- tilbud på a-kasser
Vent venligst, mens vi søger efter de bedste tilbud...

Din nabo har allerede fået en a-kasse gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse og er en statsstøttet organisation, der kan give dig økonomisk støtte, hvis du skulle være uheldig at miste dit arbejde. Som medlem af en a-kasse, betaler du et månedligt medlemskontingent for dit medlemskab. Skulle du miste dit arbejde, vil du dog få udbetalt dagpenge, og du undgår dermed at komme på kontanthjælp, som er en noget lavere sats. Dagpengene, du får udbetalt, bliver til dels finansieret af det medlemskontingent, som du betaler, og til dels af arbejdsmarkedsbidraget, som er en skat, alle i arbejde skal betale. A-kassen administrerer dog også en række andre offentlige opgaver og har bl.a. ansvar for at være med til at hjælpe dig i job igen, hvis du er arbejdsløs.

Bør jeg have en a-kasse?

Det er udelukkende en personlig beslutning, om hvorvidt man skal være medlem af en a-kasse. Der er ikke noget lovkrav om, at du skal være medlem, og du bør derfor selv overveje, om det vil være en god beslutning for dig og din privatøkonomi. Er du medlem af en a-kasse, skal du betale et månedligt kontingent, og du bør derfor overveje, om de fordele en a-kasse kan give dig er pengene værd. Som medlem af en a-kasse har du større økonomisk sikkerhed, hvis du skulle være uheldig at miste dit arbejde. Med dagpengene får du udbetalt et beløb, som mange vil kunne leve af, indtil de finder noget nyt. En a-kasse kan også hjælpe dig med at komme i job igen, hvis du skulle miste dit job. Endeligt tilbyder de fleste a-kasser en række tilbud, såsom kurser og foredrag, hvor deres medlemmer får rabat.

Dagpenge - hvor meget kan jeg få?

Hvor meget du kan få i dagpenge afhænger af din tidligere lønindtægt. Dog skal du være opmærksom på, at du aldrig kan få udbetalt mere end 90% af din tidligere lønindtægt. Er du fuldtidsforsikret, kan du maksimalt få udbetalt 18.403 kroner om måneden i 2017, svarende til 849 kroner om dagen. Denne sats er brutto (før skat), så hvad du reelt får udbetalt afhænger af din skatteprocent, og hvilke fradrag du er berettiget til. Er du deltidsforsikret, vil du maksimalt kunne få udbetalt 12.269 kroner om måneden.

Sammenlign a-kasse priser med Samlino.dk

Samlino.dk hjælper dig med at finde den a-kasse, som bedst matcher dig og dine behov. Vi er sat i verden for at gøre markedet overskueligt og samtidigt gøre valget lettere for dig. Vi sammenligner priser fra udbydere i hele Danmark, så du nemt kan finde det produkt, der passer bedst til den situation, du står i. Med vores sammenligningsværktøj håber vi, at du let og enkelt kan få et overblik over priser og produkter. Det kan være svært at overskue de forskellige muligheder, men vores mission er at give dig overblikket, så du kan træffe en informeret beslutning, som du bliver glad for i mange år fremover. At vælge den rigtige a-kasse føles muligvis ikke som specielt vigtigt nu, men hvis du kommer i den situation, at du bliver ledig, vil du være glad for, at du tog dig tid til at undersøge dine muligheder på markedet.

Find den bedste a-kasse i Danmark

Hvorvidt du er på udkig efter den billigste a-kasse, eller en a-kasse der specifikt kan coache og rådgive dig, kan Samlino give dig svaret. Hvis du vil have et hurtigt overblik over markedet, er du med andre ord kommet til det rette sted. Vi giver dig de oplysninger, du skal bruge for at vælge mellem de forskellige foreninger, så du er sikker på at få de helt rigtige ydelser og services - uden at betale for meget. Samlino.dk har nemlig samlet alle a-kasserne, så du i ro og mag kan finde det tilbud, der bedst passer til dig. Når du har lavet din research og tænkt over tingene, giver vi dig mulighed for hurtigt og enkelt at besøge udbyderne gennem de orange knapper her på siden. Så kan du let og bekvemt bestille det medlemskab, der passer bedst til dig.

Skal jeg vælge en billig a-kasse?

Vores simple sammenligningsværktøj gør det let for dig at tage den bedste beslutning. Du kan i filteret let og bekvemt indsnævre din søgning. Her kan du eksempelvis vælge, eller fravælge, hovedorganisationer, så du kun ser a-kasser, som er interessante for dig. Du kan også opnå mere relevante resultater ved at fortælle, hvilken landsdel du bor i. På den måde kan du kun se a-kasser, som har afdelinger i dit område. Dette filter er vigtigt, fordi du i tilfælde af ledighed ofte vil skulle besøge din a-kasse, og så er det upraktisk, hvis den ligger i den anden ende af landet. Derudover tilbyder mange a-kasser spændende arrangementer og kurser, som du slipper for at skulle rejse efter, hvis du allerede fra start har tænkt over a-kassens placering. Afslutningsvist kan du med filteret vælge, hvad du beskæftiger dig med. Nogle a-kasser har krav om tilknytning til et specifikt arbejdsområde, så dette filter er ret væsentligt. De såkaldt gule a-kasser er dog åbne for alle faggrupper.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Prisen på den a-kasse du vælger, er selvfølgelig vigtig, men der er mange andre vigtige elementer, du bør være opmærksom på; varetager a-kassen dine interesser? Har a-kassen kontorer i nærheden af dig og har a-kassen en politisk dagsorden? På den måde får du det bedst mulige grundlag for, at finde den perfekte a-kasse, der passer lige præcis til dig og din situation. Skulle der være noget, du har spørgsmål til, ris og ros eller andet, er du til hver en tid mere end velkommen til at kontakte os.

Fagforening og a-kasse samlet?

Mange danskere vælger at købe deres a-kasse og fagforening samlet hos ét selskab, da det kan være bekvemt at have sit medlemskab hos et enkelt selskab. Dog er der intet krav om, at du skal have din fagforening og a-kasse samlet, og du kan sagtens vælge at have dem hos forskellige selskaber. Du behøver ligeledes heller ikke være medlem af en a-kasse for at være medlem af en fagforening, eller omvendt. Dog bør du være opmærksom på, at du hos nogle selskaber kan få en billig fagforening, hvis du samtidig vælger også at have din a-kasse hos dem. Hvor en a-kasse giver dig økonomisk sikkerhed, hvis du skulle være uheldig at miste dit arbejde, kan en fagforening give dig støtte, når det kommer til løn- og arbejdsvilkår. En fagforening kan nemlig hjælpe og guide dig i sager, der omhandler dine arbejdsforhold. Ofte vil en fagforening også tilbyde gratis juridisk hjælp, hvis du skulle have behov for dette. En fagforening kan derfor være brugbar, hvis din arbejdsplads ikke udbetaler løn, hvis du skulle få en arbejdsskade eller i lignende sager. Endeligt er din fagforening din repræsentant på arbejdsmarkedet, og det er dem, der er med til at forhandle din overenskomst. Din overenskomst bestemmer forhold som løn, arbejdstid og arbejdsforhold. Når du vælger, hvilken fagforening du skal være medlem af, bør du derfor samtidig undersøge, hvorvidt fagforeningen repræsenterer de samme holdninger, som du har.

A-kasse for selvstændige

Selvom du er selvstændig, er der rig mulighed for at finde en a-kasse, der opfylder dine behov. De fleste a-kasser tager nemlig også selvstændige ind, men du skal dog være opmærksom på, at nogle a-kasser kun optager medlemmer fra bestemte brancher og faggrupper. Det skal dog siges, at der findes rigeligt med tværfaglige a-kasser, som tager medlemmer ind fra mange forskellige faggrupper. Derfor bør der altså være et bredt udvalg at vælge imellem. Hvis du dog gerne vil være medlem af en a-kasse, som har fokus på de selvstændige, så bør du overveje at melde dig ind i DANA og Virksom. Disse to a-kasser er nemlig de eneste, som udelukkende er for selvstændige. Efter dagpengereglerne blev lavet om i 2018, ligner reglerne for selvstændige og lønmodtagere dog meget hinanden, og derfor bør du ikke vælge din a-kasse udelukkende på baggrund af dens fokus på selvstændige. Du bør i stedet se på a-kassen som en samlet pakke, hvor du kigger på parametre såsom pris, kompetencer og mulighed for rådgivning samt juridisk hjælp.

Hvilken organisation er den bedste a-kasse for studerende?

Der er enormt mange a-kasser at vælge imellem, og derfor kan det være svært at finde frem til den bedste, når man er studerende. Hvilken a-kasse fokuserer mest på de studerende, og hvor får man den bedste service? Dette kan være svært at svare på, for mens nogle a-kasser primært fokuserer på bestemte faggrupper, findes der også enkelte tværfaglige a-kasser, som tager alle ind. Inden du træffer den endelige beslutning, bør du derfor tjekke dine muligheder grundigt igennem - både de tværfaglige a-kasser og de, der fokuserer på netop din faggruppe.

Gratis a-kasse for studerende

Hvis du er studerende og gerne vil være medlem af en a-kasse, så er der gode nyheder. Mange a-kasser tilbyder nemlig gratis medlemskab til studerende, hvorfor du blot skal finde den, der passer perfekt til dine behov. Der er nemlig nogle fordele, du kan nyde godt af som studerende. Du går undgår eksempelvis karenstid,hvis du når at være medlem af en a-kasse i mindst et år inden uddannelsens afslutning. Dette betyder, at du kan modtage dagpenge allerede fra den første ledige dag efter endt uddannelse.
Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk