Billån: Sammenlign bankernes bedste tilbud til dig!

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Få uforpligtende tilbud på billån fra flere banker:

Din nabo har allerede fået et billån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvem kan låne penge hos Samlino.dk?

Vi mener, at alle kan ansøge om et lånetilbud hos Samlino.dk, dog skal du opfylde enkelte krav for at få præsenteret tilbud fra udbyderne.

  1. Ansøgeren skal være fyldt 18 år
  2. Ansøgeren må ikke stå registreret i RKI
  3. Ansøgeren skal have bopæl i Danmark

Vi håber, at du er klar til at sende en gratis låneansøgning afsted gennem os.

Hvad skal du have parat for at få lånetilbud hos Samlino.dk?

Hvis du er parat til at få en række lånetilbud, så skal du først sende en uforpligtende ansøgning gennem vores portal. Her skal vi bruge nogle informationer om dig selv og din økonomi.

Når du kommer helt igennem og skal til at sende ansøgningen afsted mod bankerne, kræver det, at du underskriver med NemID. Og i sidste ende vil bankerne gerne have, at du giver dem adgang til din E-skat.

Hvad er et billån?

Et billån er et lån til køb af bil, som navnet antyder. Du har flere måder at finansiere sådan et køb: Du kan betale kontant, men det er de færreste, der har så mange penge til at stå på kontoen. Du kan i stedet låne penge hos bilforhandlere eller i banken.

Fordelen ved at låne penge til købet hos bilforhandleren er, at bilforhandleren har et større råderum til at forhandle prisen på lånet. Du kan også tage et lån i banken eller som et onlinelån. Det eneste der i realiteten kan sætte en stopper for dit billån, er en eventuel registrering i RKI.

 

Hvordan virker et billån?

Du skal ikke være bekymret – det er ganske simpelt.

 

Du finder ud af, hvor mange penge du skal bruge for at købe drømmebilen. Du undersøger din økonomi og ser, om du rent faktisk har råd til at betale af på lånet, samt hvor meget du kan betale om måneden. Dernæst går du ind på Samlino.dk og taster de oplysninger ind, og så kan du se alle låneudbydere og vælge den, der er bedst og billigst for dig.

 

Hvis du følger disse trin, så kan du hurtig og gnidningsfrit komme på landevejen i den nye bil.

Hvordan låner jeg til en bil?

Et klassisk billån bliver enten taget hos din bank eller gennem din bilforhandler, og den nye bil bliver stillet som sikkerhed for lånet.

 

Med brugte biler er det oftest ikke en mulighed, da brugte biler har en lavere værdi og hurtigt taber yderligere værdi. Hvis du skal låne til en brugt bil, vil det derfor være nødvendigt at tage et lån uden sikkerhed. Du kan få et overblik over markedet for lån til bilkøb længere oppe på siden. Benyt vores låneberegner til at få styr på dine muligheder.

Hvor lang tid går der, før jeg modtager pengene?

De fleste låneudbydere godkender dig hurtigt – nogle gør det endda inden for 15 minutter. Sammenlign gerne udbyderne her på Samlino.dk, inden du foretager et lån. Undersøg også om du har plads i budgettet til at betale af på et lån, så du ikke kommer i økonomiske problemer.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg ændrer navn, adresse eller lignende inden lånet er gennemført?

De fleste billån ansøges med NemID. Hvis du ændrer noget, som eksempelvis adresse, der skal oplyses til din kommune, vil dit NemID også blive opdateret, og din långiver vil kende din nye adresse. Er du i tvivl, om du har ansøgt med NemID, er det en god idé at kontakte din långiver for en sikkerheds skyld og sikre dig, at alt er, som det skal være.

 

Sammenlign billån på Samlino.dk

Når du sammenligner billån, skal du være opmærksom på, at der er flere omkostninger end blot renterne.

 

Det er derfor vigtigt at sammenligne ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) for at finde det billån, der er det billigste til din situation. ÅOP medregner alle de gebyrer, der er forbundet med at optage et lån, så du er sikker på at få de bedst mulige resultater at vælge imellem.

 

Prisen på din bilfinansiering kan variere, alt efter hvad dit lån skal indeholde. Der er derfor ikke én bank, som altid er den billigste, da priser og gebyrer forholder sig forskelligt, alt efter hvilket lån du skal bruge.

Hvis to lån har samme ÅOP, vil det være mest fordelagtigt at vælge det lån, hvor renten udgør den største del ift. gebyrer. Renteudgifter er nemlig fradragsberettigede og kan altså trækkes fra i skat. Dette er ikke tilfældet for gebyrer.

Beregn prisen på dit billån

Du kan finde ud af, hvad dit billån koster hos de enkelte udbydere, så du er sikker på at få markedets billigste bilfinansiering. Ved at bruge filtrene til at indsnævre din søgning, får du priserne fra udbyderne på markedet - og dermed kan du lynhurtigt se, hvad den bedste handel vil være for dig. Samlino.dk gør det derfor let for dig at spare penge, da du ikke behøver at indhente priser fra den enkelte udbyder længere.

Hvor finder jeg det billigste billån?

Det kan være en jungle at finde rundt i, da alle banker har forskellige lånemuligheder og gebyrer. Du kan hurtig miste overblikket, så dit billån kommer til at tage længere tid – end højst nødvendigt.

 

 

Vi mener, at du finder det billigste billån hos Samlino.dk. Og det er gør du, fordi vi sammenligner markedet for dig, så du let kan få overblikket tilbage. 

billån samlino  

Hvad skal jeg huske, når jeg skal låne til en bil?

Der er selvfølgelig mange ting, du bør overveje, før du køber en bil. I forhold til den finansiering, du vælger til din bil, bør du især tage stilling til tre ting:

1. Billån med eller uden udbetaling 2. Længden på lånet 3. Størrelsen på lånet Du skal først og fremmest vide, hvor meget af bilens pris du kan betale kontant – eller om du overhovedet kan betale noget kontant. Hvis du betaler en del af bilens pris kontant, kan du typisk få en lavere rente på din bilfinansiering.

 

En god huskeregel: desto højere procentdel du kan lægge i udbetaling, desto lavere rente får du på lånet.

Størrelsen på lånet bør du også tage stilling til: Hvor dyr en bil har du råd til at købe? Når du justerer filtrene her på siden, kan du se, at den månedlige ydelse også ændrer sig.

 

Du bør være sikker på, at du har luft i budgettet til at betale den månedlige ydelse, ellers bliver du nødt til at afbetale over længere tid, eller finde en billigere bil.

Billig billån med udbetaling

Ved at sammenligne priser på billån, så kan du finde billig billån med udbetaling. Vi har gjort det let for dig, så du kan bruge Samlino.dk til at finde det bedste billån til dig.

Find det bedste billån i Danmark

For at finde det bedste billån, skal du vide, hvad du til- og fravælger.

Hvis du er i tvivl om mere praktiske detaljer i forhold til det bedste billån, kan du se vores guide til billån. Guiden kan give dig en god forståelse af, hvordan du ansøger, og hvad du særligt skal være opmærksom på.

Hvad er renten på billån?

Du kan tjekke billån renten, når du sammenligner de forskellige lånetilbud. Det er vigtigt at vælge et billån med en lav rente, ellers risikerer du at betale mere end højst nødvendigt på dit lån.

 

Det er vigtigt, at du tjekker billån rente eller rente på billån, da det i sidste ender fortæller, hvor meget det kommer til at koste dig at låne penge til din bil. Hvis valget står mellem to billån, så er det altid en rigtig god idé at tjekke ÅOP’en, da den siger noget om renten. Desuden er renten automatisk lavere, hvis du kan lægge en højere udbetaling på billånet. Det samme gælder, hvis du skal foretage et boliglån. Billånets rente kan variere fra bank til bank og kan afhænge af din samlede kreditvurdering.

ÅOP på Billån

Det er altid vigtigt at forstå betydningen af ÅOP’en på et lån, og det er ikke nogen undtagelse, når man snakker med billån. ÅOP kan betyde meget for dig og din kommende tilbagebetaling. Du skal ikke blot kigge på ÅOP, der er lånets årlige omkostninger i procent, men det er lige så meget startomkostningerne, der kan spille en rolle i forhold lånets størrelse. Det er ikke klogt at tegne et billån, hvis du ikke har undersøgt ÅOP’en inden.

 

Du kan på papiret have fået et super, godt og fordelagtigt lån, men hvis du læser det med småt, så er historien måske en helt anden. 

 

Hvor finder jeg billig billån med lav rente?

Ved at sammenligne priser på billån, så kan du finde billig billån med lav rente. Vi har gjort det let for dig, så du kan bruge Samlino.dk til at finde det bedste billån med lav rente til dig.

 

Billån fast rente?

Du kan i dag fortsat vælge fast eller variabel rente på dit billån, og det afhænger af, om du vil have en sikkerhed i den faste rente eller tør satse mere med en variabel rente. Det giver altid mening at snakke med en kunderådgiver fra en bank, når du skal have et billån, da de kan hjælpe dig med at forstå billån fast rente eller variabel rente.

 

Det kommer i bølger for, hvordan det giver mening med det ene eller det andet. Det giver dog bedre mening for dig at jagte et billån med lav rente, og det får du ved at sammenligne tilbuddene, og hvis din egen udbetaling er højere.

Kan jeg få et rentefrit billån?

Det er ikke muligt at få et rentefrit billån gennem os hos Samlino.dk, og det er ikke mange låneudbydere, som tilbyder denne service til deres kunder. Det skete blandt andet i 2020, at Toyota begyndte at tilbyde rentefrit billån til deres kunder, hvis du købte en elbil. I den sammenhæng begyndte Danske Bank at tilbyde 0 % i rente på billån, hvis køberne valgte at investere pengene i en miljøsikker bil. Der tænkes også i den her sammenhæng på el- eller hybridbiler.

 

Kan jeg få et billån uden udbetaling?

For at få et billån uden udbetaling skal du gøre op med dig selv, om du vil have et billån, der automatisk får en højere rente, da du ikke skal lægge nogen penge for lånet. Det kan betale sig at få et billån uden udbetaling, hvis du ikke kan få at spare pengene op til bilen, inden du får brug for den. Derfor kan det betale sig med et billån uden udbetaling.

Du kan med fordel sammenligne billån på Samlino.dk og se, om du kan få et billån uden udbetaling og dermed komme tættere på drømmebilen. Det giver dog ikke mening for dig, der har sparet op og kan lægge en udbetaling, da du dermed skal betale mindre for lånet og dermed få en lavere rente. Det er dog ikke alle steder, hvor du kan få et billån uden udbetaling, og derfor bliver det lettere for dig at tegne et billån, hvis du har sparet lidt op i forvejen.

Hvordan får jeg bilfinansiering?

Du starter idéen og drømmen om en bil finansiering ved at sammenligne lånetilbuddene hos Samlino.dk. Vi indhenter og sammenligner en lang række tilbud for dig, og de kommer alle sammen fra en række anerkendte låneudbydere. Det er lettere for dig at få en bil finansiering, hvis du sammenligner billåns tilbud inden.

Beregn billån

Du har mulighed for at beregne billån gennem Samlino.dk, da vi indhenter en lang række billåns tilbud. Du giver dig selv chancen for at finde et billigere billån, når du sammenligner med en række banker. Beregn billån giver mening for dig, der er på udkig efter en besparelse på lånet. Hvis du får det første billån, så risikerer du at betale mere end højst nødvendigt. Det skal ikke koste dig flere penge, fordi du ikke er orienteret på lånemarkedet. Du slipper dog for at lede flere steder, hvis du kigger gennem Samlino.dk

Hvor får jeg et billigt billån?

De billige billån hænger oftest ikke på træerne, og det er ikke sikkert, at et billigt billån for din nabo er det billigste billån for dig. Det kommer meget an på låneudbydernes kreditvurdering af dig, hvor din indkomst og rådighedsbeløb bliver vægtet højt.

 

Det kommer ligeledes an på, hvilken bil du er på udkig efter og hvor stor en udbetaling, du kan lægge hos bilforhandleren. Hvis du gerne vil orientere dig om et billigt billån, så kan du sende en låneansøgning på Samlino.dk, så kommer der en række tilbud hjem til dig. Du skal altid kigge på lånets ÅOP, da det betyder, hvor meget du i sidste ende skal betale tilbage.

Hvad koster et billån?

Det afhænger af bankens kreditvurdering, og den kan variere fra person til person og fra bank til bank. Det er altid en god idé at sammenligne billån, så får du en idé om, hvad det koster. Hvad koster et billån afhænger af flere faktorer. Hvis du står i RKI, er arbejdsløs eller har en tårnhøj gæld, så koster det formentlig meget mere, da sandsynligheden for din tilbagebetaling bliver meget højere.

Fradrag billån?

Hvis du gerne vil have et fradrag og specielt fradrag billån, så skal du optage et billån gennem et anerkendt finansielt pengeinstitut. Fradrag kan du få gennem SKAT, og det er et fradrag på renterne. Det er normalt noget, man får på sit boliglån, men det vil være muligt for dig at få et fradrag på dit billån. Det betyder dog, at du ikke skal vælge et af de mindre billån hos en mindre anerkendt låneudbyder, da det kan betyde, at du ikke kan gøre krav på dit fradrag.

Hvad er løbetiden på mit billån?

Hvis du gerne vil være ordentlig klædt på til at tage en billån, så skal du vurdere billån løbetid. Hvor lang tid skal du betale tilbage på lånet?

 

Det kommer til at koste dig mere om måneden, hvis du gerne vil have en kortere løbetid og omvendt vil det koste dig mindre om måneden, hvis du vil have en lang løbetid. Når du har overvejet det og din månedlige afbetaling på billånet, så kan du gå ind på Samlino.dk og udfylde låneskemaet.

 

Så vil du kort tid efter modtage en række tilbud på billån fra en række danske udbydere.

Hvad er et grønt billån?

I dag er det muligt for dig at få et grønt billån, og det findes hos en lang række låneudbydere og banker. Grønt billån betyder, at det bliver billigere for dig at få et billån, hvis du handler miljørigtigt eller energivenlig. Derfor kan du have lettere ved at finansiere en plugin-hybrid- eller elbil.

 

Det begyndte i 2020, hvor flere af de helt store låneudbydere startede med at tilbyde et billigere billån til deres kunder, som gerne vil være med på den grønne omstilling.

Hvordan får jeg en kreditvurdering til billån?

En kreditvurdering billån er ikke meget anderledes fra en almindelig kreditvurdering, som banken laver af dig, når du søger om et almindelig lån eller forbrugslån. En kreditvurdering handler om en lang række ting, som fortæller om, du bliver godkendt til lånet eller får et afslag.

 

Hvis du står i RKI, så bliver det svært at blive godkendt til et billån. Hvis du er arbejdsløs eller har gæld, så kan det også betyde et nej til dig og din ansøgning. Kreditvurdering billån afhænger i særlig høj grad af din månedlige indkomst, der betyder, at du vil have lettere ved at betale pengene tilbage til banken. Det er desuden heller ikke muligt hos en lang række låneudbydere at få et billån på under 50.000 kroner.

Billån brugt bil?

Det er muligt at få et billån brugt bil, hvis det ikke længere er muligt at købe drømmebilen fra ny. Hvis det er tilfældet, så er det selvfølgelig muligt at få et billån, men omkostningerne vil formentlig være højere, da den falder hurtigere i værdi. I sidste ende kan det bedst betale sig og det vil være lettere at overbevise en bank om et billån, hvis du skal købe en helt ny bil. Normalt vil løbetiden på billånet være en del lavere, hvis du køber en brugt bil. Når det kommer til billån, så afhænger det meget af bilens alder. Grunden til, at bilens alder er vigtig, er, at den allerede fra første dag begynder at miste værdi. Jo ældre bilen er, jo hurtigere falder den i værdi og det vil koste mere at få den på værksted, og den skal ligeledes oftere på værksted.

Hvor finder jeg Danmarks billigste billån?

 

Danmarks billigste billån kan hvert år variere, og flere tjenester kårer hvert eneste år det billigste billån. Det er stadig forskelligt fra person til person, da et billigt billån for din nabo er ikke nødvendigvis det billigste for dig. Det hele afhænger af din udbetaling, din kreditvurdering og lånets ÅOP.

Hvad kan jeg sammenligne priser på hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra bil-, indbo- og husforsikring til mobilabonnementer, streamingtjenester, bredbånd og a-kasser. Og du skal være mere end velkommen til at benytte dig af tjenesterne - der er mange penge at spare ved at sammenligne.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk