Menu
- tilbud på højrentekonto
Vent venligst, mens vi søger efter de bedste tilbud...

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Højrentekonto

En højrentekonto er en indlånskonto, hvor du binder dine penge i en længere periode. Som belønning for dette tilbyder banken dig en højere rente end normalt, og du har således mulighed for at få den bedste rente på markedet.

Hos nogle selskaber skal man ikke engang binde pengene over længere tid, men en god tommelfingerregel er, at man opnår en bedre rente, desto længere tid man binder sig. Renten kan være både variabel og fast, og man kan oprette kontoen hos de fleste banker.
Denne kontotype er perfekt for dig, der har brug for en opsparingskonto med en lang tidshorisont. Eftersom man, for at få den bedste rente, typisk binder sine penge i længere tid, vil man naturligvis heller ikke kunne tilgå dem, men dette vil også være fint for mange, der vil opbygge en opsparing.

En højrentekonto kan dog også fungere som en almindelig bankkonto, såfremt du vælger én uden binding. På den måde får du en lidt højere rente end normalt. Du skal dog være opmærksom på, at det kan koste ekstra at hæve penge fra kontoen, hvilket fremgår af udbyderens vilkår.
Nu kan du sammenligne bankernes indlånsrenter på en højrentekonto med Samlino.dk. Vi indhenter renter og vilkår fra banker i hele Danmark, så du kan være sikker på at få den højeste rente til din opsparing.

Det eneste du skal gøre er, at vælge hvor mange penge du vil have stående på din opsparingskonto, og hvor længe du vil have dem stående. Du kan derfor sidde i ro og mag og finde banken med de bedste vilkår, og derefter ansøge direkte gennem Samlino.dk.

Dermed slipper du for at skulle besøge alle bankernes hjemmesider for at finde den bedste rente til din situation. Samlino.dk har klaret det kedelige og besværlige indsamlingsarbejde for dig, så du hurtigt kan få et overblik over markedet.
Hos de fleste udbydere er det altid muligt at hæve sine penge før tid. Dette kommer dog mod et gebyr kaldet dekort, som er en strafrente. Det betyder i praksis, at banken trækker en vis procent fra det beløb, som du hæver fra din højrentekonto, før tid. Derudover skal du typisk varsle din hævning en måned i forvejen.
Skal du have et stort beløb stående i mange år, eller kan du kun undvære et mindre beløb i et enkelt år? I begge tilfælde kan Samlino.dk hjælpe dig med at finde den bedste løsning med de højeste renter. Det eneste du skal gøre er, at vælge hvor mange af dine penge du kan undvære, og hvor længe du kan undvære dem.

Bankerne i Danmark tilbyder mange forskellige typer af højrentekonti. Der kan være forskellige krav til, hvem der kan få en konto, hvor mange penge man som minimum skal indsætte på sin højrentekonto, og hvor længe man skal binde pengene - altså hvor lang tid der går, før man kan hæve pengene. Som hovedregel kan man sige, at man får en højere rente i disse tre tilfælde:

- Hvis man indsætter et højt beløb på sin højrentekonto
- Hvis man binder pengene i en længere periode
- Hvis man bruger banken i andre sammenhænge end sin højrentekonto

De tre kriterier er selvfølgelig vejledende for, hvad der kan have effekt på, hvor høj rente du kan få på din højrentekonto. Du skal derfor kun finde ud af, hvor stort et beløb der skal stå på din højrentekonto og så sammenligne produkterne med Samlino.dk.
Danske pengeinstitutter er i stort set alle tilfælde dækket af indskydergarantifonden, også kaldet GII, som dækker kontante indlån op til 750.000 kroner pr. indskyder. Du vil altså have sikret en væsentlig del af den opsparing, såfremt din bank skulle gå konkurs eller lignende. Nogle banker er imidlertid dækket af et andet lands garantiformue. Dette gælder eksempelvis Santander, der dækkes af Norges fond, der garanterer 745.000 danske kroner. Vil du læse mere om, hvad en opsparingskonto er?
Bankerne i Danmark tilbyder mange forskellige løsninger, når det kommer til en højrentekonto til opsparing eller andre formål. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du finder den løsning, der passer bedst til dit behov og formue.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev