Du kan sammenligne mere end 20 bredbåndsudbydere

 • YouSee
 • Telia
 • Telenor
 • Waoo
 • Stofa
 • DLG Tele
 • Fullrate
 • Kviknet
 • Dansk Net
 • Bolig:net
 • Altibox
 • UnoTel
 • 3
 • Telmore
 • Call Me
 • CBB Mobil
 • Boxer
 • GreenTel
 • Oister
 • OK Mobil
 • Greenspeak
 • Coop Mobil
 • net1

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere.
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få det bedste bredbånd i Danmark

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.

Bredbånd

Inden du vælger en bredbåndsløsning, er det vigtigt, at du identificerer dine behov for internet. En af de ting, du skal tage stilling til, er valget mellem mobilt bredbånd eller bredbånd til hjemmet. Afgørende faktorer her er dit behov for mobilitet, dataforbrug og hastighed. Bemærk: Hos flere udbydere kan du vælge pakker med både fastnet internet og mobilt bredbånd, men løsningerne kan også købes separat. Det er derfor helt op til dig, hvad du mener dækker dine behov bedst.
Skal du bruge internet uden for hjemmets vægge, skal du vælge mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd er med andre ord et transportabelt bredbånd, hvor du skaber internetforbindelse gennem en lille router, et USB-stik eller et SIM-kort. I realiteten fungerer mobilt bredbånd som internettet på en smartphone - du har bare kun internetadgang. Derfor er denne type internet oplagt til dine bærbare enheder eller dit sommerhus, hvor du ikke vil betale for fast internet.

I relation til prisen, vil mobilt bredbånd være dyrt i længden, hvis din husstand er storforbrugere af internettet. Tunge aktiviteter såsom tv-streaming og spil er dyre på et mobilt bredbånd, da der er findes en øvre grænse for dataforbruget. Kigger man på hastighed, har teknologien indenfor mobilt bredbånd på det seneste været i en rivende udvikling. Den velkendte 4G teknologi kan i dag levere endnu højere hastigheder i flere afkroge af Danmark, end de fleste “almindelige” bredbåndsløsninger i dag kan. Dog er 4G-dækningen noget mere begrænset geografisk, end den traditionelle teknologi til fast internet (xDSL). Du kan læse mere om mobilnetværket i Danmark her, samt hvilke teleselskaber, der tilbyder tilkobling på Danmarks bedste mobile netværk.
Fastnetsbredbånd beskriver de bredbåndsteknologier, der bruger “faste” ledninger til at oprette internetforbindelse. Det dækker altså over de forbindelser, der kommer via kabler uanset om der er tale om fibernet eller internet via telefon- eller kabel-tv-stikket. Du skal vælge fastnet, hvis du har brug for internet i hjemmet og er hyppig bruger heraf.
Internet via telefonstikket (DSL-teknologien) har gennem årene været den mest anvendte bredbåndsteknologi i Danmark, da du ved denne teknologi bliver opkoblet til internettet over de almindelige telefonnet kabler. Teknologien er altså stort set landsdækkende, og du kan typisk få en samlet pakkeløsning med internet og tv, når du anvender denne teknologi. På det seneste er der sket en større tilflugt til fibernet samt abonnementer via kabel-tv-nettet, da begge disse teknologier besidder et noget større potentiale for maksimumshastigheder end DSL-teknologien. Udbydere af DSL-teknologien er blandt andre Telia, Kviknet og Bolig:Net.
Internet via kabel-tv-stikket (COAX-teknologien) betyder, at du benytter dig direkte af kabel-tv-stikket til at skabe internetforbindelse i dit hjem. Derved modtager du både tv og internet igennem sammen kabel. Potentialet for COAX-teknologien er stort, da dette på sigt vil kunne levere symmetriske hastigheder på over 1000 Mbit/s. Det er dog langt fra geografisk muligt for alle danskere at få COAX endnu. Ved denne type bredbåndsteknologi er der også tale om delt båndbredde, hvorfor din hastighed i hjemmet nedsættes efterhånden som flere og flere benytter sig af internettet. Udbydere af COAX-teknologien er blandt andre YouSee, Fullrate og Stofa.
Fibernet er en type internetforbindelse, hvor signalet føres gennem nedgravede lyslederkabler. Dette indebærer, at internetsignalet transporteres med lysets hastighed, og du kan der opnå høje hastigheder med denne teknologi. Derudover er fibernettet kendetegnet ved at levere symmetriske hastigheder, og internettet vil heller ikke blive påvirket af, at flere er koblet til internettet på samme tid.

Flere og flere udbydere vælger at satse på fiberbredbånd, og fibernettets infrastruktur bliver da også udbygget væsentligt i disse år, så den attraktive teknologi bliver tilgængelig for endnu flere danskere. Det er langt fra alle danskere, der på nuværende tidspunkt har adgang til fibernet. Udbydere af fibernet er blandt andre Altibox, Stofa og Waoo. Du kan godt gøre fibernet tilgængelig på din egen adresse, hvis ikke et selskab har planer om at udbygge infrastrukturen i dit område, men dette kan dog være en besværlig og bekostelig proces. Du kan læse mere om, hvordan du får fibernet på din adresse, samt hvilke fradrag du kan gøre brug af her.
På Samlino.dk har vi samlet alle tilbud fra samtlige udbydere af bredbånd i Danmark. På denne måde er du altid sikret det bedste bredbånd til den bedste pris på lige netop din adresse. Vores gratis sammenligningsservice skal give forbrugeren gennemsigtighed og overblik over markedet, og vi stræber efter at give dig den mest komplette brugeroplevelse. Vi garanterer en fair og uvildig sammenligningstjeneste, hvor forbrugerens behov er i højsæde.
Dette afhænger af betingelser i dit nuværende bredbåndsabonnement, men først og fremmest skal du tjekke dit nuværende abonnements bindingsperiode. Er du ude af denne bindingsperiode, skal du blot kontakte din nye internetudbyder, og så vil dette selskab stå for afmeldingen hos dit nuværende selskab. Er du endnu ikke ude af bindingsperioden hos din bredbåndsudbyder, vil det umiddelbart være svært at opsige dit abonnement, hvis du vil undgå at betale dobbelt for dit internet. Hvis din nuværende internetudbyder ikke leverer det, de lover i kontrakten, vil du formentlig godt kunne afmelde dit nuværende internet på lovlig vi. Dette gør sig gældende uanset bindingsperiode. Læs mere om de 6 ting, du skal være opmærksom på, inden du skifter bredbåndsudbyder her.
Først og fremmest skal du vide, at hastigheden på din internetforbindelse deles op i to - download og upload. Det er tallet på download-hastigheden, der først fremgår i tallet på hastigheden, hvorefter tallet for upload-hastigheden fremgår.

Download-hastigheden
Download-hastigheden er det vigtigste, når du skal vælge, hvilken bredbåndsforbindelse du skal have - det er nemlig den, der siger noget om, hvor hurtigt du kan hente noget ned på din computer. Det er altså denne, der bestemmer, hvor godt du kan streame film, serier og andet tv.

Internet med en hastighed på 10 Mbit/s
Denne internethastighed kan godt dække dit behov for at surfe og streame musik, også selvom internetforbindelsen bruges af 2-3 computere på samme tid. Hvis I er flere end tre om at bruge internettet til tunge opgaver såsom videostreaming eller Skype, på samme tid, bør du overveje en højere internethastighed.

Internet med en hastighed på 20 Mbit/s
Denne internethastighed kan bruges til aktiviteter - såsom streaming, gaming og download af filer - på 4-5 enheder samtidig. Er man en familie, kan denne internethastighed reelt dække behovet. Dog kan hastigheden blive begrænset, hvis en eller flere af brugerne downloader meget store filer.

Internet med en hastighed på 50 Mbit/s
Denne hastighed bliver mere og mere populær blandt befolkningen, da den kan klare datatunge aktiviteter - såsom download af store filer, gaming og streaming af tv i høj kvalitet. Flere enheder kan bruges samtidigt uden problemer. Det er dog langt fra alle, der kan modtage denne hastighed.

Internet med en hastighed på 100 Mbit/s
Det er de færreste husstande, som har brug for en internetforbindelse på 100 Mbit/s. Medmindre du har en meget stor familie, der alle bruger internettet til at streame høj-kvalitets-tv, eller spiller spil med høj opløsning, på samme tid, er der ingen grund til at investere i en så høj internethastighed. Denne hastighed kan kun opnås via COAX eller fibernet.

Upload-hastigheden
Upload-hastigheden siger noget om, hvor hurtigt du kan lægge noget op på nettet - eksempelvis en video på Youtube. Med mindre du ofte har behov for at lægge større filer op i eksempelvis Dropbox eller lignende, behøver upload-hastigheden ikke være højere end 2 Mbit/s.
Flere internetudbydere tilbyder samlede pakker, hvor du både får internet og tv-pakke til én pris. Der kan både være fordele og ulemper ved at vælge en samlet pakket. Fordelene kan være, at hvis du betaler for flere forskellige produkter samlet, vil det betyde færre regninger, og dermed vil det formentlig blive lettere at betale til tiden. Derudover får du nogle gange mere for pengene, idet flere selskaber tilbyder en slags samlerabat.

Til gengæld kan det blive sværere at overskue, hvad du betaler for de enkelte tjenester hver for sig. Vælger du den forkerte løsning, kan du risikerer at blive begrænset i din valgfrihed, idet pakkerne ofte er standardiserede. Dette kan medføre, at du betaler for services og funktioner, som du ikke bruger.

Vores anbefaling er, at du først undersøger markedet grundigt. Du kan både prøve at sammenligne bredbåndspakker og tv-pakker samlet og adskilt. I denne proces skal du gøre op med dig selv, om du får glæde af de ekstra tjenester, der typisk følger med, i de samlede pakker. Ligeledes er det værd at tage med i overvejelserne, om det selskab der tilbyder den bedste internetforbindelse på din adresse, også udbyder tv-pakker. Måske får du den bedste kvalitet ud af, at adskille disse to ting.
Det er svært at sige hvilken internetudbyder, der generelt tilbyder det billigste bredbånd, idet det afhænger af flere forskellige parametre. For det første er det nødvendigvis ikke den udbyder med det billigste tilbud, som er mest attraktiv, da du naturligt vil få en ret lav hastighed i det billigste tilbud. Ligeledes spiller det ind, hvor i Danmark du bor, da udvalget af bredbåndsudbydere langt fra er det samme rundt i landet. Selv på den samme villavej kan udvalget af internetudbydere variere fra hus til hus, og det er derfor vigtigt, at du sammenligner udvalget for netop din adresse. De billigste løsninger på bredbånd starter omkring 199 kroner om måneden, og du kan med fordel følge med på vores blog under fanen “bredbånd”, hvor vi løbende vil opdaterer dig med prissammenligninger af markedet for bredbånd.
Mange internetudbydere tager et oprettelsesgebyr, når de skal oprette dig som kunde. Så selvom den månedlige ydelse for abonnementet er lav, skal du huske også at se på andre udgifter - heriblandt prisen for oprettelsen. Ved nogle abonnementer betaler du desuden for leje af en router. Overvej, om det kan betale sig, eller om du i stedet burde købe din egen. Inden du vælger det endelige abonnement, bør du derudover undersøge, hvilke gebyrer der bliver tillagt, hvis du siger abonnementet op før tid.

Mere end 500.000 danskere har allerede sammenlignet

Priser indhentet i de sidste 24 timer

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.