Sådan vælger du streamingtjeneste

|Posted by | Aktuelt, Bredbånd, Sparetips

streamingtjenster i Danmark

Vi bruger bredbåndsforbindelsen til rigtig mange ting, men det er på det seneste især blevet vigtigt for danskerne at kunne se deres foretrukne streamingtjeneste uden støj på linjen. Særligt er det streamingtjenesten Netflix, der fører sig frem blandt de danske internetbrugere, men også mange andre danske og internationale streamingtjenester har fået fodfæste på det danske markedet. Men hvor skal man streame, hvis man vil have mest ud af sine penge, og hvor kan man være sikker på, at bredbåndsforbindelsen holder?

Læs også: Spar penge på streamingtjenester i dit mobilabonnement

I løbet af de sidste mange år, er der sket store ændringer på tv-markedet. Streamingtjenester er kommet til bordet og har tvunget de traditionelle tv-udbydere til at udvide udbud og koncepter. Dog er der mange myter om danskernes tv-forbrug, og det traditionelle flow-tv er fejlagtigt blevet dømt ude. Status ved udgangen af 2015 var nemlig, at stort set alle danskere stadig ser flow-tv, men at rigtig mange af dem også streamer, viser tal fra DR medieforskningIkke overraskende er det primært den yngre målgruppe, som har taget streaming til sig, men den ældre andel af befolkningen er også ved at komme i gang.

Streamingtjenester i Danmark:

Af de udenlandske streamingtjenester har især Netflix vundet danskernes hjerter. Tjenesten har været i vækst lige siden sit indtog på det danske marked i 2012, og i dag bruges tjenesten ugentligt af mere end hver fjerde dansker, mens YouTube når knap halvdelen. Andre streamingtjenester som HBO Nordic, ViaPlay og især TV 2 Play vokser også, men er størrelsesmæssigt fortsat et stykke fra Netflix. Men spørgsmålet er, om Netflix fremover kan få lov til at stå øverst på taburetten som danskernes foretrukne streamingtjeneste. I dag er markedet for streamingtjenester i Danmark nemlig vokset gevaldigt. Der findes mere end 20 tjenester, der tilbyder en form for streamingsløsning i Danmark. Derfor kan det være svært at vælge, hvilken tjeneste der passer en bedst. Vi hjælper dig med at navigere i havet af streamingtjenester, så du kan finde det abonnement, der passer dig bedst.

Du kan ligeledes indtaste dine behov for streamingtjenester i vores sammenligningsportal, hvorefter du vil kunne sammenligne samtlige mobilabonnementer med streaming inkluderet. Du kan også indtaste andre behov for at finde det bedste og billigste mobilabonnement for lige netop dig.

Spar penge på streamingtjenester! Køb et mobilabonnement med streamingtjenester.

Læs også: Guide: Musiktjenester i mobilabonnementer

Vi har udvalgt de tjenester, der tilbyder et månedligt abonnement med fri tv-streaming af både film og serier. Det giver en pulje med MinBio, TV2 Play, HBO Nordic, Netflix, Viaplay og C More Play.

Min Bio: Bedst til børnefamilien

MinBio er en af de billigere streamingtjenester i flokken, men henvender sig dertil også udelukkende til børn. Her får du ubegrænset adgang til at streame børnefilm og -serier på alle familiens enheder. Selskabet der står bag er Nordisk Film, og alle film og serier er med dansk tale. Filmudvalget består blandt andet af Far til fire, Prop og Berta, Otto er et næsehorn og Min søster børn. Serieudvalget byder ligeledes på klassiske og kendte programmer såsom Rasmus Klump, Cirkeline, Fagglerne og Timmy Tid. I øjeblikket er der over 800 serieafsnit og film, hvor der hver fredag bliver tilført nyheder. Hvis du vælger at købe tjenesten separat, skal du af med 49 kroner om måneden. Hvis du gerne vil spare nogle penge, burde du blandt andre tage et kig på Telmore, der tilbyder Min Bio inkluderet i to af deres mobilabonnementer, som en del af Telmore Play. Ligeledes kan du som mobilkunde hos Call Me tilkøbe Min Bio for bare 39 kroner om måneden, uanset hvilket mobilabonnement du har fra selskabet.

HBO Nordic: Bedst til serieelskeren

Den amerikanske streamingtjeneste HBO Nordic er blevet mere populær de sidste år. Det hænger unægteligt sammen med, at kanalen har opnået stor succes med egne produktioner som Game of Thrones, True Detective, Vikings, Billions, Sopranos og Sex and the City. Serierne trækker uge efter uge millioner af seere til skærmene, og HBOs nordiske afdeling har givet Netflix kamp til stregen på popularitet med en pulje på 158 serier tilgængelige for brugerne. Streamer man hos HBO Nordic, koster det 79 kroner om måneden. Dog kan man vælge en noget billigere løsning og få HBO Nordic inkluderet i sit mobilabonnement enten hos Telia eller Telmore. Telia tilbyder HBO Nordic i tre af sine mobilabonnementer, heriblandt et mobilabonnementet, der udover HBO Nordic inkluderer 15GB data og fri tale samt SMS/MMS til 199 kroner om måneden. Hos Telmore kan du få et mobilabonnement, som både har TV2 Play og HBO Nordic inkluderet, hvortil du får 25GB data samt 15 timers tale for 199 kroner om måneden.

Viaplay: Bedst til reality

Viaplay har med et udvalg på 368 serier, det største udvalg af serier på markedet. Heriblandt er det en god del af Viasat-universets egne produktioner, som især tæller reality-programmer såsom Paradise Hotel, Robinson Ekspeditionen og Familien fra Bryggen. Ligeledes tilbyder Viaplay underholdning til børn samt nye film hver uge, hvor du har mulighed for at se offline i Viaplay’s app. Et almindeligt abonnement løber op i 89 kroner om måneden, hvor Telenor tilbyder Viaplay gratis de første tre måneder i tre af deres mobilabonnementer. Udover Viaplay i tre måneder kan du blandt andet få 10GB data samt fri tale, SMS og MMS for 149 kroner om måneden. Du kan også få Viaplay gratis i et helt år med Telenor, hvis du vælger et af selskabets familieabonnementer.

TV2 Play: Bedst til danske serier og programmer

TV2 Play er public service-kanalen TV2’s egen streamingtjeneste, som giver adgang til deres arkiv af serier, film og programmer fra alle TV2’s kanaler, heriblandt TV2 Zulu, Tv2 Charlie og TV2 Sport. Hvis man foretrækker dansk indhold, er TV2 Play On Demand-pakken oplagt, da pakken giver adgang til mange af de populære programmer og serier, som gennem tiden er blevet produceret til kanalen. Heriblandt er ‘“Badehotellet”, “Dicte” og  “Vild med dans”. Selvom Netflix stadig er størst blandt betalingstjenesterne, har TV2 Play indhentet større markedsandele det senere år gennem en vækst på 30 procent i forhold til samme periode året før.

Et standard abonnement (On-demand pakken) hos TV2 Play koster 59 kroner om måneden. Hvis du udelukkende vil se TV2s kanaler live, kan du vælge et abonnement til 99 kroner om måneden. Mens prisen for pakken med adgang til alle live-kanaler samt tv on demand er 129 kroner om måneden. Teleselskabet 3 har indgået et partnerskab med TV2 Play, som giver alle 3-kunder rabat på deres TV2 Play abonnement. Derudover tilbyder Telmore TV2 Play (on-demand pakken) i flere af deres mobilabonnementer, hvor du eksempelvis også kan få HBO Nordic inkluderet sammen med 25GB data, fri SMS/MMS  og 15 timers tale for 199 kroner om måneden.

Netflix og C More: Bedst til den udenlandske filmelsker

Netflix er den streamingtjeneste, der har flest film. Faktisk har de hele 1674 film samt et stort udvalg af serier. Som et nyere tiltag er Netflix begyndt at lave deres egen produktion af serier, som har opnået enorm popularitet. Serier som Orange is the new Black, Making a Murderer, House of Cards og Narcos er nogle af de serier, der trækker flest mennesker til tjenesten. Et abonnement hos Netflix koster 79.00 kroner om måneden, hvilket er helt det samme som HBO Nordic. Derfor er det et spørgsmål om, hvad man foretrækker af indhold, hvis man skal vælge den ene frem for den anden. Dog har Netflix på nuværende tidspunkt ingen samarbejder med nogen danske mobilselskaber ligesom HBO Nordic.

C More Play er også en streamingtjeneste, som ligeledes har et stort udvalg af film. Lige nu er der 1217 film tilgængelige på streamingtjenesten, men de udvider løbende indholdet. Til gengæld har C More Play kun et begrænset udvalg af serier tilgængeligt (49 stk), så C More satser klart på at fange filmstreameren med sit indhold. Investerer man i et abonnement til C More Play, koster det 89 kroner om måneden. C More Play er, som meget andet, inkluderet i Telmore Play pakken, som du kan få i to mobilabonnementer fra Telmore. Her skal du af med 249 kroner om måneden for et mobilabonnement med eksempelvis 15 timers tale, 25GB data og mange andre indholdstjenester. Et tidligere pristjek af mobilabonnementer med ekstra tjenester viste faktisk, at man kunne spare op til 4.608 kroner hvert år ved at vælge et Telmores store mobilabonnement med Telmore Play inkluderet. Dette kan ske fordi, at den samlede værdi af alle tjenesterne i Telmore Play pakken overstiger den årlige pris, du samlet betaler for et mobilabonnement med Telmore Play inkluderet med netop 4.608 kroner. I Telmore Play pakken er der udover C More Play inkluderet TV2 Play, HBO Nordic, Mofibo, Flipp, Min Bio og Telmore Musik.

Læs også: Test: Hvor meget ved du om telefoni og bredbånd

Bredbåndsløsningen til streamere

Streaming med særlig henblik på tv-streaming kræver en del af din bredbåndsforbindelse, hvis altså ikke du vil opleve afbrydelser midt i din streaming. Derfor skal du først og fremmest sørge for at have en bredbåndsforbindelse, der har nok Mbit. Indtast dine behov i vores sammenligningsportal, hvorefter den vil udregne dit personlige behov for Mbit. Derudover kan du også tage et kig på vores nyeste blog om bredbånd her, og se hvor du skal gå hen for at få den bedste handel.

Find den billigste bredbåndsløsning: Vi sammenligner udbuddet i dit område!