Menu

Forbrugslån: Find bankernes bedste tilbud til dig!

Gør som +400.000 andre danskere - sammenlign flere lån til forbrug med én enkelt ansøgning
Gør som +400.000 andre danskere - sammenlign flere lån til forbrug med én enkelt ansøgning
  • Helt gratis
  • Uforpligtende
  • Hurtigt og nemt

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Tjek forbrugslån fra flere banker:

Din nabo har allerede fået et forbrugslån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvem kan låne penge hos Samlino.dk?

Vi mener, at alle kan ansøge om et lånetilbud hos Samlino.dk, dog skal du opfylde enkelte krav for at få præsenteret tilbud fra udbyderne.

  1. Ansøgeren skal være fyldt 18 år
  2. Ansøgeren må ikke stå registreret i RKI
  3. Ansøgeren skal have bopæl i Danmark
Vi håber, at du er klar til at sende en gratis låneansøgning afsted gennem os.

Hvad skal du have parat for at få lånetilbud hos Samlino.dk?

Hvis du er parat til at få en række lånetilbud, så skal du først sende en uforpligtende ansøgning gennem vores portal. Her skal vi bruge nogle informationer om dig selv og din økonomi. Når du kommer helt igennem og skal til at sende ansøgningen afsted mod bankerne, kræver det, at du underskriver med NemID.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et fleksibelt lån, hvor du selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Hvis du står og mangler penge nu og her, eksempelvis til et nyt køkken, en ferie, en campingvogn eller lignende, kan et forbrugslån være løsningen.

Som navnet antyder, er det meget almindeligt at bruge de lånte penge til forbrug, f.eks. i form af renovering, en rejse eller endda en ny bil. Typisk kan du låne mellem 10.000 og 500.000 kroner via denne type lån.

Hvad er renten på forbrugslån?

Det er enormt vigtigt, at du kigger på forbrugslån rente, før du tegner eller skriver under på lånet. Grunden til, at det er vigtigt, er, at renten bestemmer, hvor dyrt lånet ender med at blive i sidste ende. Hvis du gerne vil have det bedste lån, så skal du holde et vågent øje med forbrugslån rente.

Forbrugslånets rente kan også blive bestemt af banken eller låneudbyderens kreditvurdering af dig. Hvis du har en høj indkomst og et stort rådighedsbeløb hver eneste måned, så vil du let blive godkendt af banken, og de vil formentlig sænke renten på forbrugslånet, da de er overbevidst om, at de vil få pengene igen. Hvis du er tæt på at få afslag, men banken vælger at tage en chance med dig, så vil renten være højere.

Hvor finder jeg et hurtigt forbrugslån?

Du skal i hvert fald ikke benytte din egen bank, hvis du står og leder efter et hurtigt forbrugslån. Et hurtigt forbrugslån betyder, at du har pengene mellem hænderne efter meget kort tid. Hvis du sender en låneansøgning gennem din egen, gamle bank, så kan der gå flere dag eller uger, før du får en godkendelse til pengene, går ind på din konto. Hvis du kigger online, så findes der rigtig mange forbrugslån, hvor du kan få pengene med det samme. Et hurtigt forbrugslån har oftere en højere rente, da de kan tillade sig det, da kreditvurdering ikke er lige så omfattende og derfor må de være på den sikre side i forhold til låntageren.

Hvor kan jeg samle forbrugslån?

Hvis du gerne vil samle forbrugslån, så kan du ligeledes bruge Samlino.dk i søgen. Vi tilbyder nemlig også sammenligninger af samlelån, hvor du kan samle forbrugslån under én bank eller låneudbyder. Ved at samle forbrugslån får du et større overblik over din privatøkonomi og skal kun kigge et sted for at se dit skyldige beløb. Desuden vil det at samle forbrugslån give dig en lavere rente på lånet, da du nu kun skal betale renten på ét lån fremfor 2 eller endnu flere. Der er mange fordele ved at samle forbrugslån, og du bør overveje at samle forbrugslån allerede i dag, så du kan spare penge hver måned og fjerne de grå skyer over din økonomi.

Hvor finder jeg en låneberegner forbrugslån?

Du kan på Samlino.dk benytte låneberegner forbrugslån. Det vil sige, at vores låneberegner hjælper dig med at finde et perfekt forbrugslån til dig. Jo mere præcis, du kan udfylde låneberegneren, jo mere præcist og skræddersyet vil lånetilbuddet være til dig. Hvis du udfylder låneberegneren forkert, kan du i sidste ende miste det gode forbrugslån, der ligger foran dine fødder. Derfor skal du altid sørge for at være så præcis som mulig, når du skal udfylde en låneberegner eller en låneansøgning, da det ellers vil komme til at give et misvisende billede af dig som låntager.

Kan jeg få et forbrugslån uden sikkerhed?

Typisk skal låntageren kunne stille sikkerhed for et større lån, og det kan være tilfældet hos nogle banker og låneudbydere. Der findes også en hel del banker, der tilbyder forbrugslån uden sikkerhed. Et forbrugslån uden sikkerhed betyder, at du ikke skal sætte noget i pant for lånet. Det kan være, at du vil bruge din bil, bolig eller noget helt tredje som en garanti til banken, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Hos flere banker kan du få et forbrugslån uden sikkerhed og låne op til 300.000 kroner. Det skal altid være et forbrugslån, der giver mening for dig, og hvis du har et behov for at sætte noget i sikkerhed for lånet, så skal du måske genoverveje dit lånebehov. Det er oftest personer, der står i RKI eller har en høj gæld, der er tvunget til at stille sikkerhed for et lån, da de tidligere har bevist, at de er dårlige betalere. Du kan også vælge et kautionistlån, hvis du vil undgå at tage et forbrugslån, hvor du skal stille sikkerhed.

Hvad er et forbrugerlån?

Et forbrugerlån er det samme som et forbrugslån. Grunden til navnet er, at mange hyppigst låner til at finansiere deres forbrug. Det kan være, at køkkenet skal renoveres, man vil gerne have et nyt TV eller komme på en ferie til de sydlige himmelstrøg. Hvis du gerne vil have et forbrugerlån, så skal du undersøge, om det kan betale sig, eller det vil give bedst mening at spare op selv. Det kan i sidste ende være, at du tager et forbrugslån for at komme på en uges ferie til Spanien, men skal betale af på lånet i 5 år. Det er aldrig sjovt at være bundet af et dyrt forbrugslån, og derfor kan du med fordel sammenligne forbrugslån og derved finde det billigste for dig. Et forbrugerlån kræver ligesom andre lånetyper, at du bliver godkendt af banken via deres kreditvurdering. Hvis du står i RKI kan du have svært ved at finde en låneudbyder, der kan tilbyde et forbrugs lån til dig.

samlino forbrugslån

Sammenlign forbrugslån inden du låner?

Det er et af de vigtigste råd, du skal tage med dig, når du begiver dig ud på lånemarkedet. Det handler i bund og grund om, hvor meget du kan spare ved at sammenligne flere tilbud med hinanden. Hvis du benytter dig af Samlino.dk til at sammenlign forbrugslån, så får du på ganske kort tid en lang række lånetilbud fra kendte banker og låneudbydere. Forbrugslån er fortsat en meget populær lånetype, og dermed er der kommet flere udbydere på markedet, der alle tilbyder forbrugslån til dig, der skal betale en regning eller erstatte en ødelagt mobiltelefon.

Kendetegnet for de online låneudbydere er, at de har forbrugslån helt ned til 1.000 kroner, men ÅOP og den generelle rente er højere end gennemsnittet.

Hvor finder jeg de bedste forbrugslån?

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person og fra låneudbyder til låneudbydere, hvilket forbrugslån der er det bedste forbrugslån for dig. Det bedste forbrugslån finder du naturligvis ved at finde sammenligne og sende en låneansøgning afsted, hvor du kan få flere tilbud på én gang. Det bedste forbrugslån skal kunne betale sig for dig, hvor du kan klemme det ind i dit månedlige budget og stadig har et overblik over lånet. Det vil sige, at løbetiden på forbrugslånet ikke strækker sig over rigtig mange år.

Desuden skal forbrugslånets ÅOP være lav, ellers risikerer du at betale mere end højst nødvendigt for et forbrugslån. Hvis du blot er på jagt efter et beløb til at betale en akut tandlægeregning, så kan du være desperat, da du gerne vil have pengene med det samme, og derfor vælger du det første forbrugslån med straks udbetaling. Det er aldrig en god idé at gå sådan til værks – altid undersøg og sammenlign markedet, inden du forpligter dig.

Hvor finder jeg billige forbrugslån?

Hvis du er på jagt efter billige forbrugslån, så er du landet på den helt rigtige side, da Samlino.dk kan hjælpe dig i jagten. Vi indhenter og sammenligner en række forbrugslån for dig, der alle kommer fra en række anerkendte banker og låneudbydere.

Det er tit, at folk går galt i byen i et forsøg på at finde billige forbrugslån, da der findes rigtig mange online forbrugsudbydere, der kan tilbyde dig et billigt forbrugslån eller det billigste forbrugslån, men faktisk er lånet dyrere end først antaget. Mange glemmer at kigge på ÅOP, så lånet faktisk bliver en del dyrere, da renter, omkostninger og gebyrer er tårnhøje.

Vi giver dig mulighed for at få et overblik over på lånetilbuddene, hvor du let kan orientere dig om forbrugs lån og lånets ÅOP.

Hvordan sammenligner jeg forbrugslån?

Forbrugslån kommer i mange varianter, og derfor er det vigtigt at sammenligne de forskellige muligheder, der er på markedet. Hvis du har læst den ovenstående tekst, så ved du hvilke faktorer, du skal holde øje med, inden du tager et lån. Øverst på siden kan du sammenligne forbrugslån via Samlino.dks sammenligningsportal, og vi giver dig her et hurtigt og gratis overblik over markedet for forbrugslån. Vores resultatside indeholder alt den information, du har brug for, når du skal træffe den rigtige beslutning i forhold til at optage et forbrugslån.

Hvad hvis jeg ikke kan betale mit lån tilbage?

Nogle forbrugslån har lave renter i den periode, du vælger at låne penge i, dog har de ekstra omkostninger, hvis du ikke betaler i tide. Derfor anbefaler vi, at du altid læser hele kontrakten igennem. I sidste ende er det billigere at have styr på sit lån end at skulle betale ekstra omkostninger.

Hvad kan jeg med et forbrugslån?

Når du har oprettet et lån hos banken, modtager du et beløb af en aftalt størrelse. Du har den fulde råderet over dette beløb, hvilket betyder, at du selv bestemmer, hvad du vil bruge pengene på. Det kan være, at du vælger at købe en ny computer, eller måske bruger du pengene på en rejse sydpå med hele familien. Lettere bliver det ikke.

Hvilke gebyrer er der typisk i forbindelse med et forbrugslån?

Det er forskelligt, hvilke gebyrer der er fra bank til bank. Det mest almindelige gebyr er stiftelsesgebyret. Det er et gebyr, banken kræver for overhovedet at etablere et lån. Størrelsen på stiftelses- eller oprettelsesgebyret kan variere meget fra bank til bank, men også i forhold til størrelsen på lånet. Derfor er det vigtigt, at du kigger på lånets ÅOP (altså de årlige omkostninger i procent). ÅOP medregner også gebyrer i de samlede låneomkostninger. Hvis to lån har den samme ÅOP, men det ene lån har højere gebyrer, hvor det andet lån har højere renter, så vil det andet lån være billigst efter skat. Det er fordi, at renteudgifter er fradragsberettigede i Danmark, hvorimod udgifter til gebyrer ikke kan trækkes fra. En anden type gebyr, du skal være opmærksom på, er indfrielsesgebyr, hvis du vælger at udbetale lånet før tid. Det kan blandt andet gøre sig gældende, hvis du finder en bank med lavere renter, der vil overtage din gæld. Nogle banker hjælper med at betale de omkostninger, der kan opstå i forbindelse med at flytte et lån. Når du skal sammenligne forbrugslån, er det en god idé at være opmærksom på disse gebyrer, inden du ansøger om pengene.

Hvor mange penge kan jeg låne?

Forbrugslån er sjældent på over 500.000 kroner og normalt låner folk mindre end det. Det er op til hver enkelt bank at vurdere, hvor mange penge de vil udlåne til dig som kunde. Bankerne kan have forskellige grænser for hvor store forbrugslån, man kan tegne, og det kan variere væsentligt fra bank til bank. Nogle banker har valgt at specialisere sig i mindre lån med korte ansøgningsperioder. Banker i denne kategori er eksempelvis Express Bank, Alfalån, LånLet og L'EASY. I den anden ende af skalaen er Santander Consumer Bank, hvor du kan låne helt op til 350.000 kroner, men de fleste banker lader dig ikke låne over 250.000 kroner.

Din egen privatøkonomi Bankerne, som tilbyder de store forbrugslån, kræver ofte mere dokumentation og indblik i din privatøkonomi, end de banker som tilbyder små lån. Derfor påvirker din personlige økonomi i mange tilfælde også af størrelsen på det beløb, du har mulighed for at låne. Banker, der kræver sikkerhed, skal først se tegn på en sund økonomi for overhovedet at låne dig penge. Når det er på plads, vurderes det totale beløb. Nogle banker kræver også, at din personlige indkomst skal have en vis størrelse, hvilket vil sige, at du som studerende i nogle tilfælde kan låne mindre end en person med en højere fast indkomst. Derfor er det en god idé at undersøge markedet for lån, inden du vælger at optage gæld. Hvis du sammenligner alle de forskellige tilbud, sikrer du dig det mest attraktive lån med den mest fordelagtige rente.

Hvem skal godkende mit nye forbrugslån?

Når du har ansøgt om nye forbrugslån, skal du godkendes af den organisation, du har lånt penge af. Der kan være stor forskel på hvor meget dokumentation, de forskellige udbydere kræver. Nogle banker og kreditinstitutter kræver et budget, lønsedler eller årsopgørelse for, at du kan få lov at låne penge.

For din egen skyld er det altid en god idé at lægge et budget, før du tager et lån. Når du på forhånd har en plan over, hvor meget du skal betale tilbage om måneden, gør du det lettere for dig selv at slippe af med gælden. Hvis låneudbyderen ikke beder dig om et budget, er det endnu vigtigere at have styr på alle ydelserne, der er forbundet med lånet. På den måde undgår du at miste overblikket over din privatøkonomi.

Hvorfor optage det billigste forbrugslån online?

For dem, som ikke har behov for personlig rådgivning, kan en online bank være en fordel. Den væsentligste årsag til det er, at der kan være tid at spare, da du kan ordne det hele hjemmefra. Desuden kan det for nogle handle om bekvemmelighed i form af, at en online bank er tilgængelig døgnet rundt, mens den fysiske bank har begrænsede åbningstider.

Hvordan tager jeg et billigt forbrugslån online?

Et forbrugslån kan optages på flere forskellige måder. Nogle banker tilbyder forbrugslån i deres fysiske afdelinger, hvor andre banker udelukkende kan tilbyde forbrugslån online. Først skal du finde ud af, hvor mange penge du vil låne, og som beskrevet ovenfor, er det også vigtigt at vide, hvor længe du vil låne pengene.

Dernæst er det en god ide at undersøge markedet for at finde det lån, der passer bedst til din situation. Ved at sammenligne priserne på de forskellige låneudbydere her på Samlino.dk, kan du hurtigt få et overblik og finde de bedste tilbud på det danske marked. Når du har fundet det lån, der passer bedst til dig, skal du forberede den nødvendige dokumentation og til sidst ansøge om lånet. I mange tilfælde får du direkte besked, om du er blevet godkendt til lånet.

Hvad er forskellen på forbrugslån og et traditionelt lån?

Forskellen mellem et forbrugslån og et traditionelt lån i banken er, at du ikke behøver oplyse, hvad du vil bruge lånet på. Derudover skal du ikke stille nogen sikkerhed for lånet. Det vil sige, at du altså ikke skal stifte pant. Ulempen ved ikke at pantsætte noget er, at forbrugslånet får højere renter, og dermed bliver dyrere at tage.

Forbrugslånet er også mere moderne, da man kan optage dem online. De har nogle fordele og ulemper, såsom at de er hurtigere og nemmere at tage, men samtidigt kan de også være dyrere end et banklån.

Hvis der er flere forbrugslånsudbydere, der godkender dig, som låner, kan du vælge den udbyder, der giver dig det bedste tilbud. Faktisk anbefaler vi, at du indhenter lånetilbud fra flere udbydere, så du kan sammenligne deres priser og sikre dig det forbrugslån, der passer bedst til dig.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tager et forbrugslån?

Når du optager et forbrugslån, skal du være særligt opmærksom på renter og gebyrer samt stiftelsesomkostninger. Disse tre faktorer bliver overskueliggjort i ÅOP'en, som udtrykker de samlede årlige omkostninger i procent. Nogle lån har en markant højere ÅOP end andre, og det kan derfor gå hen at blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har gennemgået markedet grundigt, inden du tegner lånet. Derfor kan der, inden du tager et forbrugslån, være en række forskellige begreber, som det kan betale sig at undersøge:

Hovedstolen Hovedstolen på et lån er det oprindelige beløb, du anmoder om at låne. De forskellige banker og låneudbydere har ofte et krav om et minimumsbeløb. Samtidig er der en grænse for, hvor højt et beløb, eller hvor stor hovedstolen, må være.

Renten Fælles for de fleste lån er, at du skal betale en rente for at låne pengene. Der er forskel på, om du vælger en variabel rente eller en fast rente. Den variable rente følger markedsrenten og er, som navnet antyder, en rente, der kan blive højere eller lavere. Du kan altså ikke være sikker på at have den samme rente i hele lånets varighed. Den faste rente er ofte højere end den variable rente, men den er samtidig mere sikker, eftersom den ikke kan stige, når først den er fastsat. Hvis du vælger et lån med en variabel rente, er det vigtigt, at du kender risikoen, og at du kan fortsætte med at betale af på lånet, selvom renten skulle stige.

Gebyrer Når du optager et forbrugslån, er det vigtigt, at du har helt styr på, hvilke gebyrer der er inkluderet i lånet. Ligegyldigt hvor mange penge du skal låne, vil der ofte være et oprettelsesgebyr, og oftest er der et administrationsgebyr, som du skal betale, hver gang du betaler af på lånet. Jo mindre hovedstolen på dit lån er, jo større procentvis andel vil gebyrer ofte udgøre af den samlede pris på dit lån. Du kan med fordel se på lånets ÅOP, som viser de samlede årlige omkostninger i procent, og som derfor medregner gebyrerne.

ÅOP Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) er det vigtigste tal, du skal kigge på, når du undersøger prisen på et lån. Derfor har vi også fremhævet ÅOP, når du sammenligner lån på vores sammenligningsportal, hvor du let kan sortere resultaterne efter den lavest ÅOP. Begrebet ÅOP dækker over renten på lånet, samt diverse gebyrer, som du bliver opkrævet af udlåneren. Det kan for eksempel være månedlige administrationsgebyrer og oprettelses- eller stiftelsesgebyrer. ÅOP er altså et udtryk for alle de kreditomkostninger, du har ved lånet pr. år. Hvis to lån har den samme ÅOP, er det på lang sigt bedst for dig, hvis ÅOP'en procentmæssigt består mest af rente. I modsætning til gebyrer er renteudgifter fradragsberettigede og kan derfor trækkes fra i skat. På den måde vil en ÅOP, der består af mest rente, være lavere efter skat end en identisk ÅOP, som består af flere gebyrer. Forbrugslån vil typisk have en højere ÅOP end et realkreditlån, men på den anden side er forbrugslån de mest fleksible lån. Når lånet har en høj ÅOP, er det meget vigtigt, at du undersøger, om lånet passer ind i din privat økonomi. Hvis lånet er for dyrt, kan det blive svært at betale tilbage, og det kan skade mere, end det gavner. En ny computer, tv, eller endda renovering af boligen, kan ende i et mareridt, hvis lånet ikke bliver betalt tilbage til tiden.

Tilknytning Visse banker og låneudbydere kræver, at du har en anden form for tilknytning til banken end bare lånet, hvilket eksempelvis kunne være en aktiv lønkonto. Det vil sige, at du ikke kan få godkendt dit forbrugslån, medmindre du har et engagement hos den specifikke låneudbyder. Derfor er det altid en god idé at undersøge alle vilkår og betingelser, inden du ansøger om et forbrugslån.

Løbetiden Løbetid er et udtryk for den periode, du skal betale af på et lån og beskriver dermed tiden, hvor lånet “løber”. Der kan være stor forskel på løbetid fra lån til lån, og der er bestemt en faktor, der kan have stor betydning for prisen på et lån. Jo kortere løbetid, desto højere ydelse, og dermed får du hurtigere betalt dit lån af og afviklet gælden. Et lån med en lang løbetid kan være fristende, eftersom du ofte betaler lavere månedlige ydelser på lånet, og det kan derfor virke mere overskueligt i din privatøkonomi. Du skal dog være bevidst om, at lån med en lang løbetid vil, alt andet lige, være dyrere end lån med kortere løbetid, grundet effekten af renters rente.

Totale omkostninger De totale omkostninger er det endelig beløb, du skal betale, hvis du betaler til tiden og problemfrit. Det viser, hvad forbrugslånet koster, og inkluderer hovedstolen, renterne, gebyrer og andre omkostninger.

Hvad bruges et forbrugslån til?

Forbrugslånet bliver som oftest taget af danskerne for at købe elektronik eller renovere hjemmet. Det kan for eksempel være en ny sofa, en ny mobil, eller noget helt tredje. Over 30 % af de mindre forbrugslån også kendt som “kviklån” bliver brugt på elektronik. Hvorimod de større forbrugslån bliver brugt på at renovere hjemmet.

Forbrugslån oversigt hos Samlino.dk?

Du kan bruge Samlino.dk til at få et overblik over de forskellige markeder, og du kan også få en forbrugslån oversigt. Vi samarbejder med 8 kendte banker, der er parat til at hjælpe dig med at få et forbrugslån. Du udfylder låneansøgningen, så vil du kort tid efterfølgende modtage en række lånetilbud, hvor du frit kan vælge mellem det ene eller det andet. Det har aldrig været lettere at sammenligne forbrugslån end i dag. Desuden er der også flere låneudbydere på markedet, og dermed har du flere at vælge imellem.

Hvad kan jeg ellers sammenligne hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra bil-, indbo- og husforsikring til mobilabonnementer, streamingtjenester, bredbånd og a-kasser. Og du skal være mere end velkommen til at benytte dig af tjenesterne - der er mange penge at spare ved at sammenligne.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk