Guide: Sådan finansierer du dit elektronikkøb

|Posted by | Alle opslag, Lån
Tags: , ,

Lån til elektronik

Står du og overvejer dit næste elektronikkøb, men er du i tvivl om, hvordan du skal finansiere det? Det kunne være finansiering af computer, det nyeste TV eller nogle lækre højtalere. Vi har her lavet en guide, som giver dig et godt overblik over, hvilke muligheder der er for at tilegne sig ny og spændende elektronik.

Inden du tager den endelige beslutning om at købe ny, dyr elektronik, bør du overveje, hvordan du skal finansiere det, og herunder er der flere væsentlige ting, du skal være opmærksom på. Du skal i høj grad vurdere, hvor nødvendigt dit behov er for denne nye ting. Er det en sjov idé, du lige er kommet på – eller er det noget, som du har overvejet grundigt? Du bør nemlig kun tage et lån til elektronik, hvis du har overvejet det nøje og er sikker på, at dette er en nødvendighed for dig. Faktisk er det helt generelt sådan, at der ikke er nogen grund til at købe/forbruge noget, man reelt set ikke har behov for.

Er du fast besluttet på et lån? Sammenlign markedet og find det billigste

3 forskellige muligheder for at finansiere ny elektronik

Du har mange muligheder for at finansiere dit elektronikkøb. Primært erhverver man sig dog sin elektronik på 3 måder – via pengene fra sin opsparing, via afbetaling/lån hos forhandleren eller slutteligt ved et lån fra en tredjepart. Med en tredjepart menes blot en låneudbyder og/eller finansiel institution, der ikke er knyttet til forhandleren.

Det er vigtigt at kende til fordelene og ulemperne ved de forskellige metoder, hvorfor vi herunder går igennem mulighederne, så du hurtigt kan vælge den løsning, som er bedst for dig og dine behov.

1. Brug din opsparing til at finansiere dit elektronikkøb

Når du har fundet et elektronikprodukt, du er interesseret i og har et stærkt behov for, så skal du vurdere, om du har mulighed for at betale det selv igennem din opsparing. Dette er en fordel, da du på den måde slipper for omkostningerne, der er ved at tage et lån. Dog bør du være opmærksom på, at dette – hvis du i forvejen ikke ligger inde med den krævede sum penge – vil betyde, at du ikke kan få elektronikproduktet lige med det samme.

For at få råd til dit nye elektronikprodukt med en opsparing, kan det derfor være en god idé at lægge et månedligt budget. På den måde sørger du for, at du kun bruger de penge, du har til rådighed. Samtidigt ved du, hvornår du har råd til dit nye produkt. Du kan via følgende link læse en guide om, hvordan du laver et budget, og derudover kan du i selvsamme guide downloade et budgetskema, så du hurtigt kan få et overblik over din økonomi og få sparret sammen til det stykke elektronik, du går og drømmer om.

2. Finansier dit elektronikkøb med lån og afbetaling hos udbyderen

Har du ikke pengene til erhvervelse af elektronik på dig lige nu og her, råder vi dig selvfølgelig til at spare op i første omgang. Kan du ikke vente, er det dog muligt at finansiere din elektronik på anden vis – blandt andet kan du gøre det hos forhandleren.

Der er nemlig flere elektronikforhandlere, som i dag tilbyder, at du kan købe deres produkter med afdragsbetaling. Du bør dog være varsom: For det, man som forbruger tenderer til ikke at tænke over, er at se på disse lån på samme måde som alle andre lån. Faktisk kan du ende med at betale mere for lånet hos din udbyder, end hvad du ellers kunne, hvis du fx. gik til din bank. Vi råder dig derfor til at gennemgå disse 4 trin, inden du tager det fristende lån til elektronik hos sælgeren.

  1. Få et tilbud fra elektronikforhandleren.
  2. Gå ind på vores hjemmeside og sammenlign hele markedet for lån til elektronik.
  3. Sammenlign tilbud på lånet fra elektronikforhandleren med de, du kan se på vores hjemmeside.
  4. Vælg den bedste og billigste løsning for dig.

Det var nemt – forhåbentlig finder du frem til den rette løsning for dig!

3. Finansier købet med et forbrugslån

Der er mange forskellige låneudbydere, som kan tilbyde dig et elektroniklån. Det er i dag en særdeles nem proces, da der er mange låneudbydere, som tilbyder, at du kan ansøge online, hvorpå det er særligt simpelt og hurtigt at ansøge om et lån, hvis du ikke ønsker at låne mere end 5.000-10.000 kroner. Der er nemlig rigtig mange forskellige udbydere, som tilbyder lån på disse små beløb, som passer til en erhvervelse af elektronik, hvidevarer eller lignende.

Vi anbefaler, at du bruger vores sammenligningsportal til at sammenligne lån, så du kan være sikker på at få den bedste og billigste løsning. Der kan nemlig være mange penge at spare, og du bør derfor altid sammenligne de udbudte lånetilbud, inden du binder dig til afdrag, gebyr og renter.

Samtidig er det ikke altid nemt at finde det billigste lån, så der er en række ting, som du skal være opmærksom på, når du sammenligner lån. Det er især vigtigt, at du er opmærksom på procenttallet ÅOP, som betegner lånets samlede, årlige omkostningner i procent, og den skal gerne være så lav som muligt. Derudover skal du huske, at når du har foretaget dig et lån, er det muligt for dig at fratrække renterne i skat. På den måde bliver dit lån også billigere samlet set.

På Samlino.dk kan du sammenligne markedet for lån til elektronik ved hjælp af vores intelligente sammenligningsværktøj, der er hurtig, nem og gratis at bruge:

Sammenlign lån til elektronik Udfør et pristjek på 2 minutter

Alternative investeringer i forbindelse med elektronikkøb

Vi håber, at du nu har styr på, hvilken finansierngsmodel, som passer bedst til dig.

I forbindelse med et elektronikkøb kan det også betale sig at overveje, hvorvidt du har det rette mobilabonnement eller bredbånd derhjemme. Her er der nemlig nemme penge at spare – og disse sparede kroner kan selvfølgelig bruges til nyt elektronik.

Spørgsmålene, du kan overveje, er hvorvidt dit mobilabonnement reelt set passer til det behov, du har. Bruger du al din data om måneden eller har du behov for mere data? Har du behov for fri taletid og vigtigere endnu, findes der billigere mobilabonnementer med samme mængde data og taletid, som det du har i forvejen, derude?

Lignende spørgsmål kan stilles angående dit bredbånd. De fleste husstande har faktisk ikke behov for mere end 20 Mbit/s. i downloadhastighed, og du kan derfor med fordel gå ned i hastighed for at spare penge.

Fælles for ovenstående er, at du over tid kan gå hen og spare mange penge. For selvom en besparelse på fx. 50 kr. per abonnement ikke lyder af meget, er det alligevel 1.200 kr. mere i dit budget set over et år!

Hos Samlino.dk kan du sammenligne mobilabonnement og bredbånd. Her kan du sammenligne mobilabonnement, mens du på knappen nedenfor kan sammenligne bredbånd.

Sammenlign bredbånd Hvor hurtigt kan du gøre det?

Hvis du har en kommentar til artiklen, er du mere end velkommen til at rulle længere ned og lad dine tanker komme til livs i kommentarfeltet!

Har du mod på at læse mere om samme emne, kan vi her på redaktionen anbefale dig at læse følgende, relaterede artikler: