Anmeldelse: Dave Filoni gør det igen

|Posted by | TV
star wars the bad batch samlino
I de første to episoder af “The Bad Batch” viser Dave Filoni igen sin store kærlighed til Star Wars-universet og til de skæve karakterer.
Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til årets bedste film og serier

En ny Star Wars-æra tager sin begyndelse

Bemærk: Denne anmeldelse indeholder ingen spoilers

Siden “Revenge of the Sith”, der udkom i 2005, er Star Wars-universet blevet udvidet, og fans har fået vist adskillige aspekter af de forskellige tidsperioder. 

Vi har set Anakins rejse mod mørket og Palpatines opstigning til magten i “The Clone Wars”, vi har set rebellernes kamp mod The Empire i slutningen af oprøret i “Rebels”, og senest har vi set, hvordan galaksen langt, langt borte udviklede sig efter The Empires fald i “The Mandalorian” – og potentielt, hvordan The First Order rejste sig fra The Empires aske.

Fælles for alle disse serier er, at de har haft Dave Filonis enorme drivkraft bag sig, og det er hans kreative mindset, som igen og igen har bragt fantastiske historier til live.

Personligt savner vi at få besvaret spørgsmålet om, hvordan The Empire fik sin styrke? Hvordan gik samfundet fra at være en demokratisk og fri verden til et mere eller mindre totalitært styre? Hvordan Jedi-ordenen gik fra at være en gruppe helte, der havde folks opbakning og tillid til at blive en myte? Hvordan reagerede befolkningen på, at militæret pludselig patruljerede gader og stræder?

Og listen kunne fortsætte, hvis vi sammenligner livet i prequel-filmene med livet i den originale triologi. Vi synes, det er et vigtigt aspekt af Star Wars-universet, at deres publikum får at vide, hvordan Palpatine konsoliderede sin magt. Det skyldes det store spring fra prequels til de nyere animationsserier, hvor der er et stort tom hul, der mangler at blive udfyldt. Derved opstår der mange spørgsmål og tanker, som ikke bliver besvaret. 

Den gode nyhed er, at Dave Filoni ønsker at besvare de mange spørgsmål og tanker, vi må sidde inde med i den spritnye Star Wars-serie – “The Bad Batch” (dansk oversat; “De Hårde Hunde”). Tidsmæssigt foregår den lige efter Republikkens fald, og indtil videre har vi fået en smagsprøve på hvordan The Empire agerede i den første tid efter The Great Jedi-Purge (udryddelsen af de mange Jedi-riddere).

En serie for alle

Den første episode af “The Bad Batch” udkom på dette års Star Wars-dag (May the fourth / 4. maj) og var 71 minutter lang. Som vaskeægte Star Wars-entusiast blev det en kæmpe, emotionel rutsjebane, hvor vi kom igennem diverse følelsesregistre.   

Det skyldes en kombination af flere ting – både præsentationen af hovedkaraktererne, et glædeligt gensyn med nogle af Dave Filonis karakterer fra tidligere serier og generelt en hyldest til Star Wars. Dave Filoni og holdet bag havde blandt andet genskabt nogle af de største scener fra filmene til animationen – uden de adskilte sig fra original-versionen.

En ting er dog, at serien passer utrolig godt sammen med alle de eksisterende Star Wars-serier – noget helt andet er, at den ligeledes lægger op til at kunne nydes af alle og ikke kun af folk, der har set alt tidligere originalt Star Wars-indhold. Du bør dog have set filmene 1-3 (4-6 i udgivelsesrækkefølge), da der ellers er visse aspekter, der vil virke forvirrende.

Hvis du har set de tre film, er der dog ikke noget, der stopper dig fra at kunne nyde “The Bad Batch”. Seriens fokus har indtil været at introducere karaktererne, deres indbyrdes relationer og tidsperioden. Desuden lægger den op til meget mere underholdende Star Wars-indhold og en fængende fortælling om frihed og rettigheder. 

Hvor er “The Bad Batch” på vej hen?

Det er naturligvis svært at forudsige, hvor en serie vil bevæge sig hen efter kun 2 episoder – men indtil videre lægger den op til, at vi for det første skal se en gruppe udstødte kloner, der allerede er som en familie for hinanden.

For det andet skal de finde en ny plads i galaksen med alt hvad det indebærer, og desuden skal deres familie forøges med et helt nyt familiemedlem. Derudover, og måske meget vigtigere, virker det til, at Dave Filoni vil fortælle en historie om, hvordan totalitære styrer overtager magten og fjerner al opposition – selvfølgelig pakket ind i en underholdende animationsserie og i et Star Wars-univers, vi allerede elsker.

Hvis dette lyder som noget for dig, så tøv ikke med at klikke på nedenstående knap og opret dig hos DisneyPlus allerede i dag!

Få en Disney+-konto Opret en Disney+-konto i dag og få adgang til årets bedste film

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *