INFOGRAFIK: Bilforsikring for begyndere

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Bilforsikring, Tips og tricks
Tags: , , , , , ,

Har du styr på, hvad din bilforsikring dækker?

Skal du snart købe din første bil og i den forbindelse tegne en bilforsikring? Eller har du bare ikke helt styr på, hvor bred dækningen er på din nuværende bilforsikring? Vi guider dig gennem de mest almindelige former for bilforsikringer!

Læs også: Ansvarsforsikring: Her dækker den ikke!

DK_TypesOfCarInsuranceCoverage

Læs også: Det betyder anciennitet for prisen på din bilforsikring

Ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt, som bilejer, at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker udgifterne, hvis du påfører et andet køretøj, en person eller ejendom skader. En ansvarsforsikring dækker dog ikke de skader du selv, eller din bil pådrages ved en ulykke.

Det vil sige, at hvis du har ansvar i en ulykke, vil kun de skader, du har forsaget andre, blive dækket. Hvis du selv kommer til skade eller din bil gør, vil dette altså ikke blive dækket.

Førerdækning

Førerdækning er en tilvalgsforsikring, der dækker personskader, hvis du som fører kommer til skade i forbindelse med et færdselsuheld. Det, at det er en tilvalgsforsikring, betyder at den ikke er inkluderet i hverken ansvars- eller kaskoforsikringen, men skal købes ekstra.

Læs også: Det vidste du garanteret ikke om tilkøbsforsikringer

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring dækker skader på din egen bil. Det kan være skader i forbindelse med trafikulykke, brand, tyveri, hærværk og naturkatastrofer, eksempelvis skybrud.

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men vil i de fleste tilfælde være værd at investere i. Ved skader hvor den ansvarlige ikke har givet sig til kende, vil du også selv skulle dække, medmindre du har en kaskoforsikring. Det kunne eksempelvis være ved parkeringsskader.

Vejhjælp

Vejhjælp er en anden type tilvalgsforsikring. Hvis du har vejhjælp inkluderet i din forsikring, kan du få assistance, hvis din bil går i stå eller ikke kan starte. De fleste forsikringsselskaber dækker kun vejhjælp i Danmark, mens der hos nogen er dækning i hele Europa.

Se også: Gælder min bilforsikring i udlandet?

Lånebil

Hvis du køber lånebilsdækning, som også er en tilvalgsforsikring, vil din forsikring skulle dække dele af eller alle dine omkostninger for lånebil, når din bil er til reparation. Hvis du er i et biluheld kan du altså leje en bil af samme type på dit forsikringsselskabs regning i den periode, din bil er til reparation. Lånebilsdækning tilkøbes på normal vis som en del af kaskoforsikringen.

Glasskade

En kaskoforsikring dækker glasskader, men får du eksempelvis et stenslag, vil dette influere din skadeshistorik og altså øge din forsikringspræmie. Derudover vil du også skulle betale selvrisiko. Det er dog muligt undgå dette, ved at tilkøbe en udvidet glasdækning. Med udvidet glasdækning stiger forsikringsprisen ikke, og du slipper for at betale fuld selvrisiko, hvis du får en glasskade.

Friskade

Normalt vil skader på din bil have indflydelse på dit præmietrin. Med en friskadedækning tilkøbt din kaskoforsikring, kan du sikre dig fordelagtige vilkår ved nogle skader. Det vil sige, at visse skader ikke vil have betydning for prisen på din bilforsikring, som de ellers ville have haft. Hos nogle selskaber kan du derudover også slippe helt for at skulle betale selvrisiko, hvis du har tilvalgt friskadedækning.  

Læs også: Skadet bil? Her er dit erstatningskrav!

Hos Samlino.dk tror vi på at det er vigtigt at kunne tilbyde bilforsikringer som kan værne om hver enkelt bilist. Derfor er det muligt at vælge blandt Danmarks bedste udbydere, såsom IF, Gjensidige og FDM.

Knap der fører til sammenligning af bilforsikringer