Menu
 70 60 58 88

Lån penge online: Hurtig og gratis sammenligning Find den laveste rente blandt mere end 50 lån!

Vis resultater nu

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Sammenlign og køb i tre simple trin

lån penge

Lån

Når du modtager penge fra en bank, låneudbyder eller lignende, som skal tilbagebetales på et andet tidspunkt, betegnes dette som at låne penge. Det er altså, med andre ord, ikke bare penge, du modtager, som du kan beholde, da der bliver lavet en kontrakt om, hvor lang tid du har til at betale tilbage, hvor høj en procentsats der er på lånet og en række andre faktorer. Helt officielt er det en aftale mellem to parter, hvor den ene part låner penge til den anden part. Der findes en række forskellige lån, hvor blandt andet kviklån, banklån og kassekreditter er tre forskellige typer måder at låne penge på. Hvem der udsteder lånet afhænger af, hvilket type lån du tager. Banklån bliver, som ordet siger, udstedt af en bank, mens lån, som det førnævnte kviklån og forbrugslån, bliver udstedt af låneudbydere - disse opererer oftest på online platforme. Det er altså med andre ord blevet nemmere og hurtigere at lån penge nu.
Som skrevet tidligere er der en række forskellige lån, du som låntager kan gøre brug af. Disse lån bliver udbudt af forskellige former for kreditorer som for eksempel banker, realkreditinstitutter og andre lignende virksomheder. Eftersom der også er mange forskellige navne til de respektive former for lån, har vi valgt fem af de mest udbredte lånetyper, så det er nemmere for dig at overskue, hvilke lån der er værd at overveje, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal lån penge nu.

Banklån:
Et banklån er det lån, de fleste kender til, og som de fleste gør brug af. Der er forskellige former for banklån, men fælles for dem alle er dog, at de bliver udarbejdet i samarbejde med den respektive bank, som du er tilknyttet. For at foretage et banklån skal du først ansøge om at optage et lån, hvorefter du skal godkendes i forhold til deres kreditvurdering. Til gengæld har du mulighed for at låne høje beløb i forhold til andre typer lån og gerne til en lavere ÅOP end andre steder.

Realkreditlån:
Når du foretager et realkreditlån, er det oftest for at kunne finansiere et eventuelt huskøb. Til gengæld for at du får lov til at låne penge, stiller du dit hus som sikkerhed til banken, så de er relativt sikre på, at de kan få deres penge igen. Derudover har du som oftest utrolig lang tid til at tilbagebetale dette lån. Specielt ved dette lån er, at du vil finde en utrolig lav ÅOP kontra andre lån, hvilket er medvirkende til, at lånet ikke bliver helt så dyrt, som det kunne være andre steder.

Kassekredit:
En kassekredit er anderledes fra andre lån på den måde, at man løbende har mulighed for at kunne hæve beløbet op til et aftalt maksimum. Af dette beløb betaler modtageren af kassekreditten en vis procentdel i rente. Derfor bliver det helt naturligt også dyrere, jo flere penge du låner via din kassekredit. Til gengæld har du omvendt også mulighed for at låne flere penge, end hvis du tog et anderledes lån.

Kviklån: Lån penge nu
Et kviklån adskiller sig meget fra de andre typer lån, da dette er et meget nemmere lån at tage. Du kan som oftest låne penge online, og som navnet også lægger op til, så er kviklån et lån, du får meget nemt og hurtigt. Dette gør også, at du, i modsætningen til de andre, ikke skal kreditvurderes, før du tager lånet. Der skal altså heller ikke stilles sikkerhed for dette lån. Endnu en forskel fra de andre lån er, at dette lån ikke bliver udstedt af traditionelle banker, men derimod af eksempelvis internetbanker. Et kviklån er altså smart, hvis du står og skal låne penge nu. Derudover er udstederne af kviklån typisk langt hurtigere til at besvare eventuelle henvendelser end normale banker. Hvis du vil læse mere om kviklån, kan dette gøres her.

Crowdlending:
En af de nyeste former for lån er ‘Crowdlending’. Den klart største forskel mellem crowlending og mere almindelig lån er, at der ved crowlending er en række investorer, der låner dig penge, fremfor det kun er én udsteder. Det er altså en nytænkende måde at låne penge på. Eftersom der er flere personer, der går sammen om lånet, gør det også, at lånet bliver delt op i mindre dele. Hver investor får et afkast på baggrund af den procentdel af beløbet, de har støttet. Lånet sker via en online platform, og låntager skal, inden lånet bliver gennemført, gennem en kreditvurdering for at sikre investorernes penge.
Hvis du skal låne penge, er det klart, at det ikke er helt gratis. Som beskrevet tidligere er et lån, når en part udbyder penge til en anden part. Den anden part, som i dette tilfælde er forbrugeren, betaler noget for at have et lån. For at finde ud af, hvor meget et lån vil koste dig, er det essentielt at kigge på de Årlige Omkostninger i Procent, der også forkortes ÅOP.

Det er altså de samlede omkostninger ved dit lån, der er blevet udtrykt i procent af det, du låner. Dette nøgletal viser helt præcist, hvor meget du vil ende med at skulle betale. Det er altså derfor ekstremt vigtigt at kigge på dette, da det ellers kan ende med at koste dig utroligt mange penge, hvis du ikke er opmærksom. Sidder du og skal vælge mellem to lån, der er identiske, skal du altid vælge det, der har den laveste ÅOP, da dette i den lange ende vil være et billigere lån for dig. Samtidig gør det sig også gældende, at du ved to lån med identisk ÅOP, skal vælge den ÅOP, hvor renten udgør den største del af omkostningerne, da dette er fradragsberettiget i forhold til SKAT. På denne måde vil du altså have mulighed for at kunne spare en smule på dit lån.

ÅOP’en på et lån varierer utrolig meget alt efter, hvilket slags lån der er tale om. Ved et realkreditlån vil ÅOP på lånet oftest være relativt lav, hvorimod den ved et kviklån kan være noget højere, hvilket også gør et kviklån til en af de dyreste typer lån på markedet. Imellem de to typer lån finder du banklån, som har en relativt middel ÅOP. Grundet denne, potentielt tårnhøje, ÅOP ved et kviklån er det væsentligt, inden du foretager det, at du sikrer dig, at du vil have økonomisk overskud.

Hvis du vil lån penge online, er det vigtigt, at du har råd til at tilbagebetale lånet uden problemer. Netop fordi man skal være så påpasselig omkring ÅOP’en, har vi hos Samlino.dk valgt at fremhæve det tydeligt, når du søger efter de forskellige lån.
Hvis du står og skal lån penge nu, kan du vælge at gøre brug af din bank. Låner du penge gennem banken, bliver dette betegnet som et banklån. Disse lån er som hovedregel mere komplicerede at få, end hvis du for eksempel skal låne penge online. Grunden til dette er, blandt andet, at du først skal godkendes af banken, før du kan foretage lånet, og du kan altså ikke få pengene nu. Tilsvarende har du til gengæld også mulighed for at foretage et langt større lån, end hvis du skal lån penge nu.

Dog findes der en lang række online banker, der gør det muligt for dig at foretage et lån online. Disse online banker udbyder forskellige lån alt efter, hvilken bank du har med at gøre. Dette kan være utroligt uoverskueligt, men heldigvis er der måder, der gør det mere overskueligt. Én af disse måder er at at benytte dig af en sammenligningsportal. Her kan du som eksempel gøre brug af Samlino.dk. På denne måde får du et samlet overblik over, hvilke lån der er billigst, har længst løbetid og en række andre faktorer, du selv kan justere på. Udover et online banklån kan du også optage et kvik- eller forbrugslån. Disse lån vil udelukkende kunne lade sig gøre at tage online, og de er igen en måde at slippe for alt besværet med at skulle ned i banken.

Det er utrolig nemt at optage disse lån, da du blot skal udfylde nogle spørgsmål stillet af långiver, hvorefter du kan låne penge. Dette betyder også, at du ikke skal kreditvurderes af instituttet først. Omvendt kan disse lån også være farligere at optage, da det hurtigt kan blive meget omkostningsfuldt, hvis man ikke er påpasselig. Dette har også noget at gøre med, at der ingen kreditvurdering er, og at långiver derfor skal have noget sikkerhed på en anden måde.
Når du låner et givet beløb af långiver, får du helt naturligt også noget tid til at betale dette lån tilbage. Denne periode kaldes tilbagebetalingsperioden. Denne periode varierer ekstremt meget fra låntype til låntype. Ved et realkreditlån vil det ikke være unormalt, hvis du har en tilbagebetalingsperiode på over 30 år, da et sådan lån typisk vil være et utroligt højt beløb kontra mange andre lån. Dette betyder også, at ÅOP’en ikke er lige så høj, og det samme gør sig gældende for den månedlige ydelse. Andetsteds vil tilbagebetalingsperioden ved et kviklån være relativt lav, da der nogle gange er tale om en tilbagebetalingsperiode på nogle enkelte måneder. Dette kommer af, at et kviklån oftest er et mindre beløb. Omvendt, hvis du låner lidt mere, som ved et forbrugslån, så vil du opleve, at tilbagebetalingstiden også bliver tilsvarende længere. Tilbagebetalingsperioden er derfor også vigtig at tænke over, når du skal tage et lån. Jo kortere tid dit lån varer, jo billigere bliver det også for dig, da renterne ikke skal betales lige så mange gange, som det kunne risikeres. Det er derfor vigtigt, at du, inden du tager lånet, vurderer dit rådighedsbeløb, og regner ud, hvor hurtigt du kan tilbagebetale lånet.
Hvis du står og skal låne penge nu, er det svært at give et præcist svar på, hvilket lån du skal tage. Dette kommer af, at der er en række forskellige fordele ved de forskellige lån. Derudover er det også væsentligt, hvad du skal bruge lånet til, da nogle låneudbydere ønsker at pengene skal bruges på noget bestemt. Dette kan for eksempel være et realkreditlån, hvor lånebeløbet skal bruges på et huskøb.

Omvendt kan du også tage lån, som for eksempel et kviklån, hvor du frit selv vælger, hvad du vil bruge pengene på. Det er altså derfor ikke altid helt frit, hvad lånet kan bruges på. Endvidere er der også nogle begrænsninger på, hvor meget du kan låne ved hvert lån, hvor et kviklån for eksempel har et maksimum på 250.000 kroner. Netop fordi det er så individuelt, hvilket lån du bør tage, har vi valgt at opstille nogle guidelines, du kan bedømme det ud fra. Disse punkter er gode at have i tankerne, når du sidder og overvejer, hvilken låntype du skal have, og hvor du skal tage det.

Lånebeløb:
Helt essentielt skal man gøre op med sig selv, hvor meget man vil låne. Dette har nemlig også stor indflydelse på, hvor dyrt dit lån ender med at blive. Derudover er det også vigtigt, at du kun låner det,, du skal bruge, da du ellers betaler for meget uden nogen god grund.

Økonomiske situation:
En vigtig del af din ansøgning om at låne er, hvordan din økonomiske situation ser ud. Mange låneudbydere ønsker at se dokumentation på, at du har en indkomst, så de sikrer sig, at du kan tilbagebetale lånet. Omvendt er der også kreditinstitutter, der ikke har noget problem med at låne uden dokumentation. Disse lån bliver så typisk også en anelse dyrere, da ÅOP’en ofte vil være højere.

Løbetiden:
I forlængelse af din økonomiske situation, er det også værd at overveje, hvor hurtigt du vil kunne tilbagebetale lånet, (hvor lang en tilbagebetalingsperiode du har brug for). Jo kortere en løbetid, jo bedre, da lånet så ikke vil blive lige så dyrt. Kig derfor på dit rådighedsbeløb, og vurdér hvor stor en månedlig ydelse, du vil kunne have.

Alder:
Din alder spiller også en rolle, da nogle udstedere kun låner til folk over 23 år. Er du derfor yngre end 23, kan du hurtigt afskrive nogle af udbyderne og på den måde få et nemmere overblik over, hvor du faktisk har mulighed for at låne.
Når du skal optage et lån, vil du kunne se, at du meget sjældent kan optage præcis det samme lån, som en af dine bekendte måske kan. Dette er der en lang række faktorer, der danner grundlag for. Nogle af disse faktorer vil nu blive gennemgået.

Alder:
Først og fremmest spiller din alder en stor rolle, når du gerne vil låne penge. For det første skal du være minimum 18 år, da du skal være myndig for at optage lånet. Jo yngre du er, jo sværere vil det også være at optage et lån - og specielt et billigt lån.

Nem ID:
I forlængelse af, at du skal være minimum 18 år, skal du også gøre brug af dit NemID, når du gerne vil optage et lån. Dette kommer af, at banken skal bekræfte din identitet og på den måde sikre sig, at der ikke er andre, der udgiver sig for at være dig. Hav derfor altid dit NemID på dig, hvis du skal foretage et lån.

Løbetid:
Udover din alder spiller den løbetid, du har valgt, også meget ind på, hvor dyrt dit lån bliver. Løbetiden giver et overblik over, hvor mange terminer du bruger på at tilbagebetale dit lån. Som en tommelfingerregel hedder det, at det er billigst at optage et lån, hvor løbetiden er så kort som mulig, da du hurtigere får afviklet dit lån. Pga. den korte løbetid, vil du ikke skulle betale lige så meget i renter, hvilket medfører, at dit lån kan risikere at blive alt for dyrt.

ÅOP:
Den måske største indvirkning på dit låns pris er ÅOP. De fleste vil kigge på renten som det primære pejlemærke, men du må ikke glemme at undersøge ÅOP. Denne beskriver nemlig de samlede årlige omkostninger. Helt konkret viser den, hvor meget lånet vil koste i procent af den lånesum, du har ansøgt om. Udover at være opmærksom på den er et tip også at gå efter en ÅOP, hvor en stor del udgøres af renten, da du her vil kunne trække det fra i SKAT.

RKI:
Når du skal ansøge om et lån, er én af de ting bankerne vurderer dig ud fra, hvorvidt du er registreret i RKI eller ej. RKI står for Ribers Kredit Information, som er et register, der holder styr på danskernes betalingsevne. Ender du med at blive registreret i RKI, betyder det med andre ord, at du står registreret som en dårlig betaler, og det vil derfor være sværere for dig at få et lån.

Indkomst:
At kunne dokumentere, hvor meget du tjener, er også en væsentlig faktor for at få et billigere lån. Dette kommer af, at det oftest vil være nemmere og billigere at optage et lån, hvis du har fast indkomst, da det viser bankerne, at du vil have lettere ved at tilbagebetale lånet.

Søg forskellige steder:
Låneudbyderne udbyder forskellige lån til forskellige priser, da de stiller forskellige krav til dig som låner. Derudover bruger de også forskellige metoder til at udregne prisen. En tommelfingerregel er derfor altid at gøre brug af flere forskellige låneudbydere. Her kan du med fordel gøre brug af Samlino.dk og hurtigt danne dig et overblik over, hvor de billigste lån kan findes, og derefter ansøge direkte hos banken.
Hvis du ønsker at vide mere om lån, kan du besøge vores guide til lån eller vælge at tage et kig på vores FAQ. Vores ordliste til lån giver indsigt i begreber og forklarer dem i dybden. Lån penge nu hos Samlino.dk - hos os får du gratis og uafhængig sammenligning, så der er ingen grund til at besøge flere udbyderes hjemmesider.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev