Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Ordliste til højrentekonto

Dette er en ordliste til højrentekonti. Leder du efter svar på mere specifikke spørgsmål, kan du med fordel tage et kig på FAQ til højrentekonti.

Annuitetsopsparing

En annuitetsopsparing er en konto, hvor man indsætter et fast beløb hvert termin. Det vil altså være en konto, som er åben for indskud.

Dekort

Dekort er en ”strafrente”, som man betaler til banken. Banker kræver dekort på forskellige størrelser, men vil typisk være en procentsats. Det er bankens måde at sikre sig, at man ikke trækker pengene ud, hvis man ombestemmer sig.

Garantkapital

Garantkapital er penge, som man selv hæfter for. Man løber i teorien altid en risiko ved at investere penge: banken kan gå konkurs, obligationerne kan falde i værdi etc. I Danmark er der en indskydergaranti, som gælder indskud på op til 100.000 euro (Dvs. ca. 750.000 kr.), men hvis der er tale om garantkapital, vil indskydergarantien ikke dække tabet.

Indskydergaranti

Indskydergaranti er din garanti for, at du får de penge du har indskudt tilbage. Indskydergarantien dækker tab på op til 100.000 euro (ca. 750.000 kr.) i tilfælde af konkurs og lignende. Du kan læse mere om indskydergaratien på Ganrantifondens hjemmeside.

Rentetilskrivning

Rentetilskrivningen er det tidspunkt, der bliver tillagt et beløb på indskuddet. Det er typisk en gang om året, hvor rentens procentsats bliver tillagt opsparingen.

Rente

Når der er tale om højrentekonti, vil renten være din gevinst for at ”låne” banken dine penge. Procentsatsen på renten bliver tillagt det indskudte beløb en gang om året. Det betyder altså, at jo højere renten er, jo højere er din gevinst på indskuddet. Du kan derfor med fordel sammenligne renter på højrentekonti via Samlino.dks sammenligningsværktøj.

Trapperente

En trapperente er, når indskuddet har forskellige rentesatser i forskellige intervaller. F.eks. beløb op til 50.000 kr. giver rente A, beløb fra 50.000 – 70.000 kr. giver rente B og alt herover giver rente C. Hvis man har 100.000 kr. vil man derfor få rente A på 50.000 kr., rente B på 20.000 kr. og rente C på 30.000 kr.