Menu

Sammenlign bilforsikring fra 18 selskaber på 3 minutter

Jeg kender ikke nummerpladen

Vi henter priser fra 18 udbydere, blandt andre:

  • Popermo Forsikring
  • Alka Forsikring
  • Next Forsikring
  • FDM Forsikring
  • Nem Forsikring
  • Alm. Brand
  • IDA Forsikring
  • If Forsikring

Sådan virker det

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Bilforsikring

I denne FAQ kommer vi ind på de ting, du bør vide, før du tegner en bilforsikring. Vi besvarer over 25 hyppigt stillede spørgsmål - mangler vi at besvare et, er du mere end velkommen til at stille det til vores infomail.

Helt basalt består en forsikring til din bil af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri eller brand.
Hvad koster bilforsikring egentlig? Det er godt spørgsmål og faktisk ikke helt nemt at svare på. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind, når forsikringsselskaberne eller vi hos Samlino.dk beregner din bilforsikringspris. Individuelle variable, som f.eks. din alder, bilens nypris, og hvor i landet du bor, har en stor betydning for den pris, du vil blive tilbudt af selskaberne.

Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste forsikring til din bil. Hvis du for eksempel kører mindre eller ændrer i beløbet på din selvrisiko (selvirisko er det beløb, du selv skal betale, sfåremt du ender i et uheld), vil det have en indflydelse på din pris. Samtidig er der variable såsom din alder, som du ikke kan ændre på, og som ligeledes har en indflydelse på din forsikringspris. På Samlino.dk kan du blive klogere på, hvordan din pris på autoforsikring udregnes, og dermed hvordan du potentielt kan få Danmarks billigste bilforsikring til dit behov. Det sker i vores videnscenter, via et opkald til os eller i forbindelse med vores sammenligning. Derfor: Beregn bilforsikringpå Samlino.dk - vi står altid klar til at hjælpe dig, så du undgår at skulle gå rundt med spørgsmålet, “hvad koster bilforsikring?”, og derved sparer både tid og penge.
Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring derimod sikrer dig selv erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt inkluderer kaskoen skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk. Udover de to elemæntere forsikringstyper, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, kan du vælge en række andre dækninger til, hvis du f.eks. vil have dækket glasset på din bil, dig selv eller noget helt tredje.
Er uheldet først ude, og har du været ude for en trafikulykke, er det vigtigt at vide, hvordan du anmelder dit forsikringskrav over for forsikringsselskabet, således at du får udbetalt erstatning. Groft sagt skal du i sådanne et tilfælde tjekke din forsikringspolice, indberet skaden på din bil til din udbyder og vente med at reparere bilen, indtil du har talt med din udbyder om selve forsikringskravet. Læs mere om, hvordan du anmelder dit forsikringskrav på Samlino.dk/bilforsikring/guide/forsikringskrav.
En ansvarsforsikring dækker de skader, du forvolder overfor dine medtrafikanter på vejene.

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring altid inkluderet som standard i din forsikring til bilen. Faktisk kan du, såfremt du ikke er forsikret, risikere at modtage et dagsgebyr på 250 kr. - det skyldes en lovændring, der trådte i kraft per 1. januar, 2019.
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil for at få en bredere og bedre bilforsikringsdækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil og dens inventar. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag som bilejer.
En ting, du bør tage højde for, når du skal vælge forsikring til bil, er selvrisikoen. Hvis uheldet er ude, træder forsikringen i kraft, men du skal betale en del af tabet selv. Beløbet, du skal betale her, kaldes din selvrisiko. Har du et stramt budget, eller er du bare ikke særlig risikovillig, så kan det være fordelagtigt for dig at vælge en forsikring med lav selvrisiko. Det gælder i mellemtiden, at jo lavere din selvrisiko er, desto højere er den årlige pris for din forsikring. Derfor skal du tage stilling til, om du foretrækker at betale ét stort beløb i tilfælde af, at uheldet er ude, eller om du i stedet ønsker at fordele en større udgift over hele året. Du kan læse mere om, hvordan du sparer flest penge på din bilforsikring med din selvrisiko på Samlino.dk/blog/guide-til-valg-af-selvrisiko.
For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov korrekt, er det nødvendigt, at du oplyser følgende:
Generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere med det formål at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.
Er du over 18, kan du tegne forsikring ved de fleste selskaber. Der er dog nogle, eksempelvis LB-gruppen og Popermo, der kræver, at du er medlem af en bestemt faggruppe. Er du ikke det, kan du desværre ikke tegne en forsikring til din bil hos netop dette forsikringsselskab. Du bliver dog også bedt om at oplyse din faggruppe, når du skal sammenligne bilforsikringer hos Samlino.dk. På den måde undgår du at se forsikringer, du ikke vil kunne tegne.
Ja, der er stor forskel på tværs af selskaberne. Ikke blot på prisen, men også på hvordan de enkelte selskaber fastsætter prisen. Nogle selskaber går eksempelvis langt mere op i alder end andre, og dette er reelt tilfældet ved de fleste parametre, som er bestemmende for prisen på forsikring til bil. Derfor er det netop vigtigt, at du sammenligner forsikringer på baggrund af dine helt egne behov. Er du eksempelvis ung, kan det være en stor fordel at vælge et selskab, som ikke lægger så stor vægt på alderen. Ligeledes er det eksempelvis en fordel at vælge et selskab, der belønner skadefri kørsel med en lav præmie, hvis du har kørt i mange år uden skader. Du kan sammenligne bilforsikringer på denne side, så du kan skille de billige forsikringsselskaber fra de dyre.
Du bør foretage et bilforsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan variere en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på forsikring til bilen, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.
Flere af vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at samle sine forsikringer hos ét selskab. Ofte viser det sig, at det bedst kan svare sig at håndplukke forsikringerne blandt de forskellige forsikringsselskaber. Det skal dog bemærkes, at man kan få andre fordele end bare prisen ved at samle sine forsikringer hos ét selskab. Det bliver eksempelvis væsentligt mere overskueligt, når der kun kommer en regning ind af døren for dine forsikringer. Flere selskaber tilbyder også bankservice, hvor du kan få fordele, blandt andet en speciel kundestatus, hvis du samler alt, du kan, hos selskabet. Vi holder hele tiden et vågent øje med priserne på bilforsikring og alle de andre forsikringer, så hvis du vil være informeret om det sidste nye på forsikringsmarkedet, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev, så du får nyheder om blandt andet forsikring og telemarkedet direkte i din mailindbakke.
Du bør foretage et bilforsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan variere en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på forsikring til bilen, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.
Ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre under kørsel. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så du kan reelt spare nogle penge ved at vælge denne fra. I de fleste tilfælde kan det dog anbefales at have en kaskoforsikring til bil, da den dækker skader på din egen bil og kan være en stor tryghed i din daglige kørsel.
De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan være ting som vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm. Det kan være en god idé at inkludere dem i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude, og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil, og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke.
Har du allerede eller skal du have en bilforsikring? Så kan det være en god idé at udregne prisen på autoforsikring til bilen. Prisen afhænger nemlig af en lang række faktorer, og selskaberne ændrer hele tiden deres priser. Vil du gerne være sikker på, at du har Danmarks billigste bilforsikring til dine behov, bør du derfor regelmæssigt udregne prisen på din autoforsikring. Vores prisberegner er gratis, hurtig og enkel at benytte - du kan prøve den af på denne side.
Som udgangspunkt dækker din bilforsikring kun dig, som er primær bruger af bilen. Det vil sige, at hvis en ekstern person bruger bilen fast, skal det pågældende forsikringsselskab have besked. Hvis ikke der gives besked, dækker forsikringsselskaberne ikke, hvis den eksterne bruger af bilen kommer ud for et uheld. Desuden er det at omgås loven at få andre til at registrere bilen i sit navn, så man bør altid takke nej til at lade forældre eller andet hjælpe dig med at få en billigere forsikring til bil, da det kan give store bøder og, i værste fald, fængselsstraf.
Ja, hos de fleste selskaber er dette muligt. De fleste forsikringsselskaber gør det muligt at viderebringe din anciennitet og skadeshistorik fra dit tidligere forsikringsselskab. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få en dyrere bilforsikring, hvis du vælger at skifte forsikringsselskab i tide og utide. Oftest er det eneste, du skal gøre, at indtaste policenummeret og navnet på dit tidligere forsikringsselskab. Hvis du har haft et år eller flere uden forsikring til bil, bør du tjekke op på din udbyders regler for dette.
Ved at indhente tilbud på forsikringer til bil gennem sammenligning af bilforsikringsmarkedet opnår du adskillige fordele. Udover, at du får en bilforsikring til den bedst mulige pris, sikrer du dig også, at du har en forsikring, der dækker i forhold til dine behov. Kort sagt får du den rigtige forsikring til dig og din bil ved at sammenligne bilforsikringer. Ydermere kan forsikringsmarkedet være en jungle at finde rundt i, og det kan kræve meget tid at indhente priser fra samtlige selskaber. Med en sammenligning sparer du dermed tid ved ikke at skulle indhente priser for samtlige selskaber på markedet. Du kan sammenligne bilforsikring hurtigt og let ved at trykke på knappen øverst på siden.
Det er de færreste udbydere, der lader personer med registrering i RKI / Experian tegne en forsikring hos dem. Dog er det altid en god idé at forhøre dig hos de forskellige udbydere omkring deres regler for dette, da du, hvis du er heldig, kan få en rimelig bilforsikringspris.
Hvis du leaser din bil, forsikrer du ofte din bil, ligesom hvis du havde købt en. Ligeledes skal du beregne prisen på forsikring til bilen og finde den mest fordelagtige assurance for dig. Nogle leasingforhandlere har særaftaler med forsikringsselskaber, så det er altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler, inden du køber.
Før du går i gang med at sammenligne bilforsikringer, bør du læse nedenstående afsnit, om hvordan dine behov skal sætte rammerne for dit valg. Det er smart at sammenligne priser på markedet, men det er ligeledes vigtigt, at du har nogenlunde styr på, hvad du søger ud over den nøgne pris. På den måde begrænser du udvalget, hvorefter du på simpel vis kan finde den billigste bilforsikring, der samtidigt lever op til dine individuelle kriterier / behov.
Din bilforsikring skal helst være så billig som muligt, men derfor skal du stadig stille krav til, hvad den skal kunne dække. Prisforskelle på forsikringerne forekommer blandt diverse udbydere af produktet, og her er en væsentlig faktor altså omfanget af, hvad bilforsikringen dækker. Nogle indeholder ekstra bilforsikringsdækning til samme eller lidt højere pris, hvor andre kravler op af prisstigen ved eventuelle tilkøbsdækninger. Om en bilforsikring er billig, er i dette tilfælde en individuel vurdering.

Eksempel: Hvis Person A ønsker en fuld kasko med vejhjælp, og Person B blot ønsker en delkasko, som er mere begrænset, vil Person B højst sandsynligt finde den billigste løsning blandt de to. Hvis Person A sammenligner priser på kaskoforsikringer med vejhjælp, ender han med at betale mere end Person B, men Person A finder alligevel en billig bilforsikring blandt de forsikringspolicer, der samtidigt lever op til personens krav om dækning.
Det første, du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er (naturligvis) din bil. En lang række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris). Om din bil skal du kunne oplyse, hvilket mærke, hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant, den har. Forsikringsselskaberne vil gerne vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det er lettere at beregne, hvad det ville koste at forsikre den. Særligt bilens årgang kan være betydelig, siden det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning. En ældre model medfølger en større sandsynlighed for, at reservedelene til reparation er sjældnere og dermed dyrere for selskaberne.
Det antal kilometer, du regner med at køre pr. år, har også en indflydelse. Når din forsikringspræmie beregnes, indgår en masse risikofaktorer, hvor det altså giver god mening, at der er større chance for skader på din bil, jo oftere den befinder sig i trafikken. Folk, der blot kører et par gange om måneden, har bedre udsigt til en billig bilforsikring, da de ikke bliver eksponeret for særligt meget trafik.
Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringens pris. Eksempelvis indikerer et større antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem forskel på postnumre i Danmark. Din alder er en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen.
Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode førere, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader du har haft inden for et antal år - dette kan nemlig sige en del om din risiko for fremtidige skader. Gennem vores sammenligningstjeneste skal du eksempelvis vælge, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

Det er vigtigt at vide, hvad en skade omfatter i denne sammenhæng. Et punkteret dæk eller en lille ridse i sidedøren tæller ikke som en skade, hvis du har fået en hurtig reparation på værkstedet efterfølgende uden at melde det til dit forsikringsselskab. Den gode bilist kan altså godt have kørt over et par kantstene igennem tiden og stadig få en meget billig bilforsikring – skadeshistorikken er som oftest baseret på de registrerede skader, hvor forsikringen skulle dække et større beløb end den betalte selvrisiko.
DDet er alligevel muligt for dig at have indflydelse på din årlige forsikringspræmie. Om du har kørt skadefrit i de seneste 7 år eller ej, vælger du selv din ønskede selvrisiko. Hvis du skruer op for din selvrisiko, falder den månedlige/årlige pris – på den kan du styre i retning mod en billig bilforsikring. Den normale selvrisiko ligger på 4.000 kroner, men du kan oftest justere denne op eller ned alt efter, hvor meget du ønsker at betale i tilfælde af, at din bilforsikring skal dække en skade. Her skal du være opmærksom på, at den årlige pris ændrer sig følgelig. Ved en lavere selvrisiko skal du punge ud med færre penge, hvis skaden skulle ske. Det vil sige, at forsikringsselskabet skal betale mere, hver gang du bakker ind i en anden parkeret bil. I sådan et tilfælde ville det være mindre profitabelt for forsikringsudbyderen, hvorfor der opkræves en større pris for bilforsikringen med lavere selvrisiko.
På jagten efter den billigste bilforsikring kan man, som tidligere nævnt, filtrere sin søgning gennem ønskede tilkøbsdækninger og -forsikringer. Blandt valgfrie dækninger kan du sammenligne kaskodækning, vejhjælpsdækning og en del flere. Sammenlign derudover priser efter dine behov for tilkøbsforsikringer, herunder tilkøb af biltab (dækker bilen ved røveri/tyveri) og forsikring af førere under 25 år – denne dækker eksempelvis dine børn, hvis de låner bilen. Der findes en række andre typer af ekstra dækninger, som du kan tjekke ud i vores prisberegner. Hvis du taster dine oplysninger ind i vores formular og gennemgår vores sammenligningstjeneste, kan du frit til- og fravælge dine ønsker samt læse om hver af dem. Forsikringspræmien svinger på baggrund af dit valg af tilkøb, så det er betydningsfuldt, at man hverken vælger overflødige tilkøbsforsikringer til eller undværer de nødvendige af salgsen. Det er i hvert fald anbefalet til dem, der er på udkig efter Danmarks billigste bilforsikring.
Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: ABC Forsikring, Alm. Brand, AutoBranchen Danmark Forsikring, Bauta Forsikring, Codan, FDM Forsikring, GF Forsikring, Gjensidige, Global Forsikring, IDA Forsikring, IF Forsikring, Købstedernes Forsikring, Lærerstandens Brandforsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Nykredit Forsikring, Popermo Forsikring, Runa Forsikring, Topdanmark og Tryg.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev