Tjek tilbud fra mere end 12 internetudbydere

Sammenlign internetudbydere - spar årligt op til 1.500 kr.

    Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

    Du kan sammenligne bredbåndstilbud fra mere end 12 udbydere:

    • Fastspeed
    • Boxer
    • Altibox
    • Kviknet
    • Stofa
    • Hiper
    • Fibia

    Din nabo har allerede fået bredbånd gennem os

    Danmarks største sammenligningsportal

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    100% gratis
    Hurtigt og nemt
    Uvildig og neutral

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

    Overvejer du at skifte til den billigste internetudbyder?

    I denne guide forsøger vi at svare på de spørgsmål, der kan være omkring et skift af internetudbyder. Vi guider dig sikkert igennem transitionen i det følgende:

    Har du en bindingsperiode?

    Der findes mange forskellige internetløsninger, hvoraf en stor del har en bindingsperiode, som du skal overholde. Dette betyder, at du har fri mulighed for at bestille en ny internetløsning, men det kan blive svært at afmelde din nuværende internetløsning, hvis der er bindingsperiode på. Du vil derfor først kunne skifte internetudbyder, når din bindingsperiode er ovre. Du kan dog godt have to forskellige internetudbydere på samme tid, dette er bare dobbelt så dyrt. Hvis du absolut ikke kan vente til, at din bindingsperiode er ovre, kan du prøve at undersøge din kontrakt med din nuværende internetudbyder. Kontrakten vil oftest være skruet sådan sammen, at din internetudbyder skal levere det aftalte. Hvis selskabet ikke leverer det, de lover i kontrakten, så bør du snakke med selskabet om dette. Dette vil være et brud på kontrakten, og du vil nok kunne afmelde dit nuværende internet, selvom du har en bindingsperiode. Hvis de nægter, kan du om ikke andet prøve at søge noget kompensation for dette.

    Hvis man absolut ikke kan vente på bindingsperiodens afslutning, kan der være hjælp at hente i kontrakten, så du kan få den bedste internetudbyder til dig. Er din bindingsperiode ved at udløbe, og er du på udkig efter en ny internetudbyder, så er det eneste, du skal gøre at indtaste dit postnummer og sammenligne hos Samlino.dk.

    Mister du forbindelsen, når du skifter internetudbyder?

    I de fleste tilfælde vil du ikke miste din forbindelse, når du skifter til den billigste internetudbyder, men det kan dog forekomme. Hvis du er meget afhængig af, at du har internet, kan du eventuelt købe et mobilt bredbånd, som du kan have med overalt. Et godt alternativ kan også være at benytte internetdeling på din mobil. Her er det dog vigtigt, at du har et mobilabonnement med nok data, så du ikke ender med at betale i dyre domme, fordi du overskrider din forbrugsgrænse. Ved disse to løsninger er du sikker på, at du ikke mister din forbindelse med skiftet.


    Er du medlem af en boligforening?

    Hvis du er medlem af en boligforening, kan du ofte få rabat på dit bredbånd og din tv-pakke. Dette er selvfølgelig værd at tage med i sine overvejelser, før man vælger den bedste internetudbyder. Den 1. Juli 2016 trådte en ny lov i kraft, som indførte, at medlemmer i boligforeninger nu selv kan vælge, hvilken udbyder de ønsker at have. Dog er der boligforeninger i Danmark, hvor det teknisk set ikke er muligt at frakoble enkelte husstande, og her gælder loven først fra 1. januar 2018. Der findes nemlig omkring 130.000 hustande, hvor det endnu ikke teknisk set er muligt. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om din husstand er en af disse 130.000 inden, du går ud og leder efter en ny udbyder.

    Har du bredbånd og tv hos forskellige udbydere?

    Efterhånden er det blevet mere og mere frit at vælge mellem de billigste internetudbydere og tv-udbydere. Det betyder, at du nødvendigvis ikke behøver at vælge den samme udbyder for internet og tv. Dette ønsker de forskellige udbydere dog, at du gør, og de tilbyder derfor ofte en form for samlerabat. Det kan dog i de fleste tilfælde bedre betale sig at finde den billigste internetudbyder og den billigste tv-udbyder hver for sig. Herefter kan du slå de to udbydere sammen, hvilket oftest vil være den billigste løsning, selvom mange udbydere giver samlerabat. Der er også flere internetudbydere i dag, som ikke udbyder tv. F.eks. gør de nyeste på markedet det ikke, dvs. Snappii, Fastspeed og Hiper. De fokuserer på at levere internet til streaming, som kunderne så tilkøber ved siden af. Du kan få et overblik over streamingtjenester i Danmark her.

    Hvilket selskab skal du vælge for at få den bedste internetudbyder?

    Når du skal vælge den bedste internetudbyder, kan det være svært at overskue de mange muligheder. Vi foreslår, at du som det første finder ud af hvilken teknologi og hvilken hastighed, du kan modtage på din adresse. Dette kan du nemt gøre, når du sammenligner bredbånd på vores sammenligningsportal. Her får du nemlig oplyst, hvad din maksimale hastighed er på din adresse. Derefter kan du finde den udbyder, som tilbyder den hastighed, der passer dit behov og dine muligheder bedst og billigst. På den måde undgår du også at betale for eksempelvis 30 Mbit/s hastighed, selvom du kun kan modtage mindre.

    Her er det værd at bide mærke i, at de fleste selskaber benytter sig af TDCs kobbernetværk til at levere bredbånd. Det betyder, at du vil få præcis den samme internetforbindelse, om du køber det hos eksempelvis Kviknet eller YouSee. Dette skyldes, at TDCs netværk i en lang periode har haft den bedste dækning. De seneste år er der dog kommet en del konkurrence, hvor Waoo’s og Telenor/Telias netværk har lige så god, eller bedre, forbindelse i nogle områder af Danmark.

    Hvad sker der efter, du har skiftet internetudbyder?

    Når du har skiftet til den bedste internetudbyder, skal du ikke tænke over, hvordan du bliver oprettet i deres system, samt hvordan du bliver afmeldt hos din gamle udbyder. Alt det praktiske ordner din nye internetudbyder nemlig. Undtagelsesvis skal du dog oftest selv afmelde dit internet, hvis du får det igennem dit kabel-tv. Her er det altid en god idé at læse de breve, du vil modtage, når du får en ny udbyder. Udbyderen vil ofte hjælpe dig med afbestillingen af dit gamle internet, men ellers vil det typisk være en del af bestillingsprocessen. Hvis ikke du får nogen bekræftelse om, at de har afbestilt dit gamle internet, er det en god idé at tage kontakt til din nye udbyder. På den måde er du sikker på, at alle ændringer går efter planen.

    Vil du være den første til at høre om tilbud på bredbånd, tv-pakker, mobilabonnementer og meget andet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

    Hvordan dækker de forskellige internetudbydere i din by?

    Du kan nemmeste finde svar på dette, ved at bruge vores sammenligningstjeneste øverst på siden. Her kan du nemt skrive din adresse ind, og så se hvilke udbydere der er tilgængelige i din by.

    Vil du se resultater fra hele Danmark, har vi lavet nogle forskellige sider omhandlende de største byer i Danmark. Se et udsnit af dem her:


    Som du kan se, er der mange forskellige byer du kan se på. Så bare klik løs!
    Tobias Sørensen

    Om Tobias Mølgaard Sørensen

    Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

    Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk