Bilforsikring

Hvad koster det at forsikre min Volkswagen Up?

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 4. September 2017 | Læsetid: 3 minutter

forsikre-volkswagen-up!

Ifølge bilmagasinet.dk er Volkswagen Up! den hyppigst solgte bil i Danmark, maj 2015. De Danske Bilimportørers liste viser, at der i marts måned blev solgt 697 Volkswagen Up i Danmark. Til sammenligning er den anden mest solgte bil Toyota Aygo med 492 solgte biler. Men hvad koster det mon at forsikre den populære VW Up?

Det koster bilforsikringen

En forsikringspris kan variere meget afhængigt af, hvem der skal forsikres, og hvilken selvrisiko, der vælges. I dette tilfælde har vi valgt en selvrisiko på 5.000 kroner og fundet prisen for en samlet ansvars- og kaskoforsikring.

Er du en ung og uerfaren bilist bosat i København, kan du spare op til 11.362 kroner årligt, alt efter hvilken forsikring du vælger. Her viser Alkas bilforsikring sig at være dyrest med en pris på 24.186 kroner. Til sammenligning findes den billigste bilforsikring hos GF forsikring hvor prisen lyder på 12.823 kroner.

Guide: Her dækker din bilforsikring ikke

Er du derimod elitebillist og har kørt bil i mange år, ser resultatet betydeligt anderledes ud. En 52-årig billist bosat i København har 2.093 kroner at spare på sin bilforsikring. Her er det værd at bemærke, at hvor Alka i forrige eksempel var den dyreste løsning, er det for dette eksempel det billigste selskab, med en årlig forsikringspris på 2.984 kroner. Den dyreste forsikring finder man hos Nykredit Forsikring, hvor den årlige pris lyder på 5.077 kroner.

Disse faktorer påvirker prisen

Som set ovenfor, er der en stor forskel på prisen på en bilforsikring, alt efter hvem der skal forsikres. Men hvad er det egentlig helt præcist der afgør prisen på en bilforsikring?

Når forsikringsselskaberne skal udregne et tilbud, sker dette på baggrund af adskillige parametre. Disse parametre tæller blandt andet alder, bopæl, kørselserfaring, biltype, eventuelle tidligere skader samt selvrisko.

Læs også: Test: Så meget kan du spare på din bilforsikring.

Som hovedregel er en høj selvrisiko lig med en lavere forsikringspris. Det er selvfølgelig ikke fornuftigt at have en højere selvrisiko, end man kan betale, men det er værd at overveje, hvilken selvrisiko du vil være i stand til at betale, samt vurdere hvad risikoen er for, at du laver skade på din egen eller andres biler.

Der kan også være rabat at hente, hvis du samler flere af dine forsikringer hos ét selskab. Generelt anbefales det, at du kigger dine forsikringer igennem årligt, da forsikringspriserne ofte ændrer sig, og der derfor kan være meget at spare ved at skifte bilforsikring.

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke