Menu

Højrentekonto

Dette er en ordliste til højrentekonti. Leder du efter svar på mere specifikke spørgsmål, kan du med fordel tage et kig på vores FAQ til højrentekonti.
En annuitetsopsparing er en konto, hvor man indsætter et fast beløb hver termin. Det vil altså være en konto, som er åben for indskud.
Dekort er en ”strafrente” man betaler til banken. Banker kræver dekort på forskellige størrelser, men vil typisk være en procentsats. Det er bankens måde at sikre sig, at man ikke trækker pengene ud, hvis man ombestemmer sig.
Garantkapital er penge, som man selv hæfter for. Man løber i teorien altid en risiko ved at investere penge: banken kan gå konkurs, obligationerne kan falde i værdi etc. I Danmark er der en indskydergaranti, som gælder indskud på op til 100.000 euro (Dvs. ca. 750.000kr), men hvis der er tale om garantkapital, vil indskydergarantien ikke dække tabet.
Indskydergaranti er din garanti for, at du får de penge du har indskudt tilbage. Indskydergarantien dækker tab på op til 100.000 euro (ca. 750.000) i tilfælde af konkurs og lignende. Du kan læse mere om indskydergaratien på Ganrantifondens hjemmeside.
Rentetilskrivningen er det tidspunkt, der bliver tillagt et beløb på indskuddet. Det er typisk en gang om året, hvor rentens procentsats bliver tillagt opsparingen.
Når der er tale om højrentekonti, vil renten være din gevinst for at ”låne” banken dine penge. Procentsatsen på renten bliver tillagt det indskudte beløb én gang om året. Det betyder altså, at jo højere renten er, jo højere er din gevinst på indskuddet. Du kan derfor med fordel sammenligne renter på højrentekonti med Samlino.dk.
En trapperente er når indskuddet har forskellige rentesatser i forskellige intervaller. F.eks. beløb op til 50.000 kr. giver rente A, beløb fra 50.000 – 70.000 kr. giver rente B og alt herover giver rente C. Hvis man har 100.000 kr. vil man derfor få rente A på 50.000 kr., rente B på 20.000 kr. og rente C på 30.000 kr.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev