Har du husket EU data til din rejse?

|Posted by | Mobilabonnement

Efter corona pandemien er lysten til at rejse blevet større blandt danskerne. Hvad er bedre end at tage julen under armen og rejse ud. Måske vil du væk fra kulden, og planlægger en ferie sydpå? Eller hvad med at tilbringe dagen på de skønne skibakker og nyde en varm kop kakao om aftenen? Uanset feriedestination vil du helt sikkert gerne have din mobiltelefon med. Men rækker dit mobilabonnement overhovedet til udlandet? Og har du inkluderet EU data? Det kan nemlig ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du er opmærksom på dit abonnement. 

Tjek dit mobilabonnement

Inden du rejser, bør du tjekke op på, hvad der er inkluderet i dit mobilabonnement. Det er meget forskelligt, om roaming i EU er medregnet i et mobilabonnement, eller om det er en tillægsydelse. Husk derfor altid at sikre dig, at du har EU roaming, hvis du vil bruge mobilen i udlandet. 

Skal du rejse inden for EU, vil mobilselskaber ofte have en grænse for, hvor meget data du kan bruge uden at betale ekstra. Overskrides denne grænse, risikerer du at betale mange penge. Rejser du derimod uden for EU, kan priserne på roaming være meget høje uanset abonnement. Her skal du i mange tilfælde betale for roaming. Dog tilbyder nogle udbydere roaming på populære feriedestinationer såsom USA, Thailand og lignende.

Når du krydser grænser inden for såvel som uden for EU, er dit teleselskab forpligtet til at informere dig via SMS om priser for SMS, opkald samt forbrug af data i det pågældende land. Du bliver endvidere gjort opmærksom på den mængde data, du kan bruge inkluderet i dit abonnement. I SMS’en vil du ofte finde et link, hvor du kan følge dit dataforbrug, imens du er i udlandet. Opbruger du alt inkluderet data i dit mobilabonnement, er der fastsat et prisloft, som dit mobilselskab højest kan opkræve dig for. Prisloftet er på 465 kr.. Endvidere skal dit mobilselskab automatisk spærre for dit dataforbrug, når loftet er nået. Ønsker du at få genåbnet dit mobilabonnement, kan du indgå en aftale med din udbyder. Dette gælder både inden for og uden for EU.

Nogle teleselskaber sørger dog for, at du modtager en SMS, når du er ved at have opbrugt alt dit data, således at du ikke ubevidst bruger mere, end der er inkluderet i dit abonnement. Vi anbefaler alligevel, at du altid holder øje med dit dataforbrug i udlandet, så du ikke kommer hjem til en høj mobilregning.

Tillægsydelser

Inden du fastlægger dig på ét mobilabonnement, er det en god idé at undersøge, hvilke andre tillægsydelser, der vil være smart at have inkluderet i prisen for dig. Flere af udbyderne er begyndt at tilbyde tilvalgspakker, så deres kunder for mere for samme pris. Herunder finder du eksempelvis EU data, streaming- og musiktjenester, som er yderst populære blandt forbrugerne. Så hvis du alligevel benytter og betaler for ovenstående ydelser, bør du overveje en kombination. Her kan være mange penge at spare.

Desuden kan du med fordel downloade musik, film og serier på din mobil eller tablet, inden du rejser. Herved du ikke bruger data på at streame dit indhold i udlandet. En anden fordel dertil er yderligere, at du kan se dit indhold på flyet, hvor det kræves, at din mobiltelefon er på flytilstand.

Kombiner mobilabonnement og musik

Find det billigste mobilabonnement til dine behov

Der er utallige mobilabonnement, og de findes i forskellige prisklasser. Derfor anbefaler vi, at du altid sammenligner markedet. På Samlino.dk kan du nemt og danne dig et klart overblik på under 2 minutter. Vi hjælper dig med at finde det perfekte mobilabonnement til dine behov.

Find mobilabonnement med EU data Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *