Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Vi henter priser fra 17 udbydere, blandt andre:

Hvad er en Ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen dækker dit erstatningskrav, hvis du laver skade på andre mennesker eller deres ting. Hvis du laver en skade, når du kører bil, er det din ansvarsforsikring til bil, der skal dække dine omkostninger. En ansvarsforsikring, er således en aftale mellem dig og et forsikringsselskab, hvor selskabet tager sig betalt for, at påtage sig din risiko for at lide et økonomisk tab. Tabet forekommer, når du selv er skyld i en skade. Det kan være på grund af en undladelse, hvis du for eksempel glemmer at tjekke lufttrykket i dine dæk og kører galt, som et resultat heraf. Det er dog som oftest ved en begivenhed, hvor der gøres skade på en person eller genstand. Hvis du hellere vil vide mere om kaskoforsikring, kan du finde information her. Det er den danske rets regler for erstatningsansvar, der afgør, hvornår du kan stilles til ansvar og dermed gøres erstatningspligtig. Når du, som bilejer, anmelder en skade, som du selv er skyld i, vil du ofte opleve, at forsikringsselskabet vil hæve prisen på din forsikring. For at undgå dette, kan du tegne en friskadeforsikring, eller fast-pris-forsikring, som ofte vil have en dyrere forsikringspræmie, end en standard ansvarsforsikring. Det er ikke alle forsikringsselskaberne der hæver din præmie efter en skade. Du kan læse mere om diverse tilkøb til bilforsikring, længere nede i på siden. De 5 største selskaber i Danmark, når det kommer til bilforsikring er: ansvarsforsikring

Hvad dækker en ansvarsforsikring til bil?

Ansvarsforsikringen dækker bilejerens ansvar for skader, som er forvoldt på en anden person eller objekt. Ifølge færdselsloven skal en ansvarsforsikring dække personskader op til 50 mio. kr. og skader på ting op til 10 mio. kr. ved hvert enkeltstående uheld. (Beløbene reguleres år for år, og kan derfor variere) En ansvarsforsikring dækker normalt, ud over selve erstatningsbeløbet, også de renter og sagsomkostninger, som opstår i forbindelse med en eventuel dom eller forlig. Forsikringen dækker i Europa, og en lang række andre lande, der er med i den såkaldte grøntkort-ordning. Det vil sige at du kan køre frit rundt i Europa, så længe der sidder en gyldig dansk nummerplade på din bil.

Det grønne kort

Kortet bruges i udlandet, som et bevis på at bilen er ansvarsforsikret. Det skal medbringes på bilrejser uden for EU, og kræves af myndighederne i følgende lande:
 • Albanien
 • Aserbajdsjan
 • Bosnien-Hercegovina
 • Hviderusland
 • Iran
 • Israel
 • Makedonien
 • Marokko
 • Moldavien
 • Montenegro
 • Rusland
 • Tunesien
 • Tyrkiet
 • Ukraine
Hvis du skal til Kosovo, skal du være opmærksom på at myndighederne ikke godtager det grønne kort. Du skal derfor altid tegne en ansvarsforsikring ved grænsen, så du ikke risikerer at blive tilbageholdt, enten for manglende forsikring, eller i forbindelse med et færdselsuheld. Inden for EU er din nummerplade, som tidligere nævnt, ofte bevis nok, for at din bil er ansvarsforsikret. Selv disse lande som er uden for EU, godkender din nummerplade som tilstrækkeligt forsikringsbevis:
 • Andorra
 • Island
 • Kroatien
 • Norge
 • Schweiz
 • Serbien
Alligevel, er det altid en god idé at medbringe det grønne kort på bilrejser. Selv inden for EU forbeholder visse lande sig ret til at kræve yderligere dokumentation for din bils ansvarsforsikring. Du kan få det grønne kort ved at kontakte dit forsikringsselskab. Det røde kort er en del af kaskoforsikringen hos mange danske forsikringsselskaber, og det kan du finde flere oplysninger om her. bilforsikring ansvarsforsikring

Derfor er ansvarsforsikring lovpligtig

Færdselsloven indeholder ret strenge regler, der siger at man, som ejer af et køretøj, (bil, motorcykel, m.v.) har pligt til at tegne en ansvarsforsikring. Således er føreren af køretøjet altid ansvarlig for erstatningen, i tilfælde af en personskade, eller en skade på andre menneskers ejendom. Forsikringen er lovpligtig, så den forurettede, altså den tilskadekomne, altid er sikker på en eller anden form for erstatning.

I hvilke situationer dækker forsikringen ikke?

En ansvarsforsikring dækker rigtig mange skader forårsaget af dig selv, men hvis din bil holder stille, når skaden sker, er det ikke sikkert, du er dækket. Samtidig dækker en ansvarsforsikring heller ikke solouheld og andre skader, du forårsager på dig selv og din egen bil. For eksempel, hvis du har forladt din parkerede bil, for at handle, og opdager en skade, når du vender tilbage til bilen. I dette tilfælde har du brug for yderligere dækning, hvis du ikke selv vil betale for en udbedring af skaden. Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på tilkoblede køretøjer, som campingvogne, påhængsvogne og lignende. Hos mange selskaber dækker forsikringen heller ikke, hvis du kommer til at fylde den forkerte type brændstof på din bil. Solouheld, er som nævnt, heller ikke dækket af ansvarsforsikringen. Hvis du for eksempel kommer til at køre i grøften, fordi vejen er glat. Her vil denne type forsikring ikke dække dine udgifter, hverken i forbindelse med reparationer af din bil, eller i forbindelse med de skader du måtte have pådraget dig selv. Vejhjælp er et andet område, som ikke er dækket via din ansvarsforsikring. Det vil sige, at hvis din bil bryder sammen på motorvejen, skal du selv betale for assistancen, medmindre du har abonnement på vejhjælp. >» Læs mere: Autohjæp - alt du skal vide! Heller ikke kollision med dyr, er dækket af din ansvarsforsikring, da den kun dækker skader på andre, og deres ejendom. Selvom chancen, i Danmark, er forholdsvis lille, for at ramme et dyr, kan det blive en meget dyr fornøjelse, hvis uheldet er ude. I tilfælde hvor du af den ene, eller anden grund, har oplyst forkerte oplysninger til dit forsikringsselskab, kan du risikere at stå, helt eller delvist, uden dækning. I en sådan situation kan du ende med selv at skulle betale for en eventuel skade, og i værste fald kan du blive meldt til politiet for bedrageri. Derfor er det altid vigtigt at holde sig opdateret i forhold til forsikringer, og de oplysninger ens forsikringsselskab ligger inde med. Mange af disse situationer kan du få dækket via tilkøb til din forsikring, eller ved tegnelse af yderligere forsikringer, som for eksempel en ulykkesforsikring eller en kaskoforsikring.

Mulige tilkøb til ansvarsforsikringen

Tilkøbsforsikringer er en måde at øge din dækning i forbindelse med uheld, skader, og tyveri af din bil. Den mest almindelig udvidelse til din basis bilforsikring, er en kaskoforsikring. Denne type forsikring bliver udbudt at stort set alle forsikringsselskaber i Danmark. >» Læs mere: Kaskoforsikring: Alt du skal vide om denne type forsikring Et andet almindelig, og meget brugt tilkøb, er førerdækning, eller førerulykkesforsikringen. Med dette tilkøb er du, som fører af bilen, dækket i tilfælde af invaliditet og dødsfald. Det vil sige at dine pårørende er sikret, hvis du bortkommer i et færdselsuheld. Nogle selskaber dækker også tandskader og tabt arbejdsfortjeneste, hvis du som fører af bilen kommer til skade, eller bliver kvæstet. Glasskadedækning dækker, hos de fleste forsikringsselskaber selvrisikoen, hvis der opstår skader på ruder, lygter, eller spejle på din bil. Der kan være relativt stor forskel på, hvordan de forskellige forsikringsselskaber dækker skader på glas. Nogle dækker kun ruder, og andre nedsætter blot din selvrisiko, i stedet for at fjerne den helt. Rigtig mange mennesker vælger at købe vejhjælp, som et tilkøb til deres forsikring. Således er man altid sikker på assistance, hvis man af den ene eller anden grund, går i stå, eller ikke kan starte. Klik her for at læse mere om de forskellige løsninger, og særlige forhold, der gælder når man køber vejhjælp til sin forsikring. Friskadeforsikring er, som tidligere nævnt, et tilkøb til din ansvarsforsikring, som ofte forhøjer din forsikringspræmie. Til gengæld reduceres din selvrisiko til 0 kr. på visse typer skader. Det kan for eksempel være:
 • Brand
 • Eksplosion
 • Genstande der falder og rammer din bil
 • Kortslutning
 • Lynnedslag
 • Røveri
 • Seriehærværk
 • Tyveri af, eller fra, aflåst køretøj
Erstatningsbil, er et simpelt forsikringstilkøb, hvor forsikringsudbyderen lover at stille en lånebil til rådighed, når din egen bil er til reparation efter et uheld. Hvis din bil har været involveret i et uheld, og fået en større skade, kan bilens værdi været forringet, og du vil ikke kunne få samme pris for bilen, som du kunne inden uheldet. Derfor kan du købe dækning af værdiforringelse, så dit forsikringsselskab dækker den tabte værdi af dit køretøj. Kører du ofte med passagerer i bilen, kan det være en idé at overveje Autoulykke, som også er et tilvalg til din bilforsikring. Her er du og dine medpassagerer dækket i forhold til skader, varige mén, samt dødsfald. De fleste selskaber tilbyder også dækning af dit ekstraudstyr, som dækker alt det udstyr, du har monteret på bilen, efter den er indregistreret for første gang. Det er for eksempel udstyr, som fælge, højtalere og anlæg, spoilere. Hvis din bil er særlig dyr, eller af en anden grund speciel, kræver mange forsikringsudbydere, at du installere en satellitovervågning i din bil, før du kan få lov at tegne en forsikring. Således kan bilen nemmere findes, i tilfælde af tyveri, og selskabet nedsætter risikoen for, at de skal erstatte din dyre bil. Til sidst skal det tilføjes, at der kan være mange penge at spare ved at samle sine forskellige forsikringer hos det samme selskab. Afhængig af aftaler med forskellige forsikringsudbydere, samt dine forhandlingsevner, kan du ofte få både få bedre og billigere dækning hos et enkelt forsikringsselskab.

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Sammenlign og køb i tre simple trin

customerpromise.alt

Få den billigste bilforsikring

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.