Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

bredband

Internet: Hurtig og gratis sammenligning

Sammenlign mere end 20 internetudbydere på under 1 minut - du kan spare op til 1.000 kr. om året

 

Bredbånd

Et trådløst internet kan deles op i henholdsvis fastnet internet og mobilt internet. Med et trådløst netværk kan du frit bevæge dig rundt i dit hjem eller i din virksomhed og hele tiden være tilknyttet internetforbindelse. Du behøver altså ikke at have et kabel i din computer for at kunne komme på nettet.
Med et fastnet internet tilsluttes en trådløs router til din internetforbindelse. Det fungerer på den måde, at der sendes data fra et kabel og ind i en router. Routeren sender herefter wifi-signaler ud i rummet, der kan modtages af forskellige enheder såsom din computer eller telefon. Disse kabler kan både komme fra et fibernet eller fra internet via et telefonstik eller et kabel-TV-stik. Her skal du være opmærksom på, hvorvidt routeren er stærk nok til det antal personer, der skal bruge internettet samt til at dække en passende afstand.
Mobilt internet er en type trådløs internetforbindelse. Her skabes internetforbindelsen gennem et SIM-kort, der kan sættes ind i din IPad, mobiltelefon eller et smartTV. Sim-kortet kan også sættes ind i et USB modem, som så kan sættes i din computer, og så har du trådløst internet. Du kan med andre ord ved hjælp af et USB have trådløst internet i din computer uanset, om du befinder dig i sommerhuset, på toget eller på arbejdet. Et SIM-kort kan dog også sættes ind i en trådløs wifi router, der herefter sender trådløst internet ud i hele husstanden ligesom med et fastnet bredbånd.
Hvorvidt du skal vælge fastnet internet eller et mobilt internet kommer helt an på dit personlige behov. Du skal i dit valg overveje hvor mange, der skal være online samtidig, hvor meget data du har behov for, og om du har behov for at have trådløst internet på farten. Er I for eksempel mange mennesker i din husstand, der ofte bruger internettet bliver et mobilt bredbånd hurtigt dyrt. Skal du derimod bruge trådløst internet til din computer dén ene uge, du er i sommerhus, eller når du er på farten, så er et mobilt bredbånd en løsning. Desuden ligger der i det mobile bredbånd et loft på dit dataforbrug. Tv streaming og online computerspil kræver for eksempel meget data, og mobilt internet kan derved hurtigt blive dyrt.
Det kan umiddelbart være svært at gennemskue, hvor meget data du får brug for, og derfor også svært at vælge om et mobilt bredbånd kan betale sig. Det trådløse abonnement gælder en måned af gangen. Betaler du for 1-5 GB, giver det mulighed for op til 2 timers surf på nettet om dagen og ingen film-streaming, musik eller spil online. 6-10 GB giver cirka 2 timers surf på nettet om dagen samt lidt streaming. 11-30 GB giver stort set ubegrænset surf på nettet og en masse filmstreaming og spil, mens det med GB over 30 bliver svært at nå grænsen uanset, hvor meget du bruger det.
Routeren skaber det trådløst internet ved at sende og modtage Wifi-signaler. Routeren er koblet til et kabel, som er koblet direkte til internettet eller til et kabelmodem, som også er forbundet med internettet. Det er altså vigtigt at anskaffe sig den rigtige router for, at internetforbindelsen er så god som muligt. Først og fremmest skal man være sikker på, at der er ordentlig dækning i det område som man bor i. Du kan risikere, at nogle udbydere ikke har en tilstrækkelig dækning i det område, du bor i, hvilket betyder, at du ikke kan få, hvad du betaler for.
For at undersøge dette kan du på mange af udbydernes hjemmesider finde et såkaldt dækningskort, hvorpå du kan se, hvor god deres dækning er i visse områder. Derudover skal du sikre dig, at routeren kan dække det område, der er behov for, for eksempel hele din lejlighed, samt at den er stærk nok til, at nok mennesker kan være online samtidig. Sidst men ikke mindst er der stor prisforskel mellem nogle af udbyderne, og det kan derfor betale sig at sammenligne forskellige tilbud.
En trådløs netværksforbindelse er meget usikker, hvis ikke du sætter kryptering på netværket. Uden en sådan kryptering kan uvedkommende let skaffe sig adgang til dit trådløse internet og dermed få adgang til mulige følsomme data. En kryptering bevirker, at alt information kun kan læses af dine enheder og din router. Andre kan dermed ikke bruge din internetforbindelse til at downloade ulovligt materiale eller stjæle dine koder. På nye routere kan vælges mellem tre forskellige krypteringsformer WEP, WPA og WPA2.
Et hotspot er et område, hvor en virksomhed, teleudbyder eller privat person deler en trådløs internetforbindelse med andre. Når der for eksempel er mulighed for trådløst internet på din lokale kaffebar, i toget, på biblioteket eller i lufthavnen kaldes disse steder for hotspots. Dog er ikke alle hotspots gratis. Nogle udbydere kræver, at du betaler et vist beløb for at få adgang. TDC udbyder for eksempel over 750 hotspots, og er du ikke bruger, skal du betale 29 kr for 5 timers internet adgang. Det kan være en stor fordel at logge på disse hotspots, da de ofte ikke har et dataloft, hvilket betyder, at du kan streame og downloade, så meget du vil uden at tage af dit eget dataforbrug.
DSL teknologien er den traditionelle teknologi i Danmark, hvori internettet fås via dit telefonstik. Fordelen ved denne forbindelse er, at den kan benyttes stort set overalt i Danmark. Dog er telefonkablerne meget modtagelige over for støj, hvilket betyder, at hastigheden generelt er lavere end de andre bredbåndsmuligheder.
Coax forbindelsen betyder, at du får leveret dit bredbånd gennem et tv eller antennestik med et coax-kabel. Dette giver mulighed for at kombinere tv og internet i samme kabel, men du kan også nøjes med en af delene. Coax bredbåndet giver høj hastighed, men det er ikke overalt i landet, at der er mulighed for dette bredbånd.
Fibernet er et internet, der leveres gennem lyslederkabler. Dataet bliver sendt gennem lyssignaler, hvilket giver en hurtig forbindelse med høj kvalitet. Fibernettet er et godt system, hvis du har høje krav til dit internet, og bor et sted hvor du kan modtage fiber.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Du kan sammenligne mere end 20 bredbåndsudbydere

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere.
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få det bedste bredbånd i Danmark

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.