Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere.
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Find det billigste lån

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.

Lån

Et lån er, når du låner penge af en bank eller anden låneudbyder, og du således får nogle penge i dag, som skal betales tilbage på et senere tidspunkt - oftest med en form for rente. Der findes utrolig mange forskellige typer lån, men de mest almindelige er realkreditlån, banklån, kviklån, forbrugslån og kassekreditter. Kviklån, forbrugslån og kassekredit kan stilles til rådighed af låneudbydere såsom online baserede låneudbydere. Ofte skal der ikke stilles sikkerhed for lån som disse.

Realkreditlån er lån du tager for at finansiere et boligkøb. Du kan låne op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån. Resten skal du selv finansiere. De færreste står med flere millioner på bankbogen, og derfor er det mest normalt at tage et realkreditlån til finansiering af huskøb.

Banklån kommer i flere afskygninger, men fælles for dem alle er, at du låner penge i samarbejde med din bank. Din bank skal altså give grønt lys, før du kan låne pengene. Til dette bliver du kreditvurderet grundigt. Du kan læse om de 24 faktorer banken bruger til at kreditvurdere dig, på vores blog.

Kviklån er “hurtige” lån, du kan vælge at tage hos en låneudbyder. De løber typisk mellem 1 til 3 måneder, og skal altså betales af inden da. Kviklån er ofte mindre beløb i størrelsesordenen fra 500 kr. til 5.000 kr. og uden du skal stille sikkerhed. Du kan altså ikke bruge et kviklån til at betale for et hus. Kviklån har tit utrolig høj ÅOP og rente, og er derfor meget dyre lån som helst skal undgås, eller betales af meget hurtigt.Den eneste fordel ved et kviklån er, at det kan optages meget hurtigt og uden at man skal svare på for mange spørgsmål.

Forbrugslån er lidt i “familie” med kviklån, da de også optages nemt og hurtigt på nettet uden at der skal stilles sikkerhed, men dog typisk med en udvidet række af spørgsmål for at foretage en mere dybdegående kreditvurdering. Forbrugslån løber endvidere også i markant længere tid, faktisk op til 15 år. I og med at de har så meget længere løbetid end kviklån, har de også en lavere ÅOP og rente, og kan i nogle tilfælde være lige så billige eller billigere end at tage et lån i banken. Det er dog oftest undtagelsen og ikke reglen. Grunden til den lave rente skal også findes i den grundige kreditvurdering.
ÅOP dækker over begrebet Årlige Omkostninger i Procent, og består af gebyrer, som stiftelsesgebyr og eventuelle månedlige betalingsgebyrere samt renten på lånet. Det dækker altså over, hvor meget kreditomkostningerne koster om året. Hvis to lån har en identisk ÅOP, er det altid bedre at have en ÅOP der består mest af rente, end en der består af flest gebyrer, eftersom renter er fradragsberettiget i forhold til din skat. Samlet set vil det lån med mest rente i sin ÅOP derfor give en lavere ÅOP efter skat. Din ÅOP er den vigtigste faktor at vurdere dit lån på, hvilket også er grunden til at vi har fremhævet den, når du sammenligner lån hos Samlino.dk.

Den kan variere meget, afhængigt af hvilket lån du optager. Ved realkreditlån vil der oftest være en relativt lav ÅOP, hvorimod den på forbrugslån er højere og på kviklån er højest. Det gør sidstnævnte til de dyreste lån på det danske marked. Når ÅOPen er høj, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, om du har råd til lånet. Du skal have et væsentligt råderum i din økonomi for at kunne betale af på et forbrugslån, der har høj ÅOP. Har du ikke det, kan du i stedet blive tvunget ud i at optage et nyt lån for at betale af på dit gamle lån, og så bliver det hurtigt skruen uden ende. Du kan læse en yderligere uddybning af hvad ÅOP har af betydning for dig og dit lån, på vores blog.
Der er mange grunde til at tage et lån. Det kan være til at finansiere et bolig- eller bilkøb, til at dække en uforudset udgift eller til noget helt tredje. På Samlino.dk sammenligner vi en række lån, blandt andre ferielån, lån til shopping, online lån og lån til renovering. Ved at låne penge kan du indfri nogle af dine drømme. Skal du eksempelvis holde et stort bryllup kan et bryllupslån hjælpe dig til at gøre netop dette. Inden du tager et lån, er det utrolig vigtigt, at du er sikker på, at du har råd til det. Du skal nemlig sjældent kun betale det lånte beløb tilbage, men der kommer renter og gebyrer på. Derfor skal du altid kigge godt og grundigt på din økonomi, inden du tager et lån for at finde ud af, hvor meget du helt præcist kan betale hver måned og i hvor lang tid. Gør du ikke det, og tager du et lån uden at have overblik over din økonomi først, kan du komme ud i økonomiske vanskeligheder og i værste fald ende i RKI. Har ikke lavet et budget, eller har du problemer med at kortlægge din økonomi ved hjælp af et budget, har vi her på Samlino.dk lavet en udførlig guide til at lægge et budget.
Bankerne tillægger ofte forskellige gebyrer, når du låner penge, og derfor kan det nogle gange være svært at gennemskue hvilket lån, der er det billigste. Det handler i stedet om hvor høj en ÅOP lån har. Når du sammenligner lån, eksempelvis her på Samlino.dk, skal du altså kigge på hvad ÅOPen er, da dette er den primærer faktor, der bestemmer, hvor dyrt eller billigt dit lån er. Så når du sammenligner lån her på Samlino.dk, bør du sortere lånene efter ÅOP, så du har de laveste øverst, og hurtigt kan finde ud hvad der er billigt.

Samtidig viser vi dig også fordele, og ulemper, ved de forskellige låneudbydere. Så er du sikker på at vælge det helt rigtige lån til dig. Som tidligere nævnt, er der forskel på ÅOP før og efter skat. Det billigste lån er det med den laveste ÅOP, og som har en større andel af omkostningerne i rente. I modsætning til et gebyr er udgifter til rente nemlig fradragsberettiget.
Hvor lang tid du kan låne penge er meget forskelligt fra lån til lån. Lån som realkreditlån kan løbe over flere årtier, hvor kviklån kan løbe over 3 måneder maksimum. Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du ved, hvor lang tid du har brug for til at tilbagebetale lånet. Denne periode er også kaldet løbetid. Hvis du kan betale dit lån af på 15 måneder, er det dumt at låne pengene i 30. Renten betyder nemlig, at lånet bliver dyrere jo længere tid du bruger på at betale det af. Undersøg derfor, inden du ansøger om lånet, hvad en realistisk minimal tidsperiode, du kan låne i, er. Det kan være din økonomi bliver lidt strammere i nogle måneder, men det kan uden tvivl svare sig, når det kommer til, hvor meget du rent faktisk kan spare. Er du i tvivl om, hvordan du finder ud af, hvor meget du kan betale af hver måned, skal du finde dit månedlige rådighedsbeløb. Det finder du, ved at tage din faste indtægt, altså løn, SU eller hvad din faste indtjeningskilde nu engang er.

Træk derefter alle faste udgifter fra. Det er altså husleje, mobilabonnement, bredbåndsabonnement, og hvad du ellers har, der skal betales hver måned. Nu vil du have det beløb tilbage, som du har til at bruge på mad og andre variable omkostninger. Ved du, hvor meget du bruger på mad hver måned, kan du jo med lethed trække det fra også. Det beløb du står med nu, er hvad du har at bruge på fornøjelser og eventuelt betaling af et lån. Er du den sparsommelige type, der godt kan klare sig på meget lidt i nogle måneder, kan du jo betale væsentligt mere af, end hvis du ikke er. Er det beløb du kan betale lån af med meget småt, kan du med fordel sammenligne produkter som mobilabonnementer, bredbånd og bilforsikring her på Samlino.dk, og se om du kan finde billigere alternativer, så du kan øge dit rådighedsbeløb.
Kigger man på lån helt generelt, er der ingen øvre grænse for, hvor meget man kan låne. Det kommer meget an på din kreditvurdering. Har du en dårlig kreditvurdering, vil banken sandsynligvis ikke lade dig låne et særligt højt beløb. På forbrugslån kan du højst låne op til 500.000 kroner. Dette er dog dybt individuelt, og i mange tilfælde, vil man kun kunne låne langt mindre. Det skyldes dels, at forskellige låneudbydere har forskellige grænser, og dels at din personlige økonomi også her, har en stor betydning. Hvor meget, du kan låne, afhænger som nævnt af, hvilken kreditvurdering du får. Her er det faktorer som din løn, dine faste udgifter, din alder, din gæld og en lang række andre faktorer, der har en indflydelse. Inden du låner, er det dog utrolig vigtigt, at du undersøger, hvor stort et lån du har råd til.
Der er klare fordele ved begge. Online banker kan give dig et lån i komforten af dit hjem. I en fysisk bank kan du få råd og hjælp af en uddannet bankrådgiver. Ofte vil din egen bank være en fysisk bank. Banker som Nordea, Jyske Bank og Danske bank, der er nogle af de største i Danmark, har både online og fysiske filialer, men når du skal låne penge, vil du ofte skulle ned i banken og snakke med en rådgiver. Hvorimod banker som Santander, Ekspres Bank og Bank Norwegian er 100% onlinebaserede, så du skal altså ikke redegøre for lånets formål til en rådgiver. Fordelen ved at banker er online er, at du kan ansøge om lånet direkte på siden, få svar med det samme og få pengene efter ganske få dage. I en fysisk bank skal du tit kreditvurderes, og der skal snakkes renter og låneperiode, inden du kan få pengene. Hvis det er meget presserende, at du skal bruge låne, kan du med fordel benytte dig af en online bank.

Husk dog at tænke på, at online banker tit har en højere rente, end når du tager lånet i samarbejde med en rådgiver. En af grundene til det er, at online banker ikke foretager et lige så massivt baggrunds- og kredittjek som en bankrådgiver gør. De online banker har typisk heller ikke har adgang til lige så meget historik på dig som kunde som din egen bank har, f.eks. hvor mange penge der ryger ind og ud af din konto hver måned.. Den væsentligste fordel, ved at tage et lån online frem for ved din egen bank, er, at du på nettet har et langt større overblik over hele markedet og dermed kan gennemskue, om du kan få et billigere lån ved en anden udbyder. Uanset om du tager et online lån eller at lån hos banken, er det vigtigt, at du har styr på din økonomi, og ved hvor meget du kan tåle at skulle betale tilbage hver måned.
De fleste online lån optages via NemID, så alle dine personlige data vil fremgå heraf. Det vil sige, at hvis du ændrer efternavn, eksempelvis i forbindelse med ægteskab, og det er indberettet til kommunen, så får din låneudbyder også denne opdatering i deres system. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dem du har lånt penge af, har dine opdaterede oplysninger eller ej, er det en god idé at tage kontakt til dem.
Står du i RKI, er det fordi du er en såkaldt dårlig betaler. Det sker ikke per automatik. Dem du skylder penge skal indberette dig til RKI, hvilket de kun gør, hvis du ikke har betalt en regning til dem efter flere rykkere. En registrering i RKI er altså et signal til banken om, at du ikke er god til at betale til tiden. Banken oplever altså en risiko ved at låne dig penge, i og med du tidligere ikke har betalt det du skulle, til tiden. De fleste banker vil derfor have en betænkelighed ved at låne dig penge og vil ofte tage kræve lidt højere rente fra dig, for at kompensere for risikoen. De fleste udbydere af kviklån og forbrugslån vil slet ikke låne dig penge, hvis du står i RKI.

Det bedste du kan gøre, hvis du står i RKI, er at tage kontakt til dem du skylder penge, og forhører dig om hvordan i løser det bedst. Nogen af dem du skylder penge vil måske gå med til en revurderet afdragsordning, hvor du betaler af på noget af din gæld hver måned. Andre kreditorer vil måske slet ikke gå med til en afdragsordning, og kræver at du betaler det du skylder nu og her.

I dette tilfælde kan du måske drage fordel af et samlelån. Med denne type lån, kan du afbetale alle dine andre lån med det samme, og i stedet kun afdrage på ét samlet lån. Du kan læse mere om fordelene ved et samlelån i vores blog: Hvad er et samlelån og bør du tage et. Er du havnet i en dårlig økonomisk situation, er det vigtigt at få lavet et budget. På denne måde kan du få et overblik over, hvor pengene forsvinder hen og komme i gang med at spare, der hvor du har mulighed for det. Så er det måske slet ikke nødvendigt for dig at låne penge næste gang du har en uforudset udgift. Derefter kan du med fordel downloade vores regneark, der hjælper dig til, hvordan du bedst kan afbetale din gæld.
Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: Danske Bank, Nordea, Arbejdernes Landsbank, Nykredit, Sydbank, Jyske Bank, Lån & Spar, BankNordic, Pensam, Spar Nord, Swedbank, Alm. Brand Bank, Basisbank, Saxo Privatbank, Coop Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Ekspres Bank, Ikano Bank, Handelsbanken, Bank Norwegian, Selene Finans, D:E:R, Léasy, AlfaLån, Hotlån, LånLet, MiniLån, Plutus, Robotlån, SparXpres, Zaplo.dk, Modus Finans, Nordic Lån, Lånebanken, AcceptLån, Nordisk Lån, Føniks Privatlån, Anna Finans, ProfilLån, Prima Lån, Aktivt Lån, Extra Cash, og Spargo Finans.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.