Bilforsikring

Tjek op på din bilforsikring 1 gang om året

Spar penge ved at tjekke op på din bilforsikring.

Af Samlino.dk | Senest opdateret 2. May 2017 | Læsetid: 4 minutter

Tjek-din-bilforsikring-en-gang-om-aaretMarkedet for bilforsikring er meget omskifteligt. Tidligere var bilforsikring en af de mest profitable forsikringer for selskaberne, men med nye konkurrenter og øget konkurrence følger forbedrede vilkår og priser for dig som forbruger.

Desuden kan dine egne parametre, eksempelvis kilometer kørt per år, ændre sig i løbet af et år. Derfor kan du spare mange penge, ved at tjekke op en ekstra gang hver 12. måned.

Flere parametre kan have ændret sig siden du tegnede forsikringen

Der er mange parametre, der kan påvirke prisen på din bilforsikring. Overordnet set er der 14 parametre der vægter højest. Du kan læse dem alle lige her.

Flere af disse faktorer kan have ændret sig, siden du tegnede din forsikring. Det kan eksempelvis være, at du er flyttet, du er stoppet med at tage bilen på arbejde og derfor kører mindre, eller at du er blevet et år ældre, og nu kvalificerer dig til at blive elitebilist.

Er du flyttet fra en større by til en mindre, er der næsten med sikkerhed penge at spare.

Det skyldes, at de fleste ulykker sker tæt på hjemmet, og jo flere mennesker, der bor i et område, jo større sandsynlighed er der for ulykker. En ændring i dit årlige antal kørte kilometer, afhængig af om det er blevet mere eller mindre, kan potentielt også give dig en besparelse.

Sammenlign bilforsikring lynhurtigt! Spar gennemsnitligt 2.700 kr.

Måske kvalificerer du dig som elitebilist

De fleste forsikringsselskaber har et krav om en særlig alder, for at du kan kvalificerer dig som elitebilist. Det er dog ikke altid de samme krav, der stilles. Hos et selskab skal du eksempelvis være 30 år, hvor du i andre kun skal være 23 eller 25, men til gengæld skal du så have x antal skadefri år.

Det kan altså være, at du netop rammer grænsen for at blive elitebilist, ved et af de selskaber der tilbyder det tidligt, og du så kan spare en sum penge ved at skifte. Det samme gælder for skadefri kørsel.

Det kan være du havde to års skadefri kørsel, da du tegnede ved dit nuværende selskab, og et år senere har du tre, hvilket er grænsen for en billigere forsikring ved flere selskaber. Du kan læse en gennemgang af alle selskaber, og hvad der lige præcis kendetegner dem, her.

Dine muligheder for selvrisiko kan også ændre sig. Du kan være blevet mere risikovillig, eller have flere penge i din økonomi til at dække en skade. Du kan læse mere om hvordan du ved hjælp af din selvrisiko kan spare penge på din bilforsikring lige her.

Hvordan tjekker jeg nemmest, om min forsikring stadig er den bedste?

Det nemmeste du kan gøre, er at bruge vores sammenligningstjeneste her på Samlino.dk. Du skal taste alle relevante informationer, så du er helt sikker på at få vist de helt rigtige priser. Er du i tvivl om noget, sidder vores sammenligningseksperter klar til at hjælpe dig igennem vores side.

Du kan med fordel tjekke op på betingelserne for din nuværende forsikring, inden du sammenligner, så du kan sammenligne både dækning og pris med din nuværende.

Vi viser dig samtidig, hvornår du kan blive elitebilist og andre nyttige informationer, som kan bidrage til din sammenligning. Det kan især være nyttigt som ung bilist at skifte imellem selskaberne, da de hver især værdiansætter alder forskelligt.

Se hvordan du får en billig bilforsikring som ung i vores guide: Bilforsikring til unge under 25 år.

Du kan også læse vores guide til, hvordan du får den billigste bilforsikring her.

Læs også: Billig bilforsikring til unge: Sådan får du den bedste

Hold dig opdateret

Selvom du har dannet dig et overblik, og har skrevet ned hvilke kriterier du mangler at opfylde for at få den bedste bilforsikring muligt, kan der ske store ændringer på markedet som en helhed.

Måske kommer der en ny spiller på markedet, som du ikke har taget med i dine overvejelser, eller der kommer en lovændring der har påvirkning på prisen af bilforsikring. Derfor er det en god idé at følge med i, hvad der rører sig.

På vores blog skriver vi om alt hvad der rører sig, ikke kun på bilforsikring, men også bredbånd, mobilabonnementer og meget mere. Du kan desuden skrive dig op til vores nyhedsbrev, og få de største nyheder, om blandt andet bilforsikring, direkte ind i din indbakke når det sker. Vi sender nyhedsbrev en gang om ugen.

Husk at du kan sammenligne bilforsikring på Samlino.dk, nemt og hurtigt.

Køb bilforsikring med få klik! Spar gennemsnitligt 2.700 kr.

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke