Salget af hybridbiler stormer frem: Så meget koster de at eje om dagen

|Posted by | Bilforsikring, Billån
Tags: ,

Hybridbiler

Hybridbiler kan især betale sig, hvis du kører korte eller mellemlange ture, viser ny analyse fra Samlino.dk. Se hvad de mest populære modeller koster her.

Salget af hybridbiler er steget markant herhjemme, efter afgiftsnedsættelsen i november sidste år har ført til, at de prismæssigt er begyndt at nærme sig priserne på benzinbiler.

Den 9. november sidste år blev besluttede Folketinget at lave en afgiftsændring, der gav vind i sejlene til salg af både de ‘almindelige’ hybridbiler og de noget mere avancerede plug-in hybridbiler. 

Blandt de almindelige hybridbiler sidder Toyota tungt på markedet, hvor Toyota Yaris og den noget større Toyota Auris er blandt de mest populære modeller hos de danske hybridkøbere, mens det for de mere avancerede plug-in hybridbiler er Kia og VW Golf, der dominerer på salgslisterne. 

Vi har lavet en analyse af, hvad netop de modeller koster i daglige udgifter, og her er det tydeligt, at priserne er ved at blive konkurrencedygtige – især hvis man hovedsageligt har brug for at køre korte eller mellemlange distancer. 

Hybridbilerne er noget billigere at købe som ny hos forhandleren, og det kan mærkes på bundlinjen, hvor de koster 183 kroner og 260 kroner om dagen, mens det tal for de mere avancerede hybridmodeller Kia Vision og VW Golf ligger på henholdsvis 264 kroner og 314 kroner i daglig udgifter. 

E-Golf billigst på brændstof og sundere for miljøet

Her er det værd at bemærke, at mens Kia Vision og VW Golf begge er kategoriseret som plug-in hybridbiler, så adskiller de sig ved, at hvor førstnævnte kører de første 50 km på ren el og så skifter til benzin, så er VW Golf en ren el-bil, og det gør, at sidstnævnte er væsentlig billigere i brændstof, og dermed bliver den konkurrencedygtig på trods af sin noget højere indkøbspris.

Har du ikke råd til din drømmebil her eller mangler udbetalingen, så kan du her sammenligne markedet for lån. Find den laveste rente blandt mere end 50 lån! Hvis du derimod har en elbil, og føler, at du betaler for meget for bilforsikringen. Så kan du herunder sammenligne markedet. Vi finder de billigste løsninger på, så du kan spare penge.

Få en billig bilforsikring her Vi finder de billigste løsninger til dig

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *