Tjek nummerplade

Jeg kender ikke nummerpladen Obs: "Tjek nummerplade" funktionen er stadig under udvikling, og derfor har vi indtil videre indsat en midlertidig funktion, der viser dig priser på bilforsikring.

Tjek og slå nummerplader op

En nummerplade er ikke bare et par bogstaver og en række tal på en bil. Nej, med en nummerplade kan du faktisk få oplyst en lang række oplysninger om en bil. Så hvis du ikke lige kender instruksbogen side for side, eller du blot hurtigt vil have oplysninger om din bil, kan du bruge din nummerplade.

På denne side kan du bl.a. blive klogere på, hvad du helt præcist skal gøre for at få oplysninger om din bil gennem nummerpladen, hvad en ny nummerplade koster, om der er gæld på en bil, hvor meget din bil er værd ud, og hvad du gør, hvis nummerpladen bliver stjålet -  med andre ord, så dækker vi dig ind med svar på de spørgsmål du end måtte have om online nummerpladetjek.


Bliv klogere på bilforsikring, vilkår og bilmarkedet med vores populære guides herunder:

Hvad koster et serviceeftersyn?
Hvad koster det at have bil?
Hvad koster de billigste elbiler
Liste: De bedste forsikringsselskaber
Så meget koster det at køre en kilometer i bilen
Hvilken bil kører længst på literen? 

Nummerplade tjek - Sådan gør du 

Er du det mindste i tvivl om informationer på din bil, kan et tjek af bilens nummerplade være et rigtig nyttigt værktøj for dig.  Med en nummerpladetjeneste sikrer du, at du har al nødvendig information lige ved hånden.  

Ved at indtaste nummerpladen i vores nummerpladetjeneste øverst på siden, får du nemlig straks adgang og et stort overblik over væsentlig information om køretøjet. På få sekunder kan du få oplysninger om fx køretøjets mærke, model, tekniske specifikationer om bilen, registreringsdato, eventuelle synsrapporter og meget mere.   

Tjenesten er især nyttig, hvis du er i tvivl om nogle af de informationer, du skal indtaste om din bil i forbindelse med et skift til en billigere bilforsikring, eller hvis du overvejer at købe en brugt bil. Et nummerpladetjek kan nemlig give dig indsigt i bilens historik, om den har gæld og sikre, at den er forsikret og korrekt synet. 

Nedenfor kan du se en oversigt over, hvilke oplysninger du kan forvente at få ved et simpelt nummerpladetjek. 

Data Eksempler på oplysninger
Oplysninger om status på registrering Seneste syn, kilometertal ved seneste syn, nuværende ejer
Oplysninger om status på forsikring Nuværende forsikringsselskab, aktiv/inaktiv status for forsikring, dato for oprettelse
Oplysninger om økonomi Gæld i bilen, estimerede omkostninger pr. md., grønne afgifter
Oplysninger om teknisk info Modelårgang, biltype (Sedan, hatchback, SUV osv.), farve på bilen, stelnummer
Drivmiddel Diesel, benzin eller el, Km. pr/liter
Vægt Køreklar vægt, totalvægt, teknisk totalvægt, vognstogsvægt, maksimal vægt m. anhængertræk
Teknik Motor, effekt af motor, topfart, gear (manuel eller automat)
Udstyr Airbags, udstyr (selealarm, radio, ABS-bremser osv)
Miljø Kørsel i miljøzoner, partikelfilter
Kilometerstand Seneste kilometerregistreringer

Tjek nummerplade på alle biler

På Samlino.dk tilbyder vi en praktisk nummerpladetjeneste, hvor du nemt kan få vigtige informationer om alle biler, du måske overvejer at købe. 

Med et simpelt tjek af nummerpladen kan du få indblik i en række vigtige detaljer, der kan være afgørende for dit køb: 

Køb en brugt bil: Det er altid en god ide at tjekke nummerpladen først. Dette skridt kan afsløre meget om bilens fortid, som fx tidligere ejere, om der er restgæld, eller om kilometertallet matcher bilens alder og tilstand. Ved at have denne indsigt kan du undgå ubehagelige overraskelser. 

Synsrapporter: Forstå bilens stand gennem tidligere synsrapporter. Ved at kende til tidligere fejl og næste synsdato kan du planlægge fremad og sikre, at du ikke får uventede udgifter kort efter købet. 

Undgå kilometertalsfusk: Det sker desværre, at sælgere manipulerer med kilometertallet. Et hurtig tjek via nummerpladen kan give dig historikken over bilens kørsel og hjælpe med at bekræfte, om alt stemmer. 

Disse tjek er super nemme at gennemføre og kan gøres fra hvor som helst med din smartphone eller computer. Så når du finder en bil, der fanger din interesse, så husk at bruge et øjeblik på at tjekke nummerpladen. 

Liste: Dette kan du finde ud af, når du slår din nummerplade op

1. Tjek ejeren af en nummerplade

I Danmark er ejerinformationer på en nummerplade ikke som udgangspunkt tilgængelige med en simpel nummerpladetjek, hvis der ikke er registreret gæld på køretøjet. Er der derimod registreret gæld i bilen, vil det typisk fremgå i Bilbogen. 

Der kan være mange årsager til, at du ønsker information om ejeren af en bil. Hvis du fx tænker på at købe en brugt bil, kan det være godt at vide, hvem den nuværende ejer er, så du kan være sikker på, at der ikke er uafklarede forpligtelser eller andre bekymringer forbundet med bilen.  

Det kan også være nyttigt i tilfælde af tidligere sager på bilen, hvor ejeroplysningerne kan være nødvendige for at undgå retslig efterfølgelse eller tvister om forsikringsspørgsmål.  

2. Find nummerplade

Opdag, hvor nemt og praktisk det kan være at få indsigt i et køretøjs fortid med vores online nummerpladetjek. Vores nummerpladetjeneste er perfekt, når du står over for beslutninger om bilkøb eller måske ændringer i din bilforsikring. Med bare et par klik kan du blive klar over bilens historik, tjekke for eventuel gæld og få de vigtigste tekniske detaljer præsenteret klart og tydeligt. 

3. Nummerplade info

Indtast nummerpladen, og få omgående oplyst al information om mærke, model og årgang og synsrapporter om bilen. Et nummerpladetjek afslører ikke kun bilens nuværende stand, men giver også indblik i dens vedligeholdelseshistorik, og det kan en uvurderlig hjælp, hvis du vil undgå at købe katten i sækken.

4. Beregn vægtafgift med nummerplade

Ønsker du at blive klogere på, hvad du skal betale i vægtafgift for din bil, kan nummerpladeopslag være et rigtig nyttigt værktøj. Afgiften en bil varierer nemlig meget og er afhængig af flere faktorer som fx bilmodellen, brændstofforbrug, CO2-udslip, eller i tilfælde af ældre biler, bilens vægt. Ved at indtaste din bils nummerplade i vores nummerpladetjeneste kan du få adgang til meget af den information, der er nødvendig for at udregne din bils vægtafgift. Med et nummerpladeopslag på en bil kan det derfor blive betydeligt nemmere at beregne afgiftsomkostningerne ved dit næste bilkøb.

5. Tjek Gæld i bil med nummerplade

Du kan ved hjælp af en bils nummerplade tjekke, om din eller en kommende bil eventuelt har gæld knyttet til sig. Ved at sikre eventuel gæld via nummerpladen sikrer du, at du ikke overtager uønsket gæld ved køb af en brugt bil.

Efter du har indtastet nummerpladen i tjenesten, vil du under afsnittet ‘Restgæld’ kunne se, hvorvidt bilen har restgæld registreret i Bilbogen.

Samlinos nummerpladetjek trækker på informationer fra bilbogen, som virker som en form for tinglysning for køretøjer. registreret fungerer som et centralt arkiv over ejendomsrettigheder, herunder pant, hæftelser, udlæg samt ejers død eller konkurs, der kan knyttes til motorkøretøjer i hele Danmark. Ved hjælp af dette tjek kan du undersøge, om der er registreret pant i en bil, hvilket giver en sikkerhed for, at du ikke overtager uventede økonomiske forpligtelser sammen med køretøjet.

6. Tjek skat gennem nummerplade

Ønsker du at tjekke oplysninger om skat og afgifter knyttet til en specifik nummerplade i Danmark, kan du anvende SKAT’s hjemmeside eller Motorstyrelsens digitale nummerpladetjeneste. Her vil du kunne indtaste nummerpladen og finde oplysninger om registreringsafgifter, ejerafgifter, grønne ejerafgifter samt syn og forsikringsoplysninger. Det kan være en særligt nyttig tjeneste, hvis du ønsker at undersøge, om der er gæld eller andre økonomiske forpligtelser forbundet med et bestemt køretøj. Bemærk dog, at nogle oplysninger kan være begrænset af privatlivshensyn.

7. Find person via nummerplade

Du kan som udgangspunkt som privatpersoner ikke få private oplysninger om ejer af en nummerplade ved at oplyse registreringsnummeret.  I Danmark håndteres nummerpladeoplysninger og registrering af køretøjer af Motorregistret, som administreres af Motorstyrelsen, og det er altså kun myndighederne, der har adgang til at søge ejeroplysninger via nummerplader i lovgivningsmæssigt godkendte situationer.

Hvis du har behov for at komme i kontakt med ejeren af et specifikt køretøj, for eksempel efter et trafikuheld, er det bedst at kontakte politiet. De har de nødvendige beføjelser og adgang til at opslå og kontakte køretøjets ejer på lovlig vis.

Betydningen af UA nummerplade

Når der står "UA" på en nummerplade i Danmark indikerer det typisk, at køretøjet er afgiftsfrit og registreret til midlertidig brug. Midlertidige nummerplader bruges ofte i forbindelse med import af køretøjer, der endnu ikke er permanent registreret i Danmark, eller når et køretøj midlertidigt skal anvendes på offentlige veje, fx forud for syn eller eksport. For mere detaljeret information om UA, kan det være nyttigt at kontakte Motorstyrelsens officielle hjemmeside eller kontakte dem direkte for vejledning.

Nummerplade betaling

For at håndtere betalinger relateret til nummerplader, som fx registreringsafgift, ejerafgift eller grøn ejerafgift, kan du besøge Motorregistret eller SKAT's officielle hjemmeside. Disse platforme tilbyder en online betalingsfunktion, hvor du nemt kan indtaste nummerpladen for det pågældende køretøj og få adgang til de nødvendige betalingsoplysninger og -muligheder.

Bestil ekstra nummerplade

Du skal huske at bestille en ekstra nummerplade til din bil, hvis den oprindelige nummerplade er blevet beskadiget, mistet, eller hvis du på vej på ferie har en bagageboks, cykel eller andet, der dækker for din nummerplade. For at bestille en ny eller ekstra nummerplade skal du gå ind på Motorstyrelsens hjemmeside. Skal du på ferie snart, kan det være en god ide at være i god tid med at bestille den ekstra nummerplade. Det tager nemlig ifølge Motorstyrelsen omkring 10 dage, før den leveret til dig.

8. Ekstra nummerplade pris

En ekstra nummerplade koster ifølge Motorstyrelsen 110 kr. og er udstyret med rød skrift på hvid baggrund. Du kan altså relativt billigt og nemt anskaffe dig en ekstra nummerplade, hvis behover skulle opstå hos dig.

Dansk nummerplade

En typisk dansk nummerplade består af to bogstaver, efterfulgt af fem tal, som fx "AB 12345". Denne kombination er unik for hvert køretøj og registreres officielt ved Danmarks Motorregister. Nummerpladen kan fortælle dig om bilens registreringsdato og -historik, hvilket er nyttigt, når du køber en brugt bil eller skal tjekke et køretøjs tekniske specifikationer. For at slå informationer op om et bestemt køretøj via dets nummerplade, kan du bruge en af de mange online nummerpladetjenester eller Motorstyrelsens hjemmeside. Begge tjenester tillader dig at indtaste nummerpladen og få adgang til oplysninger som bilens mærke, model, årgang og andre tekniske specifikationer på bilen.

Reglerne for nummerplader

Der er mange, der gerne vil have en lidt sjovere nummerplade, end den man får stukket i hænderne fra Motorregistret. Men inden kreativiteten får fuld pedal, er der nogle regler, du bør kende, så du ikke får en afvisning på nummepladekøbet. Reglerne for nummerplader, især personlige eller ønskenummerplader, er bestemt for at sikre, at de ikke støder eller er til ulempe for nogen. Det er motorstyrelsen har det sidste ord, når det kommer til godkendelse af din ønskede tal-og eller bogstavkombination.

Nummerplader skal helt generelt opfylde gældende regler:

  • Nummerpladerne skal monteres sikkert på køretøjet, hvor biler kræver mindst to skruer eller bolte for en pålidelig fastgørelse. Andre køretøjstyper kan have mere fleksible fastgørelsesmetoder.
  • Hætterne, der monteres på nummerpladen, skal farvemæssigt matche nummerpladen og være sikretsåledes, at de ikke kan fjernes uden specialværktøj, 
  • Nummerplader fra før 1. april 1976 samt historiske nummerplader behøver ikke følge de moderne fastgørelseskrav og kan tilpasses efter køretøjets æstetik.
  • Nummerplader skal indeholde mellem 2 og 7 tegn, som kan være tal eller danske bogstaver. Sekvensen af tegn må ikke efterligne det format, som anvendes på standard nummerplader.
  • Nummerplader må ikke indeholde budskaber eller symboler, der kan tolkes som politiske, opfordrende eller på anden måde stødende i det offentlige rum.

Nummerplader og sikkerhed

Nummerplader tillader politiet og andre myndigheder at spore og undersøge køretøjer effektivt. De kan bruges til at overvåge og håndhæve fx trafikregler, herunder fartgrænser, rødt lys-overtrædelser og betalingskrav for brug af visse veje og broer.

Nummerplade-design

Nummerplade-design varierer betydeligt fra land til land, hvor de kan afspejle hver nations unikke kultur, historie og lovgivning. Designet inkluderer ofte farver, symboler og skrifttyper, der har national betydning eller repræsenterer specifikke regioner inden for et land. For eksempel bruger mange europæiske lande det blå EU-symbol på venstre side af nummerpladen, som viser landekoden i hvid tekst. I USA varierer nummerpladedesignet fra stat til stat, med hver stat, der har sin egen unikke kombination af farver, slogans og symboler, som ofte afspejler statens natur, historie eller kulturelle identitet.

FAQ - Nummerplader

På vores FAQ-sektion om nummerplader kan du få afdækket en bred vifte af spørgsmål, du måtte have om alt fra registrering og ejerskab til skat og afgifter. Du kan bl.a. finde svar på, hvordan man tjekker for gæld på en bil ved hjælp af nummerpladen, om man kan finde ejeren af bil ved hjælp af nummerpladen, og hvordan man bestiller nye eller ekstra nummerplader.

Hvad er min bil værd ud fra nummerpladen?

For at få en vurdering af din bils værdi ud fra nummerpladen er det vigtigt at samle en række grundlæggende oplysninger om bilen. De fleste oplysninger kan du heldigvis hente gennem vores nummerpladetjeneste. Oplysningerne om bilen, du får på få sekunder, kan være særligt nyttige og inkluderer bl.a. bilens type, mærke, tekniske specifikationer, model, første indregistreringsdato, og om den kører på diesel eller benzin. Oplysninger om fx bilens samlede kilometertal, synshistorik og nuværende stand, farve og mængden af ekstraudstyr kan desuden også spille en væsentlig rolle i vurderingen af en bil.

Hvad må min bil trække ud fra nummerplade?

Du kan enkelt og hurtigt tjekke, hvad din bil må trække ved at bruge et online beregningsværktøj, hvor du indtaster din nummerplade. Nummerpladetjenester kan nemlig give et klart svar på, om du lovligt kan føre et vogntog baseret på oplysninger i Motorregisteret. Onlineberegnere tager hensyn til både køretøjets specifikationer, og hvilket kørekort du har. Typen af kørekort er vigtig, fordi der findes forskellige krav til føreren af bilen, afhængigt af den samlede vogntogsvægt. Du må maksimalt køre med vogntog, hvis din bil og kørekort ellers tillader det, på 3.500 kg.

Hvilken olie bruger min bil ud fra nummerplade?

Vores nummerpladetjeneste øverst på siden tillader dig at indtaste din nummerplade, hvorefter du bliver præsenteret for den specifikke olie, der er anbefalet til din bilmodel baseret på fabrikantens specifikationer. På den måde sikrer du dig, at du får den korrekte olie, der passer til netop din bils motor og opfylder alle nødvendige krav for at bevare bilens ydeevne og levetid. Hvis du er usikker, kan du altid tjekke bilens brugermanual eller kontakte en autoriseret forhandler for yderligere vejledning.

Hvad koster en ny nummerplade?

Ifølge Motorstyrelsen er priserne på nummerplader:
Type Pris
Nye nummerplader (sæt) 1.180 kr. + 200 kr. gebyr
Nummerplade (enkelt) 590 kr. + 200 kr. gebyr
3. nummerplade (rød skrift) 110 kr.
Erstatningsnummerplade 590 kr.
Ønskenummerplader (sæt) 9.180 kr. + 200 kr. gebyr
Historiske nummerplader (sæt) 2.480 kr. + 200 kr. gebyr
Historisk nummerplade til MC 1.240 kr. + 200 kr. gebyr
Faste prøveskilte til bil 1.180 kr. + 1150 kr. årlig afgift
Faste prøveskilte til MC 590 kr. + 190 kr. årlig afgift

Hvilken nummerplade er vi nået til?

Efter at have udtømt bogstavet A, har det digitale nummerpladesystem nu ifølge FDM bevæget sig ind i B-serien og har allerede taget hul på BB-serien, som er helt ny og ikke tidligere har været i brug. Den sidste A-kombination, AZ, kan stadig forekomme på nye biler. Dette skyldes, at synshaller, bilforhandlere og lignende kan indregistrere biler, og hver har et lager af nummerplader.

Hvilket land er UA nummerpladen?

En nummerplade med UA-bogstaver står for Ukraine.

Hvad kan man bruge en nummerplade til?

En nummerplade identificerer et køretøj. Det er et unikt nummer for hver bil og kan bruges til at identificere og knytter det til ejeren af bilen Nummerpladen hjælper med at sikre, at køretøjer er registreret korrekt og opfylder lovgivningsmæssige krav. Nummerplader bruges også til at spore et køretøjs historik, herunder tidligere ejere, skader og service. Derudover er nummerplader vigtige i trafiksikkerheds- og overvågningsøjemed, da de hjælper med at identificere køretøjer involveret i overtrædelser eller ulykker.

Hvad betyder en blå nummerplade?

Hvis en bils nummerplade er blå, benyttes bilen udelukkende som diplomatkøretøj. Et diplomatkøretøj er et køretøj, der anvendes af diplomater, ambassader, konsulater, og internationale organisationer. Disse køretøjer er ofte tildelt en blå nummerplade for at indikere, at de tilhører medarbejdere tilknyttet diplomatiske missioner. Køretøjerne bruges typisk til officielle formål som fx transport af diplomater og deres gæster, deltagelse i officielle arrangementer, og andre aktiviteter.

Hvad koster en personlig nummerplade?

Ifølge Motorstyrelsen koster en personlig nummerplade 9.180 kr. + 200 kr, ved ved motorekspedition. For at få en personlig nummerplade, skal du ansøge gennem Motorstyrelsen. Her kan du designe din personlige nummerplade ved at vælge de bogstaver og/eller tal, du ønsker - det kræves dog, at kombinationen ikke allerede er taget eller bryder med reglerne. Du kan læse mere om regler for personlige nummerplader på Motorstyrelsen hjemmeside.

Hvad betyder gul nummerplade?

En gul nummerplade i Danmark indikerer, at køretøjet er registreret til erhvervsbrug, hvor der kan opnås afgiftsfordele som reduceret registreringsafgift. En bil registreret med gule plader anvendes typisk i erhverv, hvor bilen også anvendes til private ærinder.

Hvad koster en nummerplade med navn?

Ifølge Motorstyrelsen koster en personlig nummerplade, hvor du bestemmer, hvad der skal stå på nummerpladen, 9.180 kr. + 200 kr. ved motorekspedition.

Hvad betyder en rød nummerplade?

En rød nummerplade er en ekstra nummerplade, du kan sætte på din bil, hvis du kører med bagage, der dækker over din nummerplade, eller hvis din nummerplade er blevet beskadiget eller mistet. En ekstra nummerplade koster ifølge Motorstyrelsen 110 kr.

Hvad betyder en grøn nummerplade?

Køretøjer med grønne nummerplader er specielt godkendte til visse opgaver. Ofte er disse køretøjer anvendt inden for offentlige tjenester eller til transport af farlige materialer.

Hvad koster nummerplader?

Et sæt nye nummerplader koster ifølge Motorstyrelsen 1.180 kr. 

Stjålet nummerplade - Hvad gør jeg?

Hvis dine nummerplader er blevet stjålet, er det vigtigt at handle hurtigt for at undgå misbrug. Start med at anmelde tyveriet til politiet. Dernæst skal du kontakte Motorstyrelsen for at få udstedt nye nummerplader. Det er også en god idé at informere dit forsikringsselskab om tyveriet, da det kan have betydning for din bilforsikring. Husk at have din registreringsattest og eventuelt politirapporten klar, når du kontakter Motorstyrelsen og forsikringsselskabet.

Hvad koster en nummerplade til trailer?

Ifølge Motorstyrelsen koster en nummerplade til trailer 590 kr. + 200 kr. gebyr for personlig service.

Hvem tilføjer nummerpladen?

Du kan selv vælge at stå for monteringen eller overlade det til fagfolk på et værksted. Køber du en ny bil, vil nummerpladerne oftest allerede være på plads, men er du i tvivl, kan du altid bede forhandleren om at sikre det for dig.  

Skulle du stå og mangle hjælp til montering, står dit lokale værksted klar til at hjælpe, eller du kan finde en privat operatør, der specialiserer sig i nummerplader. 

Siden 15. november 2015 har det været et vigtigt krav her i Danmark, at bilens nummerplader skal skrues solidt fast. Ændringen kom som et tiltag til at forhindre tyverier, hvor forsvundne plader ikke sjældent ender som værktøjer hos kriminelle. 

Som bilist bør man være særligt opmærksom på, hvordan nummerpladerne monteres. Pladerne skal skrues på med to skruer eller bolte og sikres med skruehætter, der matcher pladens overflade. Hætterne skal være så godt fastgjorte, at det kræver værktøj at få dem af igen – alt sammen for at sikre, at dine nummerplader bliver, hvor de skal, og ikke nemt kan pilles af. 

For dem, der er til gør-det-selv løsninger, findes der mange godkendte vejledninger, der trin for trin guider dig igennem, hvordan du sikrer, at dine nummerplader er monteret korrekt og lovligt – en lille indsats, der kan spare dig for både bøvl og bekymringer senere hen. 

Hvad betyder rød nummerplade med hvid skrift?

Køretøjer i lufthavne, som ikke er registreringspligtige, benytter typisk røde nummerplader efterfulgt af bogstaverne RF i hvidt og et femcifret tal. 

Det kan også signalere en midlertidig nummerplade på en bil, som er under import eller eksport fra Sverige.  

Hvad betyder grøn  nummerplade med hvid skrift?

En grøn nummerplade med hvid skrift kan indikere, at køretøjet er en lovligt registreret hyrevogn i Danmark. Årsagen til den lidt specielle nummerplade er en måde at skelne mellem almindelige private biler og dem, der kører som taxier. Hyrevognens nummerplade indeholder både et områdenummer, som angiver, hvor i landet taxien er registreret, men også et specifikt bevillingsnummer tildelt til hyrevognen. Farven og den specifikke nummerpladeopsætning hjælper både passagerer og myndigheder med hurtigt at identificere og bekræfte hyrevognens lovlig status i trafikken. 

Hvor mange nummerplade kombinationer er der?

I Danmark kan der teoretisk set dannes op til næsten 68 millioner forskellige kombinationer af nummerplader, når der benyttes to bogstaver efterfulgt af fem tal.  

Det maksimale antal tager højde for, at bogstaverne Æ, Ø og Å samt bogstaverne I og Q ikke anvendes på grund af risiko for forveksling med tal. Yderligere undtagelser inkluderer bogstaver, der kun bruges i specifikke positioner, som fx bogstavet "O", der kun anvendes som det første bogstav. 

Desuden er der en række bogstavkombinationer, som er udelukket fra brug på grund af historiske associationer eller risiko for anstødelighed, såsom "KZ", "HH", "SS".

Med disse begrænsninger i betragtning er det reelle antal mulige nummerpladekombinationer betydeligt lavere og anslås til at ligge tæt på 50 millioner forskellige kombinationer. 

Hvor kan man se hvem der ejer et køretøj?

I Danmark kan du ikke direkte finde ejerinformation via en bilens nummerplade alene, da oplysningerne er beskyttet. Kun politi og lignende myndigheder har reelt set fuld adgang til alle data i Motorregistret, herunder ejerforhold.  

Et alternativt smuthul for at identificere ejeren er at undersøge, om der er registreret gæld eller pant på bilen. Hvis en bil har gæld, vil gælden typisk være registreret i Bilbogen, hvor det kan ses, hvem der har stiftet gælden. 

Kilder

  • Motorstyrelsen
  • Rådet for sikker trafik
  • Thomas Andersen

    Om Thomas Andersen

    Thomas Andersen er vores faste bil- & forsikringsskribent og har en kandidatgrad i kommunikation & digitale medier. Han gør danskerne klogere på deres bilforsikring, deler tips og tricks til bilister og gør dig klogere på tendenser i bilbranchen.

    E-mail: thomas.andersen@samlino.dk