Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Du kan sammenligne mere end 20 bredbåndsudbydere

 • 3
 • Altibox
 • Bolig:net
 • Boxer
 • Call Me
 • CBB Mobil
 • Coop Mobil
 • Dansk Net
 • Duka
 • Fibia
 • Fullrate
 • Gladmobil
 • Greenspeak
 • GreenTel
 • Hiper
 • Kviknet
 • MIT Tele
 • net1
 • Oister
 • OK Mobil
 • Stofa
 • Telenor
 • Telia
 • Telmore
 • UnoTel
 • Waoo
 • YouSee

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få det bedste bredbånd i Danmark

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside

Bredbånd

Inden du vælger en bredbåndsløsning, er det vigtigt, at du identificerer dine behov for internet. En af de ting, du skal tage stilling til, er valget mellem mobilt bredbånd eller bredbånd til hjemmet. Hos flere udbydere kan du vælge mellem pakker med fastnet internet og pakker med mobilt bredbånd, men løsningerne kan også købes hos separate forhandlere. Det er derfor helt op til dig, hvad du mener dækker dine behov bedst
Skal du bruge billigt internet uden for hjemmets vægge, skal du vælge mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd er med andre ord et transportabelt bredbånd, hvor du skaber internetforbindelse gennem et SIM-kort, som du kan sætte ind i en lille router eller et USB-stik.. I realiteten fungerer mobilt bredbånd præcis som internettet på en smartphone - du har bare kun internetadgang. Derfor er denne type internet oplagt til dine bærbare enheder eller dit sommerhus, hvor du ikke vil betale for fast internet.

I relation til prisen, vil mobilt bredbånd være dyrt i længden, hvis din husstand er storforbrugere af internettet. Tunge aktiviteter såsom tv-streaming og online computerspil er dyre på et mobilt bredbånd, da der er findes en øvre grænse for dataforbruget. Kigger man på hastighed, er teknologien indenfor mobilt bredbånd i en rivende udvikling. Den velkendte 4G teknologi kan i dag levere endnu højere hastigheder i flere afkroge af Danmark, end nogle “almindelige” bredbåndsløsninger i dag kan, primært kobberledninger. Det mobile netværk udvikles løbende og 4G+ er på nuværende tidspunkt en realitet i flere større danske byer. I udgangspunkt er hastighederne på 4G+ dobbelt så høje som med med almindelig 4G, og det mobile netværk kan altså levere højere internethastigheder end dsl-teknologien.

Dog er 4G-dækningen noget mere begrænset geografisk, end den traditionelle teknologi til fast internet (xDSL). Du kan læse mere om mobilnetværket i Danmark her, samt hvilke teleselskaber, der tilbyder tilkobling på Danmarks bedste mobile netværk
Fastnetsbredbånd beskriver de bredbåndsteknologier, der bruger “faste” ledninger til at oprette internetforbindelse. Det dækker altså over de forbindelser, der kommer via kabler uanset om der er tale om fibernet eller internet via telefon- eller kabel-tv-stikket. Du skal vælge fastnet, hvis du har brug for internet i hjemmet og er hyppig bruger heraf
Internet via telefonstikket (DSL-teknologien) har gennem årene været den mest anvendte bredbåndsteknologi i Danmark, da denne teknologi opkobler til internettet over de almindelige fastnet telefonkabler (også kaldet kobbernettet). Teknologien er altså stort set landsdækkende, og du kan typisk få en samlet pakkeløsning med internet og tv, når du anvender denne teknologi.

På det seneste er der sket en større tilflugt til fibernet samt abonnementer via kabel-tv-nettet, da begge disse teknologier besidder et noget større potentiale for maksimumshastigheder end DSL-teknologien. Det er TDC der ejer kobbernettet i Danmark, men der er mange udbydere der lejer sig ind og tilbyder internet til danskerne. Det er dog det samme netværk, så i 99% af tilfældene vil udbyderne på kobbernetværket tilbyde et identisk produkt, da de benytter de samme kabler til at levere internettet. Bemærk at det ikke forholder sig ens for tv produkter. Udbydere af DSL-teknologien er blandt andre Telia, Kviknet og YouSee
(COAX-teknologien) betyder, at du benytter dig direkte af kabel-tv-stikket til at skabe internetforbindelse i dit hjem. Derved kan du modtage både tv og internet igennem sammen kabel, men du kan ofte også nøjes med en af delene. Dette er modsat kobbernettet, hvor man skal have bredbånd for at få tv. Potentialet for COAX-teknologien er stort, da dette på lang sigt vil kunne levere symmetriske hastigheder på over 1000 Mbit/s. Det er dog langt fra geografisk muligt for alle danskere at få COAX endnu.

Udbydere af COAX-teknologien er blandt andre YouSee, Fullrate og Stofa
Fibernet er en type internetforbindelse, hvor signalet føres gennem nedgravede lyslederkabler. Dette indebærer, at internetsignalet transporteres med lysets hastighed, og du kan der opnå høje hastigheder med denne teknologi. Derudover er fibernettet kendetegnet ved at levere symmetriske hastigheder. Det vil sige at upload hastigheden er den samme som download hastigheden. En anden fordel ved fibernet er, at internettet heller ikke vil blive påvirket af, at flere er koblet til internettet på samme tid.

Flere og flere udbydere vælger at satse på fiberbredbånd, og fibernettets infrastruktur bliver da også udbygget væsentligt i disse år, så den attraktive teknologi bliver tilgængelig for endnu flere danskere. Det er langt fra alle danskere, der på nuværende tidspunkt har adgang til fibernet.

Udbydere af fibernet er blandt andre YouSee, Stofa og Waoo. Du kan godt gøre fibernet tilgængelig på din egen adresse, hvis ikke et selskab har planer om at udbygge infrastrukturen i dit område, men dette kan dog være en besværlig og bekostelig proces. Du kan læse mere om, hvordan du får fibernet på din adresse, samt hvilke fradrag du kan gøre brug af her
På Samlino.dk har vi samlet alle tilbud fra samtlige udbydere af bredbånd i Danmark. På denne måde er du altid sikret det bedste bredbånd til den bedste pris på lige netop din adresse. Vores gratis sammenligningsservice giver dig gennemsigtighed og overblik over markedet, og vi stræber efter at give dig den mest komplette brugeroplevelse. Vi garanterer en fair og uvildig sammenligningstjeneste, hvor dine behov er i højsæde
Dette afhænger af betingelser i dit nuværende bredbåndsabonnement, men først og fremmest skal du tjekke dit nuværende abonnements bindingsperiode. Er du endnu ikke ude af bindingsperioden hos din bredbåndsudbyder, er det vigtigt at du opsiger dit abonnement til slutningen af bindingsperioden. Så kan du starte dit nye bredbånd derfra, hvis du vil undgå at betale dobbelt for dit internet. Hvis din nuværende internetudbyder ikke leverer det, de lover i kontrakten, vil du formentlig godt kunne afmelde dit nuværende internet på lovlig vis. Dette gør sig gældende uanset bindingsperiode. Læs mere om de 6 ting, du skal være opmærksom på, inden du skifter bredbåndsudbyder her.

Bemærk at processen er afhængig af hvilken teknologi, du vil skifte til og fra. Har du i forvejen internet via telefonstikket (dsl) og vælger kun at skifte udbyder, skal du blot kontakte din nye internetudbyder, også vil dette selskab stå for afmeldingen hos dit nuværende selskab.

Anderledes er det, hvis du skal skifte teknologi fra dsl til fiber eller coax. Her er du nødsaget til at kontakte dit nuværende bredbåndsselskab og afmelde dit abonnement for at sikre, at du ikke betaler for to bredbåndsforbindelser på samme gang. Sådan er det også hvis du skifter fra COAX til COAX. Udbyderen kan kun opsige når det er dsl til dsl
Først og fremmest skal du vide, at hastigheden på din internetforbindelse deles op i to - download og upload. Det er tallet på download-hastigheden, der først fremgår i tallet på hastigheden, hvorefter tallet for upload-hastigheden fremgår. Eksempelvis betyder 10/1 Mbit/s, at du får 10 Mbit/s i download hastighed og 1 Mbit/s i upload hastighed.

Din internethastighed er også afhængig af hvilken bredbåndsteknologi, du har valgt. Har du valgt dsl, vil din internetforbindelse også blive påvirket af dit tv, som også går ind og trækker på internetforbindelsen. Dog kun hvis du også har tv på dsl. Du kan godt have dsl-internet og tv via parabol eller COAX, uden at det påvirker din internetforbindelse.

Ligeledes skal du være opmærksom på, at hvis du kører med trådløs forbindelse (WiFi), vil der oftest også ryge noget af hastigheden herved.

Download-hastigheden
Download-hastigheden er det vigtigste, når du skal vælge, hvilken bredbåndsforbindelse du skal have - det er nemlig den, der siger noget om, hvor hurtigt du kan hente noget ned på din computer. Det er altså denne, der bestemmer, hvor godt du kan streame film, serier og andet tv.

Internet med en hastighed på 10 Mbit/s
Du skal vælge denne hastighed, hvis der kun er behov for at være en bruger ad gangen på internettet samtidigt med, at internettet primært kun anvendes til e-mails, søgning på hjemmesider og sociale medier.

Internet med en hastighed på 20 Mbit/s
Denne internethastighed kan bruges til aktiviteter - såsom streaming, gaming og download af filer. Har du en trådløs forbindelse, skal du kun regne med at kunne streame på 2 enheder samtidig.

Internet med en hastighed på 50 Mbit/s
Denne hastighed bliver mere og mere populær blandt befolkningen, da den kan klare datatunge aktiviteter - såsom download af store filer, gaming og streaming af tv i høj kvalitet. Flere (4-5) enheder kan bruges samtidigt uden problemer. Det er dog langt fra alle, der kan modtage denne hastighed.

Internet med en hastighed på 100 Mbit/s
Det er de færreste husstande, som har brug for en internetforbindelse på 100 Mbit/s, men det kan være en god investering i fremtiden. Denne hastighed er til husstande, som har flere brugere, der er online samtidigt, og hvor forbindelsen skal kunne det hele. Med denne hastighed kan du spille, streame HD-film og hente tunge filer. Denne hastighed kan kun opnås via COAX eller fibernet..

Upload-hastigheden
Upload-hastigheden siger noget om, hvor hurtigt du kan lægge noget op på nettet - eksempelvis en video på Youtube. Med mindre du ofte har behov for at lægge større filer op i eksempelvis Dropbox eller lignende, behøver upload-hastigheden ikke være højere end 2 Mbit/s
Flere internetudbydere tilbyder samlede pakker, hvor du både får internet og tv-pakke til én pris. Der kan både være fordele og ulemper ved at vælge en samlet pakket. Fordelene kan være, at hvis du betaler for flere forskellige produkter samlet, vil det betyde færre regninger, og dermed vil det formentlig blive lettere at betale til tiden. Derudover får du nogle gange mere for pengene, idet flere selskaber tilbyder en slags samlerabat.

Til gengæld kan det blive sværere at overskue, hvad du betaler for de enkelte tjenester hver for sig. Vælger du den forkerte løsning, kan du risikerer at blive begrænset i din valgfrihed, idet pakkerne ofte er standardiserede. Dette kan medføre, at du betaler for services og funktioner, som du ikke bruger.

Vores anbefaling er, at du først undersøger markedet grundigt. Du kan både prøve at sammenligne bredbåndspakker og tv-pakker samlet og adskilt. I denne proces skal du gøre op med dig selv, om du får glæde af de ekstra tjenester, der typisk følger med, i de samlede pakker. Ligeledes er det værd at tage med i overvejelserne, om det selskab der tilbyder den bedste internetforbindelse på din adresse, også udbyder tv-pakker. Måske får du den bedste kvalitet ud af, at adskille disse to ting. Det er dog værd at bemærke, at du hos nogle udbydere er nødt til at samle både tv og bredbånd
Det er svært at sige hvilken internetudbyder, der generelt tilbyder det billigste bredbånd, idet det afhænger af flere forskellige parametre. For det første er det nødvendigvis ikke den udbyder med det billigste tilbud, som er mest attraktiv, da du naturligt vil få en ret lav hastighed i det billigste tilbud.

Ligeledes spiller det ind, hvor i Danmark du bor, da udvalget af bredbåndsudbydere langt fra er det samme rundt i landet. Selv på den samme villavej kan udvalget af internetudbydere variere fra hus til hus, og det er derfor vigtigt, at du sammenligner udvalget for netop din adresse. De billigste løsninger på bredbånd starter omkring 199 kroner om måneden, og du kan med fordel følge med på vores blog under fanen ”bredbånd”, hvor vi løbende vil opdaterer dig med prissammenligninger af markedet for bredbånd
Mange internetudbydere tager et oprettelsesgebyr, når de skal oprette dig som kunde. Så selvom den månedlige ydelse for abonnementet er lav, skal du huske også at se på andre udgifter - heriblandt prisen for oprettelsen. Ved nogle få abonnementer betaler du desuden for leje af en router. Overvej, om det kan betale sig, eller om du i stedet burde købe din egen. Inden du vælger det endelige abonnement, bør du derudover undersøge, hvilke gebyrer der bliver tillagt, hvis du siger abonnementet op før tid
Mbit er en måleenhed for internethastighed og er en forkortelse for megabit. En internethastighed på 1 Mbit/s betyder, at du kan overføre 1 megabit i sekundet. Der er 8 megabit på en megabyte, som er den mest kendte enhed. Som regel snakker man om bit som hastighed og byte som mængde data. Det vil sige at 8mbit per sekund svarer til en megabyte per sekund.

De fleste husstande har i dag en internethastighed på mellem 10 og 30 Mbit/s, hvor der både er plads til tv-streaming og download af større filer
Et modem er den boks, der ændrer computerens digitale informationer til analoge signaler. Den er typisk forbundet med stikket i din væg, og er ofte bygget sammen med din router i samme boks. Ønsker du flere enheder koblet på dit internet, har du brug for en router, da et modem som regel kun tilbyder tilslutning gennem et kabel.

Det er blandt andet kvaliteten på modemmet, der afgør, hvor hurtig en bredbåndsforbindelse kan blive, da modemmet skal kunne håndtere den mængde data, der sendes til og fra computeren
En router giver dig mulighed for at koble flere computere på den samme bredbåndsforbindelse. Routeren kobles til modemmet (hvis de to ikke er bygget sammen) og videre til de enkelte computere typisk via trådløse forbindelser. De mest almindelige routere er IP-routere, der tilslutter hjemmenetværket LAN til internettet WAN
Fibernettet er på nuværende tidspunkt ikke tilgængeligt i hele Danmark. Du kan tjekke, om du har mulighed for at få adgang til fiber her. En række selskaber tilbyder enten gratis tilslutning til fibernet eller tilslutning, der kan koste et par tusinde kroner.

Prisen på tilslutningen kan blandt andet afhænge af, om man er flere der går sammen om at få fibernettet til sin bopæl. Hvis det koster penge for en tilslutning vil det være muligt, at trække arbejdslønnen for tilslutning fra i skat gennem BoligJobordningen og derved spare en del penge. Bor man i et meget tyndt befolket område, kan tilslutningen dog blive en rigtig dyr fornøjelse
Der er et stort udvalg af bredbåndsudbydere rundt omkring i hele landet, derfor kan du med stor sandsynlighed modtage en eller anden form for bredbåndsforbindelse. Men det er din geografiske placering, som er bestemmende for hvilken hastighed og teknologi, du kan modtage. For at finde ud af dette, kan du blot indtaste dit postnummer i vores sammenligningsportal og se, hvilket slags internet du kan modtage
Dette kan du finde ud af ved at indtaste din adresse på vores sammenligningsportal, hvor du ligeledes kan se hvilke selskaber, som udbyder internet på din specifikke adresse. Blot ved at teste din adresse, kan du ofte udelukke flere udbydere og teknologier på en gang. Derfor er dette første skridt på vejen til bedre og billigere tv
Dette afhænger af din adresse og den valgte teknologi. Skal du have fibernet, er det formentlig nødvendigt at få besøg af en tekniker, idet de fleste ikke har et fiberstik i forvejen. Her behøver du kun at være hjemme, når den første tekniker kommer forbi og installerer boks og stik.

Skal du derimod have en dsl-forbindelse, behøver langt de fleste danskere ikke et teknikerbesøg for at få etableret internetforbindelse. I få tilfælde kan det dog blive nødvendigt, hvis du ikke har et brugbart telefonstik. Dette vil din nye internetudbyder finde ud af for dig
Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: 3, Altibox, Bolig:net, Boxer, CBB Mobil, Call Me, Coop Mobil, MIT Tele, Dansk Net, DukaTale, Fullrate, Gladmobil, GreenTel, Greenspeak, Hiper, Kviknet, OK Mobil, Oister, Stofa, Telenor, Telia, Telmore, Unotel, Waoo, youSee, og Net1

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev