Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Vi henter priser fra 17 udbydere, blandt andre:

 • Codan Forsikring
 • Alka Forsikring
 • Next Forsikring
 • ABCforsikring
 • Nem Forsikring
 • Alm. Brand
 • Global Forsikring
 • Gjensidige Forsikring
 • Nykredit Forsikring
 • IDA Forsikring
 • AutoBranchen Danmark Forsikring
 • If Forsikring
 • Tryg Forsikring
 • Topdanmark
 • GF Forsikring
 • Købstædernes Forsikring
 • Popermo Forsikring

Sådan virker det

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få den billigste bilforsikring

Samlino.dk garanterer dig, at du ikke kan finde en billigere pris på selskabernes hjemmeside

Bilforsikring

En forsikring til din bil består af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri og brand.
Der er mange faktorer, som spiller ind, når forsikringsselskaberne beregner din pris på forsikring. Faktorer som f.eks. din alder, bilens nypris, og hvor i landet du bor, har en stor betydning for beregningen. Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste forsikring til din bil. Vi gør dig klogere på, hvordan din pris på bilforsikring beregnes og dermed, hvordan du kan få en billigere bilforsikring. Læs mere om, hvordan prisen beregnes her.
Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring sikrer dig erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk. Du kan læse mere om, hvad din bilforsikring præcis dækker her.
Er uheldet først ude, og du har været ude for en trafikulykke, er det vigtigt at vide, hvordan du anmelder dit forsikringskrav til forsikringsselskabet, så du får udbetalt erstatning. Lær mere om, hvordan du anmelder dit forsikringskrav til forsikringssselskabet her.
I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring altid inkluderet som standard i din forsikring til bilen. Men hvad dækker forsikringen egentligt? Lær mere her og se samtidig, hvordan du får den billigst mulige ansvarsforsikring til bil.
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring, kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil, så får du en bredere og bedre dækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag, hvis du er bilejer. Du kan læse mere om kaskoforsikring her.
En ting, du bør tage højde for, når du skal vælge forsikring til bil, er selvrisikoen. Hvis uheldet er ude, træder forsikringen i kraft, men du skal betale en del af tabet selv. Har du et stramt budget, eller er du bare ikke særlig risikovillig, så kan det være fordelagtigt for dig at vælge en forsikring med lav selvrisiko. Det gælder i mellemtiden, at jo lavere din selvrisiko er, desto højere er den årlige pris for din forsikring. Derfor skal du tage stilling til, om du foretrækker at betale ét stort beløb i tilfælde af, at uheldet er ude, eller om du i stedet ønsker at fordele en større udgift over hele året. Du kan læse mere om, hvordan du sparer flest penge på din bilforsikring med din selvrisiko her.
For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov, er det nødvendigt, at du oplyser: generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere til at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.
Er du over 18, kan du tegne forsikring ved de fleste selskaber. Der er dog nogle, eksempelvis LB-gruppen, der kræver, at du er medlem af en bestemt faggruppe. Er du ikke det, kan du desværre ikke tegne en forsikring til din bil hos netop dette forsikringsselskab. Du bliver dog også bedt om at oplyse din faggruppe, når du sammenligner bilforsikring hos Samlino.dk. På den måde undgår du at se forsikringer, du ikke vil kunne tegne.
Der er stor forskel på tværs af selskaberne. Ikke blot på prisen, men også på, hvordan de enkelte selskaber fastsætter prisen. Nogle selskaber går eksempelvis langt mere op i alder end andre. Det er generelt tilfældet, at forsikringsselskaberne giver forskellige faktorer forskellig vægtning. Derfor er det netop vigtigt, at du sammenligner forsikringer på baggrund af dine helt egne behov. Er du eksempelvis ung, kan det være en stor fordel at vælge et selskab, som ikke lægger så stor vægt på alderen. Ligeledes kan det være en fordel at vælge et selskab, der belønner skadefri kørsel med en lav præmie, hvis du har kørt i mange år uden skader. Du kan sammenligne bilforsikring her.
Flere af vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at samle sine forsikringer hos ét selskab. Du kan læse mere om analyserne på vores blog. Ofte viser det sig, at det bedst kan svare sig at håndplukke forsikringerne blandt de forskellige forsikringsselskaber. Det skal dog bemærkes, at man kan få andre fordele end bare prisen ved at samle sine forsikringer hos ét selskab. Det bliver eksempelvis væsentligt mere overskueligt, når der kun kommer en regning ind ad døren for dine forsikringer. Flere selskaber tilbyder også bankservice, hvor du kan få fordele, blandt andet en speciel kundestatus, hvis du samler alt hos selskabet. Vi holder hele tiden et vågent øje med priserne på bilforsikring og alle de andre forsikringer, så hvis du vil være informeret om det sidste nye på forsikringsmarkedet, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev, så du får nyheder om blandt andet forsikring og telemarkedet direkte ind i din indbakke på mailen.
Du bør foretage et forsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan varierer en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på forsikring til bilen, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.
Ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre under kørsel. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så du kan reelt spare nogle penge ved at vælge denne fra. I de fleste tilfælde kan det dog anbefales at have en kaskoforsikring til bil, da den dækker skader på din egen bil, og kan være en stor tryghed i din daglige kørsel.
De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan være ting som vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm. Det kan være en god idé at inkludere dem i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket, hvis du kommer ud for en ulykke. Du kan læse en uddybning af tilvalgsforsikring her.
Har du allerede eller skal du have en bilforsikring? Så kan det være en god idé at beregne prisen på forsikring til bilen. Prisen afhænger nemlig af en lang række faktorer, og selskaberne ændrer hele tiden deres priser. Vil du gerne være sikker på, at du har den billigste og bedste forsikring til din bil, bør du derfor regelmæssigt beregne prisen på din forsikring.
Som udgangspunkt dækker din bilforsikring kun dig, som er primær bruger af bilen. Det vil sige, at hvis en ekstern person bruger bilen fast, skal det pågældende forsikringsselskab have besked. Hvis ikke der gives besked, dækker forsikringsselskaberne ikke, hvis en ekstern bruger af bilen kommer ud for et uheld.
De fleste selskaber gør det muligt at viderebringe din anciennitet fra dit tidligere forsikringsselskab. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få en dyrere bilforsikring, hvis du vælger at skifte forsikringsselskab. Oftest er det eneste, du skal gøre at indtaste policenummeret og navnet på dit tidligere forsikringsselskab. Hvis du har haft ét år eller flere uden forsikring til bil, bør du tjekke op på din udbyders regler for dette.
Du opnår adskillige fordele ved at sammenligne bilforsikringer på tværs af markedet. Udover, at du får en bilforsikring til den bedst mulige pris, sikrer du dig også, at du har en forsikring, der dækker i forhold til dine behov. Kort sagt sikrer sammenligning, at du får den rigtige forsikring til dig og din bil. Ydermere kan forsikringsmarkedet være en jungle at finde rundt i, og det kan kræve meget tid at indhente priser fra samtlige selskaber. Med én sammenligning, sparer du dermed tid ved ikke at skulle fordi du ikke selv skal indhente priser for samtlige selskaber på markedet.
Det er de færreste udbydere, der lader personer, som er registreret I RKI, tegne en forsikring hos dem. Dog er det altid en god idé at forhøre dig hos de forskellige udbydere om deres regler for dette. Du kan læse mere om hvordan du undgår at komme i RKI her.
Hvis du leaser din bil, forsikrer du ofte din bil, ligesom hvis du havde købt en. Ligeledes skal du beregne prisen på forsikring til bilen og finde den mest fordelagtige for dig. Nogle forhandlere har særaftaler med forsikringsselskaber, så det er altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler.
Før du går i gang med at sammenligne bilforsikringer, bør du læse nedenstående afsnit om, hvordan dine behov skal sætte rammerne for dit valg. Det er smart at sammenligne priser på markedet, men det er ligeledes vigtigt, at du har nogenlunde styr på, hvad du søger ud over prisen. På den måde begrænser du udvalget, hvorefter du kan finde en billig bilforsikring, der samtidigt lever op til dine individuelle kriterier.
Din bilforsikring skal helst være så billig som mulig, men derfor skal du stadig stille krav til, hvad den skal kunne dække. Prisforskelle på forsikringerne forekommer blandt diverse udbydere af produktet, og her er en væsentlig faktor altså omfanget af, hvad bilforsikringen dækker. Nogle indeholder ekstra dækninger til samme eller lidt højere pris, hvor andre kravler op ad prisstigen ved eventuelle tilkøbsdækninger. Om en bilforsikring er billig, er i dette tilfælde en individuel vurdering.
Det første du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er din bil. En lange række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris). Om din bil skal du oplyse, hvilket mærke og hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant, den er. Forsikringsselskaberne vil vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det kan beregnes, hvad det koster at forsikre den. Særligt bilens årgang kan være betydelig, da det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning. En ældre model medfører en større sandsynlighed for, at reservedele til reparation er sjældnere og hermed dyrere for selskaberne.
Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringen pris. Eksempelvis indikerer antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem postnumrene i Danmark. Din alder er ligeledes en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen.
Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode førere, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader, du har haft inden for et antal år - det kan sige en del om din risiko for fremtidige skader. På vores sammenligningsportal skal du eksempelvis angive, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

I den sammenhæng, er det vigtigt at vide, hvad en skade omfatter. Skadeshistorikken er baseret på registrerede skader. Typisk tilfælde, hvor forsikringsselskabet har dækket et større beløb end selvrisikoen. Derfor tæller et punkteret dæk eller en lille ridse, der ikke er meldt til forsikringen, som oftest ikke med i skadeshistorikken. Den gode bilist kan altså godt have kørt over et par kantsten og stadig få en fin og billig bilforsikring.
Det er muligt at få indflydelse på din årlige forsikringspræmie. Uanset, om du har været skadefri i de seneste syv år eller ej, så vælger du selv din selvrisiko - det beløb du selv hæfter for. Ønsker du en lav selvrisiko, så stiger din årlige præmie. Hvis du omvendt tegner en høj selvrisiko, så stiger din årlige præmie. På den måde kan du selv regulere prisen på din bilforsikring. Sædvanligvis ligger selvrisikoen på 4.000 kr., men du kan selv justere den op eller ned, alt afhængigt af hvor meget du selv vil betale i tilfælde af en skade.
På jagten efter en harmonerende og billig bilforsikring kan man, som tidligere nævnt, filtrere sin søgning gennem ønskede tilkøbsdækninger og -forsikringer. Blandt valgfrie dækninger kan du sammenligne kaskodækning, vejhjælpsdækning og en del flere. Sammenlign derudover priser efter dine behov for tilkøbsforsikringer. Herunder findes tilkøb af biltab (dækker bilen ved røveri/tyveri) og forsikring af førere under 25 år – denne dækker eksempelvis dine børn, hvis de låner bilen. Der findes en række andre typer af ekstra dækninger. Hvis du taster dine oplysninger ind i vores formular og gennemgår vores sammenligningsportal, kan du frit til- og fravælge dine ønsker samt læse om hver af dem. Forsikringspræmien svinger på baggrund af dit valg af tilkøb, så det er betydningsfuldt, at man hverken vælger overflødige tilkøbsforsikringer eller undlader de nødvendige. Det er anbefalingen til dem, der er på udkig efter en billig bilforsikring.
Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: ABCforsikring, Alka, Alm. Brand, AutoBranchen Danmark Forsikring, Bauta Forsikring, Codan, FDM Forsikring, GF Forsikring, Gjensidige, Global Forsikring, IDA Forsikring, IF Forsikring, Købstedernes Forsikring, Lærerstandens Brandforsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Nykredit Forsikring, Popermo Forsikring, Runa Forsikring, Topdanmark, og Tryg.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev