Det låner danskerne penge til i 2021

|Posted by | Lån

Rigtig mange danskere vælger at låne penge. Det kan være alt fra renovering, rejse, tandlæge til billån og samlelån. Og 2021 er bestemt ikke en undtagelse. Men hvad lånes der egentligt penge til i det nuværende år? Hos Samlino.dk har kigget vores statistikker igennem, og er kommet frem til populære låneformål.

Billån

Noget af det danskerne låner flest penge til i 2021, er billån. Faktisk er det omkring 18% af alle Samlino.dk’s låneansøgere, der skulle låne penge til bilkøb. At have mulighed for at eje en bil til at komme fra A til B, gør mange danskeres hverdag meget nemmere, derfor står investeringen i en bil højt på ønskesedlen. Dog behøver der ikke at være langt fra ønske til handling, hvis du spørger os. Men det kan være dyrt at foretage sig et bilkøb – uanset brugt eller ny bil – og det er er de færreste, som har så mange penge til at stå på kontoen. Derfor kan et billån være en god løsning for dig, som ønsker en bil at køre rundt i, men ikke har lyst til at vente på en færdiggjort opsparing.

Ønsker du at optage et billån? Det tager kun 3 minutter

Renovering og indretning af hjemmet

Ligesom i 2020 er renovering en af de de store låneposter på danskernes liste. Indtil videre lyder procentdelen af lån til renovering på 12,8%. Derudover har 10,2% af Samlino.dk’s låneansøgere ønsket at låne penge til indretning af hjemmet. Lægges de to tal sammen giver det 23% af alle låneansøgere. En af de store grunde hertil er corona pandemien samt den lange nedlukning indtil foråret 2021, hvor størstedelen af den danske befolkning var hjemsendt. I takt med at vi tilbringer mere tid derhjemme, har vi både fået øje på og tid til alle de udskudte projekter og renovering, som der måske ikke var tid til førhen.

Elektronik og hårde hvidevarer

Elektronik og hårde hvidevarer er også en post, som danskerne har lånt penge til i 2021. Indtil videre fylder posten 5% af lånene hos Samlino.dk’s låneansøgere. Der findes adskillige grunde til at erstatte elektronik såvel som hårde hvidevarer. Særligt i forbindelse med mere hjemmearbejde, har det eventuelt været en nødvendighed at udskifte sin elektronik. Det kan være, at du ønsker udskiftning af hårde hvidevarer i forbindelse med renovering, eller at du blot ønsker et mere miljøvenligt alternativ. Derudover findes der muligheden, at din elektronik og/eller dine hårde hvidevarer er udskiftnings værdige og dermed bliver erstattet af nyt.

Samlelån

16 % af de Samlino.dk’s låneansøgere har i 2021 foretaget et samlelån. Fordelen ved et samlelån er, at du har muligheden for at samle dine eksisterende lån hos én låneudbyder frem for flere. Desuden er det en nem måde at sikre en lav rente, idet du kun skal forholde dig til den rente, din valgte bank har, hvortil du slipper for alle de svingende renter fra flere forskellige banker. Samlelån er blevet en populær låneform, og allerede fra sidste år er posten steget fra 14,5% til 16% af låneansøgere hos Samlino.dk. Begrundelsen dertil er, at du gør oversigten over dine lån mere overskuelig, og du dermed kan vende øjet tilbage mod din privatøkonomi.

Saml dine lån nu! Få et uforpligtende tilbud her

Bryllup

I kølvandet af corona pandemien låner danskerne endvidere penge til bryllup. Dog er det en utrolig dyr begivenhed for mange danskere at finansiere ud af deres privatbudget. Derfor kan en løsning være at optage et bryllupslån, som er udarbejdet specifikt til dig. Af alle Samlino.dk’s låneansøgere har 2,9% lånt penge til bryllup i 2021.

Med et bryllupslån har du muligheden for at afholde dit drømmebryllup på den perfekte dato, og derefter betale det af over en længere periode. En fordel er desuden, at du til dels selv kan bestemme rammen for tilbagebetalingen og tilpasse lånet ud fra din økonomisk formåen, så du har mulighed for at tilbagebetale hver måned.

Lån penge til dit specifikke formål Sammenlign kvit og frit på Samlino.dk!

Kilder: Samlino.dk

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *