Bilforsikring - Sammenlign priser fra 15 selskaber

Ring til os på 70 60 58 88

Hvordan sammenligner vi bilforsikring?

Sammenlign selskaber nu

Hvad andre siger

Trustpilot

Bilforsikring

Hvad dækker en bilforsikring?


En bilforsikring dækker, hvis du ude for en ulykke i din bil. Her er det ansvarsforsikringen, der betaler skaderne, hvis uheldet er din skyld. Herudover dækker din bilforsikring også typisk ting som tyveri, hærværk, naturbegivenheder og lignende ting, der forårsager skader på din bil. 

Som bilejer skal du have en bilforsikring. En bilforsikring har altid en ansvarsforsikring. Den er du lovmæssigt forpligtet til at tegne.

Udover ansvarsforsikringen kan du (men du behøver ikke) vælge tillægsforsikringer som fx kaskoforsikring, glasskade, parkeringsskader, batteri (elbil) og udvidet førerulykkesforsikring m.fl.

Hvis du ønsker at finde en billig bilforsikring til dine behov, sammenligner vi priserne fra rigtig mange forsikringsselskaber. Vi sammenligner bl.a. mellem Alm. Brand Forsikring, Tryg, UNDO, FDM Forsikring, Gjensidige, IDA Forsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Topdanmark, og Købstædernes Forsikring.

Hvad koster en bilforsikring?


Vores undersøgelser viser, at du som erfaren bilist som udgangspunkt kan forvente, at en bilforsikring i gennemsnit koster mellem 2.000 kr. og 8.000 kr. om året. Er man derimod en ny og ung bilist koster det imellem 5.000 kr. og 14.000 kr. om året.

Når vi på Samlino.dk sammenligner en lang række tilbud på bilforsikringer til dig, er det din risikoprofil og din ønskede beskyttelsesgrad, der påvirker den samlede forsikringspris. Jo mere forsikret din bil er, jo højere forsikringspræmie.

En uerfaren risikoprofil vil samtidig betale mere for præcis den samme forsikring end den erfarne risikoprofil.

Prisen for din samlede bilforsikring afhænger to faktorer.

  1. Din risikoprofil.
    • Din risikoprofil er baseret på informationer så som:

    • Din alder – ung bilist uden erfaring vil have dyrere bilforsikring end erfaren bilist.
    • Din bopæl – områder, der statistisk set har flere uheld, kan påvirke din pris.
    • Antal kørte kilometer – jo ældre din bil er, jo dyrere er den at forsikre.
    • Din bil – nogle biler har statistisk set højere risiko for skader og uheld end andre.
    • Tidligere skader – har du tidligere haft uheld, kan det påvirke din pris.
    • Størrelsen på selvrisiko – Jo højere selvrisiko, jo mindre erstatning.
    • Flere forsikringer ved samme selskab – Du kan spare penge ved at samle dine forsikringer samme sted.
    • Anciennitet – Mange selskaber tilbyder, at du kan videreføre din anciennitet og skadeshistorik, hvilket kan give en reduktion i prisen.

  2. Antallet af tillægsforsikringer.
    • Du kan vælge mellem flere forskellige tillægsforsikringer til bilforsikring, og prisen fastsættes efter din risikoprofil. Fx kan du vælge:

    • Kaskoforsikring – dækker skader på din egen bil og inventar.
    • Udvidet førerforsikring – dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld.
    • Parkeringsskade – dækker parkeringsskader.
    • Glasskadeforsikring – dækker bl.a. reparation af forrude.
    • Ekstraudstyr – dækker tab eller skader på ekstraudstyr, du har tilkøbt bilen.
På Samlino.dk kan du blive klogere på, hvordan din pris på bilforsikring beregnes, og hvordan du potentielt kan få Danmarks billigste bilforsikring til dit behov.

Hvad koster bilforsikring på elbil?


Du kan ifølge vores erfaringer som udgangspunkt forvente at skulle betale mellem 5.000-9.000 kr. om året for at forsikre din elbil, hvis du er en erfaren bilist, mens du må forvente at skulle betale mellem 6.000-15.000, hvis du er en ny bilist.

Elbiler dækkes på samme måde som traditionelle biler. De er dog som udgangspunkt lidt dyrere at forsikre.

Hvorfor sammenligne bilforsikringer?


Ved at sammenligne bilforsikringer fra adskillige forsikringsselskaber opnår du økonomiske og praktiske fordele. Du får først og fremmest et overblik over de billigste bilforsikringer, men du sikrer dig også, at du får en bilforsikring, der dækker lige nøjagtig dine behov.

Forsikringsmarkedet kan være en jungle at navigere i, og det kræver meget tid at indhente priser fra mange forskellige forsikringsselskaber. Med en sammenligning af mange forskellige bilforsikringer sparer du tid og penge.

Hvad er en ansvarsforsikring til bilen?


Ansvarsforsikringen dækker de skader, du forvolder dine medtrafikanter på vejene. Det er den lovpligtige forsikring i en bilforsikring. Med andre ord: Du skal have en ansvarsforsikring til din bil.

Ansvarsforsikringen dækker:

  • Uheld i trafikken.
  • Både dine passagerer og andre personer i trafikken, der er involveret, er dækket.
  • Ansvarsforsikringen dækker skade på andres ting og køretøjer.
  • Du får også en førerdækning, som sikrer erstatning til føreren af bilen i tilfælde af personskade.
Hvis du fx skulle påkøre en cyklist, så dækker ansvarsforsikringen skaderne på både cyklisten og cyklen. Men den dækker ikke skader på din egen bil.

Dette understreger vigtigheden af at overveje yderligere forsikringsdækning afhængigt af individuelle behov og omstændigheder i trafikken.

Hvad er en tillægsforsikring til din bilforsikring?


Tillægsforsikringer kan bl.a. være vejhjælp, udvidet førerdækning, glasskadedækning m.fl.

Vores erfaring er, at de fleste forsikringsselskaber tilbyder en lang række tillægsforsikringer til deres bilforsikring og kan være gode at inkludere i bilforsikringen, så du er er dækket til specifikke situationer.

Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude, og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil.

Glasskadedækning betaler, hvis der opstår skade på din forrude. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke.

Du kan også vælge at få dækket parkeringsbuler, hvis du bor i et risikoområde for parkeringsskader.

Tillægsforsikringerne koster ekstra og vil påvirke din endelige pris på din bilforsikring.

Hvad er selvrisiko på din bilforsikring?


Selvrisiko er beløbet, som du selv skal betale, inden dit forsikringsselskab udbetaler erstatning til dig. Jo højere selvrisiko, jo færre penge vil forsikringsselskabet udbetale i erstatning.

Laver du fx en skade på 50.000 kr. og har en selvrisiko på 6.000 kr., skal du selv betale de første 6.000 kr. Du får således udbetalt 44.000 kr. af dit forsikringsselskab.

Jo højere du har sat din selvrisiko, jo lavere pris betaler du om året for din bilforsikring.

Det bruger vi dine oplysninger til ifbm. din bilforsikring


For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig det bedste tilbud på en bilforsikring, er det nødvendigt, at du giver selskaberne en række oplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere med det formål at beregne præcise og attraktive priser. Oplysningerne kan være:

Generelle informationer om bilen: Det første, du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er din bil. En lang række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris).

Om din bil skal du kunne oplyse, hvilket mærke, hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant den har. Forsikringsselskaberne vil gerne vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det er lettere at beregne, hvad det ville koste at forsikre den. Særligt bilens årgang er vigtig, fordi det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning.

En ældre model medfølger en større sandsynlighed for, at reservedelene til reparation er sjældnere og dermed dyrere for selskaberne.

Din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger: Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringens pris. Eksempelvis indikerer et større antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem forskel på postnumre i Danmark. Din alder er en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen. Derudover kan du også oplyse information om dine medlemskaber, for at se yderligere attraktive tilbud på bilforsikring.

Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode bilister, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader du har haft inden for et antal år - dette kan nemlig sige en del om din risiko for fremtidige skader. Gennem vores sammenligningstjeneste skal du eksempelvis vælge, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

Hvornår skal man købe en bilforsikring?


Du bør hurtigst muligt sikre, at alle ansvarsforhold og forsikringsdækninger er korrekte, når du står foran et forsikringsskifte og/eller et bilkøb. Når du køber en ny bil, lyder anbefalingen, at bilen skal omregistreres inden for fire hverdage.


I Danmark er det ikke lovligt at være ejer af en bil uden en ansvarsforsikring, som er den grundlæggende forsikring i en bilforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader, du måtte forvolde andre personer, deres ejendom samt passagerer i din egen bil. Ansvarsforsikringen er gyldig både i Danmark og i udlandet.


Det er dig, der har ansvaret for at sikre, at din bil er korrekt registreret hos Motorstyrelsen. Det er altid en god ide at kontakte dit forsikringsselskab direkte for at sikre, at bilforsikringen håndteres korrekt - både som køber og sælger. 

Hvilken bilforsikring er den billigste?


Ingen bilforsikringer er ens. Derfor kan det være svært at udpege, hvilken bilforsikring der er den billigste på markedet. Prisen på bilforsikring afhænger nemlig af flere faktorer som fx din alder, kørselserfaring, kørselsbehov, skadeshistorik, bilens mærke og model, din adresse m.fl.


Det er i sidste ende din risikoprofil og din ønskede dækning, der påvirker den samlede forsikringspris. Derfor er den billigste bilforsikring for din nabo ikke nødvendigvis den billigste for dig.

Vores data viser dog, at bilforsikringer, der ligger i en prisleje mellem 3-6.000 kr. om året, er i kategorien for billige forsikringer.

Hvad betyder friskade på bilforsikring?


Med en friskadeforsikring, som også er kendt som selvrisikoforsikring, kan du undgå at skulle betale selvrisiko for mange forskellige typer af skader på din bil..

Selvrisikoen er den del af en skadesomkostning på bilen, som du selv er ansvarlig for at betale. En højere selvrisiko fører generelt til en lavere forsikringspræmie - men det betyder også, at du skal betale en større del af omkostningerne, hvis du en dag oplever at få en skade på din bil..

Med friskade bliver det altså meget billigere for dig, hvis uheldet skulle være ude, da selvrisikoen ofte er 0 kr..

Friskade vil typisk dække skader, som du ikke selv er skyld i. Det kan fx være tyveri, påkørsel af dyr, parkeringsskade, glasskade, hærværk, brand eller lignende. Hvilke skader, friskadeforsikringen dækker, varierer meget, og vil fremgå af forsikringsselskabets police..

Friskade købes som en tillægsdækning til din kaskoforsikring.

Hvad koster en lovpligtig bilforsikring?


Vores data viser, at en bilforsikring i gennemsnit koster mellem 3.000 - 8.000 kr. om året som en erfaren bilist. Er du derimod en ny og ung bilist, koster en bilforsikring mellem 5.000 - 14.000 kr. om året.

Hvordan får man en billigere bilforsikring?

Uanset om du er en erfaren bilist eller ny på vejene, er der flere overvejelser og tiltag, du kan anvende for at sænke dine samlede forsikringsomkostninger.

Kør i en bil fra en lavere forsikringsgruppe
Biler klassificeres af forsikringsselskaber efter mærke og model, og biler i lavere grupper med mindre motorer er ofte billigere at forsikre.

Juster din selvrisiko
Hvis du føler dig sikker i din kørsel og ikke forventer at skulle gøre brug af din bilforsikring, kan det være en mulighed at hæve selvrisikoen. En større selvrisiko medfører en lavere årlig forsikringspræmie. Men husk, er uheldet ude, så skal du betale en større del af omkostningerne, og så har du højst sandsynligt ikke sparet det store.

Tilpas dine forsikringsbehov
Du kan som regel skræddersy din bilforsikring, så den er tilpasset til dine. Hvis din forsikring indeholder tillægsdækninger, som du ikke har brug for, kan disse fjernes for at spare på omkostninger.

Saml dine forsikringer
Mange forsikringsselskaber tilbyder rabatter, hvis du samler flere forsikringer hos samme selskab.

Estimér dine kilometerantal
Estimér dit årlige kilometertal så nøjagtigt som muligt. At køre mindre kan reducere din forsikringspræmie væsentligt, da lavere kørselsbehov ofte medfører lavere risiko.

Forbedr dine køreegenskaber
Overvej fx at tage ekstra kørekurser. Ikke alene styrker det din selvtillid og evner på vejen, men det kan også mindske risikoen for uheld, hvilket på lang sigt fører til lavere forsikringspræmier. Kører du forsigtig og ansvarlig kørsel over tid, vil du opleve, at dine forsikringsomkostninger bliver lavere, da du i forsikringsselskabernes perspektiv bliver en lav-risikoprofil.

Betal årligt
Hos nogle forsikringsselskaber kan du opleve, at du betaler mindre for din bilforsikring, hvis du betaler din forsikringspræmie årligt frem for månedligt.

Sammenlign forsikringstilbud

Forsikringspriser og dækninger varierer, så ved at indhente og sætte flere forsikringstilbud op mod hinanden kan du finde det mest fordelagtige tilbud, der passer til lige netop dine behov og din økonomi.

Hvornår træder min bilforsikring i kraft?


Din bilforsikringspolice vil blive udstedt og sendt til dig omkring de dage, hvor forsikringen begynder at gælde. Policer på bilforsikringer vil typisk blive udstedt 14 dage før de træder i kraft.

Har du fx købt en bilforsikring, der starter fra d. 1 maj, vil forsikringsselskaberne modtage de nødvendige oplysninger fra SKAT 20. april.

Skifter du bilforsikring, vil din bilforsikring træde i kraft fra den første dag i enhver måned med en måneds varsel.

Det betyder, at hvis du opsiger din bilforsikring d. 15. maj, vil din kommende bilforsikring træde i kraft 1. juli. 

Hvornår skal man have en bilforsikring?


Du skal have en bilforsikring fra det øjeblik, at bilen er registreret i dit navn. En bilforsikring indeholder altid en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er du som bilejer lovmæssigt forpligtet til at tegne. Den dækker skader, som du måtte forvolde på andre personer, deres køretøjer eller ejendom i tilfælde af en ulykke.

Hvis du skifter bil, er det dit ansvar, forsikringen opdateres til at dække den nye bil fra overtagelsesdatoen.

Hvis du står registreret som bruger eller ejer af et køretøj og ikke har tegnet den påkrævede ansvarsforsikring, vil du blive pålagt et dagligt gebyr på 250 kroner.

Gebyret vil blive pålagt for hver dag, dit køretøj er uden forsikring. For at undgå gebyret, bør du enten sørge for at tegne den nødvendige ansvarsforsikring på dit køretøj eller aflevere køretøjets nummerplader til Motorstyrelsen.

Hvad koster en bilforsikring i gennemsnit?

Vores undersøgelser viser, at du som erfaren bilist kan forvente, at en bilforsikring i gennemsnit koster mellem 2.000 kr. og 8.000 kr. om året. Er du derimod en ny og ung bilist koster det mellem 5.000 kr. og 14.000 kr. om året.

Når vi på Samlino.dk sammenligner en lang række tilbud på bilforsikringer til dig, er det din risikoprofil og din ønskede beskyttelsesgrad, der påvirker den samlede forsikringspris. Jo mere forsikret din bil er, jo højere forsikringspræmie.

En uerfaren risikoprofil vil samtidig betale mere for præcis den samme forsikring end den erfarne risikoprofil.

Prisen for din samlede bilforsikring afhænger af to primære faktorer.

Din risikoprofil.

Din risikoprofil er baseret på informationer så som:

  • Din alder – ung bilist uden erfaring vil have dyrere bilforsikring end erfaren bilist.
  • Din bopæl – områder, der statistisk set har flere uheld, kan påvirke din pris.
  • Antal kørte kilometer – jo ældre din bil er, jo dyrere er den at forsikre.
  • Din bil – nogle biler har statistisk set højere risiko for skader og uheld end andre.
  • Tidligere skader – har du tidligere haft uheld, kan det påvirke din pris.
  • Størrelsen på selvrisiko – Jo højere selvrisiko, jo mindre erstatning.
  • Flere forsikringer ved samme selskab – Du kan spare penge ved at samle dine forsikringer samme sted.
  • Anciennitet – Mange selskaber tilbyder, at du kan videreføre din anciennitet og skadeshistorik, hvilket kan give en reduktion i prisen.

Antallet af tillægsforsikringer.

Du kan vælge mellem flere forskellige tillægsforsikringer til bilforsikring, og prisen fastsættes efter din risikoprofil. Fx kan du vælge:

  • Kaskoforsikring – dækker skader på din egen bil og inventar.
  • Udvidet førerforsikring – dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld.
  • Parkeringsskade – dækker parkeringsskader.
  • Glasskadeforsikring – dækker bl.a. reparation af forrude.
  • Ekstraudstyr – dækker tab eller skader på ekstraudstyr, du har tilkøbt bilen.

Hvad er den billigste måde at have bil på?


Du kan reducere omkostningerne ved at have bil på flere måder. Dine omkostninger er nemlig typisk relateret til din bils type og alder, dine kørselsbehov og din bilforsikringsaftale. Her er nogle generelle tips til at reducere omkostningerne ved at have bil:

Skræddersy din bilforsikring: Prisen på din bilforsikring afhænger bl.a. af din alder, kørselshistorik, adresse, biltype og dine kørselsbehov. Sørg for, at du sammensætter din bilforsikring, så du kun betaler for det, som er vigtigt for dig og dine behov.

 Vælg en økonomisk bilmodel: Biler med en lille motor har lavt brændstofforbrug og lave vedligeholdelsesomkostninger, de er derfor også ofte billigere i deres løbende omkostninger.

 Regelmæssig serviceeftersyn: Det er ikke sjovt, at skulle betale for serviceeftersyn, men regelmæssig vedligeholdelse minimerer på lang sigt risikoen for endnu dyrere reparationer og sikrer, at bilen kører så effektivt som muligt.

Undgå unødvendig vægt og modstand: Fjern unødvendige genstande fra bilen, og undgå at bruge tagbokse, når det ikke er nødvendigt. De øger luftmodstanden og brændstofforbruget. Sørg også for at have det korrekte dæktryk i dækkene…

Begræns din kørsel: Overvej at bruge bilen mindre og kombiner med offentlig transport, cykling eller gåture, hvis muligt, for at spare på brændstof og reducere slitage på bilen.

Hvad er de dyreste biler at forsikre?


Elbiler er de dyreste biler at forsikre. I vores seneste undersøgelse viste elbiler sig i gennemsnit at være 1.716 kr. dyrere at forsikre end fossilbiler. I gennemsnit betaler elbilejere 7.584 kr. om året for en bilforsikring, mens fossilbilejere i gennemsnit betaler 5.868 kr. Ifølge Yougov har 43% af adspurgte elbilejere i en undersøgelse i 2023 også svaret, at de har oplevet højere priser på deres bilforsikringer end året før. 

Hvornår bliver min bilforsikring billigere?


Prisen på din bilforsikring vil typisk blive billigere med tiden, da den påvirkes af din anciennitet. Jo længere du har kørt bil og haft din bilforsikring uden uheld, desto billigere bliver den. Din alder påvirker også prisen på din bilforsikring. De fleste forsikringsselskaber deler yngre bilister op til alderen 25 år. Herefter vil du opleve, at du indtræder i en anden priskategori for erfarne bilister.

Hvorfor er min bilforsikring så dyr?


Forsikringsselskaber fastsætter prisen på din bilforsikring ud fra en risikovurdering af dig som fører, hvor stor risikoen er for at du får skader på bilen, og hvad bilen koster at reparere. Der er flere faktorer, der kan påvirke prisen på din bilforsikring:


Anciennitet:
Er du ny, ung bilist, kan det have en stor indflydelse på prisen. Generelt betaler mere erfarne bilister mindre for deres bilforsikring sammenlignet med nye bilister. Det er dog vigtigt at bemærke, at reglerne for opbygning af anciennitet varierer mellem de forskellige forsikringsselskaber, så det er en god idé at undersøge dette, før du tegner en forsikring.

Anciennitet opbygges, når du ejer og forsikrer en bil. Det kan tage flere år at opbygge betydelig anciennitet, og ofte kræves det, at du kører uden skader. Vores data viser, at bilister med 4-5 års skadefri kørsel ofte får en forsikringspræmie, der er halvt så høj som prisen er for en ny, uerfaren bilist.

Skadeshistorik
Dit forsikringsselskab ser på din skadeshistorik, når de fastsætter prisen på din bilforsikring, da forsikringsselskaberne, naturligvis, foretrækker de kunder, som ikke har historik for at være involveret i uheld.

Skadeshistorik refererer ikke kun til antallet af faktiske skader på din bil, men snarere til antallet af skader, du har anmeldt til dit forsikringsselskab.

Biltype
Din biltype har en stor indflydelse på prisen af din bilforsikring. Har du elbil viser vores data, at du i gennemsnit betaler 1.716 kr. mere om året end en fossilbil. Det skyldes bl.a. at elbiler er involveret i 38% flere uheld end fossilbiler, og 30% dyrere at reparere.

Selv blandt biler af samme mærke og model kan der være markante forskelle i forsikringspriserne. Har din bil fx en stor motor, kan det også spille en væsentlig rolle for prisen.

Bopæl
Vores seneste undersøgelse viser, at der store forskelle på bilforsikringspriserne, alt efter hvor i landet du bor.

Dit postnummer kan påvirke prisen på din bilforsikring, da forsikringsselskaberne vurderer risikoen for skader, buler eller tyveri baseret på din bopælsadresse. I byområder er der typisk en højere risiko for småskader, parkeringsskader, og tyveri sammenlignet med andre områder.

Alder
Data viser, at yngre personer generelt har en højere frekvens af bilskader sammenlignet med ældre personer. Derfor spiller din alder en væsentlig rolle for forsikringsprisen, selv hvis du har erfaring som bilist.

Vores undersøgelse viser, at det koster over 8.000 kroner mere om året at have en bilforsikring som 18-20-årig end for en bilist over 66 år - og helt generelt er bilforsikringspriserne 120% højere end det nationale gennemsnit.

Selvrisiko
Har du lav selvrisiko, vil din forsikringspræmie også være højere. Til gengæld skal du betale mindre, hvis uheldet skulle være ude. Du har heldigvis fuld kontrol over, hvor meget du vil betale i selvrisiko. En højere selvrisiko vil betyde en lavere pris – til gengæld skal du betale mere selv, hvis du laver skader på bilen.

Forsikringstilkøb
Tilkøb som fx førerdækning og dækning for glasskader er blot nogle af de muligheder, du har, når du tegner en bilforsikring. Dette gælder også for kaskoforsikringen, som kan erstatte din bil med en lignende model, hvis den bliver så beskadiget, at den ikke kan repareres.

Hvis din bil er af ældre dato, bør du vurdere, om omkostningerne til kaskoforsikring står mål med bilens aktuelle værdi.


Kørselsbehov

Der er store forskelle på prisen, om du kører 15.000 eller 30.000 kilometer om året. Risikoen for skader på din bil stiger nemlig med antallet af kilometer, du kører.

Hvilken bilforsikring er bedst?

Ingen forsikringer er ens, så hvilken bilforsikring som er bedst, afhænger af din profil, dine kørselsbehov, din risikovillighed og økonomi.

Der er dog nogle generelle overvejelser, du bør tage med, når du vurderer, hvilken forsikring der er bedst for dig:

Pris vs. dækning:
Find en balance mellem pris og dækning. Den billigste forsikring er ikke nødvendigvis den bedste, hvis du ikke føler, den passer til dine kørselsbehov. Hvis du ønsker mindre selvrisiko og flere tillægsforsikringer til din bilforsikring, vil de samlede omkostninger blive højere, men du vil være bedre dækket ind.

Dækningens omfang:
Forsikringer varierer i, hvor omfattende de dækker, og i de fleste tilfælde vil billigere forsikringer tilbyde mindre dækning.

Selvrisiko:
Overvej størrelsen af selvrisikoen, og hvordan det påvirker præmien og din økonomiske situation i tilfælde af en skade.

kundeanmeldelser:
Undersøg forsikringsselskabets omdømme blandt kunderne.

Fleksibilitet:
Nogle forsikringer tillader mere fleksible tilpasninger af forsikringsaftalen end andre, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du har specifikke behov, der løbende ændrer sig.

Særlige rabatter:
Nogle selskaber tilbyder rabatter for specifikke grupper eller ved samling af flere forsikringer.

Forsikring til leasing bil


Ligesom en købt bil skal en leaset bil også forsikres, men du skal være opmærksom på, at forsikringer normalt ikke er inkluderet i en leasingaftale.

Køber du en bil, kan du selv vælge, om du vil nøjes med at være dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring. Men typisk kræver leasing af bil, at du også tegner en kaskoforsikring. Dette skyldes, at leasingfirmaet ønsker at sikre sig, at de kan få bilen erstattet i tilfælde af skader.

Billigste bilforsikring til leasing biler


Prisen på en bilforsikring til en leasingbil bestemmes af flere faktorer, herunder den ønskede dækning.

Prisen på din forsikring til leaset bil vil også være påvirket af, hvor mange kilometer du forventer at køre årligt samt størrelsen på din selvrisiko, som er det beløb, du selv skal betale i tilfælde af en skade. Ønsker du den billigste bilforsikring, kan du vælge en forsikring med en høj selvrisiko. Selvom en højere selvrisiko fører til en lavere pris på din bilforsikring, vil eventuelle skader på bilen blive dyrere for dig.

Du har altid mulighed for at justere prisen på din bilforsikring ved at ændre på faktorer som dækningsgrad, kørselsdistance eller selvrisiko.

Selvom det ikke altid er lovmæssigt påkrævet, stiller leasing- og finansieringsselskaber ofte krav om, at du skal have en kaskoforsikring. Derfor vil omkostningerne til din bilforsikring typisk være højere end ved blot at have en ansvarsforsikring.

Fordele ved at finde din bilforsikring med Samlino


Ved at anvende Samlino.dk’s sammenligningstjeneste sparer du tid og penge samtidig med, at du får den bedst mulige dækning til dine behov:

Omfattende sammenligning:
Samlino tilbyder en bred sammenligning af tilbud fra de største danske forsikringsselskaber, hvilket giver dig et klart overblik over dine muligheder og hjælper dig med at træffe en informeret beslutning.

Tidsbesparelse:
I stedet for selv at kontakte adskillige forsikringsselskaber og indsamle priser og dækninger, kan Samlino på få sekunder skaffet alle relevante oplysninger fra forsikringsselskaberne, der passer til din situation.

Tilpassede tilbud på din bilforsikring:
Baseret på dine specifikke behov og præferencer, kan Samlino hjælpe dig med at finde forsikringstilbud, der er skræddersyet til netop dig.

Besparelse på din bilforsikring:
Samlino hjælper hvert år tusindvis af danskere med at spare penge på at vælge de billigste og bedste bilforsikringer. I gennemsnit sparer vores brugere over 3.000 kroner om året ved at skifte deres forsikringer ud til billigere alternativer. Det kan vi, fordi vi samarbejder og sammenligner priser mellem landets største forsikringsselskaber. 

Ting du skal overveje, ifbm. Din bilforsikring


Når du skal vælge bilforsikring, er der nogle væsentlige faktorer, du bl.a. bør overveje:

Dækningsniveau:
Vurder hvilken type dækning du har brug for. Den grundlæggende ansvarsforsikring er lovpligtig, men du kan også overveje kaskoforsikring, som dækker skader på din egen bil. Tjek også, om du har behov for tillægsdækninger som fx vejhjælp, lånebil ved reparation eller friskadeforsikring.

Selvrisiko:
Overvej størrelsen af den selvrisiko, du er villig til at betale. En højere selvrisiko kan sænke din præmie, men det betyder også, at du skal betale mere, hvis du får brug for at gøre brug af din forsikring.

Pris vs. dækning:
Mens det kan være fristende blot at vælge den billigste forsikring, bør du altid vælge en forsikring med dine behov for øje. Billigere forsikringer har ofte, men ikke nødvendigvis mindre dækning. Dyrere bilforsikringer har ofte, men ikke nødvendigvis, mere dækning. Undersøg og sammenlign forsikringspriserne og dækninger og sæt dem op mod dine behov.

Forsikringsselskabets omdømme:
Undersøg forsikringsselskabets omdømme, især hvad angår deres håndtering af skadesager og kundeservice. Læs anmeldelser og indhent feedback fra nuværende kunder for at få et indblik i deres erfaringer.

Sammenlign din bilforsikring

Ved at sammenligne bilforsikringer fra adskillige forsikringsselskaber opnår du økonomiske og praktiske fordele. Du får først og fremmest et overblik over de billigste bilforsikringer, men du sikrer dig også, at du får en bilforsikring, der dækker lige nøjagtig dine behov. Vores data viser, at Samlino.dk’s brugere i gennemsnit sparer 3.000 kr. ved at bruge vores sammenligningsportal til at skifte deres bilforsikring.

Skarp pris på bilforsikring


Leder du efter en bilforsikring, der tilbyder god værdi for pengene, bør du overveje at bruge en online sammenligningstjeneste som Samlino.dk. Her kan du sammenligne priser fra over adskillige danske forsikringsselskaber.

Sørg for, at bilforsikringen dækker dine behov. En lav pris er naturligvis at foretrække, men ikke hvis den kompromitterer den nødvendige dækning.

Forsikringsmarkedet kan være en jungle at navigere i, og det kræver meget tid at indhente priser fra mange forskellige forsikringsselskaber. Med en sammenligning blandt adskillige bilforsikringer sparer du både tid og masser penge.

På udkig efter et tilbud på bilforsikring?


For at finde et attraktivt tilbud på bilforsikring, kan det være en god idé at starte med at sammenligne priser og dækninger hos forskellige forsikringsselskaber. Vores data viser, at vores brugere i gennemsnit sparer 3.000 kr. ved at bruge vores sammenligningsportal.

Få den billigste bilforsikring med Samlino
For at få den billigste bilforsikring, kan du benytte Samlino.dk’s sammenligningstjeneste. Her kan du sammenligne bilforsikringstilbud fra adskillige forsikringsselskaber, som gør det nemmere for dig at finde den billigste bilforsikring - men det giver dig også et overblik over, hvilke forsikringer der passer til dine behov og kørselsvaner.

Hold dig opdateret med de seneste nyheder

Se de seneste sparetips og artikler relateret til din forsikring