Hvordan klargør du din bil til vinteren?

|Posted by | Bilforsikring, Forsikring

Det er blevet mørkere udenfor, dagene føles kortere, og vi bliver mere trætte end normalt. Vi er nemlig skiftet til vintertid, og har sat uret en time tilbage. I takt med det har vi en større tendens til at vælge bilen som transportmiddel. Men flere biler på vejen resulterer desværre også i flere ulykker.

Grundene dertil kan være mange, glatte veje, mørklagte fodgængere, dæk der ikke står fast på vejen med mere, men vi bilister kan gøre vores for at øge sikkerheden i trafikken i den mørke årstid. Dertil er det vigtigt, at du gør din bil klar til vinter. Nedenfor er de vigtigste parametre, som får dig og din bil klar.

Hvad skal du huske?

Skift til vinterdæk

For at få et bedre vejgreb, og dermed undgå ulykker på de glatte veje, bør du skifte til vinterdæk. I Danmark anbefales det, at skifte til vinterdæk, når temperaturen kommer under 7 grader. En anden mulighed er også at anvende pigdæk, som er lovligt i Danmark fra den 1. november til den 15. april. 

Tjek dit dækmønster

I Danmark skal du ifølge loven minimum have 1,6 mm mønster på dine dæk. Dog anbefaler eksperter at du som minimum har 3 mm. For slidt dækmønster kan resultere i forringelse af manøvreegenskaber. Du kan nemt måle dybden på dine dækmønster med en 20-krone, som du stikker ned i dækket. Hvis teksten på mønten er dækket, er der nok mønster på dine dæk.

Smør dine låse samt dørlister

For at undgå tilfrosset bildøre, vil du gøre klogt i at smøre dørlister samt låse med olie eller silikonespray. 

Skift til frostsikker sprinkler- og kølervæske

Det er en god idé at have frostsikker sprinkler- og kølervæske, gerne ned til minus 25-35 grader. På den måde undgår du, at dine rør og beholdere i bilen springer.

Sørg for rustbeskyttelse

Vinteren er bilens værste fjende, primært grundet modtageligheden over for rust i denne årstid. Dette skyldes kombinationen af det dårlige vejr, vejsalt på vejene og vand kan gøre store skader på din bil. Derfor vil det være en god idé at foretage et en rustbehandling, inden vi går vinteren i møde for alvor.

Hvordan er du dækket?

Udover at sikre selve bilen til de vinterkolde måneder, er det ligeledes vigtigt at have styr på bilforsikringen. Ingen eller en forkert bilforsikring kan koste dig mange penge, hvis du kommer ud for et uheld. Desuden skal du overveje, om du vil have vejhjælp og/eller kasko inkluderet i forsikringen. Hvis uheldet skulle være ude, er vejhjælp godt at have, da den dækker bugsering og det, der hører til. Specielt i de kolde, glatte tider, hvor der sker flere uheld, er det en stor sikkerhed for dig som bilist, at du er dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Derfor vil vejhjælp være oplagt at tilkøbe til din bilforsikring.

Prisen på bilforsikringer afhænger meget af, hvilken bil du har. Derfor vil vi altid råde dig til at sammenligne marked for at finde den bedste og billigste til dit behov

Beregn din bilforsikring herSammenlign kvit og frit!

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *