Cruella: En skurk kommer til verden

|Posted by | TV
Samlino.dk kommer igen med en anbefaling til dig, der mangler en underholdende film til de lange sensommeraftner. Cruella er snart aktuel på Disney Plus, og du kan se eller gense den gamle skurkeklassiker – Cruella de Vil.

Emma Stone folder sit kæmpemæssige skuespiltalent ud i denne film om en af de mest ikoniske og iøjnefaldende skurke fra Disney-universet – Cruella de Vil. Vi husker alle sammen animationsfilmen fra 1961, hvor hun gjorde sin entre i 101 Dalmatinere. Nu er hun tilbage i sin helt egen film, hvor vi får baggrundshistorie om den unge pige Estella, der slet ikke har noget behov for at gøre dalmatinere fortræd. 27. august får filmen premiere på Disney Plus, så du kan læne dig godt tilbage i sofaen og se Cruella de Vil blive skabt. Hello cruel world!

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Hvad skal jeg vide om Cruella?

Cruella-karakteren er spillet af den amerikanske skuespillerinde Emma Stone, der af de fleste nok huskes bedst for sin rolle i La La Land (2016). Selvom Cruella er en britisk karakter, så er hun aldrig blev portrætteret af en britisk skuespillerinde. Karakteren husker vi alle sammen som storrygende i tegnefilmen fra 1961, men Emma Stone må ikke ryge i den nye film. Disney har siden 2007 bandlyst deres karakterer for at ryge på skærmen, hvilket gør, at Cruella har en dårlig vane mindre.

Det er desuden Disneys andet forsøg på at lave en skurkefilm baseret på deres klassiske tegnefilm, hvor Maleficent (2014) var den første.

Filmen er instrueret af Craig Gillespie, der fik sit helt store gennembrud med den anmelderroste I, Tonya (2017). Manuskriptet af skrevet af både Dana Fox og Tony McNamara. Dana Fox har primært beskæftiget sig med romantiske komedier, hvor Tony McNamara har været lidt mere forbi drama-genren. Det viser med al tydelighed, at Disney forsøger at fange både det komiske og det dramatiske i Cruella-filmen.

En af de andre højtstående skuespillere på rollelisten af Emma Thompson, der skal spille den onde baronesse. Det var en af de svære roller at besætte, hvor både Nicole Kidman, Julianne Moore, Charlize Theron og Demi Moore alle var i betragtning til rollen.

Filmen har mode som et af omdrejningspunkterne, og derfor har Craig Gillespie fået en ægte modedesigner til at hjælpe med kostumerne. Jenny Beavan huskes specielt for kostumerne til filmen Mad Max: Fury Road (2015), og hun kom lidt på overarbejde til Cruella. Hun lavede intet mindre end 277 kostumer til filmen, hvoraf 47 af dem gik til Cruella de Vil.

Hvad handler Cruella om?

Før Cruella de Vil så dagens lys og jagtede dalmatinere, havde en ung pige kaldet Estella en anden drøm. Hun drømte om at blive modedesigner. Estella viser starten af filmen, at hun har enorme talenter, når det kommer til at designe og skabe tøj og kjoler. Men livet er generelt imod hende, så drømmen bliver aldrig en realitet for Estella. Hun er forældreløs i en alder af 12, som betyder, at hun ender på børnehjem og har ingen penge. Hun ender derfor i noget kriminalitet med hende to venner Horace og Jasper. Den kriminelle vej fører hende ind i den rige og glamourøse verden, som får hende til at tænke på, om livet måske har mere at tilbyde hende. Hun får i hvert fald muligheden for at vise omverdenen hendes særlige talenter for at designe tøj. Det store spørgsmål for Estella er, hvad og hvor meget det vil kræve af hende for at blive en fasttømret del af den lille, elitære gruppe i London?    

Hvorfor blev Cruella udskudt?

Den primære årsag til, at filmen blev rykket fra 23. december 2020 og til 27. august 2021, er, at coronapandemien gjorde det vanskeligt at få filmen færdig til tiden.

Der er dog også en lidt sjovere årsag til, at filmen blev udskudt, hvilket falder tilbage på en Spice Girls koncert i London, hvor en helt bestemt person kom til skade.

Emma Stone, filmens hovedrolle, brækkede nemlig armen til en Spice Girls koncert, hvorefter hun udskudte filmproduktionen med et par måneder, før hun var færdig med sin genoptræning. Emma Stone var selv ude i medierne og fortælle, at hun dagen før Spice Girls koncerten gik med støvler på et glat trægulv og gled – hvilket var årsagen til den brækkede arm. Armen blev dog først røntgenfotograferet efter koncerten, og det får de fleste til at tænke, at uheldet skete under et af de store 90’er numre fra den populære pigegruppe.

Er der tydelige referencer i Cruella til 101 Dalmatinere?

Noget af det bedste ved et remake eller en spin-off på en anden film er referencerne til den originale. Og der blev de små filmelskere forkælet for der kom lidt hist og her. Både Cruella de Vils båthorn i hendes bil var det samme som i tegnefilmen. Og en af skurkene fortæller om, hvordan hunde altid ligner deres ejere, hvilket Pongo også fortæller i originalen.

På et tidspunkt i filmen ser vi Cruella sidde på et hotelværelse og se Alfred Hitchcooks Lifeboat (1944), hvor skuespillerinden Tallulah Bankhead ses. Hun er den officielle inspirationskilde til den originale Cruella-karakter, hvilket er en fin lille detalje at få med.

Samlino.dk kommer med de varmeste anbefalinger til dig, der mangler en ny film at kaste dig over. Det er ikke vigtigt, om du har set den originale tegnefilm om Cruella, da det stadig er en underholdende film, hvor skuespillet fra specielt Emma Stone er helt i verdensklasse. 27. august kan du kigge forbi Disney Plus og se Cruella.

Få en Disney Plus-konto Opret en Disney Plus-konto i dag og få adgang til de bedste film og serier

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *