Menu

Bredbaand

Tv-pakke priser: Så meget stiger din tv-pakke i 2017

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 6 minutter

tv-pakker-priser

Der er blevet en tradition, at tv-selskaberne hæver prisen ved indgangen til det nye år, og år 2017 bliver ingen undtagelse. Flere selskaber har allerede meldt prisstigninger på helt op til 25 procent på flere af deres tv-pakker.

“Rigtig mange faktorer kan spille ind i forhold til prisen på tv-pakkerne. Rettighederne på eksempelvis store fodboldligaer og Champions League bliver kontinuerligt forhandlet op. I sidste ende er der kun én gruppe til at betale denne regning, og det er forbrugeren. Det naturligt at man i et faldende marked, ser en faldende totalomsætning, hvilket dog kan holdes konstant af udbyderne via prisstigninger” udtaler direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner.

Det er ligeledes interessant, at der er to selskaber, der i første omgang ikke har valgt at lave prisstigninger til næste år. Her er der tale om Fullrate og Telia, der altså vælger at gå imod strømmen og den generelle tendens i markedet, hvilket på den korte bane, kan gøre dem mindre sårbare overfor kundeafgang. Derfor er disse to selskaber heller ikke nævnt i nedenstående tabel.

Stigning i tv-pakke priser i 2017

Vi giver dig her et overblik over prisstigningerne på tv-pakke priser blandt alle landets tv-udbydere.

Prisstigning af tv-abonnementer pr. 1. januar 2017
Selskab Prisstigning (kroner) Gennemsnitlig prisstigning (kroner) Nye kanaler
Yousee 5 – 15 kr.  14.74 kr.
 Waoo! 10-20 kr.  15 kr. DK4, Nickelodeon, Comedy Central, Viasat Ultra HD*
Viassat 10 – 26 kr. 15.33 kr.  Nicktoons, 6’eren*
Canal Digital  10 – 25 kr.  17.50 kr. TV3+, SVT1, SVT2, NRK1, TV4*
Boxer  20 – 30 kr. 23.33 kr. Investigation Discovery
Stofa 20 – 54 kr. 34.67 kr. TV3+, TV3 Puls, Viasat Ultra HD*
 *Tilføjes til bestemte tv-pakker.

Stofa tv-pakker

Stofas priser stiger med henholdsvis 20, 30 og 54 kroner om måneden, men du kan hertil også regne med at få mere indhold i de enkelte pakker. Som abonnent på Stofas mindste pakke får du nu adgang til TV3 Puls, mens sportskanalen TV3+ bliver tilføjet til selskabets “mellempakke”. Det er Stofas “mellempakke”, der får den højeste prisstigning på 54 kroner. Kunder med den største tv-pakke får sportskanalen Viasat Ultra HD. Som en reaktion på at danskerne i stigende grad forbruger indhold på nye måder og platforme, vil Stofa også til foråret lancere et nyt koncept, hvor man kan købe kanaler på månedsbasis.

Boxer tv-pakker

Selskabet Boxer har ligeledes valgt at hæve priserne på fem af sine produkter – Boxer Mini, Boxer Mix, Boxer Flex, Boxer Flex8 samt Boxer Max – med prisstigninger på mellem 20-30 kroner om måneden. På Boxer Flex og Boxer Flex 8 er det grundbeløbet på abonnementerne, der stiger med 20 kroner. Grundbeløbet er prisen eksklusiv valg af tv-kanaler, der betales oveni. Dog sker der samtidigt et prisfald på 10 kroner på flere af Boxer TV’s tillægspakker. I forhold til ændringer af kanaler i tv-pakkerne, udgår National Geographic hos Boxer TV og erstattes af Investigation Discovery.

Waoo tv-pakker

Waoo hæver ligeledes prisen de fleste af deres tv-pakke priser, mens andre forbliver uændrede som eksempelvis selskabets “mini tv-pakke”. Den gennemsnitlige prisstigning bliver 15 kroner, hvoraf det primært er de fleste tv-pakker, der vil blive omfattet af en prisstigning mellem 10-20 kroner om måneden. Hovedparten af “Frit Valg” kanalerne samt Mini tv-pakken holdes på nuværende niveau. Kanaler såsom Viasat Sport Ultra HD samt DK4 HD bliver tilføjet til den store tv-pakke, hvor DK4 HD ligeledes bliver tilgængelig i selskabets “lille pakke”.

Waoo vælger også at satse yderligere på “Waoo TV”, der kombinerer flow kanaler, digitale tjenester og streaming/web tv. Satsningen kommer til udtryk i, at YouTube fra starten af 2017 vil blive tilgængelig på TV-boksen fra Waoo via en app.

Kanalerne Boomerang, CNN, TNT, TMC og Cartoon Network udgår fra selskabets udbud – både fra pakker og Frit Valg.

Alle tv-produkter fra Waoo kræver fiberbredbånd fra samme selskab.

Læs også: Hvad er fibernet?

Idet de fleste tv-pakker hænger sammen med et bredbåndsabonnement, er du nødt til også at kigge på hvilken slags bredbånd, du kan få, inden du bestemmer dig for en tv-udbyder. Du kan igennem vores sammenligningsportal sammenligne alle selskaber, der både tilbyder tv-pakker og bredbåndsløsninger i dit område.

YouSee tv-pakker

YouSee, der på det seneste har mistet 60.000 tv-kunder, har valgt at hæve priserne på sine tv-pakker med 5-15 kroner hver måned. Prisjusteringer skyldes, i følge YouSee selv, et behov for at sikre fremtidens tv-underholdning på alle selskabets platforme, samtidig med at kunne fortsætte investeringer i at fremtidssikre danskernes internet.

Prisstigninger på udvalgte tv-pakker

Vi har lavet en stor oversigt over de forskellige prisstigninger hos hvert selskab. Tag et nærmere kig på grafikken og få flere informationer ved at holde musen over søjlerne.

Priserne på tv-pakker stiger ikke fordi forbruget af tv-indhold er faldet – tværtimod. Danskerne forbruger mere tv-indhold end nogensinde før – vi gør det bare i stigende grad på nye måder og gennem nye kanaler. Et stigende forbrug af tv-indhold har også resulteret i, at rettighederne på de forskellige kanaler er steget, hvilket, som tidligere skrevet, presser tv-udbyderne i endnu højere grad.

Tv-udbyderne er altså havnet i det, man kalder en ond cirkel. Hver gang udbyderne sætter priserne op, falder kunderne fra. Og jo flere kunder der falder fra, desto mere må de resterende kunder betale for at få tingene til at hænge sammen. Derfor vil tv-udbyderne i fremtiden formentlig begynde at tilbyde en større valgfrihed, samtidig med mere brugervenlige løsninger, der giver kunderne mulighed for at købe enkelte film, vælge frit blandt tv-kanaler og streamingtjenester. Alt dette for at imødekomme den moderne tv-seer.

Leder du efter Bredbånd?

Med den rigtige bredbåndsløsning kan du spare mange penge