Billig bilforsikring til unge: Find den billigste bilforsikring til unge på 30 sek.

Jeg kender ikke nummerpladen

Vi henter priser fra 14 udbydere, blandt andre:

  • IDA Forsikring
  • Gjensidige Forsikring
  • Global Forsikring
  • Alm. Brand
  • Nem Forsikring
  • FDM Forsikring
  • Next Forsikring
  • Popermo Forsikring

Din nabo har allerede fået en bilforsikring gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad er bilforsikring til unge?

Du er sikkert fyldt 18 år, og du skal til at have din første bil og dermed din første bilforsikring, men hvad skal du vide, inden du starter. En bilforsikring ung kan deles op i to kategorier - en ansvarsforsikring, som er lovpligtig og en kaskoforsikring, der giver ekstra dækning til dig, der gerne forsvarligt forsikret. Det er en god idé med en kaskoforsikring, da den giver dig mulighed for vejhjælp. Det vil være træls, hvis du står i en situation, hvor bilen bryder sammen og du har brug for hjælp. Ligeledes kunne det være rart med en lånebil, hvis din anden bil bryder sammen og kan komme videre. En bilforsikring ung gælder for dig, der er mellem 18 og 25 år - i nogle tilfælde går den helt op til 30 år. Du får en billigere bilforsikring, og du får en endnu billigere bilforsikring, hvis du sammenligner. Du har mulighed for at sammenligne bilforsikring på Samlino.dk, hvor vi indhenter en lang række tilbud til dig, der er på jagt efter den første bilforsikring til en fornuftig pris. Ung bilforsikring giver mening for dig, der er i begyndelsen af dit store bileventyr og passer indenfor aldersrammen. Ved at sammenligne på Samlino.dk får du en billig bilforsikring ung.

Billig bilforsikring til unge: Sådan får du den bedste

Hvis du som ung skal have en bilforsikring, er det vigtigt at undersøge, hvad priserne på bilforsikringen er for netop dig. I Danmark har vi mange forsikringsselskaber, der tilbyder billig forsikring til unge bilister. Hvis du vil have bilforsikring som ny bilist, er der altså mange muligheder, men priserne kan variere meget fra det ene selskab til det andet. Prisen på din bilforsikring afhænger ikke kun af, hvilken bil du vil forsikre, men af mange andre faktorer. Det er blandt andet din alder, hvor i landet du bor, og hvor meget du kører. Derfor kan du også opleve, at en af dine venner eller bekendte har en billig bilforsikring hos et selskab, men at du ikke kan få den samme pris. Du vil kunne opleve, at prisen for bilforsikring til unge generelt er højere end til ældre, mere erfarne, bilister. Dette skyldes, at unge bilister mellem 18 og 25 år, statistisk set, har flere skader, sammenlignet med alle andre aldersgrupper, hvilket betyder, at bilforsikring til nye bilister koster forsikringsselskaberne mange penge. Nogle selskaber er specielt dyre for unge, hvor de skruer op for prisen på bilforsikring for nye bilister, så unge helt fravælger selskabet. Til gengæld er der nogle selskaber, der gør en ekstra indsats, så unge kan få en billig bilforsikring. Eksempelvis har Alka Bilforsikring, blandt andre, en ordning, hvor du kan få installeret en sort boks og få rabat. Den sorte boks, som forsikringsselskabet installerer i din bil, vil via GPS kunne måle din hastighed, i tilfælde af et uheld, og finde din bil, hvis den er blevet stjålet.

Billig bilforsikring til unge under 25 år

Der er flere måder at få billig bilforsikring til unge under 25 år, hvis du er en ung bilist. En af grundene til, at det kan være svært at finde en billig bilforsikring som ung, er, at du mangler anciennitet. Anciennitet siger noget om, hvor erfaren en bilist du er. Jo flere år du kører skadefrit, jo højere vil din anciennitet være. Som ung bilist har du ingen, eller næsten ingen, erfaring, og du vil derfor ikke have en høj anciennitet, hvilket betyder, at det i nogle tilfælde kan være svært at finde en billig bilforsikring til unge under 25 år. Dette gælder specielt, hvis du søger bilforsikring som 18-årig, men det kan også være gældende, hvis du er i markedet for bilforsikring til unge over 25 år. Søger du bilforsikring som 25-årig eller over, er det nemlig ikke givet, at din anciennitet er høj. Det er generelt ligegyldigt, om du søger en billig bilforsikring til unge på 21 år eller lignende, da ancienniteten altså er meget afgørende. Når du får dit kørekort som ung, har du dog hos flere selskaber mulighed for at blive registreret som medkørende, hvor du altså har bilforsikring i forældres navn. Dermed optjener du anciennitet, selvom du ikke har din egen bil. Når du så skal have din egen bil, vil du kunne bruge din optjente anciennitet til at få en billigere bilforsikring, selvom du måske blot søger bilforsikring som 21-årig. Ud over at få anciennitet via dine forældres bilforsikring, har du flere muligheder for at gøre din bilforsikring så billig som mulig. En ting, som har stor betydning for prisen på din bilforsikring, er din bil. Billige biler får oftest også billige bilforsikringer. De nyere, små biler er blevet billige at forsikre, da de også er billige at reparere. Hvis du som ung skal have en bilforsikring, og stadig ikke har valgt, hvilken bil du vil købe, kan det være en god ide, at sammenligne priserne for bilforsikringerne til de forskellige biler, du overvejer at købe. Unge bilister under 25 år tilhører den gruppe, der har de største prisforskelle på bilforsikring, hvilket betyder, at det er svært, men ikke umuligt, at finde en billig bilforsikring til unge under 25 år. Det er også den gruppe af bilister, der har de dyreste forsikringer. Men hvorfor forekommer der sjældent billig forsikring til unge bilister, og hvad kan du gøre for at få en billig bilforsikring som ung? bilforsikring til unge samlino

Hvorfor er forsikringspræmien så høj for unge?

Unge under 25 år er den gruppe af bilister, der statistisk har flest uheld, og dermed udgør de den største risiko for forsikringsselskaberne. fra Danmarks Statistik viser, at unge i alderen 18-24 år var involveret i over 25% af alle biluheld med personskade. Den unge alder betyder i øvrigt, at det ikke har været muligt at køre en række år på ancienniteten - og det er noget selskaberne vægter højt! Der er stadig meget store prisforskelle selskaberne imellem, og i nogle tilfælde ligger priserne så højt, at man kan spekulere i, om selskaberne fravælger de unge helt bevidst.

Betydningen af valg af bil for din forsikring

Selvom bilforsikringspriserne er skyhøje for unge, så er der stadig nogle foranstaltninger, du kan gøre for at sikre dig en billigere bilforsikring. Hvilken bil, du vælger at købe, har en enorm betydning for den endelige præmie på bilforsikringen. Større og dyrere biler, som Audi og Mercedes, er typisk dyrere at forsikre, da deres nypris, størrelse og antal hestekræfter er afgørende, når forsikringsselskabet fastsætter forsikringspræmien. Klassiske biler og veteranbiler er ligeledes dyrere, selvom der er mange penge at spare ved sammenligne veteranforsikring. Det kan derfor være fordelagtigt at købe en mindre bil med en lille motor, som eksempelvis en VW UP! eller Toyota Aygo. Desuden kan typen af forsikring du søger også spille en rolle. Går du for eksempel kun efter en billig ansvarsforsikring til unge, hvor du altså ser bort fra kaskoforsikringen, vil du opleve, at din pris er væsentligt lavere. Du skal naturligvis også være opmærksom på, at du dermed vil være dårligere dækket.

Priserne ændrer sig ofte

Når du skal have en billig bilforsikring, er det ikke sikkert, at den pris du fandt frem til for et halvt år siden, stadig er den bedste pris til dig og din bil i dag. Udover at priserne på forsikringsmarkedet ændrer sig konstant, så bliver dine parametre også ændret. Kører du uden skader i en længere periode, vil du opleve, at forsikringsselskaberne er mere villige til at tilbyde dig en billigere bilforsikring. Derfor bør du med jævne mellemrum sammenligne priserne for bilforsikringer. Flere bilforsikringer giver deres medlemmer status som “elitebilist”. Som elitebilist kan du få en billigere bilforsikring, og derved spare penge på forsikringen. Men kriterierne for at blive elitebilist varierer meget fra det ene selskab til det andet. De fleste forsikringsselskaber kræver, at du enten er en bestemt alder, eller har kørt skadefrit i en del år. Men antallet af år uden skade eller hvor ung du skal være, varierer fra selskab til selskab. Nogle forsikringsselskaber kræver både en minimumsalder og en minimumsperiode uden skade, for at du kan blive elitebilist. Eksempelvis kan du hos IF Forsikring blive elitebilist på 7 år, uanset alder, eller 4 år hvis du køber deres bilforsikring “introforsikring”. Til gengæld bliver du automatisk elitebilist hos Nykredit forsikring, når du fylder 28 år. Da selskaberne udregner deres priser på bilforsikring på mange forskellige måder, er det svært at forudsige, hvilket selskab der vil være billigst. Især når du kan blive elitebilist og få rabat på din bilforsikring hos de forskellige udbydere på forskellige tidspunkter i dit liv. Derfor kan du med fordel sammenligne alle udbyderne enter hver 6. måned eller en gang om året.

Få halv pris på din bilforsikring til unge

Der er store forskelle på, hvad din bilforsikring kan koste, især hvis du som ung skal have en bilforsikring. Hos Samlino.dk laver vi ofte analyser af markedet for at undersøge, hvilke bilforsikringer der er billigst. Vores seneste analyse af bilforsikringer til unge personer var for to personer, hvor den ene var 20 år gammel, og den anden testperson var en ung bilist i en alder af 24 år. Den yngste bilist i vores analyse kunne forvente en pris på sin bilforsikring på omkring 12.000 kroner, med en besparelse på op mod 20.000 kroner sammenlignet med den dyreste udbyder i analysen. Ved at sammenligne, hvilken bilforsikring der er billigst, kunne vores unge bilist spare flere tusinde kroner. Den unge bilist på 24 år kunne til gengæld spare endnu flere penge, da han har optjent anciennitet, er blevet ældre og har kørt i flere år uden skade. I vores analyse kunne den unge bilist få en bilforsikring til omkring 6.000 kroner med en besparelse på cirka 6.500 kroner sammenlignet med den dyreste forsikring. Ved at sammenligne bilforsikringer ofte, kan du nemt halvere prisen på din bilforsikring, når du er ung. Viser du forsikringsselskaberne, at du kan køre uden at skade din egen eller andres biler, vil du nemt kunne få en billigere bilforsikring. Derfor er det vigtigt at sammenligne bilforsikringer jævnligt, så du ikke betaler mere end højst nødvendigt. Skal du have tilkøbsforsikringer, vil prisen naturligvis også være højere, men her kan du for eksempel også vælge at sammenligne priser på bilforsikring med vejhjælp for at få den bedste pris.

Bilforsikring til unge studerende

Når du er studerende, er du selvfølgelig også interesseret i så billig en bilforsikring som muligt. Dog bør du være opmærksom på, at selskaberne ikke tager højde for, om du er studerende, selvstændig eller arbejdsløs. Derfor gælder de samme priser for dig, uanset om du er studerende eller ej. For at få en billig forsikring som studerende, skal du sammenligne alle bilforsikringer i Danmark for at være sikker på, at du får den billigste bilforsikring som muligt. Hvis du som studerende bor hjemme og kører i dine forældres bil, skal du tilføjes som medkørende, da bilforsikring i forældres navn er billigere, når du løbende optjener anciennitet. Bliver du ikke tilføjet som medkørende af bilen, uanset om du er studerende eller ej, kan forsikringen antage, at du begår forsikringssvindel og bedrageri, som kan føre til bøder og/eller fængselsstraf, uanset om du har gjort det bevidst eller ej. Som ung studerende er det også en god idé at forsikre sit indbo. Du kan finde den billigste pris på indboforsikring til unge lige her.

Hvad kan jeg sammenligne priser på hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra forsikringer til indbo, hus og bil, og du kan sammenligne priser på mobilabonnement, bredbånd, streaming og a-kasse. Du skal være velkommen til at benytte en af vores mange sammenligningsfunktioner.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære forsikringstyper:

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk