Menu

Find bankernes bedste tilbud på forbrugslån

Sammenlign flere lån til forbrug med én enkelt ansøgning - spar op til 15.000,-
Sammenlign flere lån til forbrug med én enkelt ansøgning - spar op til 15.000,-
 • Helt gratis
 • Uforpligtende
 • Hurtigt og nemt

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Tjek uforpligtende forbrugslån fra flere banker:

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Find et billigt forbrugslån

Lån

Et forbrugslån er et fleksibelt lån, hvor du selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Hvis du står og mangler penge nu og her, eksempelvis til et nyt køkken, en ferie, en campingvogn eller lignende, kan et forbrugslån være løsningen. Som navnet antyder, er det meget almindeligt at bruge de lånte penge til forbrug, f.eks. i form af boligindretning, en rejse eller endda en ny brugt bil. Typisk kan man låne mellem 10.000 og 500.000 kroner via denne type lån.
Forbrugslånet bliver som oftest taget af danskerne for at købe elektronik og istandsætte hjemmet. Det kan for eksempel være en ny sofa, en ny mobil, eller noget helt tredje. Over 30 % af de mindre forbrugslån også kendt som “kviklån” bliver brugt på elektronik. Hvorimod de større forbrugslån bliver brugt på at renovere hjemmet.
Når du optager et forbrugslån, skal du være særligt opmærksom på renter og gebyrer samt stiftelsesomkostninger. Disse tre faktorer bliver overskueliggjort i ÅOP'en, som udtrykker de samlede årlige omkostninger i procent. Nogle lån har en markant højere ÅOP end andre, og det kan derfor gå hen at blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har gennemgået markedet grundigt, inden du tegner lånet. Derfor kan der, inden du tager et forbrugslån, være en række forskellige begreber, som det kan betale sig at undersøge:

Hovedstolen Hovedstolen på et lån er det oprindelige beløb, du anmoder om at låne. De forskellige banker og låneudbydere har ofte et krav om et minimumsbeløb. Samtidig er der en grænse for, hvor højt et beløb, eller hvor stor hovedstolen, må være.

Renten Fælles for de fleste lån er, at du skal betale en rente for at låne pengene. Der er forskel på, om du vælger en variabel rente eller en fast rente. Den variable rente følger markedsrenten og er, som navnet antyder, en rente, der kan blive højere eller lavere. Du kan altså ikke være sikker på at have den samme rente i hele lånets varighed. Den faste rente er ofte højere end den variable rente, men den er samtidig mere sikker, eftersom den ikke kan stige, når først den er fastsat. Hvis du vælger et lån med en variabel rente, er det vigtigt, at du kender risikoen, og at du kan fortsætte med at betale af på lånet, selvom renten skulle stige.

Gebyrer Når du optager et forbrugslån, er det vigtigt, at du har helt styr på, hvilke gebyrer der er inkluderet i lånet. Ligegyldigt hvor mange penge du skal låne, vil der ofte være et oprettelsesgebyr, og oftest er der et administrationsgebyr, som du skal betale, hver gang du betaler af på lånet. Jo mindre hovedstolen på dit lån er, jo større procentvis andel vil gebyrer ofte udgøre af den samlede pris på dit lån. Du kan med fordel se på lånets ÅOP, som viser de samlede årlige omkostninger i procent, og som derfor medregner gebyrerne.

ÅOP Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) er det vigtigste tal, du skal kigge på, når du undersøger prisen på et lån. Derfor har vi også fremhævet ÅOP, når du sammenligner lån på vores sammenligningsportal, hvor du let kan sortere resultaterne efter den lavest ÅOP. Begrebet ÅOP dækker over renten på lånet, samt diverse gebyrer, som du bliver opkrævet af udlåneren. Det kan for eksempel være månedlige administrationsgebyrer og oprettelses- eller stiftelsesgebyrer. ÅOP er altså et udtryk for alle de kreditomkostninger, du har ved lånet pr. år.

Hvis to lån har den samme ÅOP, er det på lang sigt bedst for dig, hvis ÅOP'en procentmæssigt består mest af rente. I modsætning til gebyrer er renteudgifter fradragsberettigede og kan derfor trækkes fra i skat. På den måde vil en ÅOP, der består af mest rente, være lavere efter skat end en identisk ÅOP, som består af flere gebyrer. Forbrugslån vil typisk have en højere ÅOP end et realkreditlån, men på den anden side er forbrugslån de mest fleksible lån. Når lånet har en høj ÅOP, er det meget vigtigt, at du undersøger, om lånet passer ind i din privat økonomi. Hvis lånet er for dyrt, kan det blive svært at betale tilbage, og det kan skade mere, end det gavner. En ny computer, tv, eller endda renovering af boligen, kan ende i et mareridt, hvis lånet ikke bliver betalt tilbage til tiden.

Tilknytning Visse banker og låneudbydere kræver, at du har en anden form for tilknytning til banken end bare lånet, hvilket eksempelvis kunne være en aktiv lønkonto. Det vil sige, at du ikke kan få godkendt dit forbrugslån, medmindre du har et engagement hos den specifikke låneudbyder. Derfor er det altid en god idé at undersøge alle vilkår og betingelser, inden du ansøger om et forbrugslån.

Løbetiden Løbetid er et udtryk for den periode, du skal betale af på et lån og beskriver dermed tiden, hvor lånet “løber”. Der kan være stor forskel på løbetid fra lån til lån, og der er bestemt en faktor, der kan have stor betydning for prisen på et lån. Jo kortere løbetid, desto højere ydelse, og dermed får du hurtigere betalt dit lån af og afviklet gælden. Et lån med en lang løbetid kan være fristende, eftersom du ofte betaler lavere månedlige ydelser på lånet, og det kan derfor virke mere overskueligt i din privatøkonomi. Du skal dog være bevidst om, at lån med en lang løbetid vil, alt andet lige, være dyrere end lån med kortere løbetid, grundet effekten af renters rente. Totale omkostninger De totale omkostninger er det endelig beløb, du skal betale, hvis du betaler til tiden og problemfrit. Det viser, hvad forbrugslånet koster, og inkluderer hovedstolen, renterne, gebyrer og andre omkostninger.
Forskellen mellem et forbrugslån og et traditionelt lån i banken er, at du ikke behøver oplyse, hvad du vil bruge lånet på. Derudover skal du ikke stille nogen sikkerhed for lånet. Det vil sige, at du altså ikke skal stifte pant. Ulempen ved ikke at pantsætte noget er, at forbrugslånet får højere renter, og dermed bliver dyrere at tage.

Forbrugslånet er også mere moderne, da man kan optage dem online. De har nogle fordele og ulemper, såsom at de er hurtigere og nemmere at tage, men samtidigt kan de også være dyrere end et banklån.

Hvis der er flere forbrugslånsudbydere, der godkender dig, som låner, kan du vælge den udbyder, der giver dig det bedste tilbud. Faktisk anbefaler vi, at du indhenter lånetilbud fra flere udbydere, så du kan sammenligne deres priser og sikre dig det forbrugslån, der passer bedst til dig.
Et forbrugslån kan optages på flere forskellige måder. Nogle banker tilbyder forbrugslån i deres fysiske afdelinger, hvor andre udelukkende kan optages online. Først skal du finde ud af, hvor mange penge du vil låne, og som beskrevet ovenfor, er det også vigtigt at vide, hvor længe du vil låne pengene. Dernæst er det en god ide at undersøge markedet for at finde det lån, der passer bedst til din situation. Ved at sammenligne priserne på de forskellige låneudbydere her på Samlino.dk, kan du hurtigt få et overblik og finde de bedste tilbud på det danske marked. Når du har fundet det lån, der passer bedst til dig, skal du forberede den nødvendige dokumentation og til sidst ansøge om lånet. I mange tilfælde får du direkte besked, om du er blevet godkendt til lånet.
For dem, som ikke har behov for personlig rådgivning, kan en online bank være en fordel. Den væsentligste årsag til det er, at der kan være tid at spare, da du kan ordne det hele hjemmefra. Desuden kan det for nogle handle om bekvemmelighed i form af, at en online bank er tilgængelig døgnet rundt, mens den fysiske bank har begrænsede åbningstider.
Når du har ansøgt om et forbrugslån, skal du godkendes af den organisation, du har lånt penge af. Der kan være stor forskel på hvor meget dokumentation, de forskellige udbydere kræver. Nogle banker og kreditinstitutter kræver et budget, lønsedler eller årsopgørelse for, at du kan få lov at låne penge. For din egen skyld er det altid en god idé at lægge et budget, før du tager et lån. Når du på forhånd har en plan over, hvor meget du skal betale tilbage om måneden, gør du det lettere for dig selv at slippe af med gælden. Hvis låneudbyderen ikke beder dig om et budget, er det endnu vigtigere at have styr på alle ydelserne, der er forbundet med lånet. På den måde undgår du at miste overblikket over din privatøkonomi.
Forbrugslån er sjældent på over 500.000 kroner og normalt låner folk mindre end det. Det er op til hver enkelt bank at vurdere, hvor mange penge de vil udlåne til dig som kunde. Bankerne kan have forskellige grænser for hvor store forbrugslån, man kan tegne, og det kan variere væsentligt fra bank til bank. Nogle banker har valgt at specialisere sig i mindre lån med korte ansøgningsperioder. Banker i denne kategori er eksempelvis Express Bank, Alfalån, LånLet og L'EASY. I den anden ende af skalaen er Santander Consumer Bank, hvor du kan låne helt op til 350.000 kroner, men de fleste banker lader dig ikke låne over 250.000 kroner.

Din egen privatøkonomi Bankerne, som tilbyder de store forbrugslån, kræver ofte mere dokumentation og indblik i din privatøkonomi, end de banker som tilbyder små lån. Derfor påvirker din personlige økonomi i mange tilfælde også af størrelsen på det beløb, du har mulighed for at låne. Banker, der kræver sikkerhed, skal først se tegn på en sund økonomi for overhovedet at låne dig penge. Når det er på plads, vurderes det totale beløb. Nogle banker kræver også, at din personlige indkomst skal have en vis størrelse, hvilket vil sige, at du som studerende i nogle tilfælde kan låne mindre end en person med en højere fast indkomst. Derfor er det en god idé at undersøge markedet for lån, inden du vælger at optage gæld. Hvis du sammenligner alle de forskellige tilbud, sikrer du dig det mest attraktive lån med den mest fordelagtige rente.
Det er forskelligt, hvilke gebyrer der er fra bank til bank. Det mest almindelige gebyr er stiftelsesgebyret. Det er et gebyr, banken kræver for overhovedet at etablere et lån. Størrelsen på stiftelses- eller oprettelsesgebyret kan variere meget fra bank til bank, men også i forhold til størrelsen på lånet. Derfor er det vigtigt, at du kigger på lånets ÅOP (altså de årlige omkostninger i procent). ÅOP medregner også gebyrer i de samlede låneomkostninger.

Hvis to lån har den samme ÅOP, men det ene lån har højere gebyrer, hvor det andet lån har højere renter, så vil det andet lån være billigst efter skat. Det er fordi, at renteudgifter er fradragsberettigede i Danmark, hvorimod udgifter til gebyrer ikke kan trækkes fra. En anden type gebyr, du skal være opmærksom på, er indfrielsesgebyr, hvis du vælger at udbetale lånet før tid. Det kan blandt andet gøre sig gældende, hvis du finder en bank med lavere renter, der vil overtage din gæld. Nogle banker hjælper med at betale de omkostninger, der kan opstå i forbindelse med at flytte et lån. Når du skal sammenligne forbrugslån, er det en god idé at være opmærksom på disse gebyrer, inden du ansøger om pengene.
Når du har oprettet et lån hos banken, modtager du et beløb af en aftalt størrelse. Du har den fulde råderet over dette beløb, hvilket betyder, at du selv bestemmer, hvad du vil bruge pengene på. Det kan være, at du vælger at købe en ny computer, eller måske bruger du pengene på en rejse sydpå med hele familien. Lettere bliver det ikke.
Nogle forbrugslån har lave renter i den periode, du vælger at låne penge i, dog har de ekstra omkostninger, hvis du ikke betaler i tide. Derfor anbefaler vi, at du altid læser hele kontrakten igennem. I sidste ende er det billigere at have styr på sit lån end at skulle betale ekstra omkostninger.
Forbrugslån kommer i mange varianter, og derfor er det vigtigt at sammenligne de forskellige muligheder, der er på markedet. Hvis du har læst den ovenstående tekst, så ved du hvilke faktorer, du skal holde øje med, inden du tager et lån. Øverst på siden kan du sammenligne forbrugslån via Samlino.dks sammenligningsportal, og vi giver dig her et hurtigt og gratis overblik over markedet for forbrugslån. Vores resultatside indeholder alt den information, du har brug for, når du skal træffe den rigtige beslutning i forhold til at optage et forbrugslån.
Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra bil-, indbo- og husforsikring til mobilabonnementer, streamingtjenester, bredbånd og a-kasser. Og du skal være mere end velkommen til at benytte dig af tjenesterne - der er mange penge at spare ved at sammenligne.