Her er danskernes lånevaner: Dét lånte vi penge til i 2022

|Posted by | Billån, Lån
Tags: , , , , , , ,
Det låner danskerne penge til 2022 (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

Danmark er som bekendt et lille, rigt land. Der er dog stor forskel på, hvem der låner penge og til hvad. Samlino.dk ser tilbage på 2022 og afslører danskernes lånevaner. Se hvad danskerne lånte penge til her.

Lånte du også penge i 2022? Så var du langt fra alene. Rigtig mange danskere valgte at låne penge til blandt andet rejse, bil og renovering. Samlino.dk ser nærmere på, hvem af danskerne der lånte mest penge i 2022, og hvad de lånte penge til. Du vil helt sikkert blive overrasket over tallene. Se bare med her.

Dét lånte danskerne mest og mindst til

I 2022 valgte danskerne at låne penge til især én ting – nemlig biler. Faktisk er det 20,7 procent af alle Samlino.dk’s låneansøgere, der lånte penge til bilkøb.

Det kommer nok ikke til nogens overraskelse, at det netop er bilen, som størsedelen af danskerne valgte at låne penge til. For det firhjulede køretøj fjerner på smukkeste vis de transportmæssige besværligheder. Hvad enten det er at vente på toget, sidde som sild i en tønde i bussen eller metroen, cykle på jernhesten i slud eller noget helt fjerde.

Samlelån løber med andenpladsen. For hele 12,7 procent af låneansøgerne valgte i 2022 at foretage et samlelån. Dét kommer måske bag på dig – men måske ikke, hvis du også kender til de økonomiske fordele, som er ganske fristende.

Samlelån er en af de mest populære låneformer. For når du vælger at samle dine eksisterende lån hos én låneudbyder, kan du sikre en lavere rente. Du skal derfor kun forholde dig til den rente, din valgte bank har. Derfor slipper du for alle de svingende renter fra flere forskellige banker.

Ser vi på resten af danskernes lånevaner, står renovering og indretning af hjemmet for 12,4 procent og 7,8 procent. Hvor 7,1 procent af ansøgerne valgte at låne penge til rejser.

I den anden ende af skalaen finder vi de formål, de færreste danskere lånte penge til. Her er det blandt andet lån til motorcykel, skattegæld og shopping, der omfavner bunden.

Singler og deres nye biler

Når det kommer til, hvem af danskerne der lånte mest, afslører Samlino.dk’s tal fra 2022 især én gruppe danskere.

Det lånte danskerne mest til lån lånevaner 2022 lån (Foto: Samlino.dk)
Hvad låner du til? (Foto: Samlino.dk)

Overraskende nok, er det singlerne, der lånte mest. For hele 48,3 procent af låneansøgerne var single. Desuden var den aldergruppe, som topper listen for låneansøgere i alderen 23-32 år. Her var 35,8 procent fra 1990.

Der er også noget, som tyder på, at det var mændene, der havde størst lyst til at sætte flueben ved ønskelisterne. Hele 74,7 procent af låneansøgerne var nemlig mænd, hvorimod 25,3 procent var kvinder.

Dét tegner et godt billede af Danmarks lånelandskab. For samlet set peger Samlino.dk’s tal på, at det var unge, single mænd, der lånte mest i 2022 – om end det var lån til en ny bil, en eksotisk rejse eller noget helt tredje, forbliver deres egen lille hemmelighed.

Vær’ ikke den sidste – prøv samlelån her Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet inden for kommunikation og erhvervsøkonomi. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. Silva-Rosa står til din rådighed og deler ud af sine råd og sparetips til dig. Hun er fuld af gratis sparetips og har blandt andet skrevet artikler hos MY DAILY SPACE. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published.