Beregn bilforsikring: Se hvor meget du kan spare på 30 sekunder
Jeg kender ikke nummerpladen

Vi henter priser fra 14 udbydere, blandt andre:

  • IDA Forsikring
  • Gjensidige Forsikring
  • Global Forsikring
  • Alm. Brand
  • Nem Forsikring
  • FDM Forsikring
  • Next Forsikring
  • Popermo Forsikring

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Beregn din bilforsikring med Samlino

Ved at anvende vores beregner øverst på hjemmesiden, kan du sikre, at du får den bilforsikring, der passer lige til dit behov. På Samlino har vi gjort det nemt for dig at sammenligne tilbud fra en række forsikringsselskaber ved blot at udfylde en enkelt formular.

Vores brugere sparer i gennemsnit mellem 20% og 40% på deres bilforsikring, sammenlignet med deres tidligere præmier. Dette tal kan variere baseret på individuelle omstændigheder og markedsforhold.

For at få præsenteret de mest relevante tilbud til dig, anbefaler vi, at du har tænkt over/har følgende oplysninger klar:

  • Oplysninger om bilen: Dette kan bl.a. inkludere mærke, model, årgang. Disse oplysninger hjælper med at bestemme din bils risikoprofil og dermed prisen på din forsikring.
  • Personlige oplysninger: Din alder, adresse, din skadeshistorik og antal skadefri år har en betydning for prisen på din forsikringspræmie. Din kørselshistorik og eventuelle tidligere skader er især ofte et vigtigt parameter, når forsikringsselskaberne risikovurderer dig. Har du flere års skadefri kørsel bag dig, kan du kvalificere dig til betydelige rabatter, fordi du betegnes som elitebilist. Gennemsnitligt ser vi, at skadefri bilister sparer op til 15% på deres forsikringspræmier.
  • Vælg dækningsgrad: Overvej hvilken type og hvor bred en dækning, du har brug for, og hvor stor din risikovillighed er. Udover den obligatoriske ansvarsforsikring, kan du vælge kaskoforsikring, vejhjælp eller andre tillægsforsikringer. Ved at justere din selvrisiko, kan du potentielt sænke din årlige præmie. Statistikker viser, at for hver 1.000 DKK, du er villig til at hæve din selvrisiko med, kan du spare op til 5-10% på din forsikringspræmie.

Ved at bruge Samlino til at beregne din bilforsikring sparer du ikke kun potentielt mange penge på din bilforsikring, det giver dig også et dybere indblik i de mange tilgængelige forsikringstilbud, der eksisterer på markedet.

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder

Ved at anvende en online tjeneste som Samlino.dk, kan du med få klik beregne prisen på, hvad din bilforsikring vil koste for netop din bil. Ved at udfylde information om din personlige profil og kørselsbehov kan vores samarbejdspartnere inden for få sekunder kunne tilbyde dig skræddersyede, uforpligtende bilforsikringstilbud.

Det giver dig mulighed for nemt at sammenligne priser og dækninger på tværs af forskellige forsikringsselskaber, så du kan træffe det mest fordelagtige valg for dig og din økonomi.

Beregn bilforsikring online

Beregning af bilforsikring online er en praktisk og effektiv måde at sikre, at du får den rette dækning til den bedste pris. Ved at bruge vores online beregningsværktøj kan du hurtigt og gratis sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Du kan således få du adgang til et bredt udvalg af forsikringsselskaber, inklusive nogle du måske ikke selv havde overvejet

Alt, du skal gøre, er:

Udfyld formularen med de nødvendige oplysninger om dig og din bil.

  • Hav gerne bilens registreringsnummer (kan udelades), mærke, model og årgang klar.
  • Kend til din kørselshistorik, herunder antal skadefri år og eventuelle tidligere skader.
  • Vurder dine kørebehov (årligt kilometertal) og den dækningsgrad, du har brug for – ansvarsforsikring er lovpligtig, men du kan overveje at tilføje kaskoforsikring og andre tillægsforsikringer, afhængigt af bilens værdi og dine personlige dækningsbehov og budget. Du kan eksperimentere med forskellige dækningsniveauer og selvrisikoindstillinger for at se, hvordan det påvirker din præmie, hvilket giver dig kontrol over din forsikringsomkostning.

Efter indsendelse af dine oplysninger, vil du modtage tilbud fra adskillige af Danmarks største forsikringsselskaber. Vores platform giver dig et klart overblik over forskellene mellem de forskellige forsikringstilbud, så du nemt kan sammenligne dækning og priser. Overvej både pris og dækningsniveau. Vælg det tilbud, der bedst matcher dine behov og budget.

Sådan beregnes din bilforsikring

Når du skal beregne prisen på din bilforsikring, er det vigtigt at have en grundig forståelse af de mange faktorer, der påvirker din endelige pris. Disse faktorer inkluderer alt fra din alder og kørselshistorik til bilens type og model samt din bopæl.

Vi har her samlet de vigtigste parametre for at give dig et godt overblik over, hvordan prisen på din bilforsikring beregnes.

  • Biltype og model: Først og fremmest har din biltype en stor betydning for forsikringsprisen. Nyere biler og biler med større motorer koster ofte mere at forsikre, hovedsageligt på grund af deres højere værdi og reparationsomkostninger.For eksempel vil en ny elbil generelt være dyrere at forsikre end en ældre fossilbil – det skyldes bl.a., at de statistisk set er involveret i flere ulykker og har højere reparationsomkostninger. Et godt eksempel, vi kan se i vores data er, at fx en Tesla Model Y i gennemsnit koster ca. 11.000 kr. om året at forsikre, mens en ældre familiebil som en Volkswagen Golf fra 2016 kun koster 4.500 kr. om året. Forskellen skyldes ikke kun bilens værdi, men også risikoen for tyveri og omkostningerne ved reparationer.
  • Din alder og kørselserfaring: Unge og nye bilister betaler typisk mere for deres bilforsikring på grund af en deres statistisk set højere risiko for at blive involveret i uheld. Erfarne bilister med en lang historik af skadefri kørsel opnår ofte bedre priser. En 18-årig ny bilist kan derfor nemt stå over for priser, der er op til 50% højere end en bilist i 30'erne med flere års skadefri kørsel bag sig.
  • Bopæl: Hvor du bor, kan også påvirke din forsikringspris. Områder med højere risiko for tyveri eller skader vil ofte medføre højere priser. Bor du fx i en storby som København, kan din forsikringspræmie være højere, end hvis du bor i en mindre by.Og vores data viser faktisk, at bopæl kan betyde flere tusinde kr. i forskel. I vores seneste undersøgelse, der havde forsikringspriserne rundt om i landet under lup, viste det sig, at der ikke alene var store forskelle på priserne på elbil og fossilbiler, men også i de geografiske forskelle.

Prisforskelle i landet på at forsikre en elbil og en fossilbil 
    Område     Elbil     Fossibil
    Bornholm     6.278 kr.     3.399 kr.
    Københavns Kommune, Frederiksberg og omegn     9.017 kr.     5.572 kr.
    Fyn & øerne     7.250 kr.     5.150 kr.
    Resten af Østjylland     7.803 kr.     6.078 kr.
    Resten af Sjælland, Lolland-Falster og Møn     6.794 kr.     5.301 kr.
    Sønderjylland samt dele af Sydjylland og Vestjylland     8.406 kr.     7.012 kr.
    Nordsjælland     6.876 kr.     5.683 kr.
    Nordvestjylland, dele af Midtjylland og Sydjylland samt det sydlige Østjylland     7.690 kr.     6.535 kr.
    Nordjylland     5.730 kr.     5.799 kr.

Kilde: Samlino.dk 

  • Selvrisiko: Ved at justere din selvrisiko, kan du påvirke din forsikringspræmie. En højere selvrisiko fører ofte til en lavere årlig præmie. Ved at øge din selvrisiko fra 2.000 kr. til 5.000 kr., kan du måske reducere din årlige præmie med op til 1.500 kr., afhængigt af forsikringsselskabet og din biltype. En højere selvrisiko betyder dog også, at du selv skal dække en større del af eventuelle skader.
  • Anciennitet: Din kørselshistorik har en stor påvirkning på prisen. Længere anciennitet betyder ofte lavere priser, da det indikerer en erfaren og sandsynligvis mere forsigtig bilist. Ifølge vores data kan en bilist med 10 års skadefri kørsel kan betale op til 30% mindre end en bilist med kun 1 års erfaring.
  • Kørselsmængde: Jo mere du kører, desto højere er risikoen for skader, hvilket kan øge prisen på din forsikring. Hvis du kører over 25.000 kilometer om året, kan du forvente at betale op til 20% mere i forsikringspræmie end en, der kun kører 10.000 kilometer, da risikoen for skader stiger med antallet af kørte kilometer.
  • Skadeshistorik og tidligere forsikringskrav: Din historik med tidligere skader og krav kan også spille ind. Flere skader eller krav kan føre til højere priser. Det er ikke sjældent, at en bilist, der fx har haft to skader inden for de sidste tre år, kan opleve op til en 25% højere forsikringspræmie sammenlignet med en bilist med en ren skadehistorik.
Sådan du får du den billigste pris

  • Nedjuster kørsels- og dækningsbehov. Hvis du sætter dit årlige kilometertal ned, kan du reducere prisen på præmien. Det skyldes, at forsikringsselskaberne statistisk set vurderer, at jo længere tid du er på vejen, jo højere risiko har du for at være involveret i skader på bilen. Jo færre tillægsforsikringer du vælger, jo billigere forsikring vil du blive præsenteret.
  • Afvej omkostningerne ved en højere selvrisiko mod besparelserne på din årlige præmie.
  • Kør forsigtigt: At opretholde en skadefri historik er en af de bedste måder at sikre lavere priser på lang sigt.
  • Sammenlign tilbud: Brug online sammenligningstjenester til at finde den bedste pris for din situation. For eksempel kan sammenligningstjenester som Samlino hjælpe dig med at finde og sammenligne priser fra forskellige forsikringsselskaber baseret på dine specifikke behov.
Når du søger efter "bilforsikring beregn" hos forskellige selskaber gennem Samlino, tilbyder hver udbyder, vi samarbejder med, unikke fordele og tilpasningsmuligheder, som er værd at tage i betragtning.

FDM bilforsikring beregn

Med FDM Bilforsikring, som i 2023 blev kåret til årets billigste bilforsikring af Samlino, får du ikke bare konkurrencedygtige priser, men også kvalitetssikring anerkendt af Forbrugerrådet Tænk Penge. FDM Bilforsikring adskiller sig fra andre forsikringsselskaber ved, at adgangen kræver medlemskab hos FDM. Med et medlemskab hos FDM får du adskillige medlemsfordele og specialiserede forsikringsløsninger til bilister.

Når du vælger bilforsikring hos FDM gennem Samlino, fører vi dig helt automatisk til FDM’s side, hvor du nemt og hurtigt kan oprette medlemskab. Priserne for FDM-medlemskab er:
  • FDM Køreklar medlemskab koster 720 kr. om året.
  • FDM Kombi medlemskab koster 1.140 kr. om året.
  • FDM Komplet medlemskab koster 2.100 kr. om året.

Tryg bilforsikring beregn

Du kan med Tryg Bilforsikring på et øjeblik blive klogere på, hvad din bilforsikring vil koste. Prisen vil være baseret på dine personlige informationer og kørselsprofil. Udover prisen tilbyder Tryg Bilforsikring også overskuelige forsikringstillæg, så du nemt kan vælge den, der bedst matcher dine behov.

Tryg Bilforsikring skiller sig ud ved at tilbyde en intuitiv online beregner, der hurtigt giver et estimat baseret på dine personlige forhold og kørselsbehov. Det unikke ved Tryg er deres fleksible forsikringstillæg, som gør det let for dig at tilpasse din forsikring, så den matcher dine nøjagtige behov.

Tryg er Danmarks absolut største forsikringsselskab med en markedsandel på 23%.

IF beregn bilforsikring

Ved at beregne prisen på bilforsikring hos IF Forsikring kan du skræddersy din bilforsikring til præcis det, du har brug for. Du kan vælge din egen størrelse på selvrisiko og tilpasse forsikringen med en række tilvalgsdækninger. På den måde sikrer du, at bilforsikringen opfylder dine specifikke krav.

If skiller sig ud i forsikringsbranchen med et stærkt fokus på bæredygtighed og en proaktiv tilgang til at forebygge skader. Med over 7.900 engagerede medarbejdere dedikeret til at sikre 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum, ligger If’s kerne i at skabe tryghed og forebygge både personskader og tingsskader.

TopDanmark beregn bilforsikring

Når du beregner prisen på bilforsikring hos TopDanmark, får du muligheden for at tilpasse din bilforsikring nøjagtigt efter dine behov. Du har friheden til selv at bestemme størrelsen på din selvrisiko og kan skræddersy forsikringen med forskellige tilvalgsdækninger. Dette giver dig en bilforsikring, der præcist matcher dine personlige krav.

Topdanmark skiller sig ud i forsikringsbranchen med sin innovative tilgang til samfundsansvar og forretningsudvikling. I 2023 lancerede de et nyt samfundsprogram, der tæt forbinder virksomhedens samfundsansvar med dens kerneforretning.

Topdanmark er også fremadskuende i sit bidrag til den grønne omstilling og digitaliseringen i samfundet, som det ses med deres tilslutning til The Science Based Targets initiative og partnerskabet med Norlys.

TopDanmark er målt på markedsandele Danmarks 2. største forsikringsselskab med 530.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder.

GF bilforsikring beregn

Når du beregner prisen på bilforsikring hos GF Bilforsikring, får du chancen for nøje at tilpasse din bilforsikring til dine specifikke ønsker. Du har mulighed for selv at vælge din selvrisikos størrelse og kan finjustere forsikringen med en række tilvalgsdækninger. Dette sikrer dig en bilforsikring, der præcist opfylder dine individuelle behov.

GF skiller sig særligt ud med deres overskudsdeling, hvor du som kunde kan få del i selskabets overskud, hvilket kan gøre din bilforsikring endnu billigere over tid. Med over 350.000 medlemmer fordelt på 45 lokale kontorer landet over, står GF som et af de største medlemsejede forsikringsselskaber i Danmark. Ejerskabet og beslutningsprocesserne er lokalt forankret gennem en unik klubstruktur, hvor medlemmerne, gennem deres tilhørsforhold til en af de mange forsikringsklubber, direkte påvirker selskabets retning.

Se også vores sider til kaskoforsikring, ansvarsforsikring, vejhjælp  eller bilforsikring til unge