Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Vi henter priser fra 17 udbydere, blandt andre:

Hvad er en kaskoforsikring?

Har du fanget dig selv i at tænke "Hvad er kaskoforsikring", skal du ikke lede længere. Har du en kaskoforsikring, er du dækket, hvis din bil skulle blive stjålet eller skadet i en færdselsulykke. Du skal dog stadig betale din selvrisiko, hvis du får en skade, men idet en kaskoforsikring dækker totalskader i samme ombæring, kan den være et klogt valg for nogle at smide penge efter en. Kasko er dog ikke lovpligtig ligesom en ansvarsforsikring, så dette er helt op til dig selv.

Forskellige typer kaskoforsikring: Fuld kaskoforsikring og delkasko

De fleste danske bilejere vælger at købe både ansvar og kaskoforsikring til deres bil. Med det sagt, er det ikke sikkert en fuld kasko, som er beskrevet ovenover, er det eneste rigtige valg for dig og din bil, for der findes nemlig et alternativ til den klassiske kombination af ansvar og kasko. De fleste forsikringsselskaber tilbyder også en delkasko, som er en begrænset version af forsikringen, hvor selskabet typisk tilbyder en mindre dækning, til en lavere pris. Delkasko kan være fordelagtig, hvis du har en gammel bil, som ikke er så meget værd, og som du ikke vil ofre ret mange penge på. Kaskoforsikring

Kaskoforsikring-pris: Hvordan beregnes den?

Din kaskoforsikring pris afhænger af rigtig mange faktorer, som forsikringstype, og antallet af tilkøbsforsikringer. Din alder, bopæl, skadeshistorik, alder på øvrige førere, samt bilens alder og type påvirker også din kaskoforsikring pris. Hvis du ønsker en billigere forsikring, kan du øge selvrisikoen. En højere selvrisiko vil give en lavere præmie, men så er det til gengæld også dyrere for dig, hvis du skulle være så uheldig at få brug for din bilforsikring. Endnu en faktor, der påvirker din kaskoforsikring pris, er hvor længe du har kørt bil, og hvorvidt du har anciennitet fra et andet forsikringsselskab. Du kan læse meget mere om, hvordan du får en billig kaskoforsikring pris, ved at læse mere her. Alternativt: Beregn kaskoforsikring i toppen af siden.

Sådan får du en billig kaskoforsikring

Hvis du vil have en billig kaskoforsikring, har du en række muligheder for selv at påvirke din kaskoforsikring pris.
 • Du vil typisk skulle betale mere for din kasko, hvis du har en meget dyr bil.
 • Hvis du har kørt uden skader, vil prisen på din forsikring også være billigere, end hvis du har indberettet skader.
 • Hvis du har haft en bilforsikring længe, vil din kaskoforsikring pris typisk være lavere. Derfor er det en god idé at købe en forsikring så hurtigt som muligt.
 • Undlad at modificere din bil, hvis du vil have en billig kaskoforsikring. Has mange selskaber er det dyrt, eller ligefrem umuligt at forsikre en modificeret eller tunet bil.
 • Du kan læse meget mere om at få en billig kaskoforsikring på her!

Hvad dækker kaskoforsikring og hvornår kan det betale sig?

Kaskoforsikringen er en såkaldt "All Risks-dækning”. Så hvad betyder det, og hvad dækker kaskoforsikring? Dette betyder, at alle skader på din bil er dækket, medmindre de specifikt er undtaget i din forsikringspolice. Det vil som regel sige, at en kaskoforsikring dækker skader, der er opstået på grund af brand, tyveri, og hærværk. Indenfor denne forsikringstype i Danmark, sidder de 5 største selskaber på over 65 procent af markedet. Det drejer sig om følgende forsikringsselskaber: Hvert selskab har deres egne vilkår og undtagelser, eller tilføjelser til kaskoforsikringen. Hos Tryg får du for eksempel en redningsforsikring, når du kører i udlandet. Samtidig skal du heller ikke betale selvrisiko på ansvarsskader, når du har en kasko hos Tryg. Topdanmark tilbyder en såkaldt Topaftale, hvor du får rabat, når du samler dine forsikringer hos dem. Hos Topdanmark stiger din forsikringspræmie ikke ved skade, og det er uanset om du er elitebilist eller ej. Med en kasko fra dette selskab er der ingen selvrisiko på ved tyveri og brand. Topdanmark er en af de selskaber der ikke dækker, hvis du kommer til at fylde den forkerte type brændstof på din bil. Codan er en af de få forsikringsudbydere, hvor forsikringen dækker, reparere skaden, og stiller en lånebil til rådighed, hvis du f.eks. fylder benzin på din dieselbil. Hvis du ikke ønsker at din forsikring skal blive dyrere, når du får udbedret en skade, skal du her købe en såkaldt trinsikring. Med en kasko fra Codan er du også dækket i forhold til krisehjælp, hvis det er i forbindelse med et færdselsuheld. Til sidst skal det tilføjes at Codans kaskoforsikring dækker stenslag, og giver et års garanti på reparationen. Alm. Brand Forsikring tilbyder en delkasko og en fuld kasko. Hvis du vælger delkaskoen, er du blandt andet dækket ved redningshjælp i udlandet, retshjælp, valgfri selvrisiko, og skade på eftermonteret ekstraudstyr. Med en fuld kasko, får du også lånebil ved valg af fordelsværksted, 0 kr. i selvrisiko ved brand, tyveri, og meget andet. Et andet kendetegn ved Alm. Brands kasko, er at din kaskoforsikring pris ikke stiger, ved anmeldt skade. If Skadeforsikring er det selskab i top 5, der har flest mulige pakkeløsninger. De tilbyder Ansvar, Delkasko, Kasko, Kasko plus, og Bil Super. Alle har forskellige dækninger, men vælger du kasko, eller større, får du If Autohjælp med i købet. En almindelig kasko hos If, dækker alt lovligt ekstraudstyr, op til et forudbestemt beløb, samt skader på din egen bil. Vil du også have dækning af skader på bilens fører, skal du, som minimum købe en "kaskoforsikring plus", som inkluderer en førerpladsdækning. Hvornår kan det betale sig at få en kaskoforsikring? Det kan det altså, hvis du ønsker en væsentligt bedre dækning, end den du får ved en ansvarsforsikring.

Hvad dækker kaskoforsikring ikke?

Er du i tvivl, om du skal købe kaskoforsikring eller ej, er det godt at vide, hvad forsikringen ikke dækker. Selvom du har købt en forsikringen til din bil, skal du nemlig altid være bevidst om, hvad den rent faktisk dækker. Ofte dækker den ikke dig, som chauffør. I stedet skal du have førerpladsdækning (også kaldt førerforsikring, som hos mange selskaber er et forsikringstilkøb. Hos nogle forsikringsudbydere er bilens ruder, lygter, og spejle dækket af kaskoen. Hos andre skal du sørge for at købe en ekstra glasforsikring, hvis du ikke selv vil betale for skader eller udskiftning af ruder og glas. Et specielt tilkøb, som kun kan købes, hvis man også har en kasko, er bilsavnsforsikring. Hvis din bil bliver stjålet, kan du med denne forsikring få udbetalt et dagligt beløb, som dækker dine transportudgifter. Du er også dækket med et nærmere bestemt beløb, når din bil skal på værksted. Hvis din bil får en skade på grund af rust, eller en anden form for slitage, dækker din kaskoforsikring sandsynligvis heller ikke. Det samme er gældende for skader der er lavet med vilje, eller opstået på baggrund af grov uagtsomhed. Uagtsomhed er ofte kendetegnet ved, at være ubevidst. Den der foretog handlingen indså ikke faren, men burde have gjort det, og derfor kan man tale om der foreligger et ansvar. Der findes også en række undtagelser, hvor en kasko ikke dækker, hvis føreren af bilen ikke er berettiget til at køre. Det kan for eksempel være, hvis føreren er påvirket af spiritus, eller euforiserende stoffer. Hvis det med sikkerhed kan dokumenteres, at den påvirkede chauffør var uden skyld i skaden, vil nogle forsikringsselskaber godt dække skaden alligevel. Sker der en skade på din bil, mens den bliver kørt af en person uden kørekort, dækker en kasko heller ikke. Igen, kan der forekomme tilfælde, hvor chaufføren er uden skyld i skaden. Til sidst, skal der lyde en opfordring til altid at læse det med småt, når man køber, eller gennemgår sine forsikringsløsninger. Alle selskaber har forskellige vilkår og forskellige måder at håndtere forsikringer på. Derfor kan der være store prisforskelle, og du kan være dækket både for meget og for lidt - så der er altså meget at spare ved at finde den bedste forsikring til netop dine behov. Kaskoforsikring dækker desuden heller ikke klassiske biler eller veteranbiler, da man her skal have fingrene i en veteranforsikring.

Hvad betyder det røde kort?

Når du tager bilen udenfor Danmarks grænser, er du dækket på mange måder, hvis du har en kaskoforsikring til din bil. De fleste danske forsikringsselskaber er medlem af Rødt kort-ordningen, som er en redningsforsikring, der giver dig ret til gratis vejhjælp i udlandet. Denne service udbydes via SOS International, og inkluderer blandt andet:
 • Bugsering af køretøj
 • Fremskaffelse af reservedele
 • Hjemrejse, samt hjemtransport af køretøj
 • Hotel og nødvendig transport i lokalområdet
 • Vejhjælp på skadestedet
 • Udlejningsbil
Rødt kort-ordningen dækker i hele Europa, og visse lande uden for Europas grænser, som f.eks. Fransk Guyana, i Sydamerika, Gibraltar, Marokko, og Rusland indtil Uralbjergene. Det røde kort dækker ikke, i det land, hvor køretøjet er indregistreret. Kortet bruges som bevis for at kortholderen, i sit hjemland, har tegnet en kaskoforsikring til sin bil, og at denne, derfor har ret til hjælp. Hvis din bil ikke kan repareres, indenfor tre timer, efter ankomst til et værksted, har du ret til en lejebil, i op til 21 dage. Rødt kort-ordningen dækker køretøjer i kategorierne, personbil, varebil, og lastvogne, som vejer op til 3.5 ton. Beløbsmæssigt dækker Rødt kort, op til køretøjets handelsværdi, hvilket betyder at du skal betale differencen, hvis assistancen koster mere, end din bil er værd. Det er vigtigt, som minimum, at medbringe telefonnummeret til SOS Internationals alarmcentral, når du kører bil i udlandet, så du altid kan bede om assistance i en nødsituation. Hvis du har en smartphone, kan du også downloade Rødt Kort-applikationen, så du er helt sikker på at kunne bede om hjælp.

Appen “Rødt Kort”

Appen er gratis og findes både til Androidtelefoner og iPhone. Den giver mulighed for at tilkalde autohjælp til dine præcise GPS koordinator, da din telefon hele tiden holder styr på din position. Derudover, kan du via appen, kontakte lokalt politi, ambulance, og brandfolk. Vi anbefaler at man downloader appen, til mindst en telefon, inden man drager afsted på bilferie i udlandet.

Hvad betyder det grønne kort?

Når du tager bilen til udlandet, er det ikke nok med en kasko, din bil skal også være ansvarsforsikret. I Danmark, er ansvarsforsikringen lovpligtig, så der er som regel ikke så mange faktorer du skal tage stilling til. Hvis du vil vide mere om ansvarsforsikring i udlandet, kan du læse om det i denne guide, hvor det grønne kort er beskrevet i detaljer.

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Sammenlign og køb i tre simple trin

customerpromise.alt

Få den billigste bilforsikring

Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved, at sammenligne hele bredbåndsmarkedet, og derved give dig, det absolut bedste grundlag for, at tage den mest kvalificerede beslutning.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev