Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

mobilt bredbånd

Mobilt internet: Hurtig og gratis sammenligning

Sammenlign mere end 20 udbydere af mobilt bredbånd på under 1 minut - du kan spare op til 1.000 kr. om året

 

Bredbånd

Mobilt bredbånd er et transportabelt bredbånd, hvor man skaber forbindelse til netværket gennem et modem. Mobilt bredbånd fungerer reelt som internettet på en smartphone - du har bare kun internetadgang. Derfor er denne type bredbånd oplagt til bærbare enheder eller et sommerhus, hvor du ikke vil betale for fast bredbånd.At mobilt bredbånd reelt fungerer som en smartphone, hvor du kun har internetadgang, kan forklares ved, at du til mobilt bredbånd også bruger et SIM-kort. Dette SIM-kort sikrer dig din identifikation i forhold til din udbyder. SIM-kortet skal til forskel fra en mobiltelefon som hovedregel bruge et modem for at kunne oprette dine bærbare enheder til internettet. Af de mest anvendte modemmer kan nævnes et USB modem og en lille router. Det er for det meste muligt både at bestille mobilt bredbånd med eller uden dette modem hos de fleste mobile bredbåndsudbydere. Dog vil det i de fleste tilfælde give mening at tilkøbe et modem i forbindelse med dit mobile bredbåndsabonnement, idet du typisk heraf får det til en god pris.Desuden sikrer du derved, at modemmet kan modtage den nyeste teknologi som eksempelvis 4G. Hvilket modem du bør vælge afhænger af, hvilket behov du har. Hvor et USB modem tilgodeser den enkelte person der skal bruge internet, tilgodeser routeren familien. Nedenfor gennemgåes de forskellige metoder til at få mobilt bredbånd.
Der findes forskellige metoder til at oprette en mobil internetforbindelse på, og der er derigennem også lidt til enhver smag samt et ethvert formål.
  • USB modem - til at tage med dig på farten, når du er alene.

Man kalder et USB-stik for et USB-modem, og selve dens facon kan minde lidt om et USB-hukommelseskort. Et USB-modem er sædvanligt 8 centimeter langt og er derfor meget let at tage med rundt i hele landet. Du kan derigennem nemt få internet i bussen på vej hjem fra arbejde eller på terrassen en lun sommeraften. Det er blandt andet her mobilt bredbånd for alvor viser dens fordel i forhold til almindeligt bredbånd. Det er dertil også yderst nemt at sætte op, idet du blot skal indsætte dit SIM-kort - som du har fået af din bredbåndsudbyder - i dit USB-modem. Derefter skal du placere USB-modemmet i en af dine computers USB-indgange. Computeren vil herefter selv finde modemmet og påbegynde installationen. Ulempen ved at vælge et USB-modem er, at du kun kan have én computer på nettet af gangen.
  • Mobil bredbåndsrouter - til sommerhuset eller andre steder, hvor I skal være flere på internettet.

En router er ligeledes en mulighed for mobilt bredbånd. Her er den klare fordel i forhold til et USB-modem, at flere enheder kan få internet. Denne type router har, på samme måde som et USB-modem, plads til et SIM-kort - der vil oprette forbindelse til din udbyders net. Derudover kan din router også have en USB-port, hvori du kan indsætte dit USB-modem. Nøgleordet her, som adskiller en router til mobilt bredbånd og en trådløs router til almindeligt bredbånd, er altså SIM-kort eller USB-port. På markedet findes der et væld af forskellige størrelser routere til mobilt bredbånd, hvor nogle kører på batteri mens andre kører på almindeligt strøm. Ligeledes kan du finde forskellige priser, og du skal her igen tage stilling til formålet med din router samt dine behov for hastighed. Der findes to typer af routere - en stationær router og en mobil router (også kaldet WiFi-router), hvoraf den stationære er noget større og knap så transportabel, som den mobile router. Til gengæld kan de stationære routere rumme højere kapaciteter samt større datamængder. Den mobile router vil ofte have et genopladeligt batteri og har nogenlunde samme størrelse som en smartphone.
  • Mobiltelefon - til dig som har en større datapakke inkluderet i dit mobilabonnement

Internetdeling er efterhånden også et kendt begreb af mange - og dette er faktisk også, hvad man betegner som mobilt bredbånd. Ved internetdeling kan andre enheder gøre brug af din mobils internet, og der bruges herved af data fra dit mobilabonnements datapakke. Derfor skal du være yderst opmærksom, hvis du giver andre enheder lov til at forbruge af din datapakke. Vær ligeledes opmærksom på, at antennerne i en smartphone generelt er dårligere end de andre alternativer, og WiFi’en kan derigennem være mere ustabil. Det kan være svært at drage nogle overordnede konklusioner på, hvad der er bedst af mobilt og traditionelt bredbånd, idet dækningen og den udbudte hastighed på de to forskellige typer af bredbånd kan variere markant, selv på en villavej. Bruger du hovedsageligt internet i sommerhuset, bør du eksempelvis undersøge, hvem der har en god dækning i området. Dette gør du ved at tjekke, de forskellige udbyderes dækningskort inde på deres respektive hjemmesider eller ved at indtaste din adresse på din sammenligningsportal. Er du placeret tæt på masten, kan hastigheden på mobilt bredbånd være mindst ligeså god som traditionelt bredbånd.
Mobilt bredbånd i Danmark og mobilt bredbånd i udlandet er desværre ikke helt det samme. Efter en aftale afskaffede afgifter på roaming i EU er der ikke længere taksering på data i EU, men rejser man udenfor EU takseres man pr. MB man anvender. I USA eller Kina kan det sagtens koste flere 100 kroner at læse en nyhedsside igennem. Men selvom data ikke længere takseres i EU, og på sin vis er "gratis," så er det ikke alle udbydere af mobilt bredbånd der har udlandsdata inkluderet i abonnementet. Det skyldes, at det stadig koster dem penge når man anvender mobilt bredbånd i udlandet, men de må ikke taksere ekstra penge for det. Der findes tre populære muligheder for mobilt bredbånd i udlandet.

Find en udbyder med udlandsdækning

Selvom ikke alle udbyderne af mobilt netværk tilbyder netværk i udlandet er dog nogle udbydere der gør. Hvis du ved, at du skal anvende dit mobile internet i udlandet kan det derfor være en fordel at vælge en udbyder, der tilbyder dette. Visse udbydere, så som Telia, 3 og Dansk Net, tilbyder data i udlandet i deres abonnementer. Dog er datagrænsen ofte lavere i udlandet end i Danmark, hastigheden kan også være lavere og endvidere er det ikke altid muligt at anvende streamingtjenester på udenlandske telefonmaster.

Anvend internetdeling

Efter det blev ulovligt for mobilselskaberne at taksere dataforbrug indenfor EU i foråret 2017 har langt de fleste abonnementer data i udlandet inkluderet i deres abonnement. Hvis man ikke skal anvende alt for meget internet i udlandet kan man sagtens anvende det data der er inkluderet i mobilabonnementet ved at gøre brug af internetdeling. Dog skal man være opmærksom på, at man ikke overskrider datagrænsen da det herefter bliver meget dyrt at anvende data i udlandet. Typisk sælger selskaberne dog en besked når du begynder at nærme dig grænsen.

Køb et udenlandsk sim-kort

Hvis man hverken har et mobilabonnement med data i udlandet eller mobilt bredbånd, hvor data er inkluderet, er der stadig mulighed for at få internet i udlandet. I de fleste lande vil den bedste løsning være at købe et taletidskort. Disse kan typisk sættes direkte i dit USB-modem eller i din router og på den måde give dig adgang til nettet. Man skal dog først undersøge, om ens USB-modem er sim-låst. Dette kan gøres ved at kontakte udbyderen. Ligeledes skal man være opmærksom på, at der kan være stor forskel på de forskellige taletidskort. For 100 kroner kan man ofte få taletidskort der varierer fra alt mellem 100MB og 3GB.

Udbydere af mobilt bredbånd

Det kan godt føles uoverskueligt at finde ud af, hvem der egentlig udbyder mobilt bredbånd. Nedenfor ses der derfor et udsnit af forskellige udbydere af mobilt bredbånd.

Udbydere af mobilt bredbånd
 YouSee    Fullrate    Telia logo    providers_150x72_hiper    providers_150x72_dansknet    Boxer TV    providers_150x72_altibox    dlg tele     gigabit  providers_150x72_bolignet    Telenor_logo    providers_150x72_kviknet
For et stykke tid siden lavede vi en analyse for Politiken, hvor mobilt bredbånd reelt viste sig, at være hurtigere og billigere end en traditionel fastnetforbindelse i flere tilfælde. En konklusion, der ville komme bag på mange, men som blandt andet er en naturlig følge af en stor opgradering af det danske mobile netværk de senere år, som yderligere kan se frem til forbedringer gennem regeringens og teleforligskredsen store investering i netværket. Dog skal du stadig være opmærksom på følgende punkter mobilitet, hastighed samt dataforbrug, idet det hele kommer an på dine behov i forhold til de nævnte punkter.
  • Mobilitet

Første punkt er mobilitet, hvor måske den største og mest tydelige forskel ligger. Hvis du har brug for at kunne koble dig på internettet, når du er ude af huset - skal du vælge mobilt bredbånd. Har du derimod kun brug for at bruge internettet fra eksempelvis din computer derhjemme, vil almindeligt bredbånd oftest være den bedste løsning.
  • Hastighed

Hastighed er ligeledes en vigtig faktor for de fleste, og her har mobilt bredbånd historisk set været længder bag det almindelige bredbånd. I takt med at teknologien har udviklet sig for mobilt bredbånd, tilbyder mange selskaber i dag mobilt bredbånd, der for alvor kan hamle op med det almindelige bredbånd. Eksempelvis kan 4G teknologien levere endnu højere hastigheder end de fleste almindelige bredbåndsabonnementer i dag kan. (4G-dækningen er dog begrænset geografisk). Skal du dog bruge dit internet til ressourcekrævende ting, som eksempelvis krævende online spil eller hurtig download/upload af filer, anbefales det, at du vælger almindeligt bredbånd, da forbindelsen her er mere stabil og ikke afhængig af, hvor tæt du er på en mast. Derudover er der også data begrænsninger på mobilt bredbånd, hvilket betyder, at hastigheden nedsættes markant, når denne begrænsning er nået. Dertil vil der ved mobilt bredbånd altid være en risiko for, at det mobile bredbånd leverer lavere hastigheder end lovet. En god nyhed for hastigheden på mobilt bredbånd er, at EU satser på et kommende 5G-supermobilnet, som skal gøre mobilnettene i Europa så hurtige, at man vil kunne hente en hel spillefilm i topkvalitet på under et sekund.
  • Dataforbrug

En af de helt store fordele ved almindeligt bredbånd er, at man som udgangspunkt kan benytte internettet ubegrænset. Hertil skal det dog siges, at der ofte eksisterer en øvre grænse som eksempelvis 500 GB, men dette er en grænse, klart de fleste aldrig nogensinde vil komme i nærheden af. Modsat har mobilt bredbånd typisk en øvre grænse som 30GB, der nemmere kan overskrides. I forhold til prisen, vil mobilt bredbånd derfor i flere tilfælde vise sig at være dyrt på den lange bane, hvis du forbruger en del data, hvor du ved almindeligt bredbånd derimod ikke tænke på en øvre grænse. I sidste ende vil dit valg om at vælge et mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd i form af en kabelforbindelse altså afhænge af dit dataforbrug, dit behov for at tage dit internet med dig samt din bopæl i forhold til dækning og derigennem den udbudte hastighed.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Du kan sammenligne mere end 20 bredbåndsudbydere

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere.
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få det bedste bredbånd i Danmark

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.