Menu

FAQ til højrentekonto

Dette er en FAQ til højrentekonto i Danmark. Hvis du leder efter en mere generel FAQ, kan du tage et kig på vores generelle Samlino.dk FAQs.

Hvad er en højrentekonto?

Som navnet antyder er en højrentekonto en indlånskonto med en høj rente. Der er dog yderligere nogle forskellige informationer, der er brugbare når du skal vælge den mest fordelagtige for dig. Ofte er det en fordel at binde pengene i minimum 1 år. En god tommelfingerregel er, at jo længere du binder pengene, og jo flere du vælger at binde – desto højere rente får du. Derfor er der flere banker, der tilbyder høje renter, når du binder dine penge i 5 år.

Kan jeg få en højrentekonto?

Alle kan i princippet få en højrentekonto. Det kræver blot, at du er villig til at investere dine penge og gerne i minimum 1 år for at få en fornuftig rente.

Hvad betyder indskydergaranti?

Indskydergaranti er din garanti for, at du ikke mister dine penge hvis banken går konkurs. Derfor er det enormt vigtigt, at du sikrer dig at indskydergarantien, der er tilknyttet din opsparing, er tilsvarende den sum, du har investeret. Så løber du ikke nogen risiko i forhold til at få dine penge igen.

Hvordan får jeg den bedste indlånsrente?

Du får den bedste rente ved at indskyde så mange penge som muligt og ligeledes binde pengene i en lang periode. Desuden kan du med fordel sammenligne bankernes renter på højrentekonti på Samlino.dk.dk og finde på den måde finde den bedste rente ud fra dine kriterier.

Hvordan er en højrentekonto forskellig fra en opsparing?

En højrentekonto giver ofte en højere rente end en opsparingskonto. Det kræver dog, at du er villig til at binde pengene for en periode, hvor du ikke kan hæve som du vil. Der er typisk også begrænset, hvor ofte du kan indsætte penge på din højrentekonto i forhold til en normal opsparingskonto.

Hvad hvis jeg vil have pengene tilbage inden perioden er slut?

Det afhænger af, hvilken bank du er kunde hos. Men trækker du pengene ud før den aftalte bindingsperiode, får du som hovedregel ikke den aftalte rente, eller banken fratrækker en strafrente - også kaldet dekort.

Hvad er dekort?

Hæver du dine penge, før bindingsperioden ophører, fratrækkes en dekort (strafrente) af det hævede beløb. Denne rente kan variere, og det er derfor en god idé at læse betingelserne, før du opretter kontoen.

Hvor ofte bliver der tilskrevet renter?

Typisk bliver renten tilskrevet én gang om året – og gerne sidst på året. Det vil altså sige, at renten bliver lagt oven i dit indestående, og på den måde vokser formuen år efter år.

Hvad betyder annuitetsopsparing?

En annuitetsopsparing er en opsparing, hvor du sætter et fast beløb ind hver termin og således optjener ”renters-rente” af de forgående terminer.