Menu

Kreditlån: Find det billigste her!

Sammenlign kreditlån med én ansøgning - spar op til 15.000,-
Sammenlign kreditlån med én ansøgning - spar op til 15.000,-
 • Helt gratis
 • Uforpligtende
 • Hurtigt og nemt

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Lån

Kredit er egentlig et mere kompliceret ord, end det lige lader til. For at forstå, hvad kreditlån betyder, må man først forstå, hvad kredit er.
Kredit er et beløb, som en bank eller en anden finansiel institution stiller til rådighed for dig. En sådan finansiel institution kan f.eks. være et realkreditinstitut - det vender vi tilbage til.

De mest almindelige former for kredit i Danmark er kassekredit og kredit på kort. For at gøre det endnu mere forvirrende så bruger man som regel en blanding af de to. Læs mere om kassekredit her.

Kredit adskiller sig fra almindelige lån ved at være et beløb, du hele tiden har til rådighed i modsætning til lån, der som regel kun udbetales en enkelt gang. Kredit adskiller sig desuden fra almindelige lån ved normalt ikke at have en fast rente. Her betaler man ofte kun renter af det, som man bruger.

Her opstår problemet. For hvis kredit adskiller sig så meget fra lån, hvordan kan man så kalde noget for kreditlån? Ser du, kreditlån refererer nemlig til begge dele. Et kreditlån kan betegne alt fra et forbrugslån til et realkreditlån. Forklaring følger.
Når en låneudbyder som f.eks. en bank skal låne dig penge, vil de gerne være sikre på, at du kan betale pengene tilbage. Når man låner penge med sikkerhed, giver man låneudbyderne lov til at tage, det man har stillet som sikkerhed i tilfælde af, at man ikke kan betale pengene tilbage.

Optager man f.eks. et realkreditlån (forklaringen følger stadigvæk) til ens bolig, giver man banken tilladelse til at sælge ens bolig, hvis man ikke kan betale lånet tilbage.

Lån uden sikkerhed tager man oftest i online banker. Det kan f.eks. være et klassisk forbrugslån på 20.000 kr. Her skal man ikke stille nogle værdigenstande som sikkerhed. De er dog ikke helt uden sikkerhed. Man skal først kreditvurderes med ens NemID. Desuden har bankerne sikkerhed i de højere renter. Lån uden sikkerhed har derfor ofte højere renter end lån med sikkerhed.
I denne sammenhæng refererer kreditlån til realkreditlån. Derfor kommer der nu en forklaring af, hvad et realkreditlån er:

  Et realkreditlån er et specielt lån, der kun gives mod sikkerhed i fast ejendom. De optages i realkreditinstitutter og løber som regel over 20-30 år. I modsætning til almindelige lån i banken er realkreditlån sammenhængende med obligationer.

  Realkreditinstitutter finder investorer, som vil investere det beløb, du vil låne. Investorerne får realkreditobligationer til gengæld for deres investering. Renten på realkreditlånet afhænger således af udbud og efterspørgsel. Hvis mange vil investere, er renten lav.
Det afhænger af, hvilket lån du skal have. Du kan altid bruge Samlino.dk’s sammenligningstjeneste til at sammenligne forskellige lån.
Hos Samlino.dk kan du få et kreditlån med disse 4 trin:

 1. Indtast information om dit lån:Her skal du f.eks. svare på, hvad låneformålet er.
 2. Modtag lånetilbud: Vi sammenligner låneudbydernes bedste tilbud til dig.
 3. Optag lånet: Du bliver videresendt til låneudbydernes hjemmeside, hvor du kan optage lånet.
 4. Modtag pengene: Slap og vent. Der kan gå op til tre dage før pengene udbetales, men oftest udbetales de indenfor 24 timer.

Psst… det er uforpligtende og tager forresten mindre end 3 minutter.