INFOGRAFIK: Så meget kan du spare hvis du kvitter smøgerne

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Sparetips
Hvad koster rygning?

Hvor mange penge bruger du på rygning?

Er du ryger? Så er du nok også klar over, at du bruger rigtig mage penge på cigaretter! Men hvor mange kroner og øre løber dit cigaretforbrug egentlig op i på et år? Og hvad kunne pengene i stedet bruges på, hvis du kvittede smøgerne? Det giver vi et overblik over i den følgende infografik.

Så meget kan du spare på rygning

Rygning er en af verdens mest vanedannende laster. I Danmark ryger cirka 17 % af den voksne befolkning over 15 år dagligt, ifølge Danmarks Lungeforening. Hvis man tæller lejlighedsrygerne med, er tallet 23 %. Heldigvis er der de seneste 10 år sket en markant reduktion i antallet af rygere, og Rygeloven, som blev vedtaget i 2007, har sat ektra skub i denne positive udvikling. Alligevel er det cirka hver femte voksne, der ryger, og det tal kan komme meget længere ned!

Rygning går ikke bare ud over helbreddet, det går også hårdt ud over din økonomi. Hvis du ryger én pakke cigaretter om dagen, koster det dig adskillige tusinde kroner om året! Desuden koster rygerne samfundet mange millioner kroner hvert år i lægetjek og medicin – og du betaler indirekte til dette gennem skat. Se i infografikken hvor meget du rent faktisk bruger på rygning om året, og hvor meget samfundet bruger på dig. Lad dig desuden overraske af hvor meget mere du kan få råd til, hvis du kvitter smøgerne!

Læs også: Så meget kan du spare på din bilforsikring

Der findes naturligvis mange forskellige måder hvorpå du kan spare en masse penge. Den mest populære er måde at spare penge på, er ved de faste udgifter, hvor du hurtigt kan spare tusinde af kroner hvert år på eksempelvis mobilabonnement, bredbånd og bilforsikring. Vi sammenligner på vores portal disse ydelser, og inkluderer selskaber såsom, Boxer, Nem Forsikring og mange andre.