Har du styr på din husforsikring?

|Posted by | Forsikring, Husforsikring

Er du husejer? Så har du sikkert en husforsikring. Men ved du egentligt, hvad den dækker, og hvad du kan få dækket? Der findes utallige tilvalg inden for husforsikring, og derfor bør du genoverveje din nuværende husforsikring. Dog kan det være en jungle at finde den rigtige. Vi har her lavet en guide til dig, så du kan blive klogere på dit valg.

Hvad er en husforsikring?

En standard husforsikring dækker:

  • Brand
  • Indbrud
  • Retshjælp
  • Sne-, frost, og vandskader
  • Psykologisk krisehjælp

Ønsker du en højere dækning end den normale basispakke, tilbyder de fleste forsikringsselskaber udvidelsespakker, hvor du kan få dækning af:

Stikledninger og kabler

Dækker blandt andet udgifter til fejlsøgning og reparation. Det kan selvsagt være svært at vide, hvordan tilstanden er på skjulte rør samt kabler. Desuden kan skader på disse være meget dyre, ikke mindst fordi de kan medføre betydelige skader på huset. Med dette tilvalg kan du sove trygt om natten.

Svamp/insekt

Dækker skader der er forårsaget af insekter og svamp. 
Både insekter og svamp kan angribe dit hus og dermed ødelægge træværket. Det kan ske for nye såvel som gamle huse, og det er ofte meget dyrt at udbedre.

Råd

Dækker skader på træ og murværk forårsaget af råd, såfremt bære- og funktionsevnen på det angrebne er forringet i et sådant omfang, at reparation/udskifting er nødvendigt. Råd er skader på træ, der skyldes svampe og/eller bakterier, som langsomt ødelægger træet. 

Udvidet vandskade

Dækker skader grundet vand. 
Det kan både være indtrængende vand eller opstigende vand. Skaderne behøver ikke at være opstået i forbindelse med et sky- eller tøbrud.

Kosmetisk

Dækker kosmetiske skader ved bestemte typer af skader.
Det kan for eksempel være at en rørskade på dit badeværelse har forårsaget, at en række klinker og fliser har taget kosmetisk skade. I et sådant tilfælde vil tilvalgsdækningen dække udgifterne til at udskifte de pågældende klinker. Her bør du høre det pågældende forsikringsselskab om, hvilke typer kosmetiske skader de dækker, da der er stor variation fra selskab til selskab.

Skader forvoldt af dyr

Dækker skader forårsaget af nogle bestemte dyr.
Husdyr hører ikke under dette tilvalg. Det betyder, at skader forvoldt af dine husdyr ikke bliver dækket. Ved dette tilvalg vil du også skulle høre de forskellige forsikringer om deres dækning, da det varierer meget.

Derfor bør du ligeledes overveje dine behov, inden du træffer din endelig beslutning. 

Typisk er en husforsikring også en ansvarsforsikring, som dækker det ansvar, du har som husejer. En husforsikring er ikke lovpligtig, men alle husejere bør have en husforsikring, fordi du er sikret mod store udbetalinger, hvis skaden er ude.

Desuden kræver de fleste realkreditinstitutter, at du har en husforsikring, så de har en ekstra sikring i lånet på din ejendom, hvis uheldet skulle være ude. Det betyder, at hvis du har optaget et lån for at købe dit hus, er det et krav fra banken, at du har en husforsikring. 

Prisen på en husforsikring er forskellig fra hus til hus. Forsikringsselskaberne undersøger nogle faktorer, for at finde frem til netop prisen på din husforsikring. Vi finder disse informationer ud fra adressen, hvis du ønsker at lave en sammenligning på Samlino.dk.

Hvilken husforsikring skal jeg vælge?

Inden du skal tegne din husforsikring, bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige udbydere. Du kan nemlig spare mange penge med den rigtige research, da der er stor forskel på priserne hos de forskellige forsikringsselskaber. Derudover skal du være opmærksom på, hvad de enkelte forsikringer dækker, og hvor stor selvrisikoen på skaderne er. 

Hos Samlino.dk hjælper vi dig nemt og gratis til dørs med din husforsikring samt alle dine overvejelser, så du er sikker på at få alt med, som du har brug for. Så hvis du er klar til at spare penge på din husforsikring, kan du blot klikke på knappen under. Du kan også altid sammenligne din bilforsikring.

Find din nye husforsikring her Det er hurtigt og uforpligtende

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *