Menu

Find lynhurtigt FIBERNET på din adresse

Gør som +400.000 danskere og find det hurtigste fibernet

  Du kan sammenligne fibernet hos mange internetudbydere:

  • Fastspeed
  • Boxer
  • Altibox
  • Kviknet
  • Stofa
  • Hiper
  • Fibia

  Din nabo har allerede fået hurtig fibernet gennem os

  Danmarks største sammenligningsportal

  100% gratis
  Hurtigt og nemt
  Uvildig og neutral

  Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

  Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

  Hvad er fibernet?

  Fibernet eller fiberbredbånd er en betegnelse for den type af internet, som leveres gennem optisk fiber, som også kaldes lyslederkabler. Denne type af internet kaldes ofte for fremtidens internet, da der er en lang række fordele ved at bruge det.

  Fibernet er den nyeste teknologi inden for bredbånd, og teknologien kan give dig en meget stabil internetforbindelse med høje hastigheder. Du kan få fibernetsabonnementer med hastigheder helt op til 1000/1000 Mbit./s, hvilket bl.a. kan fås hos Fastspeed eller Hiper, der udelukkende tilbyder 1000 Mbit fiberbredbånd.

  Dette afspejler sig også i den lidt dyrere pris, men til gengæld får du altså noget nær den højeste hastighed, der findes! 1000 Mbit burde være rigeligt til de fleste, men har du et lettere ekstremt forbrug, der måske indeholder download af virkelig tunge filer, intens HD streaming af film, højkvalitets musikafspilning, eller hvad du nu bruger dit internet til, kan det være en god handel.

  Hvad er bredbånd?

  Bredbånd er en betegnelse for den måde, som du bliver forbundet til internettet. I Danmark er der mange former for bredbånd, og du kan få dit internet leveret gennem forskellige teknologier. De mest udbredte teknologier er DSL, COAX, mobilt bredbånd og fibernet.

  DSL bredbånd er den slags internet, langt de fleste har mulighed for at få. Med DSL bredbånd får du internettet leveret gennem telefonstikket ved brug af et DSL-modem. Teknologien er ældre, men meget udbredt i Danmark, fordi den kun kræver et telefonstik.

  COAX bredbånd er ligeledes også en udbredt teknologi og er en af de nyere teknologier på markedet. COAX bredbånd leverer dit internet gennem kabel-tv-stikket. Man regner med, at COAX med tiden kan komme til at kunne levere symmetriske hastigheder på over 1000 Mbit/s., og sammen med fibernet, blive en af fremtidens bredbåndsteknologier.

  Med mobilt bredbånd har du mulighed for at tage din internetforbindelse med over alt. Mobilt bredbånd leverer din internetforbindelse gennem et SIM-kort, som du enten sætter i et USB-modem eller en router. Fordelen ved mobilt bredbånd er den fleksibilitet, som teknologien giver dig. Dog skal du være opmærksom på, at teknologien ikke egner sig godt til dig, der ønsker at bruge meget data, da der ved næsten alle abonnementer er en øvre forbrugsgrænse.

  Fibernet er den nyeste og mest moderne af de tre teknologier. Hvis du vil vide mere om teknologien, kan du læse nedenstående afsnit, hvor vi guider dig gennem alt, du bør vide om fibernet.

  Hvordan fungerer fiberbredbånd?

  Fibernet leverer internet gennem den moderne teknologi ved navnet optisk fiber, som også kaldes lyslederkabler. Lyslederkabler fungerer, som det ligger i ordet, ved at transportere dataen via lys. Et lyslederkabel er lavet af glas eller plastik og er kun på størrelse med et hår. Med fibernet teknologien er det muligt at transportere internettet med lysets hastighed. I modsætning til DSL, COAX og mobilt bredbånd, leveres fiberbredbånd med symmetriske hastigheder, hvilket betyder at dine upload og download hastigheder er de samme. Specielt for teknologien er, at internethastigheden ikke påvirkes af, hvor mange der bruger internettet på samme tid. Derfor egner fibernet sig rigtig godt til husstande med mange brugere af internettet.

  Kan jeg få fibernet?

  Chancen for, at du kan få fiberbredbånd, er efterhånden rigtig stor. Det er dog forskelligt, hvor i landet de forskellige udbydere dækker. Grunden til dette er, at fiberbredbånd løber igennem nedgravede fiberkabler ved vejskelettet. Hvis du bor for langt væk fra fiberkablerne, ønsker bredbåndsudbyderene derfor ofte ikke at bruge penge på at føre kablerne til din bolig, da dette koster penge.

  Du kan ligeledes risikere at opleve at skulle betale for nedgravning af kablerne, hvis fibernetudbyderen vurderer, at du bor for langt fra kablerne. For at finde ud af, hvilke typer internet du kan få leveret på din adresse, kan du tjekke udbydernes hjemmesider, hvor du ved at taste din adresse ind, kan få oplyst, hvilke teknologier og hastigheder du kan få. Blandt udbyderne dækker Waoo, Telenor og Stofa dækker det meste af landet, så du har stor mulighed for at få dækning gennem dem. Du kan dog sammenligne de forskellige tilbud og priser øverst på siden, hvor du taster din adresse ind.

  Hvad koster fibernet?

  Det kan variere fra udbyder til udbyder, men du kan finde det billigste til dig på din adresse her hos Samlino.dk.

  Hvordan finder jeg de billigste fibernet priser?

  Generelt koster fibernet en smule mere end traditionelle bredbåndsteknologier, såsom DSL og COAX, men det er stadig muligt at erhverve sig billig fibernet. Dog kan det lidt højere beløb være godt givet ud, hvis du ønsker en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Hvis du vil være sikker på, at du får det billigste fiberbredbåndsabonnement til dit behov, kan du sammenligne de forskellige abonnementer med Samlino.dk. Ved blot at angive din adresse og behov, giver vi dig hurtigt og gratis et overblik og mulighederne på din adresse, og hjælper dig med at finde billig fibernet.

  Hvordan vælger du det rigtige fibernetsabonnement?

  Når du skal vælge det rigtige fibernetabonnement til dit behov, er der overordnet to ting, du bør overveje: hastigheden og fibernet priser. Når du skal vælge den rigtige hastighed, bør du overveje, hvad du bruger din internetforbindelse til. Hvis du bruger dit internet til relativt lette opgaver såsom e-mails og sociale medier, har du måske ikke behov for så høje hastigheder og kan nøjes med noget billig fibernet. Bruger du derimod din internetforbindelse til streaming af TV, film og musik samt spil og andre datatunge opgaver, bør du måske overveje en af de hurtigere og mere omkostningstunge hastigheder.

  Skal jeg vælge traditionelt bredbånd eller fibernet?

  Hvorvidt du bør vælge et traditionelt bredbåndsabonnement eller et fiberbredbåndsabonnement kommer an på dit behov og forbrug. Hvis du sjældent bruger internettet, og ikke har brug for meget hurtige og stabile hastigheder, kan DSL og COAX sagtens være den bedste mulighed for dig. Du kan sammenligne traditionelle bredbåndsabonnementer på Samlino.dk. Hos Samlino.dk sammenligner vi 20+ udbydere på under 1 minut.

  Bruger du derimod internettet ofte, og vil du gerne have en hurtig og stabil forbindelse - også når I er mange brugere af internettet - kan fibernet være den optimale mulighed for dig.

  Hvor er der fibernet i Danmark?

  Der findes i dag nærmest fibernet over alt i Danmark, og det betyder, at du formentlig vil kunne få det på din adresse.

  Hvordan får jeg det billigste fiberbredbånd?

  Hvis du vil have det billigste fibernet, der passer til dit behov, så anbefaler vi, at du sammenligner de forskellige abonnementer på markedet. Ved at sammenligne abonnementerne på markedet kan du danne dig det fulde overblik over, hvilke tilbud du kan få, hvem der har de bedste hastigheder, og hvem der tilbyder de billigste fibernet priser. Med Samlino.dk kan du nemt og hurtigt sammenligne 20+ udbydere, og finde det bedste tilbud til dit behov og forbrug. Sammenlign fibernet nu!

  Hvordan er adgangen til fibernet rundt om i Danmark?

  Rundt om i Danmark er der vidt forskellige mængder af adgang til fibernet. I nogle byer kan man nemt få fiber, mens det er meget svært i andre. Derfor har vi her samlet en oversigt, hvor du kan klikke dig ind på en specifik by, og se alle data omkring internet i den by.

  Se hele oversigten her:


  Se, om du kan få fibernet i din by.

  Hvad kan du sammenligne priser på hos Samlino.dk?

  Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra forsikringer til indbo, hus og bil, og du kan sammenligne priser på mobilabonnement, bredbånd, streaming og a-kasse. Du skal være velkommen til at benytte en af vores mange sammenligningsfunktioner.
  Tobias Sørensen

  Om Tobias Mølgaard Sørensen

  Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

  Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk