Kortlægning: Sådan er Danmarks regioner dækket ind på bredbånd

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: ,

langsomste internet

Vi har på Samlino.dk undersøgt og kortlagt de danske bredbåndsforhold, så du kan se, hvor godt din region klarer sig i landets bredbåndsdyst over dem alle! Læs med og find ud af, om du hører til den region, der er bedst dækket ind på bredbåndsteknologierne xDSL, COAX og/eller Fiber i landet.

Tjek bredbånd til min adresse Sammenlign +30 selskaber på 2 min.

Noget af det værste, der findes, er en dårlig internetforbindelse, dvs. en ustabil bredbåndsdækning. Det kan vi godt blive enige om. Specielt er en ustabil bredbåndsdækning irriterende at opleve i en tid, hvor internettet integreres i stort set alle vores daglige gøremål.

Vi danskere er nemlig gode til at bruge internettet i dagligdagen, og derfor kan ustabile netværksforhold være særligt irriterende.

Således viser tal fra Danmarks Statistik, at mens der for 10 år siden var 12% af danskerne mellem 16-74 år, der aldrig havde været på internettet, er der nu kun 2% af danskerne (mellem 16-74 år), der aldrig har været på internettet. Det er uden tvivl en kraftig reduktion, og stort set alle danskere er nu på internettet.

Grafen herunder (bearbejdning af tal fra Danmarks Statistik) viser en tydelig tendens i danskernes internetvaner:

Internetforbrug Danmark

Undersøgelse: Se din regions bredbåndsdækning

Selvom vi danskere er gode til at bruge internettet i vores daglige gøremål og samtidig generelt nyder godt af en stærk bredbåndsinfrastruktur, er der dog stor forskel på internetdækningen fra region til region i landet.

Din bredbåndsdækning afhænger nemlig af din adresse, og der er altså stor forskel på, om den ligger på Sjælland eller i Syddanmark – se, hvordan de forskellige regioner klarer sig i tabellen herunder:

Oversigt over regionernes forbindelser
Regioner Alle fastnet-teknologier Kobbernet (xDSL) Kabel-TV Fast-trådløst Fiber
Region Syddanmark  92,72 %  95 %  66 %  1 %  72 %
Region Hovedstaden  91,88 %  96 %  68 %  2 %  63 %
Regionen Midtjylland  91,68 %  94 %  59 %  10 %  70 %

Region Nordjylland
 89,92 %  94 %  59 %  9 %  72 %
Region Sjælland  83,04 %  96 %  58 %  11 %  48 %
  • Kilde: Tjekditnet.dk – Data indhentet d. 12. april, 2019

Udbredelsen af fiber overhaler kabel-TV

Som du kan se i tabellen herover, er fiber ved at overhale kabel-TV (også kaldet COAX) i dækningsgraden i de forskellige regioner.

Faktisk er udbredelsen af fibernettet nu større end teknologikonkurrenten kabel-TV i Jylland og Syddanmark, mens den fortsat er mindre udbredt end kabel-TV i Region Hovedstaden, herunder Taastrup og København, og Region Sjælland – altså Sjælland.

På grafikken herunder kan du tydeligt se de forskellige regioners tilslutning til fibernettet, der anses for at være fremtidens bredbåndsteknologi qua dens evne til at levere en stabil og høj download- og uploadhastighed:

Konklusion: Region Sjælland er bagud på bredbåndstilslutningen!

Som det kan ses på ovenstående grafik og tabel, er Region Sjælland samlet set den region med den dårligste dækning af / tilslutning til de nuværende fastnet-teknologier i Danmark. Region Sjælland har en dækningsgrad til alle fastnet-teknologier på 83,04% – det er ca. 7 procentpoint mindre end den 2. mindst tilsluttede region, Region Nordjylland, hvor den største by er Aalborg.

Når vi skriver samlet set, skyldes det, at Region Sjælland egentlig er fint med på tilslutningen til det traditionelle telefonstik (DSL), mens regionen ligger i den lave ende på tilslutningen til kabel-TV og altså er den store taber på tilslutningen til fibernettet, der, som tidligere nævnt, anses for at være fremtidens bredbåndsteknologi.

Således er blot 48% af adresserne på Region Sjælland tilsluttet til et fibernetværk.

Ovenstående konklusion udspringer af Energistyrelsens database tjekditnet.dk, hvor tele- og internetudbyderne har oplyst, hvilke internethastigheder og -teknologier de kan levere til en given adresse i Danmark.

Region Syddanmark kommer ud som vinderen i undersøgelsen

Region Syddanmark og Region Nordjylland ligger derimod i front på fiberdækningen, hvor hele 72% af befolkningen har mulighed for at få en lynhurtig forbindelse igennem fibernettet.

Faktisk kommer Region Syddanmark samlet set bedst ud af undersøgelsen. De har nemlig en tilslutningsgrad til DK’s fastnet-teknologier på hele 92,72%.

Det er ca. 10 procentpoint bedre end Region Sjælland! Bor du i København, kan du tjekke internet her.

Hvordan er din adresse dækket ind på bredbånd?

Hvis du vil vide, hvorvidt du har de bedste forudsætninger for en internetforbindelse uden negative og ustabile udsving, så skal du blot trykke på knappen herunder.

Så finder vi internettilbud til din unikke adresse, så du kan se, hvilke bredbåndsløsninger du kan modtage.

Find internet til min adresse Sammenlign markedet på 2 min.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *