
  • Gjensidige Forsikring
  • IF Skadeforsikring
  • Lærerstandens Brandforsikring
  • Nem Forsikring
  • Next Forsikring
  • Nykredit Forsikring
  • Pensam Forsikring
  • Topdanmark
  • Tryg
  • Vestjylland Forsikring
  • Sønderjysk Forsikring

NOTE: Vardia Forsikring og Nordjyllands Forsikring opererer ikke med “elitestatus”, men i stedet forskellige trin, der, hvis du opfylder en række krav, også giver økonomiske fordele.

Læs også: 8 situationer: Her dækker din bilforskring ikke

Blandt de mange selskaber kan det være en svær og forvirrende proces at finde den billigste bilforsikring, men hvis du er så heldig at have kørt skadefrit i en årrække, er der mulighed for, at du kan få en yderst favorabel elitebilist-pris.

Det kan derfor godt betale sig at finde ud af, om du er elitebilist, og om du vil kunne spare penge ved at skifte forsikringsselskab. 

Hvis du er interesseret i at spare penge på din bilforsikring, kan du med fordel bruge vores sammenligningsportal og på få minutter se hvilket selskab, der kan give dig og din bil det bedste tilbud!

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke