7 tips til at spare penge i hverdagen

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement, Sparetips

spar-penge-i-hverdagen

Der er mange måder at spare penge på, men ofte glemmer de fleste af os, hvor mange penge vi kan spare, hvis blot vi laver nogle små ændringer i vores hverdag. Ved at ændre et par enkelte ting, kan du spare mange tusind kroner hvert år. Derfor giver vi dig her 7 gode tips til, hvordan du kan spare penge i hverdagen.

Vil du spare penge allerede nu? Sammenlign markedet og find et billigere mobilabonnement nu!

1. Kvit smøgerne

Hvis du ryger cigaretter, er dette en udgift der kan veje tungt i budgettet. I 2015 røg hver dansker i gennemsnit 1014 cigaretter om året. Dette svarer til ca. fire pakker cigaretter om måneden. Hvis du ryger Rød Prince (20 stk.) betyder dette, at du kan spare 178 kroner om måneden, svarende til 2136 kroner om året. At droppe smøgerne er altså ikke kun godt for dit helbred, men også for din pengepung.

2. Drop kaffen to-go

Selv om det kan være fristende med en kop kaffe to-go om morgenen, kan dette hurtigt blive en dyr affære. Hvis du køber en kaffe til 40 kroner hver morgen i hverdagen, kan du spare 800 kroner om måneden. Dette svarer til 9.600 kroner om året. Hvis du ikke kan leve uden din kaffe to-go, kan du købe genbrugeligt rejsekrus, så du kan tage kaffe med hjemmefra.

3. Erstat take-away med hjemmelavet mad

De fleste af os kender nok følelsen af, at vi ikke at orker at lave aftensmad, og derfor går med den nemme mulighed: take-away. Men selv om take-away kan virke som den nemme løsning, kan det hurtigt løbe op i mange penge hver måned. Hvis du i gennemsnit bruger 120 kroner på take-away, hver gang du køber, og du spiser take-away en gang om ugen, kan du spare 360 kroner om måneden ved at erstatte det med nem hverdagsmad til under 30 kroner om måneden.

spar-penge-i-din-hverdag

4. Skift dit rejsekort ud med et pendlerkort

Hos Samlino.dk har vi for nyligt lavet en undersøgelse, der viser, at du kan spare tusindvis af kroner ved at skifte dit rejsekort ud med et pendlerkort. Hvis du benytter offentlig transport i hovedstadsområdet (zone 1 og 2) til og fra arbejde i myldretiden i hverdagene, og derudover fire gange om ugen uden for myldretiden, kan du spare 417 kroner om måneden, svarende til 5004 kroner om året.

5. Hop på cyklen

Hvis du vil spare endnu mere på din transport, kan du overveje at skifte dit pendlerkort ud, og i stedet hoppe på cyklen. Hvis du, som i ovenstående eksempel, benytter offentlig transport i hovedstadsområdet (zone 1 og 2) til og fra arbejde i myldretiden i hverdagene og derudover fire gange om ugen uden for myldretiden, kan du spare 375 kroner om måneden, svarende til 4500 kroner om året.

6. Tag frokost med hjemmefra

Det kan være nemt blot at købe frokost i din pause, men det er samtidig en løsning, der kan blive dyr i længden. Overvej derfor at tage en madpakke med hjemmefra. Hvis du bruger 75 kroner på at købe frokost, kan du spare 900 kroner om måneden, hvis du i stedet laver frokost til 30 kroner per dag. Dette svarer til 10.800 kroner om året.

7. Find det billigste mobilabonnement

En ny undersøgelse foretaget af Samlino.dk i samarbejde med YouGov viser, at hele 28% af danskerne ikke ved, hvor meget data de har i deres mobilabonnement. Derfor kan der være mange penge at spare ved at undersøge sit forbrug og finde et mobilabonnement til dit behov. Har du, for eksempel, et mobilabonnement med fri tale og 20 GB data til 199 kroner om måneden, men har du kun brug for 10 GB, kan du faktisk spare hele 100 kroner om måneden. Se hele undersøgelsen her.

Vil du have et billigere mobilabonnement? Vi sammenligner vi 30+ udbydere, så du kan få overblik over hele markedet!