Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Vi henter priser fra 17 udbydere, blandt andre:

Billig bilforsikring til unge: Sådan får du den bedste

Hvis du som ung skal have en bilforsikring, er det vigtigt at undersøge, hvad priserne på bilforsikringen er for netop dig. I Danmark har vi mange forsikringsselskaber, der tilbyder bilforsikring til unge bilister, men priserne kan variere meget fra det ene selskab til det andet. Prisen på din bilforsikring afhænger ikke kun af hvilken bil du vil forsikre, men af mange andre faktorer. Det er blandt andet din alder, hvor i landet du bor, og hvor meget du kører. Derfor kan du også opleve, at en af dine venner eller bekendte har en billig bilforsikring hos et selskab, men at du ikke kan få den samme pris. Du vil kunne opleve, at prisen for bilforsikring til unge generelt er højere end til ældre, mere erfarne bilister. Dette skyldes at unge bilister mellem 18 og 25 år, har statistisk set flere skader, sammenlignet med alle andre aldersgrupper. Nogle selskaber er specielt dyre for unge, hvor de skruer op for prisen på bilforsikring til unge, så unge bilister helt fravælger selskabet. Til gengæld er der nogle selskaber, der gør en ekstra indsats, så unge kan få en billig bilforsikring. Eksempelvis har Alka Bilforsikring, blandt andre, en ordning, hvor du kan få installeret en sort boks og få rabat. Den sorte boks, som forsikringsselskabet installerer i din bil, vil via GPS kunne måle din hastighed i tilfælde af et uheld, og finde din bil, hvis den er blevet stjålet. Bilforsikring til unge

Billig bilforsikring til unge under 25 år

Der er flere måder, du kan få en billig bilforsikring som ung bilist. En af grundene til, at du som ung kan komme til at betale en høj forsikringspræmie er, at du mangler anciennitet. Anciennitet siger noget om, hvor erfaren en bilist, du er. Jo flere år du kører skadefrit, jo højere vil din anciennitet være. Som ung bilist, har du ingen, eller næsten ingen erfaring, og vil derfor ikke have en høj anciennitet. Når du får dit kørekort som ung, har du hos flere selskaber mulighed for at blive registreret som medkørende. Dermed optjener du anciennitet, selvom du ikke har din egen bil. Når du så skal have din egen bil, vil du kunne bruge din optjente anciennitet til at få en billigere bilforsikring, selvom du er under 25 år gammel. Ud over at få anciennitet via dine forældres bilforsikring, har du flere muligheder for at gøre din bilforsikring så billig som muligt. En ting som har stor betydning for prisen på din bilforsikring, er din bil. Billige biler får oftest også billige bilforsikringer. De nyere små biler er blevet billige at forsikre, da de også er billige at reparere. Hvis du som ung skal have en bilforsikring, og stadig ikke har valgt, hvilken bil du vil købe, kan det være en god ide, at sammenligne priserne for bilforsikringerne til de forskellige biler du overvejer at købe. Unge bilister under 25 år tilhører den gruppe, der har de største prisforskelle på bilforsikring. Det er også den gruppe af bilister, der har de dyreste forsikringer. Men hvorfor er det så dyrt for unge bilister, og hvad kan du gøre for at få en billig bilforsikring som ung?

Hvorfor er forsikringspræmien så høj for unge?

Unge under 25 år er den gruppe af bilister, der statistisk har flest uheld, og dermed udgør de den største risiko for forsikringsselskaberne. Tal fra Danmarks Statistik viser, at unge i alderen 18-24 år var involveret i over 25% af alle biluheld med personskade. Den unge alder betyder i øvrigt, at det ikke har været muligt at køre en række år på ancienniteten - og det er noget selskaberne vægter højt! Der er stadig meget store prisforskelle selskaberne imellem, og i nogle tilfælde ligger priserne så højt, at man kan spekulere i, om selskaberne fravælger de unge helt bevidst.

Betydningen af valg af bil for din forsikring

Selvom bilforsikringspriserne er skyhøje for unge, så er der stadig nogle foranstaltninger, du kan gøre for at sikre dig en billigere bilforsikring. Hvilken bil, du vælger at købe, har en enorm betydning for den endelige præmie på bilforsikringen. Større og dyrere biler som Audi og Mercedes er typisk dyrere at forsikre, da deres nypris, størrelse og antal hestekræfter er afgørende, når forsikringsselskabet fastsætter forsikringspræmien. Det kan derfor være fordelagtigt at købe en mindre bil med en lille motor, som eksempelvis en VW UP! eller Toyota Aygo. Se eventuelt vores liste over 17 biler der kører langt på literen.

Priserne ændrer sig ofte

Når du skal have en billig bilforsikring, er det ikke sikkert, at den pris du fandt frem til for et halvt år siden, stadig er den bedste pris til dig og din bil i dag. Udover at priserne på forsikringsmarkedet ændrer sig konstant, så bliver dine parametre også ændret. Kører du uden skader i en længere periode, vil du opleve, at forsikringsselskaberne er mere villige til at tilbyde dig en billigere bilforsikring. Derfor bør du med jævne mellemrum sammenligne priserne for bilforsikringer. Flere bilforsikringer giver deres medlemmer status som “elitebilist”. Som elitebilist kan du få en billigere bilforsikring, og derved spare penge på forsikringen. Men kriterierne for at blive elitebilist varierer meget fra det ene selskab til det andet. De fleste forsikringsselskaber kræver, at du enten er fyldt en bestemt alder, eller har kørt skadefrit i en del år. Men antallet af år uden skade eller hvor ung du skal være, varierer fra selskab til selskab. Nogle forsikringsselskaber kræver både en minimumsalder og en minimumsperiode uden skade, for at du kan elitebilist. Eksempelvis kan du hos IF Forsikring blive elitebilist på 7 år, uanset alder, eller 4 år hvis du køber deres bilforsikring “introforsikring”. Til gengæld bliver du automatisk elitebilist hos Nykredit forsikring når du fylder 28 år. Da selskaberne udregner deres priser på bilforsikring på mange forskellige måder, er det svært at forudsige hvilket selskab der vil være billigst. Især når du kan blive elitebilist og få rabat på din bilforsikring hos de forskellige udbydere på forskellige tidspunkter i dit liv. Derfor kan du med fordel sammenligne alle udbyderne enter hver 6. måned eller en gang om året. Billig Bilforsikring til unge

Få halv pris på din bilforsikring til unge

Der er store forskelle på hvad din bilforsikring kan koste, især hvis du som ung skal have en bilforsikring. Hos Samlino.dk laver vi ofte analyser af markedet, for at undersøge hvilke bilforsikringer der er billigst. Vores seneste analyse af bilforsikringer til unge personer, var for to personer, hvor den ene var 20 år gammel, og den anden testperson var en ung bilist i alderen 24 år. Den yngste bilist i vores analyse, kunne forvente en pris på sin bilforsikring på omkring 12.000 kroner, med en besparelse op mod 20.000 kroner sammenlignet med den dyreste udbyder i analysen. Ved at sammenligne hvilken bilforsikring, der er billigst, kunne vores unge bilist spare flere tusinde kroner. Den unge bilist på 24 år, kunne til gengæld spare endnu flere penge, da han har optjent anciennitet, er blevet ældre og har kørt i flere år uden skade. I vores analyse kunne den unge bilist få en bilforsikring til omkring 6.000 kroner, med en besparelse på cirka 6.500 kroner, sammenlignet med den dyreste forsikring. Ved sammenligne bilforsikringer ofte, kan du nemt halvere prisen på din bilforsikring, når du er ung. Viser du forsikringsselskaberne, at du kan køre uden at skade i din egen eller andres biler, vil du nemt kunne få en billigere bilforsikring. Derfor er det vigtigt at sammenligne bilforsikringer jævnligt, så du ikke betaler mere end højst nødvendigt.

Bilforsikring til unge studerende

Når du er studerende, er du selvfølgelig også interesseret i så billig en bilforsikring som muligt. Dog bør du være opmærksom på, at selskaberne ikke tager højde for om du er studerende, selvstændig eller arbejdsløs. Derfor gælder de samme priser for dig, uanset om du er studerende eller ej. For at få en billig forsikring som studerende, skal du sammenligne alle bilforsikringer i Danmark, for at være sikker på at du får den billigste bilforsikring som muligt. Hvis du som studerende bor hjemme, og kører i dine forældres bil, skal du tilføjes som medkørende. Bliver du ikke tilføjet som medkørende af bilen, uanset om du er studerende eller ej, kan forsikringen antage at du begår forsikringssvindel og bedrageri, som kan føre til bøder og/eller fængselsstraf, uanset om du har gjort det bevidst eller ej.

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv

Sammenlign og køb i tre simple trin

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev

customerpromise.alt

Få den billigste bilforsikring

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.