Disney+ og Star Wars: En galakse langt, langt væk – kommer hjem til dig!

|Posted by | Aktuelt, Nyheder, TV
Tags: , , , ,

Skaberen af Star Wars, George Lucas, havde en god dag på kontoret, da han solgte sit livsværk til Disney i 2012. Indtjeningen lød på 28 milliarder kroner, hvilket gav Disney fuld rådighed over franchisen. Hvad har de så gjort, og har de fået pengene tjent hjem igen? 

Få en Disney+-konto Har du også lyst til at se Star Wars og meget andet? Så opret dig på Disney+ i dag.

Lyssværd, skæve familierelationer og sjove navne – men faktisk får du meget, meget mere i det opslugende film- og serie-univers, Star Wars. Faktisk har Disney udviklet på noget magisk, siden de fik nøglerne til universet af George Lucas for 9 år siden. De tog hurtigt ejerskab over franchisen og har skabt endnu flere episke fortællinger fra galaksen, der ligger langt, langt væk.

Når man taler om streamingtjenesten Disney+i, så kan man næsten ikke komme udenom Star Wars-underkategorien, som man finder på startsiden. Her får du en guide til Star Wars, og du vil blive taget i hånden og ført gennem den originale saga og frem til i dag, hvor du kan opleve Star Wars på serie. Disney+ bringer hele galaksen alt dette hjem til dig. 

Til dig, der heller ikke kan få nok af streaming, men ikke har råd til det hele: Gratis streamingtjenester i Danmark

Det klassiske univers

“Luke, I am your father!”, har de fleste nok stiftet bekendtskab med før eller siden – og selvom dette legendariske citat fra The Empire Strikes Back har mere end 40 år på bagen, så er filmen stadig betragtet som en af de mest ikoniske film nogensinde – og bliver af filmnørder anset som en “perfekt” film.

George Lucas’ originale saga er også at finde på Disney+, så du kan tage med Luke Skywalker på eventyr og opdage Kraften. Det er et godt sted at begynde sin kærlighedsaffære med Star Wars.

  • A New Hope (1977)
  • The Empire Strikes Back (1980)
  • Return of the Jedi (1983)

Sammenlign streamingtjenester Få et hurtigt overblik over 19 streamingtjenester

Det nye Star Wars

Når du er blevet opslugt af karaktererne og har slugt de 3 første film, så er du klar til at se de næste.

I slutningen af 1990’erne og starten af 2000’erne følte George Lucas, at han havde brug for at skabe endnu en trilogi, der foregår en del tid, før Luke Skywalker og hans nemesis, Darth Vader, svingede lyssværdene i en hæsblæsende duel. Så vi kommer til at møde en ung Obi-Wan Kenobi (Lukes læremester) og hans protegé, Anakin Skywalker, der senere skulle vise sig at være i kontakt med den mørke side af Kraften. 

  • The Phantom Menace (1999) 
  • Attack of the Clones (2002)
  • Revenge of the Sith (2005)

Disney+ fik en ny sektion i februar, der betyder mere indhold til dig!

Så fik Disney rettighederne, og de tilføjede en spritny trilogi til samlingen, der blev skabt på baggrund af George Lucas’ karakterer og idéer, men udført af J. J. Abrams. I den nyeste saga fra Star Wars følger vi den kvindelige hovedperson, Rey, der lærer at styre Kraften og kæmper for balance i galaksen mod mørkets fyrste, Kylo Ren. Og der kommer et par gensyn med karakterer fra den originale saga – hvilket man godt kan glæde sig til.

Find bredbånd til streaming Har du også brug for mere data til streaming? Her kan du sammenligne priser på bredbånd.

  • The Force Awakens (2015)
  • The Last Jedi (2017)
  • The Rise of Skywalker (2019)

Udover en trilogi har Disney leveret et par spin-off-film – og der er mange flere på vej i støbeskeen. I de to foreløbige film følger vi bl.a. missionen Rogue One, hvor en gruppe soldater skal skaffe planerne til Dødsstjernen. Denne film skulle gerne binde Revenge of the Sith og A New Hope sammen – hvilket den gør på smukkeste vis. Den anden film handler om en ung Han Solo, som vi stifter bekendtskab med i den originale saga, hvor Harrison Ford udødeliggjorde karakteren. 

  • Rogue One (2016)
  • Solo (2018)

Animation fra Star Wars

Børn og barnlige Star Wars-entusiaster kan også blive underholdt med animations-serien Star Wars: The Clone Wars, hvor der ligger 7 sæsoner. Desuden er der også Star Wars: Resistance, som har 2 sæsoner og Star Wars: Rebels, som har 4 sæsoner. Der er også meget andet, som man kan give sig i kast med. 

Serie-succes
I forbindelse med Disney+-lanceringen i USA, så fik Jon Favreau mulighed for at skabe noget lækkert for alle Star Wars-fans verden over – og han skuffede ikke. Serien The Mandalorian skabte store overskrifter – allerede inden streamingtjeneste var kommet til Danmark. Og danske Star Wars-elskere kunne i midten af september 2020 endelig opleve dusørjægeren, Mandalorian, og The Child cruise gennem galaksen. Den anmelderroste serie kunne runde 2. sæson af i slutningen af 2020, og sæsonen er nu nomineret til en prestigefyldt Golden Globe i kategorien “Bedste Dramaserie”. 

Er du mere til superhelte eller prinsesser? Så læs mere om Disney+ og det fantastiske indhold her.

Har du svært ved at få styr på rækkefølgen, du skal se tingene i? Det forstår vi godt, og det er lige med at holde tungen lige i munden. Hvis du gerne vil se film og serier i kronologisk rækkefølge, så får du den komplette liste her. Nu kan dit marathon begynde!

  • The Phantom Menace (1999)
  • Attack of the Clones (2002)
  • (Star Wars: The Clone Wars-serien(2008-2020) – ligger her et sted)
  • Revenge of the Sith (2005)
  • Solo (2018)
  • (Star Wars: Rebels (2014-2018) – ligger her et sted)
  • Rogue One (2016)
  • A New Hope (1977)
  • The Empire Strikes Back (1980)
  • Return of the Jedi (1983)
  • (The Mandalorian (2020-? Serien ligger et sted imellem)
  • The Force Awakens (2015)
  • The Last Jedi (2017)
  • (Star Wars: Resistance (2018-2020) – ligger et sted imellem)
  • The Rise of Skywalker (2019)

Så til det store spørgsmål, om det har været en god investering af Disney at betale det kolossale beløb til George Lucas i 2012, er der kun at sige ja. Den nyeste trilogi har alene tjent over 26 milliarder ind på box office verden over. Derudover kommer fortjeneste på merchandise, spin-off-film og alt det andet. Det hele fortæller historien om en verden, et univers og et samlingspunkt – hele verden kan ikke få nok af Star Wars, og det forstår vi godt. Skal du ikke hoppe med på bølgen?

Må Kraften være med dig, når du får et Disney+ login og tager ud i rummet og til en galakse langt, langt væk.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *