Kreditkort

Priority Pass - Sådan får du loungeadgang i lufthavnen

Få det store overblik over hvordan du nemt får loungeadgang i lufthavnen.

Af Tobias Mølgaard Sørensen | Senest opdateret 22. January 2024 | Læsetid: 6 minutter

Priority PassLufthavnenes eksklusive områder kan virke utilnærmelige for passagerer på økonomiklasse, men sådan behøves det nødvendigvis ikke at være. Der er nemlig flere muligheder for at blive forkælet inden afgang, uden at du nødvendigvis er rejsende på business class med guld eller platin på kortet.

Sammenlign mobilabonnementer til rejsen Find det med mest data i udlandet!

Når du får adgang til lufthavnenes VIP-lounges, kan du se frem til gratis WiFi, mad og drikke samt bløde stole i rolige omgivelser langt fra den kaotiske afgangshal.

I stedet for at komme i sidste øjeblik og stresse i køer og sikkerhedstjek kan der være fornuft i at tage til lufthavnen i god tid.

Så betyder det ikke så meget, at indleveringen af bagage tager lidt ekstra tid, når ventetiden inde i terminalen giver luft til morgenmad og kaffe i en lounge, mens aviserne læses, og mailene tjekkes.

Læs også: Guide: Skal man spare afbestillingsforsikringen væk?

Læs her, hvordan man uden at vifte med business class billetter slipper igennem nåleøjet til loungen.

Diners Club Private kreditkort

Diners Club privatkort er et klassisk betalings- og kreditkort som du kan handle med over hele verden. Kortets største fordel er, at det giver adgang til over 650 lounges rundt omkring i verden, og du får derudover også tilbud og rabatter på hoteller, restauranter, rejser og koncerter.

Diners Club kortet giver både adgang til loungen i lufthavnene i Billund, Aalborg og København. Du betaler 195 kroner i årligt kortgebyr for at have kortet og betaler så udover 95 kroner per loungebesøg.

Skal du have gæster eller børn med i loungen, bør du inden besøget tjekke adgangsvilkår og priser for den enkelte lounge, da de kan variere, men typisk ligger denne pris omkring 125 kroner per ekstra besøgende.

I denne pris skal du huske, at der er ubegrænset mad og drikke inkluderet, og det er derfor ikke særlig dyrt med henblik på at en kaffe, croissant og juice nemt løber op i 80-90 kroner ude i det almindelige butikker i lufthavnen.

Dagspas til lounge

Flere steder kan rejsende også købe sig ind i en lounge enten på forhånd eller i lufthavnen uden at have en særlig fin billet eller et særlig kort.

Vi har samlet priserne på, hvad det koster at få adgang til de danske lufthavnes lounges. Denne løsning er god, hvis ikke I rejser mere end 1-2 gange årligt, ellers vil den blive dyr i længden.

Overblik: Dagspas til lounges i danske lufthavne
Lufthavn Lounge Pris
Kastrup Lufthavn CPH Apartment Lounge 169 kr. pr. person
Kastrup Lufthavn SAS Lounge 210-230 kr. pr. person
Kastrup Lufthavn Aspire Lounge 150 kr. pr. person
Kastrup Lufthavn Aviator Lounge 140 kr. pr. person.
 Billund Lufthavn King Amlet Lounge 165 kr. pr. person
 Aalborg Lufthavn Aalborg Airport Lounge 149 kr. pr. person

Priority Pass medlemsskab

Hvis du ikke bare vil have adgang til en lounge, men mulighed for ligefrem at vælge og vrage mellem dem, skal du have fat i et Priority Pass. Dette kort åbner dørene for over 1000 lounges verden over.

Vil du kun have fat i et Priority Pass, kan du købe det direkte her, hvor du kan vælge mellem følgende abonnementer.

Priority Pass priser               

  • Standard – 99 euros (736 kroner) i årligt kortgebyr
    • Herefter 24 euros (178 kroner) per besøg for både kortindehaver og gæster.
  • Standard Plus – 249 euros (1851 kroner) i årligt kortgebyr
    • Inklusiv 10 gratis besøg for kortindehaver. Herefter 24 euros (178 kroner) per besøg for både kortindehaver og gæster.
  • Standard Prestige – 399 euros (2966 kroner) i årligt kortgebyr
    • Alle besøg gratis for kortindehaver. Gæster skal af med 24 euros (178 kroner) per besøg.

At vælge at købe et Priority Pass medlemsskab direkte er altså en af de dyrere løsninger. Derfor er det værd at undersøge mulighederne for at få dette inkluderet i et kreditkort fra din bank, hvor du udover et Priority Pass også får andre fordele inkluderet.

Læs også: Infografik: Her er dine rettigheder, når dit flyselskab går konkurs

MasterCard med Priority Pass inkluderet

Ved de mere eksklusive kreditkort hos de danske banker, får du oftest et Priority Pass med oveni, der giver loungeadgang i de fleste lufthavne verden over.

Herunder kan du se de 10 største banker i Danmark og deres billigste kreditkort med et Priority Pass inkluderet.

“Man skal tage højde for, at du ved et MasterCard Platin ikke blot får loungeadgang, men også ofte får en omfattende rejse- og afbestillingsforsikring til hele familien oveni. Derudover tilbyder flere banker et fordelsprogram, hvor du også får rabatter på hotelværelser og billeje.” udtaler direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Overblik: Priser på MasterCard med Priority Pass
Bank Type af kort Forsikring inkluderet Årligt kortgebyr Pris pr. loungebesøg
Danske Bank* MasterCard Basis Bagage- og flyforsinkelsesforsikring  620 kr. 150 kr. pr. besøgende.
Saxo Bank MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring  1.195 kr. 170 kr. pr. besøgende.
Arbejdernes Landsbank  MasterCard Gold Rejse- og afbestillingsforsikring  1.295 kr. 150 kr. pr. besøgende.
Vestjysk Bank MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring 1.475 kr. Første 2 besøg pr. kvartal er gratis. Herefter 175 kr. pr. besøg
 Spar Nord Bank  MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring  1.495 kr. Første 5 besøg pr. år er gratis. Herefter 150 kr. pr. besøg.
 Jyske Bank MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring 1.495 kr. Kortindehaver skal betale 95 kr. pr. besøg. Gæster koster 125 kr. pr. besøg.
 Nordea Bank**  Nordea Platin Rejse- og afbestillingsforsikring  1.500 kr. Første 10 besøg pr. år er gratis. Herefter 200 kr. pr. besøg.
 Ringkjøbing Landbobank  MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring  1.595 kr. Første 3 besøg pr. år er gratis. Herefter 200 kr. pr. besøg.
Sydbank  MasterCard Private Platin Rejse- og afbestillingsforsikring  1.895 kr. Første 10 besøg pr. år er gratis. Herefter 150 kr. pr. besøg.
 Nykredit Bank MasterCard Platin Rejse- og afbestillingsforsikring 2.100 kr. Første 10 besøg pr. år er gratis. Herefter 150 kr. pr. besøg.
* Med udgangspunkt i, at man er Danske Hverdag kunde
** Hos Nordea er det kun muligt at få Nordea Platin og altså Priority Pass, hvis du er Private Banking kunde hos selskabet.

Direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen tilføjer “Mange danskere glemmer, at de har et Priority Pass inkluderet i deres kreditkort. Vær derfor opmærksom på at du skal kontakte din bank for at få fat i dette kort, der giver eksklusiv loungeadgang. Du kan som regel regne med, at dette er inkluderet, når du har et MasterCard Platin. Men nogle banker tilbyder det også med andre slags kreditkort.”

Afgørende fordele ved at have et MasterCard er, at du ofte får rentefri kredit i en bestemt periode, mulighed for at hæve større beløber, betale store summer, bedre mulighed for erstatning, samt at det er et kort, der er accepteret i det meste af verden.

Hos Samlino har også rig mulighed for at få markedets bedste tilbud på bilforsikring, lån, kaskoforsikring, Tesla forsikring, vejhjælp og meget andet.

Leder du efter Kreditkort?

Med det rigtige kreditkort kan du spare mange penge