Find lynhurtigt FIBERNET på din adresse

Gør som +400.000 danskere og find det hurtigste fibernet

    Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

    Du kan sammenligne fibernet hos mange internetudbydere:

    • Fastspeed
    • Boxer
    • Altibox
    • Kviknet
    • Stofa
    • Hiper
    • Fibia

    Din nabo har allerede fået hurtig fibernet gennem os

    Danmarks største sammenligningsportal

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    100% gratis
    Hurtigt og nemt
    Uvildig og neutral

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    Hvad er fibernet?

    Fibernet eller fiberbredbånd er en betegnelse for den type af internet, som leveres gennem optisk fiber, som også kaldes lyslederkabler. Denne type af internet kaldes ofte for fremtidens internet, da der er en lang række fordele ved at bruge det. Fibernet er den nyeste teknologi inden for bredbånd, og teknologien kan give dig en meget stabil internetforbindelse med høje hastigheder. Du kan få fibernetsabonnementer med hastigheder helt op til 1000/1000 Mbit./s, hvilket bl.a. kan fås hos Fastspeed eller Hiper, der udelukkende tilbyder 1000 Mbit fiberbredbånd. Dette afspejler sig også i den lidt dyrere pris, men til gengæld får du altså noget nær den højeste hastighed, der findes! 1000 Mbit burde være rigeligt til de fleste, men har du et lettere ekstremt forbrug, der måske indeholder download af virkelig tunge filer, intens HD streaming af film, højkvalitets musikafspilning, eller hvad du nu bruger dit internet til, kan det være en god handel.

    Hvad er fibernet installation pris?

    På Samlino.dk kan du altid sammenligne en lang række udbydere og finde frem til det bedste fibernet. Men først skal du være sikker på, om du overhovedet kan få fibernet og hvilket fibernet installation pris, du skal betale. Når du skal have fibernet, bør du af førnævnte grund også tage til overvejelse, hvilken fibernet installation pris du får. Den fibernet installation pris du får, kan nemlig variere fra udbyder til udbyder. En god ide er derfor at først undersøge om din adresse har mulighed for at kunne trække fibernet, hvis ikke, så bør du sammenligne de forskellige udbydere, finde den bedste, og se hvilket fibernet installation pris udbyderen har. Fibernet installation prisen varierer fra selskab til selskab, men ligger i omegnen af 500 kr. for at få installeret lyslederkabler samt opsættelse af en fiberboks. Det kan også være en god idé at kigge på forskellige kampagner selskaberne har. Oftest er kampagnerne meget fordelagtige og helt uden nogen fibernet installation pris. Selv hvis du skal betale for en høj fibernet installation pris kan det godt betale sig i længden. Fibernet er nemlig den nyeste teknologi ingen for internet. Man kan opnå de højeste hastigheder, og det mest stabile netværk via fibernet. Det kan derfor godt være en god investering at betale en høj fibernet installation pris. Derudover kan det også gøre din bolig mere attraktiv i forhold til andre boliger på markedet som ikke har fået installeret fibernet endnu. Derfor kan en investering i at få installeret fibernet godt betale sig. Konkluderet skal man altså altid tjekke hvilken fibernet installation pris man får, hvis der overhoved er en omkostning ved det. Derudover kan fibernet installation prisen være retfærdiggjort af den fremtidige investering fibernet medbringer.

    Hvad med fibernet hastighed?

    Fibernet er en type internetforbindelse, hvor signalet føres gennem nedgravede lyslederkabler. Det betyder, at internetsignalet transporteres med lysets hastighed. Du kan derfor opnå utroligt høje fibernet hastigheder med denne teknologi - ja, faktisk får du det hurtigste bredbånd i Danmark via fiberkabler. Fibernettet er desuden kendetegnet ved at levere symmetriske fibernet hastigheder. Det vil sige, at upload-hastigheden er den samme som download-hastigheden - for eksempel kan du få et fibernetsabonnement med 1000/1000 Mbit/s. En anden fordel ved fibernettet er, at internettet heller ikke vil blive påvirket af, at flere er koblet til internettet på samme tid. For at kunne finde frem til den mest optimale fibernet hastighed kan du altid bruge Samlino.dk og sammenligne en lang række selskaber. Dog når du skal vælge udbyder skal man være opmærksom på flere forskellige ting. Når du vælger en fibernet hastighed, skal hastigheden for det første dække dine behov. Hvis du kun bruger internettet til at sende e-mails, arbejde eller studie behøver du ikke en særlig høj fibernet hastighed. Derimod hvis du streamer mange film og spiller online spil kan en højere fibernet hastighed være en god idé. En anden faktor er hvor mange i er i husstanden. Hvis i er mange på internettet ad gangen, skal du bruge et højere fibernet hastighed. For at forstå hvilken hastighed du har behov for er det en god idé at forstå hvad præcis Mbit betyder. Mbit er en forkortelse for megabit, som er en måleenhed for bl.a. fibernet hastighed. En fibernet hastighed på 1 Mbit/s betyder, at du kan overføre 1 megabit i sekundet. Der er 8-megabit på en megabyte, som er den mest kendte enhed. Som regel snakker du om bit som fibernet hastighed og byte som mængde data. Det vil sige, at 8 Mbit per sekund svarer til en megabyte per sekund. De fleste husstande har i dag en fibernet hastighed på mellem 100 og 1000 Mbit/s, hvor der både er plads til tv-streaming og download af større filer.

    Hvad er bredbånd?

    Bredbånd er en betegnelse for den måde, som du bliver forbundet til internettet. I Danmark er der mange former for bredbånd, og du kan få dit internet leveret gennem forskellige teknologier. De mest udbredte teknologier er DSL, COAX, mobilt bredbånd og fibernet. DSL bredbånd er den slags internet, langt de fleste har mulighed for at få. Med DSL bredbånd får du internettet leveret gennem telefonstikket ved brug af et DSL-modem. Teknologien er ældre, men meget udbredt i Danmark, fordi den kun kræver et telefonstik. COAX bredbånd er ligeledes også en udbredt teknologi og er en af de nyere teknologier på markedet. COAX bredbånd leverer dit internet gennem kabel-tv-stikket. Man regner med, at COAX med tiden kan komme til at kunne levere symmetriske hastigheder på over 1000 Mbit/s., og sammen med fibernet, blive en af fremtidens bredbåndsteknologier. Med mobilt bredbånd har du mulighed for at tage din internetforbindelse med over alt. Mobilt bredbånd leverer din internetforbindelse gennem et SIM-kort, som du enten sætter i et USB-modem eller en router. Fordelen ved mobilt bredbånd er den fleksibilitet, som teknologien giver dig. Dog skal du være opmærksom på, at teknologien ikke egner sig godt til dig, der ønsker at bruge meget data, da der ved næsten alle abonnementer er en øvre forbrugsgrænse. Fibernet er den nyeste og mest moderne af de tre teknologier. Hvis du vil vide mere om teknologien, kan du læse nedenstående afsnit, hvor vi guider dig gennem alt, du bør vide om fibernet.

    Hvordan fungerer fiberbredbånd?

    Fibernet leverer internet gennem den moderne teknologi ved navnet optisk fiber, som også kaldes lyslederkabler. Lyslederkabler fungerer, som det ligger i ordet, ved at transportere dataen via lys. Et lyslederkabel er lavet af glas eller plastik og er kun på størrelse med et hår. Med fibernet teknologien er det muligt at transportere internettet med lysets hastighed. I modsætning til DSL, COAX og mobilt bredbånd, leveres fiberbredbånd med symmetriske hastigheder, hvilket betyder at dine upload og download hastigheder er de samme. Specielt for teknologien er, at internethastigheden ikke påvirkes af, hvor mange der bruger internettet på samme tid. Derfor egner fibernet sig rigtig godt til husstande med mange brugere af internettet.

    Kan jeg få fibernet?

    Chancen for, at du kan få fiberbredbånd, er efterhånden rigtig stor. Det er dog forskelligt, hvor i landet de forskellige udbydere dækker. Grunden til dette er, at fiberbredbånd løber igennem nedgravede fiberkabler ved vejskelettet. Hvis du bor for langt væk fra fiberkablerne, ønsker bredbåndsudbyderene derfor ofte ikke at bruge penge på at føre kablerne til din bolig, da dette koster penge. Du kan ligeledes risikere at opleve at skulle betale for nedgravning af kablerne, hvis fibernetudbyderen vurderer, at du bor for langt fra kablerne. For at finde ud af, hvilke typer internet du kan få leveret på din adresse, kan du tjekke udbydernes hjemmesider, hvor du ved at taste din adresse ind, kan få oplyst, hvilke teknologier og hastigheder du kan få. Blandt udbyderne dækker Waoo, Telenor og Stofa dækker det meste af landet, så du har stor mulighed for at få dækning gennem dem. Du kan dog sammenligne de forskellige tilbud og priser øverst på siden, hvor du taster din adresse ind.  

    Hvor finder jeg billigt fibernet?

    På Samlino.dk kan du altid sammenligne en lang række forskellige selskaber og finde noget billigt fibernet. Hvis du gerne vil have noget billigt fibernet, skal du se på nogle forskellige ting. Det mest væsentlige, når du skal finde noget billigt fibernet er hastigheden. Des lavere hastighed du vælger des billigere, er abonnementet som regel også. Da fibernet direkte transporterer data til din fiberboks via fotoner, vil du ikke komme i en situation, hvor internettet ikke virker eller er meget langsomt, hvilket til tider kan virke som en katatonisk oplevelse. Derfor kan billigt fibernet være en god løsning, da du altid vil have et stabilt og godt internet. Hvis du gerne vil have billigt fibernet, skal du først være sikker på, at husstanden har mulighed for at modtage det. Der skal være gravet fiberkabler også kaldet lyslederkabler ned. Når du vælger dit fibernetabonnement, ligger de højeste hastigheder på 1000 Mbit/s. Dette er mere end rigeligt, hvilket vil sige at selv hvis du vælger noget billigt fibernet, vil du typisk få 100 Mbit/s. Dette er også en helt fin hastighed. For at sætte det i perspektiv er 25 Mbit/s kategoriseret som grænsen for højhastigheds internet. Så derfor kan du roligt købe noget billigt fibernet, da det er mere end dækkende for diverse forbrug af internet. Billigt fibernet kan fx klare online spil, streaming af film og serier og streaming af musik. Konkluderet er billigt fibernet en rigtig god løsning, da du ikke behøver hurtigere hastighed. Om du kan få billigt fibernet er geografisk bestemt. Billigt fibernet vil altså kunne dække alle dine behov for brug at internet. For at finde det bedste fibernet kan du altid sammenligne en lang række abonnementer på Samlino.dk.  

    Hvor finder jeg det bedste fibernet?

    Når du skal se på det bedste fibernet, skal du tage en del ting i betragtning. Det bedste fibernet er ikke nødvendigvis det dyreste. Det kommer an på hvad din adresse kan trække af hastighed og hvad dine behov er. Hvis du streamer mange film og spiller mange online spil vil selv 100 Mbit/s være nok. Dog hvis du vil have det bedste fibernet, kan du komme helt op på 1000 Mbit/s i hastighed. Dette er mere end rigeligt til alle former for forbrug af internet. Hvis dine behov ikke er så store, kan det billigste fibernet faktisk være det bedste fibernet. Her får du den bedste pris til at fuldt dække dine behov. Derudover er fibernet generelt den nyeste og bedste teknologi vi har lige nu. Det er hurtigere og mere stabilt end alle andre former for internet. Da det er dedikeret til netop din husstand, vil du ikke være påvirket af dine naboers forbrug af internettet. Det bedste fibernet vil derfor også have den laveste ping, jitter og latency. Latency er hvor lang tid det tager for information at arrivere til sin destination via netværket. Da fibernet er via kabler, vil det derfor have den laveste latency af alle former for nuværende internet teknologier. Dette er derfor også en væsentlig faktor i søgningen på det bedste fibernet. Når du skal vælge udbyder, kan det også være en god ide at tjekke deres Trustpilot. Dette giver et overblik over, hvor god deres kundeservice er. Dette kan være væsentligt, hvis du gerne vil føle sig værdsat som kunde og dermed en væsentlig faktor i søgen på det bedste fibernet.  

    Hvad koster fibernet?

    Det kan variere fra udbyder til udbyder, men du kan finde det billigste til dig på din adresse her hos Samlino.dk.

    Hvordan finder jeg de billigste fibernet priser?

    Generelt koster fibernet en smule mere end traditionelle bredbåndsteknologier, såsom DSL og COAX, men det er stadig muligt at erhverve sig billig fibernet. Dog kan det lidt højere beløb være godt givet ud, hvis du ønsker en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Hvis du vil være sikker på, at du får det billigste fiberbredbåndsabonnement til dit behov, kan du sammenligne de forskellige abonnementer med Samlino.dk. Ved blot at angive din adresse og behov, giver vi dig hurtigt og gratis et overblik og mulighederne på din adresse, og hjælper dig med at finde billig fibernet.

    Hvordan vælger du det rigtige fibernetsabonnement?

    Når du skal vælge det rigtige fibernetabonnement til dit behov, er der overordnet to ting, du bør overveje: hastigheden og fibernet priser. Når du skal vælge den rigtige hastighed, bør du overveje, hvad du bruger din internetforbindelse til. Hvis du bruger dit internet til relativt lette opgaver såsom e-mails og sociale medier, har du måske ikke behov for så høje hastigheder og kan nøjes med noget billig fibernet. Bruger du derimod din internetforbindelse til streaming af TV, film og musik samt spil og andre datatunge opgaver, bør du måske overveje en af de hurtigere og mere omkostningstunge hastigheder.

    Skal jeg vælge traditionelt bredbånd eller fibernet?

    Hvorvidt du bør vælge et traditionelt bredbåndsabonnement eller et fiberbredbåndsabonnement kommer an på dit behov og forbrug. Hvis du sjældent bruger internettet, og ikke har brug for meget hurtige og stabile hastigheder, kan DSL og COAX sagtens være den bedste mulighed for dig. Du kan sammenligne traditionelle bredbåndsabonnementer på Samlino.dk. Hos Samlino.dk sammenligner vi 20+ udbydere på under 1 minut. Bruger du derimod internettet ofte, og vil du gerne have en hurtig og stabil forbindelse - også når I er mange brugere af internettet - kan fibernet være den optimale mulighed for dig.  

    Hvor er der fibernet i Danmark?

    Der findes i dag nærmest fibernet over alt i Danmark, og det betyder, at du formentlig vil kunne få det på din adresse.

    Hvordan får jeg det billigste fiberbredbånd?

    Hvis du vil have det billigste fibernet, der passer til dit behov, så anbefaler vi, at du sammenligner de forskellige abonnementer på markedet. Ved at sammenligne abonnementerne på markedet kan du danne dig det fulde overblik over, hvilke tilbud du kan få, hvem der har de bedste hastigheder, og hvem der tilbyder de billigste fibernet priser. Med Samlino.dk kan du nemt og hurtigt sammenligne 20+ udbydere, og finde det bedste tilbud til dit behov og forbrug. Sammenlign fibernet nu!

    Hvordan er adgangen til fibernet rundt om i Danmark?

    Rundt om i Danmark er der vidt forskellige mængder af adgang til fibernet. I nogle byer kan man nemt få fiber, mens det er meget svært i andre. Derfor har vi her samlet en oversigt, hvor du kan klikke dig ind på en specifik by, og se alle data omkring internet i den by. Se hele oversigten her:

    Hvad kan du sammenligne priser på hos Samlino.dk?

    Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra priser på mobilabonnement, bilforsikring og kaskoforsikring til Tesla forsikring. Prøv også at beregn din bilforsikring.