Menu

Mobilabonnement

Her er de bedste musiktjenester

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 9 minutter

musiktjenesterVi skruer tiden fem år tilbage. CD-samlingen var næst efter radioen danskernes klart foretrukne kilde, når de skulle høre musik. Streaming og musiktjenester var en niche og stod for 10%. I dag udgør streaming af musik nu en større andel af musiklyttetiden end lytning til egen musiksamling. De unge er storforbrugere af streaming og alt tyder på, at resten af befolkningen stille og roligt også vil følge med i musiktjenesternes fodspor.

Med disse ord giver vi dig her, en oversigt over de mest populære musiktjenester i Danmark, samt hvilke mobilselskaber som tilbyder disse inkluderet i deres abonnementer.

Det kan nemlig klart bedst betale sig at købe musikstreaming igennem sit mobilabonnement, da udgiften til et års forbrug af eksempelvis Spotify er næsten lige så stor som udgiften ved det billigste abonnement.

Markedet for musiktjenester går ligeledes heller ikke stille med dørene, og flere brands kæmper ihærdigt for at blive den foretrukne danske såvel som internationale kilde til musik. 4 ud af 10 danskere bruger i dag en musiktjeneste, men de færreste benytter sig af mere end en tjeneste.

Dette gør kampen om lytternes gunst endnu mere intens, og det er dertil svært at differentiere sig på udbuddet af kunstnere.

I øjeblikket har Spotify det klare overtag på den danske befolkning, hvilket mest af alt skyldes musiktjenestens mulighed for gratis musik, der er et yderst tungtvejende argument hos mange.

Dog halser Spotify i dag lidt efter de andre tjenester i forhold til udbuddet af kunstnere, hvor konkurrenterne har lanceret den ene eksklusive udgivelse efter den anden med knivskarp lyd, og hvor konkurrenterne blandt andet tæller giganterne Google og Apple.
Læs også: Hvor får jeg det bedste mobilnetværk?

“Playlister er det nye album”

Du behøver efterhånden ikke at vente på dine yndlingssange eller at tage til takke med sange, du ikke rigtig kan lide. De fleste musiktjenester investerer i dag store summer i at tilpasse nye og spændende playlister til dig hver uge, hvor musiksamlingen er skræddersyet efter dine behov, sæsonen og årlige begivenheder.

Derfor er musiktjenester blandt andet det nye sort, og playlister er det nye album.

60 % af de danskere, som bruger musiktjenester, lytter til Spotify

Hos Telia kan du få Spotify Premium inkluderet i dit mobil- eller mobile bredbånds-abonnement. Du kan ligeledes tilvælge det som ekstra service – og derigennem få en Spotify Premium pris billigere. I en tidligere analyse af musikstreaming for Soundvenue, kunne vi konkludere, at Spotify er den klare mester i kuratering.

Spotify er altså på mange punkter bedre end alle de andre, når det kommer til ugentlig opdaterede playlister, som er yderst specialsyet til dine personlige behov – nyt som gammelt. Akilleshælen ved Spotify er ironisk nok også deres store fordel.

For i forbindelse med at musiktjenesten er gratis, fravælger flere kunstnere også denne musiktjeneste, hvilket gør udbuddet af kunstnere mindre end nogle andre alternativer.

30% danser med på sange fra musiktjenester fra Telmore eller YouSee

Hvis du har et mobilabonnement hos Danmarks største teleselskab YouSee, har du adgang til YouSee Musik. Her kan du hente musikken ned til offline brug, og her findes ligeledes en redaktion, som laver playlister til lige netop dig.

Tjenesten bliver hele tiden opdateret med nye numre, så der er garanti at finde noget, som du kan lide.

Det samme gælder Telmore Musik, hvor selskabet Telmore som noget helt nyt, har splittet Telmore Play op, så du nu kan vælge musiktjenesten separat uden at skulle betale for alle de resterende streamingtjenester. Man kan også få både YouSee og Telmore Musik via et bredbåndsabonnement hos de respektive udbydere.

Til gengæld kan du hverken få Telmore Play eller YouSee Musik helt for sig selv. De to selskaber slår sig på, at deres tjeneste skal bidrage med værdi til deres givne abonnementer, hvorfor du ikke har mulighed for at få adgang til de over 30 millioner numre uden at være kunde.

9% af brugerne af musiktjenester rocker med til Apple Music

– Og er de første til at nynne med på blandt andre Taylor Swift og Frank Oceans nye sange.

Apple Music blev lanceret under stor mediebevågenhed i juni 2015 og har altså siden da opbygget en stor verdensomspændende kundebase på kort tid. Dette skyldtes blandt andet mange eksisterende brugere af iTunes, samt flere eksklusive udgivelser.

Apple Music har med sin tilslutning af 9% af de danske brugere af musiktjenester, altså også formået at kravle forbi tjenester såsom Google Play Music og Tidal i udbredelse.

Selve lydkvaliteten hos Apples musiktjeneste skulle være nogenlunde den samme som hos Spotify. Apple Music har blandt andre haft held med at få eksklusiv adgang til hele Taylor Swift-kataloget herunder det famøse album “1989”. Ligeledes har Apple Music haft held med at kunne tilbyde Frank Oceans nyeste anmelderroste album som en af de første.

5% bruger Deezer eller Google Play Music

Hvis du er kunde hos selskabet 3, får du 2 måneder gratis som Deezer premium kunde. Det er også muligt, at inkludere Deezer i et nyt mobilabonnement hos 3.

Af eksklusive udgivelser er der ingen nævneværdige ved Deezer, men tjenesten har dog nogle enkelte live-albums, som umiddelbart ikke findes andetsteds. Hos musiktjenesten Deezer kan hele familien deles om et abonnement, og tjenesten er ligeledes tilgængelig gratis, hvor du dog er tvunget til at lægge øre til et par reklamer og dertil heller ikke kan downloade musikudvalget offline.

Google Play Music kommer faktisk også i en gratis udgave, dog er denne udgave kun tilgængelig i USA på nuværende tidspunkt.

3% får drømmelyd fra Tidal og danser med til Beyonces nye album ”Lemonade” eksklusivt

CBB Mobil tilbyder Tidal i et af deres mobilabonnementer. Et mobilabonnement der ligeledes ligger sig i den billigere afdeling, når man kigger på indholdet. Her får du altså en del data, tale, fri SMS/MMS og musiktjenesten Tidal til “kun” 139 kroner i måneden.

Musiktjenesten Tidal er ligeledes flere gange blevet rost for dens høje musikkvalitet og eksklusive udgivelser, som blandt andet tæller det verdensomspændende album “Lemonade” fra Beyonce. Desuden er det også en tjeneste, som kunsterne sætter mere pris på, idet de ikke føler sig underbetalt for deres musik. Der har nemlig været flere sager, hvor artister har været ude efter Spotify, fordi de ikke mener, at de får nok penge for deres sange.

Hvis du kunne tænke dig at sammenligne hele det danske marked for mobilabonnementer, og derigennem finde ud af, hvilke andre streamingtjenester, musik såvel som film, tv og serier, du kan få inkluderet i dit mobilabonnement, kan du tage et kig på vores sammenligningsportal for mobilabonnementer.

Leder du efter Mobilabonnement?

Med det rigtige mobilabonnement kan du spare mange penge